Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش اجاره بها بدون هیچ قانون خاصی، تحت نظر صاحب ملک و به صورت سلیقه‌ای مشخص می شود. در این میان رشد فروشگاه‌های زنجیره ای در افزایش قیمت اجاره بی‌تاثیر نبوده و باعث تعطیلی و ورشکستگی خرده فروشان شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، رهن و اجاره اماکن تجاری و به عبارت بهتر مغازه ها رابطه مستقیمی با محل قرارگیری واحد صنفی و به اصطلاح میزان تردد مشتریان مغازه دارد، این در حالی است که طی سال های گذشته حتی مغازه های واقع در کوچه و پس کوچه ها نیز دچار جهش نرخ اجاره بها شده اند که بسیار عجیب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مناطق و محله های مختلف شهرها نرخ رهن و اجاره مغازه ها بسیار متفاوت است، به گفته برخی از مشاوران املاک، در یک سال گذشته همانند قیمت املاک بر میزان اجاره بهای واحدهای صنفی نیز افزوده شده و این روزها مالکان ترجیح می دهند به جای مبالغ بالا برای رهن، میزان اجاره بها را افزایش دهند.

این مساله باعث شده تا بسیاری از مشتریان پس از مدت کوتاهی نتوانند از پس پرداخت اجاره بها برآیند و در نتیجه دیده شده که واحدهای صنفی خود را پس از چند ماه تعطیل کرده اند و به صاحب ملک نیز بدهکار شده اند.

مستاجران واحدهای تجاری و صنفی در ابتدا با امید فراوان نسبت به اجاره یک مغازه اقدام می کنند اما متاسفانه به دلیل نبود مشتری برای اجناس خود در ادامه راه با مشکلات و موانع بسیاری مواجه می شوند که علی رغم میل باطنی عطای کار را به لقای آن بخشیده و مجبور به تعطیلی کار و پیشه خود می شوند وبه این ترتیب بر خیل بیکاران افزوده می شود.

از نظر صاحبان املاک تجاری، دریافت اجاره های میلیونی طبیعی است زیرا هزینه های زندگی حداقل نسبت به یک سال قبل، چند برابر شده است اما آن طرف ماجرا نیز مستاجرانی قرار دارند که به دلیل کاهش توان اقتصادی مجموعه جامعه نمی توانند اجناس خود را فروخته و به سود دست یابند در نتیجه این چرخه معلول هر روز بیش از پیش دچار مشکل می شود.

این در حالی است که با گذشت دو سال از شیوع ویروس کرونا، دردی بر دردهای مردم شد و رکود اقتصادی نابسامانی در بازار فراهم آورد و باعث تعطیلی، ورشکستگی و خالی شدن بخش زیادی از فروشگاه ها و مغازه ها شد و تمامی این مسائل دست به دست هم دادند تا قیمت ها به صورت غیرطبیعی سر به فلک بگذارد، از طرفی نیز در این موضوع آنچنان که مشاهده می شود، نظارتی به چشم نمی خورد و همین قضیه باعث شده تا قیمت ها سلیقه ای توسط صاحبان املاک پیشنهاد داده شود و بازار رقابتی شده است.

نکته قابل توجه این است که در این وضعیت نابسامان قیمت ها و اجاره بها، رشد بالای فروشگاه های زنجیره ای نیز بلای جان کاسبان خرده فروش شده است.

مزایا و ویژگی‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای بر کسی پوشیده نیست، ولی فروشگاه‌های خُرد نیز اغلب نان‌آور چندین خانوارند که با افزایش روزافزون فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بی‌توجهی به این صنف دیگر امیدی به رونق این کسب کارها وجود ندارد.

 

اجاره ها غیرمنطقی و سلیقه ای شده است

محمدی یکی از کاسبان شهر آشخانه در گفتگو با خبرنگار عصراترک در این شهرستان از تفاوت قیمت اجاره ها از 300 هزار تومان تا 17 میلیون تومان خبر داد و گفت: همه بازاریان و اصناف از اجاره های بالای مغازه ها گلایه مند هستند.

وی ادامه داد: اجاره ها تحت تاثیر مشکلات اقتصادی بازار و بیماری کرونا به صورت غیر منطقی افزایش پیدا کرده است و آن طوری که دیده می شود بیشتر به صورت سلیقه ای قیمت گذاری می شود و قانون خاصی در این میان دیده نمی شود.

رضانژاد، یکی دیگر از کاسبان آشخانه اضافه کرد: در این شهر، کارخانه، شرکت و فرصت شغلی برای جوانان جویای کار مهیا نیست، در نتیجه این افراد برای کسب درآمد یا به تهران و شهرهای بزرگ مهاجرت و یا با اجاره کردن یک مغازه نسبت به انجام شغلی اقدام می کنند.

وی گفت: این در حالی است که شهر کوچک است و ظرفیت مغازه ها و املاک تجاری محدود است، بر این اساس قیمت ها به صورت رقابتی درآمده است و هر کس براساس سلیقه قیمت گذاری می کند و این دلیل اصلی گرانی مغازه ها در این شهر شده است.

رضانژاد افزود: در کوچه  و خیابان های فرعی آشخانه بازار وجود ندارد و تمام تمرکز شهر بر راسته اصلی بازار است که تعداد مغازه ها پایین و به همین نسبت اجاره ها نیز بالا است.

 

 

رشد قارچ گونه فروشگاه های زنجیره ای تعادل بازار را برهم زده است

غلامیان یکی دیگر از کاسبان آشخانه ای ادامه داد: فروش در مغازه های حاشیه خیابان اصلی شهر بالاست و اگر بخواهیم درآمدی داشته باشیم، قطعا باید در این مسیر بتوانیم مغازه ای را پیدا کنیم، زیرا در غیر این صورت هیچ درامدی نخواهیم داشت.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که طی سال های اخیر برای فروشندگان بازار ایجاد شده، روند رشد قارچ گونه فروشگاه های زنجیره ای در سطح شهر است که تعادل فروش را در بین مغازه های کوچک گرفته است و از طرفی به دلیل سود بالای این فروشگاه ها، میزان اجاره بهای بالایی نیز پرداخت می کنند.

غلامیان بیان داشت: صاحبان مغازه ها، تحت تاثیر فروشگاه های زنجیره ای با درامدهای میلیونی، قیمت اجاره بها را در بقیه مغازه ها نیز بالا بردند و کاسبان را سخت تحت فشار قرار دادند، به گونه ای که خیلی از افراد مجبور به تعطیلی و تخلیه شده اند.

امیری، یکی از مشاوران املاک شهر آشخانه در ادامه در گفتگو با خبرنگار عصراترک خاطرنشان کرد: متاسفانه در موضوع تعیین قیمت اجاره بها، قانونی وجود ندارد و صاحبان املاک براساس تورم بازار قیمت ها را به صورت سلیقه ای اعلام می کنند.

 

اجاره ها توسط مالکان و بدون هیچ قانونی مشخص می شود

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها نقش تعیین کننده اجاره بها فقط مالک است، گفت: قبلا به گونه ای بود که قیمت ها توسط مشاوران املاک به صاحبان املاک اعلام می شد، اما اکنون مشاوران املاک نقشی جز نوشتن قول نامه ها را ندارند.

ابوالفضل عفتی، رئیس اتاق اصناف شهرستان مانه و سملقان در گفتگو با خبرنگار عصراترک در این شهرستان با اشاره به اینکه در مانه و سملقان تعداد چهار هزار و 500 واحد صنفی در قالب 14 اتحادیه فعالیت دارند، گفت: بیشترین آمار اصناف در حوزه خواربارفروشی با 450 واحد فعال در این بخش است.

وی با اشاره به اینکه 70 درصد مغازه ها در این شهرستان استیجاری هستند، گفت:  حداکثر قیمت اجاره بها به 10 میلیون تومان می رسید، این در حالی است که طی سال گذشته در برخی نقاط اجاره ها تا 25 تومان در موضوع فروشگاه های زنجیره ای نیز رسید.

عفتی با اشاره به اینکه تحت تاثیر بیماری کرونا، اصناف زیادی ورشکست و مجبور به تعطیلی شدند، گفت: لازم به ذکر است که بیشترین تعطیلی ها در صنف قصابان، قنادان، رستوران‌ها و خواربار فروشی ها بوده است.

 

 

توسعه فروشگاه های زنجیره ای و رکود بازار خرده فروشان

 وی یکی از دلایل اصلی متزلزل شدن خواربارفروشی‌ها را افزایش فروشگاه‌های زنجیره‌ای دانست و افزود: به دلیل تاثیرگذاری فروشگاه های زنجیره ای که در شهرستان مانه و سملقان در حال افزایش است، خواروبار فروشی ها ی خرد در حال تعطیل شدن هستند و روز به رو به بیکاری جمعیت اضافه می شود.

این مقام مسئول در ادامه افزود: مشکل اساسی این فروشگاه های زنجیره ای این است که هیچ سود و منفعتی برای داخل شهرستان ندارد، تاجایی که برخی از آنها حتی نیروهایشان نیز از خارج استان هستند و هیچ گونه  مبلغ مالی در آشخانه جابجا نمی شود، بلکه به صورت مستقیم به حساب آنها در تهران واریز می شود.

عفتی در ادامه اظهار داشت: هیچ ارگانی برای رسیدگی ویژه به موضوع اجاره بها وجود ندارد و قیمت ها به صورت تمام و کمال به دست صاحبان املاک افتاده است.

رئیس اتحادیه اصناف شهرستان آشخانه گفت: یکی از راهکارهای کاهش قیمت اجاره بها  این است که مستاجران مکان کسب و کار خود را به مناطق ارزان تر وخیابان‌های دیگر انتقال دهند، به این ترتیب صاحبان ملک خیابان اصلی مجبور به کاهش نرخ اجاره بها می‌شوند.

 

حذف قانون حدود صنفی و سقف پذیرش اصناف بازار را اشباع کرده است

عفتی درباره مزیت های قانون حدود صنفی گفت: در سال های اخیر قانون حدود صنفی رسیدگی می کرد، اما بدون توجه به این موضوع محدودیت ها برداشته شده است و همین موضوع نیز دردسر ساز شده است، از طرفی سقف پذیرش برای هر صنف نامحدود شده و در شهرستانی کوچکی همچون آشخانه رشد قابل توجه برخی اصناف باعث شده که فروش به شدت پایین بیاید.

این مقام مسئول در انتها یادآور شد: نرخ اجاره بها تحت نظر اتحادیه نیست، همچنین گفتنی است که مشاوران املاک تحت نظارت اتحادیه می باشند، در حالی که آنها نیز در سال های گذشته تنها نوشتن قولنامه را برعهده دارند و به دلیل اینکه قانون خاصی در این موضوع وجود ندارد، نرخ اجاره بها توسط صاحبان املاک مشخص می شود.

 

 

فروشگاه های زنجیره ای برای شهرهای کوچک زیان آور شده اند

صفرزاده، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان مانه و سملقان در خصوص فروشگاه های زنجیره ای اظهار داشت: فروشگاه های زنجیره ای مجوز در سطح استان صادرمی شود و در شهرستان هیچ اختیاری نسبت به آنها وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه قطعا رشد این گونه فروشگاه ها برای توسعه مطلوب هستند، گفت: اما شهرستان هایی همچون مانه و سملقان این تعداد ظرفیت برای رشد فروشگاه های زنجیره ای ندارد، زیرا مغازه های کوچک و بزرگ شهر را تحت الشعاع قرار داده اند و زیان آور شدند.

 

تمام گردش مالی فروشگاه های زنجیره ای در خارج استان انجام می شود

جواد بهادری، سرپرست فرمانداری شهرستان مانه و سملقان نیز با اشاره به اینکه متاسفانه تعداد فروشگاه های زنجیره ای در این شهرستان رو به رشد است، خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این است که گردش مالی این بانک ها در استانی دیگر صورت می گیرد و ضمن این که کیفیت کالاهای عرضه شده نسبت به قیمت آن ها نیز خود جای اشکال و سوال دارد.

با وجود تمام این مشکلات بازار راکد و بخش زیادی از افراد بیکار و به اجبار مهاجرت را انتخاب می کنند که این موضوع نیز به نوبه خود باعث افزایش حاشیه نشینی و خیلی از مسائل دیگر در شهرهای بزرگتر خواهد شد.

تهیه و تنظیم گزارش: زهرا صدیقی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فروشگاه های زنجیره ای شهرستان مانه و سملقان قیمت اجاره بها مشاوران املاک نرخ اجاره بها صاحبان املاک وجود ندارد فروشگاه ها خرده فروش اجاره ها مغازه ها سلیقه ای قیمت ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۵۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!

مسئله رحم اجاره‌ای سالیان زیادی است که نه‌تن‌ها در کشور ما که در بسیاری از کشور‌های دیگر وجود دارد. در واقع یکی از تجارت‌های پررونق به شمار می‌رود و پیش بینی می‌شود تجارت این بازار جهانی تا سال ۲۰۳۲ به ۱۲۹ میلیارد دلار برسد.

اما مسئله مهم در این بین حضور افرادی است که به عنوان دلال در این بازار فعالیت می‌کنند و البته سود‌های کلانی هم به دست می‌آورند.

وقتی هنوز علم آنقدر پیشرفت نکرده بود که مسئله ناباروری همچون امروز قابل حل باشد بسیاری افراد که در آرزوی بچه داشتن بودند وقتی به دلیل مشکلات سلامتی این آرزویشان دست‌نیافتنی می‌شد به مسئله رحم اجاره‌ای فکر می‌کردند. از همان زمان هم زنانی که در این بازار فعالیت می‌کردند کسانی بودند که به دلیل فقر و مشکلات مالی تن به چنین کاری می‌دادند.

امروز هم در این زمینه چیزی تغییر نکرده جز قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده‌اند.

البته اکنون مسئله به شکل دیگری هم رقم می‌خورد و هستند کسانی که دلشان نمی‌خواهد زیبایی و فرم بدن خود را به دلیل بارداری از دست بدهند و بدون اینکه مشکلی داشته باشند ترجیح می‌دهند این کار را به فرد دیگری سپرده و با استفاده از رحم اجاره‌ای باردار شوند و در نهایت هم تناسب و زیبایی خود را حفظ کنند.

شاید یکی از دلایلی که باعث شده تا این اندازه قیمت رحم اجاره‌ای در کشور ما افزایش پیدا کند همین مساله باشد.

قیمت‌ها از ۴۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و بسته به شرایط فرد که شامل سن، سلامتی، زیبایی ظاهری و ... است گاهی به ۹۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.

رقمی که برای خیلی از افراد با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی این روز‌ها به‌مراتب بیشتر از قبل وسوسه‌انگیز خواهد بود.

مشکلات رحم اجاره‌ای از زبان یک فوق‌تخصص

طاهره میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: اجاره رحم هم برای بسیاری از افرادی که داوطلب این کار می‌شوند مانند کسانی است که به دلیل مشکلات مالی و فقر اقتصادی حاضر به فروش اعضای بدن خود می‌شوند. در اکثر موارد زنان برای این کار داوطلب می‌شوند تا بتوانند مشکلات اقتصادی و معیشتی خود و خانواده‌هایشان را حل و فصل کنند.

او می‌افزاید: این اتفاق حداقل برای افرادی که واقعا نمی‌توانند بچه‌دار شوند و آرزوی فرزنددار شدن دارند بسیار هم خوب است، اما مساله اینجاست که در این بین افرادی به‌عنوان واسطه حضور دارند که شرایط را سخت‌تر و پیچیده‌تر کرده و باعث می‌شوند تا برخی مشکلات در طول مدت بارداری خود را نشان دهند.

این فوق تخصص زنان و زایمان می‌گوید: قبل از هر چیز فردی که قرار است رحم خود را اجاره دهد باید از نظر سلامتی تائید شود. این کار اغلب از سوی پزشکان متخصص زنان و زایمان انجام می‌شود و برگه تایید سلامت می‌دهند؛ از سوی دیگر فرد باید از نظر اعتیاد و مشکلات دیگری مانند بیماری‌های مقاربتی و ارثی مورد بررسی قرار بگیرد. اما متاسفانه در برخی موارد اتفاق افتاده که واسطه‌ها این برگه‌ها را به صورت تقبلی در اختیار خانواده خواهان رحم اجاره‌ای می‌گذارند و در نهایت هم ممکن است بارداری به شکل ناموفق تمام شود و یا اتفاقات دیگری رخ می‌دهد و افراد بعد از اینکه پول را پرداخت می‌کنند تازه متوجه می‌شوند که فرد داوطلب مشکلات سلامتی دارد یا معتاد است و ....

میرزایی می‌گوید: به همین خاطر است که افراد متقاضی باید در این زمینه دقت عمل بیشتری به خرج دهند و قبل از اینکه به افراد غیر مسوول مانند واسطه‌ها برای انجام این امور مراجعه کنند از افراد ذی صلاح مشورت بگیرند و در نهایت هم در تمام مراحل تایید سلامت فرد مورد نظر حضور داشته باشند تا دچار مشکلات بعدی نشوند.

او در مورد زنانی که می‌توانند، اما به دلایلی نمی‌خواهند باردار شوند و از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند نیز می‌گوید: متاسفانه این مساله طی سال‌های گذشته رونق بسیاری پیدا کرده است. از وقتی که مساله ظاهر برای بسیاری از افراد به یک مساله حیاتی تبدیل شد و عمل‌های جراحی زیبایی رونق گرفت این اتفاق هم بیش از هر زمان دیگری رخ می‌دهد و خیلی از افرادی که خود توانایی بارداری دارند به دلایل واهی از رحم اجاره‌ای استفاده می‌کنند.

نظارتی بر این بازار وجود ندارد

عاطفه رحیمی، پرستار یکی از زایشگاه‌های خصوصی تهران نیز در این باره می‌گوید: مساله اینجاست که هیچ نظارتی بر این بازار وجود ندارد. همانطور که در زمینه فروش اعضای بدن همه چیز دست واسطه هاست در این زمینه هم باز واسطه‌ها هستند که شرایط را تعیین می‌کنند.

او می‌افزاید: در حال حاضر درمان‌های زیادی برای باروری افراد نابارور وجود دارد، اما برخی افراد واقعا به هیچ درمانی پاسخ نمی‌دهند و مجبورند از رحم اجاره‌ای استفاده کنند، اما سودجویی دلالان در این بین باعث می‌شود تا برخی از این خانواده‌ها به دلیل مشکلات مالی و عدم توانایی مبالغ درخواستی نتوانند به آرزوی خود برسند.

رحیمی در مورد این موضوع که بیشتر چه رده سنی در این زمینه فعالیت می‌کنند می‌گوید: در حال حاضر متولدین دهه ۷۰ بیشترین آمار را در بین افرادی که رحم خود را اجاره می‌دهند دارند. البته چند نمونه دهه هشتادی هم در بیمارستان ما بوده اند که زود ازدواج کرده و فرزند داشته اند و باز هم بنا به دلایل اقتصادی مجبور به این کار شده اند. به هر حال این مبلغی که دریافت می‌کنند می‌تواند حداقل تا مدتی مشکلات معیشتی آنها را رفع کند.

منبع: تجارت نیوز

tags # بارداری سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • دستگیری باند سرقت از مغازه و فروشگاه‌های پوشاک
  • دستگیری ۹ خرده فروش مواد مخدر در شهرستان بهارستان
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • پلمب یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان
  • قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳