Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید نظام الدین موسوی نماینده اسلامشهر، تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی امروز به همراه جمعی از کارشناسان میراث‌فرهنگی از قلعه تاریخی فلک‌الافلاک خرم‌آباد بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: «بنا بر توصیه استاندار لرستان به همراه جمعی از کارشناسان میراث‌فرهنگی از قلعه فلک‌الافلاک بازدید کردیم و جوانب مختلف این بنای تاریخی را مورد ارزیابی قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسوی ادامه داد: مسئله آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک امری بسیار مهم و ضروری بوده و بی توجهی به آن اجحاف در حق تاریخ و فرهنگ لرستان است.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آزادسازی قلعه فلک‌الافلاک مصوبه مجلس شورای اسلامی را دارد، عنوان کرد: علاوه بر این در سفر مقام معظم رهبری به استان لرستان این موضوع مورد تاکید قرار گرفت.

موسوی یادآور شد: در سفر اخیر رئیس‌جمهوری هم آزادسازی قلعه فلک الافلاک جزو مصوبات سفر آمده و از سوی دیگر ثبت جهانی این بنا مستلزم آزادسازی و احیای بافت تاریخی است.

وی خاطر نشان کرد: موضوع ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک از حیث احیای این بنای تاریخی اهمیت دارد و همچنین به توسعه اقتصاد استان لرستان کمک خواهد کرد.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قلعه فلک‌الافلاک به عنوان بارزترین نماد تاریخی و گردشگری استان مورد توجه نمایندگان مجلس است و بنده به عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ لرستان که توفیق نمایندگی مجلس را دارم همراه با سایر نمایندگان شهرستان خرم‌آباد در پیگیری این مسئله از طریق هیئت رئیسه مجلس تلاش خواهیم کرد.

بنا بر این گزارش، قلعه باستانی «فلک الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث فرهنگی این مرزوبوم است.

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز به نام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی فلک الافلاک سال‌هاست که به دلایل مختلفی تکمیل‌نشده و امروز شاهد مشکلاتی در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که با هشدار کارشناسان مواجه شده است.

عدم تحقق وعده‌های مختلف پیرامون ساماندهی حریم بنای تاریخی فلک الافلاک در حالی است که قانون ساماندهی حریم این بنای تاریخی در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی مورخ نوزدهم آذرماه سال ۱۳۸۲ تصویب و در ۲۶ آذرماه به تأیید شورای نگهبان رسید.

شاید نخستین کسی که دغدغه ساماندهی حریم این بنای تاریخی را مطرح کرد رهبر معظم انقلاب اسلامی بود که در سال ۱۳۷۰ خواستار توجه به این امر شد. بااین‌حال همچنان کمبود اعتبار و نبود همت و عزم جدی در میان متولیان این پروژه را به نتیجه نرسانده است. ‌

کد خبر 5457579

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری قلعه فلک الافلاک خرم آباد سید نظام الدین موسوی نمایندگان مجلس اداره کل میراث فرهنگی لرستان بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه گردشگری خراسان رضوی مسافران نوروزی سفرهای نوروزی آمار کرونا روز طبیعت نوروز سانحه تصادف 12 فروردین مشهد مجلس شورای اسلامی قلعه فلک الافلاک بنای تاریخی خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۳۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • ضرورت ساماندهی تور‌های بدون مجوز برای جلوگیری از ناهنجاری‌های اجتماعی
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • معرفی قابلیت‌های گردشگری گیلان در جشنواره بهار نارنج
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تخریب قلعه «هری‌پاتر» در اوکراین (+عکس)