Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ محققان عصب‌شناسی و علوم اعصاب دانشگاه استنفورد چند ماه پیش با کالبدشکافی افرادی که در اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده بودند، متوجه شدند که مغز آنها به طرز قابل توجهی شبیه به مغز افرادی است که در اثر بیماری‌های تخریب‌کننده عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون جان خود را از دست داده‌اند و مدارهای مغزی آنها دچار التهاب و اختلال شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکان تاکنون به طور کامل نمی‌دانستند که این بیماری چگونه مغز را هدف قرار می‌دهد، اما محققان دانشگاه تولین به تازگی با جزئیات نحوه تاثیر ویروس کرونا را بر سیستم عصبی مرکزی کشف کرده‌اند.

نتیجه این تحقیقات که در مجله معتبر «نیچر کامیونیکیشن» منتشر شده، در واقع، اولین ارزیابی جامع از آسیب‌شناسی عصبی مرتبط با ویروس کرونا در یک مدل پستانداران غیرانسانی به شمار می‌رود.

محققان دانشگاه تولین در بررسی‌های خود متوجه التهاب و آسیب شدید مغزی در بیماران کرونایی شدند که با کاهش جریان خون یا اکسیژن در مغز و در نهایت آسیب نورون‌ها و مرگ سلول‌های مغزی همراه بوده است. آنها همچنین خونریزی‌های کوچکی را در مغز این افراد مشاهده کردند.

با کمال تعجب، این یافته‌ها در افرادی وجود داشت که بیماری تنفسی شدید ناشی از ویروس را تجربه نکرده بودند. یعنی کسانی که بیماری تنفسی شدید ناشی از کووید را تجربه می‌کنند، دچار این التهاب و آسیب شدید مغزی نمی‌شوند.

تریسی فیشر، محقق اصلی و دانشیار میکروبیولوژی و ایمونولوژی مرکز ملی تحقیقات پستانداران تولین در آمریکا، برای دهه‌هاست که روی مغز مطالعه می‌کند، ولی بلافاصله پس از اینکه این مرکز تحقیقاتی، برنامه آزمایشی کووید ۱۹ خود را در بهار سال 2020 راه‌اندازی کرد، شروع به مطالعه بافت مغز افراد آلوده به این ویروس کرد.

یافته‌های اولیه فیشر که میزان آسیب مشاهده شده در مغز ناشی از عفونت سارس-کووید-۲ را مستند می‌کرد، آنقدر چشمگیر بود که او سال بعد را صرف تحقیقات بیشتر کرد تا مطمئن شود نتایج این آزمایش‌ها کاملا مرتبط با عفونت است.

خودش در این مورد می‌گوید: از آنجا که افراد مورد مطالعه ما، مشکل شدید تنفسی نداشتند، کسی انتظار نداشت که مغز آنها درگیر ویروس شده باشد. اما یافته‌های ما نشان داد که تاثیر ویروس روی مغز غیرقابل انکار است.

این یافته‌ها با مطالعات کالبدشکافی افرادی که بر اثر کووید 19 جان خود را از دست داده‌اند، مطابقت دارد و نشان می‌دهد که پستانداران غیرانسانی نمونه مناسبی برای شناخت تجربه انسان‌ها از این بیماری به شمار می‌رود.

عوارض عصبی اغلب جزو اولین علائم عفونت SARS-CoV-2 است و می‌تواند شدیدترین و پایدارترین آنها باشد. این عوارض همچنین در تمام سنین، با و بدون بیماری‌های زمینه‌ای، و با درجات متفاوتی از شدت بیماری تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نتیجه کالبدشکافی

محققان دانشگاه استنفورد در ماه ژوئن گذشته با کالبدشکافی افرادی که از ویروس کرونا جان خود را از دست داده بودند، متوجه شدند که مغز این افراد، نشانگرهای مولکولی عمیق التهاب را نشان می‌دهد، حتی اگر این بیماران هیچ نشانه بالینی از اختلال عصبی نداشتند.

این تیم بافت مغز افرادی را تجزیه و تحلیل کردند که هشت نفرشان در اثر کووید-19 و 14 نفرشان به دلایل دیگر جان خود را از دست داده بودند. این در حالی است که حدود یک سوم بیماران کرونایی بستری در بیمارستان علائم عصبی مانند تفکر فازی (اختلال در استدلال)، فراموشی، مشکل در تمرکز و افسردگی را گزارش می‌کنند. این مشکلات که به آنها «کووید طولانی» گفته می‌شود، بیماری‌های طولانی‌مدت هستند که گاهی پس از بهبودی از عفونت اصلی روی بدن باقی می‌مانند و اثر می‌گذارند.

به گفته محققان، به نظر می‌رسد عفونت ویروسی باعث ایجاد پاسخ‌های التهابی در سراسر بدن می‌شود که منجر به ارسال سیگنال‌های التهابی در سراسر سد خونی مغزی می‌شود و به نوبه خود التهاب عصبی در مغز به وجود می‌آورد.

کد خبر: 1135000 برچسب‌ها کرونا

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کرونا جان خود را از دست داده ویروس کرونا یافته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت