Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@11:52:59 GMT

استعدادهایی که در «عصر جدید» جایی ندارند

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۲۲۳۰

استعدادهایی که در «عصر جدید» جایی ندارند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، این نویسنده و پژوهشگر در یادداشتی با عنوان «نقدی بر عصر جدید» که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده، نوشته است: «عصر جدید برنامه‌ای است برای استعدادیابی که از شبکهٔ سوم سیما پخش می‌شود. این برنامه، که با الهام از برنامه‌های غربی ساخته شده، مهمانان یا شرکت‌کنندگانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهمانان استعدادهای خود را به نمایش می‌گذارند و با رأی داوران و گاهی مردم صعود می‌کنند و به مراحل بالاتر می‌روند.

در این یادداشت، قصد ندارم دربارهٔ جزئیات این برنامه صحبتی کنم، بلکه نقدم به یک‌ مسئلهٔ بنیادی است: نمایشی شدن استعداد.

در این برنامه تأکید مجری و داوران بر این است که شرکت‌کنندگان در این برنامه باید بتوانند استعدادشان را به نمایش بگذارند. یعنی اگر کسی در قلهٔ استعداد باشد اما نتواند استعدادش را منطبق با نیازهای صحنه‌ کند، گویا از اساس استعدادی ندارد.

نمایشی شدن و صحنه‌ای شدنِ استعداد آفت‌ها و آسیب‌هایی جدی دارد. مهم‌ترین آسیبش این است که به مردم چنین القا می‌شود که استعداد همان چیزی است که در این برنامه می‌بینید. ممکن است افرادی بیرون از این مسابقه باشند که استعداد حل مسئله در بحران‌ها داشته باشند، یا بتوانند راه‌حل‌های اقتصادی پیچیده برای زندگی خودشان و دیگران ارائه کنند، یا استعدادهای معنوی قوی، مانند رؤیابینی و هیپنوتیزم و نشستن در مراقبه‌های طولانی، داشته باشند، یا بتوانند با یک جمله اطرافیانشان را آرام کنند یا مشکلاتشان را حل کنند، یا برنامه‌نویسان ماهری به شمار روند، یا نویسندگان حاذقی باشند (خودتان فکر کنید و به این فهرست اضافه کنید). چنین افرادی با چنین استعدادهایی در این‌گونه برنامه‌ها چه جایگاهی دارند؟

آفت دیگر این است که بعضی تماشاچیانِ برنامه‌های پیشین، با سودای دیده شدن، به این فکر می‌افتند که هر طور شده وارد چنین برنامه‌ای شوند. آن‌ها به‌واقع استعداد خاص خودشان را کشف نکرده‌اند (نه اینکه بی‌استعداد باشند، بلکه آن استعدادی که در برنامه از خود نشان می‌دهند استعداد واقعی‌شان نیست) و فقط راه به‌نمایش‌گذاشتن و تأیید گرفتن از داورها را یاد گرفته‌اند.

آسیب دیگرش این است که بعضی جوان‌ترها ممکن است بازی‌های این برنامه را جدی بگیرند و گمان کنند استعدادی ندارند و حس حقارت و خودکم‌بینی به آن‌ها دست بدهد. از آن بدتر اینکه والدین هم به این احساس دامن بزنند و گمان کنند فرزندشان از قافلهٔ مستعدان جا مانده است. 

آسیب آخری که از نگاه من از همه مهم‌تر است این است که برنامه‌های تلویزیونی، خواه ناخواه، ذائقه‌سازی می‌کنند. این‌گونه برنامه‌ها تشویق و تحسین می‌کنند، جایزه می‌دهند، توجه می‌کنند، و بالا می‌برند. جوانی را در نظر بگیرید که استعدادش برای مثال در یکی از رشته‌های علوم پایه است و در همان رشته‌ تحصیل می‌کند. این جوان، با دیدن این برنامه و میل به دیده شدن، ذائقه‌اش تغییر می‌کند و کشش او به‌ سمت و سوی نمایش دادن می‌رود و زرق و برق این‌گونه برنامه‌ها او را از ادامهٔ تحصیل در علوم پایه بازمی‌دارد. در چنین جامعه‌ای اکثریت جوانان سودای هنرمند شدن و ورزشکار شدن دارند، چون در رشته‌های علوم پایه و مهندسی و انسانی دیده نمی‌شوند و آن‌گونه که شایسته است در این رشته‌ها بازشناسی (recognition) نمی‌شوند.

من نمی‌گویم این دست برنامه‌ها را تماشا نکنیم. اما هنگام تماشا کردن توجه داشته باشیم که این‌ها صرفاً نمایش‌اند. پس به هدف سرگرمی به آن‌ها نگاه کنیم و جدی‌شان نگیریم. این‌گونه برنامه‌ها، اگر به‌ درد یافتن استعدادها بخورند، بیشتر برای استعدادیابی حوزه‌های هنری کارآمد هستند. استعدادهای آدمی بسیار متنوع‌تر و فراتر از این‌هاست.»

فصل سوم برنامه «عصر جدید» در شب‌های نوروز ۱۴۰۱ از شبکه سه تلویزیون با مجری‌گری احسان علیخانی و داوری امین حیایی، مجید اسماعیلی، کارن همایونفر و ژاله صامتی در حال پخش است.

کد خبر 667157 برچسب‌ها عصر جدید - تلویزیون تلویزیون - صدا و سیما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: عصر جدید تلویزیون تلویزیون صدا و سیما گونه برنامه ها عصر جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۲۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود

ایسنا/یزد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: باید نسبت به هدف دشمن از این توطئه‎، هوشیار و با بصیرت باشیم.

آیت الله «محمدرضا ناصری» در خطبه‌های نماز عبادی و سیاسی امروز جمعه امروز، هفتم اردیبهشت شهر یزد با بیان اینکه دشمن با هزینه‌های هنگفت بیشترین توطئه‌ها را علیه کشورمان شکل داده است، گفت: با این حال این نظام الهی همواره با عزت، سربلند و مقتدر در بین کشورهای دنیا حفظ شده است ولی دشمن و برخی افراد غافل این صلابت و فداکاری‌ها را نادیده گرفته و تنها به برخی نواقص که باید رفع شود، اشاره دارند.

خطیب جمعه یزد گفت: در حالی ایران اسلامی، تنها کشوری است که از ابتدا شجاعانه در برابر جنایات صهیونیستها علیه مردم مظلوم غزه که این روزها حتی صدای دانشجویان اروپایی و آمریکایی را درآورده، ایستاده است که دیگر کشورهای اسلامی مدعی در برابر این جنایات سکوت کرده‌اند.

وی حرکت اخیر جمهوری اسلامی که به رغم تلاش ده‌ها کشور با درایت مقام معظم رهبری و شجاعت نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم جعلی صهیونیستی اتفاق افتاد را موجب عزت اسلام و انقلاب و ذلت و شکست دشمنان دانست و این حرکت قدردانی کرد.

آیت الله ناصری در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که موضوع بی‌حجابی یک توطئه از سوی دشمنان است، گفت: دشمن تلاش دارد از طریق ترویج بی‌دینی، کشورمان را همانند برخی کشورهای اسلامی دیگر از پیشرفت باز دارد.

وی تاکید کرد: باید هوشیار باشیم که دشمن اگر از طریق نظامی و دیگر بخش‌ها نتوانسته در کشورمان رخنه کند، تلاش دارد از طریق توطئه‌های فرهنگی در کشورمان، پایگاهی برای خود شکل دهند و با ایجاد فساد، مانع رشد و ترقی جوانان ما شود.

وی در ادامه با اشاره به روز کارگر، این قشر را رکن اساسی در تولید و رشد اقتصادی کشورمان خواند و گفت: نه تنها در رابطه با معیشت کارگران باید اهتمام شود بلکه کارفرمایان نیز باید در جهت رشد استعداد این کارگران توجه شوند تا پس از ۳۰ سال همان کارگر بازنشسته نشود.

آیت الله ناصری خاطرنشان کرد: باید تولید به دست همین کارگران و دانشجویان ما اتفاق بیافتد نه این که فقط در واحدهای تولیدی ما مونتاژ صورت بگیرد و ده‌ها برابر به مردم فروخته شود.

وی با اشاره به سالگرد شهادت آیت الله شهید مطهری و بزرگداشت روز معلم، اظهار کرد: شهید مطهری فردی عالم، فهیم، دانشمند و با استعداد، فرصت‌دان و دغدغه‌مند و فداکار بود که هر چند می‌توانست در حوزه‌های علمیه فعالیت داشته باشد، به دانشگاه و بازار آمد تا مشکل مردم را برطرف کند.

امام جمعه یزد با اشاره به اقدامات شهید مطهری در رابطه با بیان نظام حقوقی زن در اسلام و نیز در مقابله با مارکسیس‌ها و فعالیت‌هایی که در دانشگاه داشت، گفت: شهید مطهری زمینه‌سازی بزرگی برای انقلاب اسلامی داشت ولی متاسفانه کتب این شهید بزرگوار در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی از شهید مطهری به عنوان یک معلم در تراز انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: معلمان باید از شهید مطهری الگو بگیرند و دلسوز و آگاه باشند تا دانش اموزان را متدین و متفکر آموزش دهند.

آیت الله ناصری در پایان با تبریک روز معلم، متذکر شد: آقای معلم و آقای استاد در برابر نوجوان و جوانی که مقابل شما می‌نشیند و در برابر انقلاب اسلامی، کشور و شکرانه خداوند احساس مسئولیت داشته باشید و به این بچه‌ها خیانت نکنید و فکر و عقل آن‌ها را برای آینده مردم و کشورمان رشد دهید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • حال موسیقی ایران خوب است
  • «هفت» نیامده رفت!
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • برنامه سینمایی «هفت» از شبکه نمایش
  • جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی