Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:40:22 GMT

با حضوری شدن مدارس، تجربه آموزش‌­های مجازی فراموش نشود!

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۵۸۷۷

با حضوری شدن مدارس، تجربه آموزش‌­های مجازی فراموش نشود!

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ در دو سال گذشته که مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد، آموزش‌های غیرحضوری جایگزین آموزش‌های حضوری شد که تجربه‌های زیادی در این حوزه به دست آمد.

استفاده از شبکه اجتماعی دانش‌آموزی «شاد» و استفاده از سایر پلتفرم‌ها، روش‌های تدریس نوین را به دنبال داشت و به‌کارگیری نرم‌افزارها و فناوری‌های جدید در امر آموزش بسیار خوشحال‌کننده و نویدبخش حرکت به‌سوی مدارس هوشمند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در کشور ایران تا قبل از کرونا، آموزش‌های مجازی خیلی گسترش پیدا نکرده بود ولی ناگزیر به این سمت حرکت کردیم که دست­آوردهای خوبی را در پی داشت.

آشنایی و آموزش معلمان با روش‌های تدریس غیرحضوری، خرید تجهیزات و ابزار و فناوری‌های دیجیتال در مدارس و دانشگاه‌ها، راه‌اندازی پلتفرم‌ها، سایت‌ها و شبکه‌های آموزشی، حرکت به‌سوی آموزش‌های نوین و هوشمند، تکمیل و گسترش زیرساخت‌های لازم دراین‌خصوص از جمله اینترنت، برقراری عدالت آموزشی، برگزاری جلسات، سمینارها و همایش‌ها به‌صورت آنلاین و برخط، استفاده از تجارب سایر معلمان در آموزش، برگزاری آزمون‌های غیرحضوری، کاهش هزینه‌هایی مثل کاغذ، حمل‌ونقل و سوخت و ...، امکان دسترسی آسان به آموزش در هر زمان و مکان و بالاخره تعطیل نبودن آموزش در دوران کرونا، از جمله مزایای آموزش‌های مجازی و غیرحضوری بود.  

آموزش‌های مجازی اصلاح و تغییر برنامه‌های درسی را گوشزد کرد و خوشحال شدیم که این تغییرات در آینده اعمال خواهد شد و اصلاح و تغییر برنامه‌­های درسی در هدف، محتوا، روش تدریس و ارزشیابی و سایر عناصر لحاظ خواهد شد.

تجربه آموزش‌های مجازی در دروس تئوری نشان داد که برخی از دروس را می‌توان به‌صورت غیرحضوری بهتر آموزش داد و یا اگر بخشی از ساعات دروس به تدریس با فناوری‌های نوین اختصاص یابد، مفیدتر و مؤثر­تر خواهد بود.

بستر شاد و سایر پلتفرم­‌ها فرصت و ظرفیتی کامل برای توسعه محتوای پشتیبان، ارتباط اولیاومربیان، فراخوان­‌ها، نظرسنجی، اجرای پویش­‌ها، گفتگو و اندیشه­‌ورزی، فعالیت­‌های تکمیلی کلاسی، ارسال و پیگیری تکالیف مهارت‌محور و اجرای فوق‌برنامه‌های تکمیلی و جبرانی بود.

زحمات دو سال گذشته را فراموش نکنیم

 متأسفانه در دستورالعمل بازگشایی مدارس که از 14 فروردین اجرایی می‌شود، به این موضوع اهمیتی داده نشده است، دانش‌آموخته دکتری برنامه درسی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: در دستورالعمل بازگشایی مدارس تجربه‌های آموزش‌های مجازی نادیده گرفته شده و همه زحمات و کارهایی که در این دو سال برای گسترش و تکمیل آموزش‌های مجازی انجام شده به بوته فراموشی سپرده شده است.

 

حسین معافی می‌افزاید: در بخشی از این دستورالعمل، آموزش مجازی ممنوع شده و در بخش دیگری برای دانش‌آموزان مبتلا به کرونا و بیماری زمینه‌ای، تجویز می‌گردد و ساعات برگزاری کلاس‌ها نیز به 90 دقیقه افزایش پیدا کرده است.

آموزش‌های غیرحضوری برای تکمیل آموزش حضوری ضروری است

وی می‌گوید: آموزش‌وپرورش و مدارس، هزینه‌های زیادی برای آموزش معلمان و خرید و تجهیز ابزار و وسایل آموزش‌های مجازی انجام داده‌اند و تجارب ارزنده‌ای دراین‌خصوص کسب نموده‌اند که جایز نیست به یکباره فراموش شوند.

  معافی می‌افزاید: باتوجه‌به توضیحات ارائه شده پیشنهاد می‌گردد که کلاس‌های درس حضوری 60 دقیقه برگزار شوند و 30 دقیقه باقیمانده نیز در فضای شاد، مطالب درسی و کمک‌درسی ارائه گردد تا از آموزش مجازی نیز استفاده شود؛ زیرا آموزش‌های غیرحضوری برای تکمیل آموزش حضوری، آموزش در تعطیلات غیررسمی مانند آلودگی هوا، سرما و یخ‌بندان و ... برگزاری آزمون‌های مجازی، فوق‌برنامه و جبرانی و برگزاری جلسات و همایش‌ها بسیار کاربردی، مقرون‌به‌صرفه و ضروری هستند.

این کارشناس مسائل آموزشی تصریح می‌کند: شایسته است که مسئولین آموزش‌وپرورش کشور باتوجه‌به تجربه‌های به‌دست‌آمده در آموزش‌های مجازی و غیرحضوری به این موضوع توجه بیشتری نمایند و از آموخته­‌های ارزنده‌ای که در این مدت کسب شده، استفاده کرده و به اصلاح و تغییر برنامه‌های درسی و شیوه‌های سنتی و منسوخ گذشته پرداخته و به‌سوی روش‌های نوین آموزشی و هوشمندسازی مدارس قدم بردارند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش مجازي حضوري شدن مدارس بستر شاد آموزش های مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۵۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نشست خبری هفته بزرگداشت مقام معلم در کرمانشاه، با بیان اینکه بیش از ۲۰ برنامه مختلف فرهنگی، ورزشی و... برای برگزاری در هفته معلم در استان تدارک دیده شده، گفت : می‌خواهیم فضای شهر و استان در این هفته به‌گونه‌ای باشد که معلم‌ها تکریم شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ارتقای مقام و منزلت معلم را در برنامه استان داریم، ادامه داد: هفته معلم فرصتی است که بیشتر قدردان معلم‌ها باشیم، وگرنه در همه روز‌های سال باید معلم‌ها را تکریم کنیم.

وی گفت: برگزاری ویژه برنامه سپاس معلم، اعزام معلمان نمونه برای دیدار با مقام معظم رهبری، تجلیل از معلمان نمونه استان، دیدار و سرکشی از پیشکسوتان فرهنگی و ... از برنامه‌های در نظر گرفته شده برای هفته معلم در کرمانشاه است.

محمدی در ادامه با اشاره به اهتمام دستگاه تعلیم و تربیت برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: هم اکنون نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی با بیان اینکه قرار شده الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود، گفت: مهر ماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی ادامه داد: مهر ماه امسال همچنین قرار شده ۵۰ درصد مدارس غیر دولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی سپس با اشاره به فعال شدن قرارگاه عدالت آموزشی و نصیب آموزشی برابر با نگاه محرومیت زدایی در مجموعه آموزش و پرورش استان، گفت: از جمله اقداماتی که از قبل فعال شدن این قرارگاه در استان انجام شده می‌توان به تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، تجهیز ۳۰ میلیارد تومانی هنرستان‌های مناطق محروم، برنامه‌ریزی برای جمع آوری مدارس کانکسی با بیش از ۱۰ دانش‌آموز و ... اشاره کرد.

وی تقویت مدارس دولتی را یکی از مهمترین اولویت‌های استان در سال تحصیلی جدید عنوان کرد و افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را به لحاظ فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و ... تقویت کنیم. در این راستا می‌خواهیم معلم‌های برتر استان نیمی از موظفی خود را در مدارس دولتی تدریس کنند تا همه دانش آموزان فرصت برخورداری از معلم‌های برتر را داشته باشند.

محمدی با اشاره به برنامه‌ریزی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش آموزان استان، گفت: سال گذشته رشد حدود سه پله‌ای معدل دانش آموزان در امتحانات نهایی را در استان شاهد بودیم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم ظرف امسال و سال بعد حداقل دو نمره به معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان استان اضافه شود.

وی ادامه داد: در تلاشیم با افزایش کیفیت آموزش و نیز برگزاری امتحانات شبه نهایی، کیفیت آموزش را ارتقا داده و معدل دانش آموزان استان را بالا ببریم.

محمدی اشاره‌ای هم به برنامه توزیع توازن رشته‌ای داشت و گفت: در تلاشیم دانش‌آموزان متوسطه دوم را به سمت تحصیل در رشته‌های فنی و حرفه ای، کار دانش، ریاضی و انسانی ببریم.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به روند ترمیم معدل داوطلبان آزمون سراسری داشت و گفت: داوطلبان متقاضی ترمیم معدل شامل دانش آموزان سال گذشته و بزرگسال و پشت کنکوری‌ها با مراجعه به سامانه آموزش و پرورش می‌توانند در جهت ارتقاء معدل دروسی که می‌واهند، اقدام کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تاثیرگذاری معدل در قبولی دانش‌آموزان استان در آزمون سراسری، گفت: با توجه به تاثیرگذاری بالای معدل امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان در آزمون سراسری از امسال همه امتحانات پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به صورت نهایی برگزار می‌شود.

وی در ادامه اشاره‌ای هم به استخدامی‌های جدید آموزش و پرورش در استان داشت و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان شده و امسال هم بنا داریم بیش از ۱۵۰۰ نفر دیگر را جذب کنیم.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آغاز اجرای پروژه مهر از بهمن ماه سال گذشته در آموزش و پرورش استان داشت و گفت: هدف از اجرای این پروژه این است که شرایط را به‌گونه‌ای مهیا کنیم که اول مهر هیچ مدرسه‌ای در استان بدون معلم و هیچ معلمی بدون کلاس نباشد

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • مدارس نوبت صبح ۶ شهرستان خوزستان غیرحضوری شد
  • مدارس چند شهر خوزستان سه‌شنبه غیرحضوری شد
  • غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح آبادان و خرمشهر
  • فعالیت نوبت صبح مدارس ۶ شهر خوزستان غیر حضوری شد
  • غیر حضوری شدن نوبت صبح مدارس برخی شهر‌های خوزستان
  • تدارک بیش از ۲۰ برنامه مختلف به مناسبت هفت معلم
  • ۱۵۰۰ نفر جذب آموزش و پرورش استان کرمانشاه شدند
  • منشأ گرد‌و‌غبار امروز خوزستان مشخص شد
  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟