Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@11:31:45 GMT

کودکان اُتیسم کاشان، هیچ یارانه‌ای دریافت نکرده‌اند

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۱۵۴۷

کودکان اُتیسم کاشان، هیچ یارانه‌ای دریافت نکرده‌اند

ایسنا/اصفهان سیزدهم فروردین ایرانی برابر با دوم آوریل به نام روز جهانی آگاهی از اُتیسم نامیده شده تا کشورهای عضو سازمان ملل متحد تلاش کنند تا آگاهی شهروندان نسبت به افراد مبتلا به اختلال طیف اُتیسم (ASD) افزایش پیدا کند و شعار امسال سازمان، "فراگیری در محیط کار چالش‌ها وفرصت‌ها در جهانی پسا همه‌گیری" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم خیامی‌پور و محسن نیازی، اولین زوجی هستند که فعالیت خود را از هفت سال پیش برای شناسایی و کمک به مبتلایان اُتیسم و توانمندسازی خانواده آنها در منطقه کاشان آغاز کرده‌اند تا با تلاش جمعی از حقوق این گروه از شهروندان دفاع کنند.

مدیرعامل موسسه خیریه اُتیسم کاشان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روز جهانی "آگاهی از اتیسم" یکی از هفت روز رسمی بهداشت سازمان ملل است که انجمن‌های اتیسم را در سراسر جهان متحد می‌کند تا در مواردی مانند تحقیق، تشخیص، معالجه و تشخیص به کسانی کمک کند که تحت تأثیر این اختلال رشد قرار می‌گیرند.

مریم خیامی‌پور، اظهار کرد: سرای امید، اولین تشکل غیردولتی ویژه اختلالات طیف اتیسم در شمال استان اصفهان است که برای افزایش دانش و آگاهی جامعه، توانمندسازی والدین وافزایش کیفیت زندگی و افزایش مهارت و استقلال افراد دارای اختلال اتیسم با مجوز رسمی از سازمان بهزیستی فعالیت می‌کند.

وی افزود: انجمن اُتیسم کاشان در سال ۱۳۹۳ با اهداف آموزشی، پژوهشی، توانبخشی و حمایتی در مرکز مشاوره آموزش و پرورش کاشان راه اندازی شد و  پس از هفت سال کار آموزشی و حمایتی، امروز ۸۰  کودک مبتلا به این اختلال را با سن کمتر از ۱۵ سال در مجموعه خیریه سرای امید تحت پوشش خود دارد.

مدیرعامل موسسه خیریه اُتیسم کاشان، تصریح کرد: خدمات حمایتی سرای امید کاشان شامل مشاوره، توزیع سبد کالا، کمک هزینه‌های درمانی و توانبخشی، برگزاری جشن و اردوهای مناسبتی در راستای سلامت روانی خانواده‌ها، کلاس‌های استعدادیابی مانند کلاس نقاشی، موسیقی و سوارکاری است.

خیامی پور تاکید کرد: اطلاع‌رسانی و پیگیری دریافت خدمات استاندارد از سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی، امضای تفاهم نامه با موسسات خیریه و خدماتی جهت دریافت خدمات درمانی، فرهنگی و ورزشی و برگزاری همایش‌های سراسری جهت آگاهی جامعه نسبت به اختلال اتیسم از دیگر برنامه‌های موسسه خیریه اتیسم کاشان است.

وی گفت: مرکز آموزشی و توانبخشی سرای امید، اولین مرکز تخصصی اتیسم است که کادر متخصص توانبخشی، خدمات درمانی شامل ذهنی و جسمی-حرکتی، گفتاردرمانی، بازی درمانی، ماساژ درمانی  و تعدیل حسی، هنر درمانی، اسب درمانی و تست‌های غربالگری و سنجش و ارزیابی به صورت رایگان را ارائه می کند.

مدیرعامل موسسه خیریه اتیسم کاشان افزود: برگزاری دوره‌های تربیت مربی، مشاوره خانواده، آموزش همراه با تکنیک‌های مطرح درزمینه رفتاری و ذهنی شناختی کودکان طیف اتیسم به صورت انفرادی و گروهی، آماده سازی کودکان اتیسم برای ورود به مدرسه از دیگر فعالیت‎های موسسه به خانواده این گروه از کودکان است.

خیامی‌پور تصریح کرد: عدم همکاری بین بخشی با سازمان آموزش وپرورش، عدم آشنایی سازمان‌ها با مراکز اتیسم تحت نظارت سازمان بهزیستی، عدم همکاری بخشی از خانواده‌ها برای تشکیل پرونده در سازمان بهزیستی و بهره مندی از خدمات مراکز اتیسم، مهمترین مشکلات خانواده اتیسم در جامعه است.

مدیرعامل موسسه خیریه اُتیسم کاشان، تاکید کرد: هزینه‌های درمانی و دارویی کودکان اتیسم، بیش از توان اقتصادی خانواده مددجویان است بنابراین دارو، آموزش و توانبخشی این طیف از توان‌یابان جامعه باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.

وی افزود: اختلال اتیسم، دوسال پیش به عنوان بیماری خاص شناخته شد و در مجلس نیز به تصویب رسید که تحت پوشش حمایت بیمه قرار بگیرند، ولی این قانون از طرف وزارت بهداشت هنوز عملیاتی نشده است.

خیامی پور با اشاره به شرایط اقتصادی خانواده مبتلایان به اختلال اتیسم، تصریح کرد: مراکز توانبخشی اتیسم کاشان هنوز یارانه مخصوص به بچه‌های اتیسم را از بهزیستی دریافت نکرده‌اند. از مسئولان درخواست می‌کنیم که پیگیر دریافت یارانه کودکان اتیسم باشند.

مدیرعامل موسسه خیریه اُتیسم کاشان افزود: یارانه ماهانه هر بیمار اتیسم را هشت میلیون ریال در کشور مشخص کرده اند درحالی که هزینه آموزش هر نفر بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون ریال است و متاسفانه این مبلغ هم به بچه‌های کاشان داده نشده است.

وی گفت: کودکان اتیسم، شرایط خاصی دارند و متاسفانه امکانات ورزشی و تفریحی مناسب با نیاز آنها در کاشان نیست، امیدوارم امسال بتوانیم برای بچه‌های بالای ۱۵سال مرکز حرفه آموزی راه اندازی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها اتیسم سازمان بهزیستی اختلال اتیسم کودکان اتیسم سرای امید کودکان ا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۱۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد

ایسنا/اصفهان معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که مکمل یاری پروبیوتیک همراه با مصرف منظم دارو  می‌تواند شدت صرع در کودکان مقاوم به درمان را کاهش دهد.

غلامعلی حمیدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که یک سوم بیماران به درمان‌های دارویی پاسخ مناسب نمی‌دهند و یافتن روش‌های مکمل درمان صرع ضروری است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی کاشان یک مطالعه را با مشارکت ۹ کودک مبتلا به صرع مقاوم زیر ۱۶ سال شروع کردند.

وی افزود: در فاز اول مطالعه، کودکان از نظر فرکانس صرع مورد پایش قرار گرفته و در فاز دوم به مدت دو ماه مکمل پروبیوتیک خاص در کنار داروهای روتین آنها برای درمان صرع تجویز شد.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: در این پژوهش، فرکانس صرع و سطح آنزیم‌های  کبدی، کراتینین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم و قند خون ناشتای آنان قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک با هم مقایسه شد. شدت صرع آنان نیز قبل و بعد از دریافت پروبیوتیک، بر اساس مقیاس NHS۳ و HASS سنجش و توسط آزمون آماری ویلکاکسون مورد سنجش قرار گرفت.

حمیدی گفت: صرع یک بیماری مزمن مغزی است و علاوه ‌بر ویژگی‌های ژنتیکی بیمار، عوامل محیطی مانند اختلالات الکترولیتی در عود حملات تشنج، نقش دارند که بر اساس یافته‌های پژوهش، تجویز دو ماه مکمل پروبیوتیک به طرز معنی‌داری فرکانس و شدت صرع را کاهش داده و در برخی مقیاس‌ها نیز بهبود بخشید.

وی افزود: بر اساس آمار یک بررسی ملی که در سال ۲۰۲۱ در نشریه نیچر منتشر شد، شیوع صرع در ایران ۱۶.۶ در ۱۰۰۰ نفر است که میزان ابتلای بیماری در رده سنی ۱۵ تا ۱۹ سال نیز از همه رده‌های سنی بالاتر است و داروهای ضدّتشنج نیز در یک‌سوم این بیماران کارایی کافی ندارند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد: اهمیت انجام این پژوهش در حالی است که تشنج‌های کنترل نشده و مکرر در بیماران مبتلا به صرع علاوه بر تهدید سلامتی بیمار، منجر به کاهش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنان می‌شود.

حمیدی اظهار کرد: این پژوهش توسط فاطمه زارعی، احمد طالبیان، اژدر حیدری، سید محمد اسماعیلی طبا و محمود سلامی، اعضای گروه اطفال دانشکده پزشکی کاشان انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران