Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا؛ بهار ۱۴۰۱ خورشیدی برخلاف بهار دو سال گذشته (۱۳۹۹ و ۱۴۰۰) با شکل و شمایل و همچنین تقدیری متفاوت در عرصه هنرهای نمایشی همراهی کرد و آغاز شد.

آن‌چنان که طی دو بهار گذشته به‌سبب شیوع ویروس کرونا، فروردین بسیار آرامی (با وجود یکی از فصل‌های گرم اجراهای نمایشی و رونق بخش اقتصاد تئاتر کشور) را از نظر تعداد اجراها پشت سر گذاشتیم؛ اما هم‌زمان با هفتم فروردین ۱۴۰۱ و به ‌مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی، شاهد آغاز فعالیت اجراهای نمایشی در سراسر کشور بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به  نحوی که همزمان با روز ملی هنرهای نمایشی؛ هشت تماشاخانه پایتخت با میزبانی از ۱۱ اثر نمایشی فصل نوین اجراهای تئاتری در قرن جدید را آغاز کردند.

حال تنها با گذشت یک هفته از شروع فصل جدید اجراهای نمایشی با رشد چهار برابری اجراها مواجه هستیم؛ به‌گونه‌ای که طی هفته پیش رو ۱۷ تماشاخانه دولتی و خصوصی در پایتخت از ۴۲ اثر نمایشی متنوع برای پاسخ‌دهی به سلایق مختلف مخاطبان میزبانی می‌کنند

همچنین اجرای آن آثار نمایشی با حضور بازیگرانِ شناخته‌شده‌ای چون پژمان جمشیدی، حامد کمیلی، بهنام تشکر، علی سرابی، پرویز پرستویی، نوید محمدزاده، حجت اشرف‌زاده و دیگر هنرمندان نامدار تئاتر کشورمان خود مزیدبرعلت شده تا فروردین صحنه‌های تئاتر کشور شانه به گرمای روزهای دغ تابستانی بزند.

«دکتر نون...»، بی‌خوابی، هملت پشت کوهی و خماری؛ ممهمانان تئاترشهر

نمایش دکتر نون، زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد؛ عنوان نمایش جدیدی است که همزمان با آغاز به کار مجموعه تئاترشهر در سال ۱۴۰۱ خورشیدی  اجراهای خود را از روز هفتم فروردین ماه به مناسب روز ملی هنرهای نمایشی  به نویسندگی شهرام رحیمیان و کارگردانی هادی مرزبان آغاز کرده است.

در این اثر نمایشی که همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹:۳۰ در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر با مدت زمان ۹۵ دقیقه به استقبال مخاطبان می‌رود؛ حامد کمیلی، بهنام تشکر، شیوا مکی‌نیان، عارفه معماریان، زهره پرتوی، کامبیز امینی، علی خازنی، محمدرضا بختیاری، سامان تیرانداز، مرجان آقانوری و جمعی از هنرجویان و دانشجویان رشته تئاتر به عنوان بازیگر حضور دارند.

نمایش دکتر نون زنش را بیشتر از مصدق دوست دارد؛ بستری عاشقانه و سیاسی دارد و در خلاصه داستان آن آمده: اسفندیار و ملک‌تاج از کودکی چنان به هم علاقه‌مند بودند که دقیقه‌ای از یکدیگر جدا نمی‌شدند شرایطی که در نهایت منجر به ازدواج آنها شد. حال در کودتای ۱۳۳۲ از اسفندیار (دکتر نون) که از یاران نزدیک و وفادار دکتر مصدق است، خواسته می‌شود مصاحبه‌ای ضد نخست وزیر انجام دهد که با مخالفت او مواجه می‌شود. اسفندیار به زندان می‌افتد او برای انجام مصاحبه به انواع شکنجه متوسل و هر بار با مقاومت دکتر نون رو برو می‌شود تا اینکه پای ملک‌تاج به میان می‌آید و جدال میان عشق و وفاداری به نخست وزیر آغاز می‌شود.

نمایش بی خوابی به نویسندگی و کارگردانی سعید هاشمی‌پور در سالن سایه مجموعه تئاترشهر به مدت زمان ۸۰ دقیقه از ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان تئاتر است.

این اثر نمایشی که دور نخست اجرای عمومی خود را از ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۰ آغاز کرده بود، بعد از تعطیلی یک هفته‌ای مجموعه تئاترشهر به مناسبت ایام عید نوروز، همزمان با آغاز به کار مجدد این مجموعه از هفتم فروردین به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی تا پایان فروردین ماه پذیرای دوست‌داران هنر نمایش خواهد بود.

نمایش هملت پشت کوهی به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم ‌پشت‌کوهی با مدت زمان ۸۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰:۱۵ در سالن چهارسو مجموعه تئاترشهر ‌به صحنه می‌رود.

نمایش خماری به نویسندگی و کارگردانی امین ‌بهروزی با مدت زمان ۷۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹:۴۵ در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر ‌به صحنه می‌رود.

روزهای شلوغ تماشاخانه ایرانشهر با موضوع چیه؟، بودن، داغ ننگ، صامت و فرایند

نمایش موضوع چیه؟ به نویسندگی صحرا رمضانیان و کارگردانی مشترک آروند ‌دشت‌آرای، مارین ‌ون ‌هولک با مدت زمان ۸۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰:۱۵ در سالن ‌استاد ‌ناظرزاده ‌کرمانی تماشاخانه ایرانشهر ‌به صحنه می‌رود.

نمایش بودن به نویسندگی مشترک صبا ‌نجاتی، مصطفی امیری و کارگردانی مرتضی ‌جلیلی‌دوست در سالن ‌استاد ‌ناظرزاده ‌کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به مدت زمان ۷۵ دقیقه از ساعت ۱۸:۱۵ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش داغ ننگ به نویسندگی ایاد اختر و کارگردانی فرهاد ‌شنتیایی در سالن ‌استاد ‌سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به مدت زمان ۷۰ دقیقه از ساعت ۲۱:۴۵ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش صامت به نویسندگی و کارگردانی امیربهاور ‌اکبرپوردهکردی در ‌سالن ‌استاد ‌سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به مدت زمان ۶۵ دقیقه از ساعت ۱۸ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش فرایند به نویسندگی مشترک علی ‌کرسی‌زر، امیر ‌ابراهیم‌زاده با اقتباس از رمان‌های محاکمه، قصر و مسخ اثر فرانتس کافکا و تجاوز قانونی به قلم کوبو آبه؛ دراماتورژی امیر ‌ابراهیم‌زاده و کارگردانی علی ‌کرسی‌زر در ‌سالن ‌استاد ‌سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به مدت زمان ۷۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۹:۴۵ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش فرایند پیش از این جوایزی چون تقدیر بهترین نور و بهترین دراماتورژی از بیست‌ویکمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران، تقدیر بهترین متن در بخش زنده‌نام اکبر رادی از بیست‌ودمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران و دریافت تندیس بهترین متن و تندیس بهترین اجرا از سی‌وهفتمین جشنواره بین المللی فجر (۱۳۹۷) را از آن خود کرده است

شکستن سکوت ۲۰ ماهه تالار وحدت با آن سوی آئینه

نمایش آن سوی آینه به نویسندگی فلوریان ‌زلر و کارگردانی علی ‌سرابی بعد از سکوت بیش از ۲۰ ماهه تالار وحدت در میزبانی از آثار نمایشی به سبب شیوع کرونا در این سالن به مدت زمان ۱۰۰ دقیقه از ساعت ۱۸:۳۰ میزبان مخاطبان تئاتر است.

ریما ‌رامین‌فر، الناز ‌حبیبی، مارال ‌بنی‌آدم، پژمان ‌جمشیدی، علی ‌سرابی گروه بازیگران این اثر نمایشی را تشکیل می‌دهند.

مده‌آ در قندهار و مختومه؛ نخستین مهمانان بهاری خانه هنرمندان

نمایش مده‌آ در قندهار به نویسندگی و کارگردانی اصغر ‌خلیلی براساس نمایشنامه جاودان به قلم اوریپید از نمایشنامه‌نویسان شهیر دوران یونان باستان در سالن استاد انتظامی خانه ‌هنرمندان به مدت زمان ۵۰ دقیقه از ساعت ۲۱ میزبان مخاطبان تئاتر است.

اصغر خلیلی کارگردان نمایش مده‌آ در قندهار در یادداشت خود، «وقتی سیاست، عشق را می بلعد» را به عنوان شعار این نمایش انتخاب کرده و در خلاصه خط روایی آن آورده است: احوال زن افغان که بازیچه سیاست و قدرت شده و این تکرار تاریخ است، اگر از آن درس نگیریم.

نمایش مختومه به نویسندگی مهدی ‌زندیه و کارگردانی سجاد ‌تابش در ‌سالن ‌استاد ‌انتظامی خانه ‌هنرمندان به مدت زمان ۷۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۹ به استقبال مخاطبان می‌رود.

جمع «دوستان» در تماشاخانه اهورا

نمایش دوستان به نویسندگی کوبو آبه، ترجمه فردین توسلیان با طراحی، دراماتورژی و کارگردانی نادر ‌نادرپور با مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰ در تماشاخانه ‌اهورا ‌به صحنه می‌رود.

تماشاخانه سپند با سگ سورتمه و قصه قرن

نمایش سگ سورتمه به نویسندگی و کارگردانی سینا نصراللهی بر اساس نمایشنامه کار خانگی اثر فرانس کسافر کروتس در سالن شماره ۲ پردیس ‌سپند به مدت زمان ۶۰ دقیقه از ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان تئاتر است.

طبق یاداشت کارگردان دیدن این نمایش برای افراد زیر ۱۶ سال ممنوع است.

نمایش قصه قرن به نویسندگی و کارگردانی حامد ‌شیخی با مدت زمان ۵۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹ در سالن شماره ۲ پردیس سپند ‌به صحنه می‌رود.

قصه قرن تنها نمایش به جا مانده از فصل اجراهای اسفندماه ۱۴۰۰ خورشیدی است که از نخستین روز فروردین ماه بدون تعطیلی به میزبانی از مخاطبان تئاتر ادامه داد و در واقع می‌توان آن را آخرین اجرای تئاتر قرن ۱۴ و اولین اجرای نمایش قرن ۱۵ خورشیدی دانست.

کشیدن دایره و ساختن در تالار مولوی

نمایش کشیدن دایره به نویسندگی و کارگردانی پویش فروزنده در سالن اصلی تالار ‌مولوی به مدت زمان ۷۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۰ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش ساختن به نویسندگی ارژنگ طالبی‌نژاد با طراحی و کارگردانی مصطفی ‌ذره‌پرور در ‌ سالن اصلی تالار مولوی به مدت زمان ۵۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۰ به استقبال مخاطبان می‌رود.

پذیرایی دیوار چهارم از گربه‌های زرد و این آقای شادی ممت نیست!

نمایش گربه‌های زرد به نویسندگی و کارگردانی علیرضا ‌صادق‌پور در مجموعه ‌تئاتر ‌دیوار ‌چهارم به مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۷:۳۰ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش این آقای شادی ممت نیست! به نویسندگی جلال ‌محبی با طراحی و دراماتورژی مجتبی ‌عاشوری در مجموعه ‌تئاتر ‌دیوار ‌چهارم به مدت زمان ۶۰ دقیقه از ساعت ۲۱ میزبان مخاطبان تئاتر است.

درهای باز نوفل‌لوشاتو به روی آکتور و مضحکه سیاه

نمایش آکتور به نویسندگی و کارگردانی دانیال ‌نمازی با مدت زمان ۸۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۱:۱۵ در عمارت ‌نوفل‌لوشاتو ‌به صحنه می‌رود.

نمایش مضحکه سیاه به نویسندگی و کارگردانی مهدی ‌ملکی با مدت زمان ۶۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰ در عمارت ‌نوفل‌لوشاتو ‌به صحنه می‌رود.

مضحکه سیاه نیز از جمله اجراهای موفق سال ۱۴۰۰ بود که از نیمه‌های بهمن ماه سال گذشته اجراهای عمومی خود را در عمارت ‌نوفل‌لوشاتو آغاز کرد. به سبب حجم استقبال مخاطبان شاهد تمدید این اثر نمایش در فرودین ماه ۱۴۰۱ خورشیدی هستیم.

دستان پُر شهرزاد با ۱۰ نمایش

کنسرت-نمایش ترانه‌های شرقی به نویسندگی و کارگردانی جلال‌الدین دری در سالن شماره ۲ پردیس تئاتر شهرزاد به مدت زمان ۸۰ دقیقه از ساعت ۲۲:۳۰ میزبان مخاطبان تئاتر است.

رحیم ‌نوروزی، شبنم ‌قلی ‌خانی، امیرعلی ‌دانایی از جمله بازیگران این اثر نمایشی هستند. ضمن آنکه حجت ‌اشرف‌زاده خواننده شناخته شده کشورمان در مقام خواننده این کنسرت-نمایش با این ترانه‌های شرقی همراهی می‌کند.

نمایش خانه سیاه است اثری در باب اشعار، آثار و زندگی فروغ فرخزاد به نویسندگی و کارگردانی محسن ‌اردشیر در سالن شماره ۱ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد به مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۹ به استقبال مخاطبان می‌رود.

این اثر نمایشی طی اسفند ماه ۱۴۰۰ در فصل نخست اجراهای خود در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه رفته بود.

نمایش کریم‌لوژی به نویسندگی مهران ‌رنجبر با طراحی و کارگردانی رضا ‌بهرامی در ‌ سالن شمار ۳ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد به مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۰:۱۵ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش کمدی سیاه‌بازی خفتگان چشم باز به نویسندگی و کارگردانی جواد ‌انصافی در سالن شماره ۲ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد به مدت زمان ۷۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۱:۳۰ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش توفان به نویسندگی ویلیام شکسپیر با بازنویسی باقر ‌سروش به طراحی و کارگردانی مصطفی ‌کوشکی در سالن شماره ۱ پردیس تئاتر شهرزاد به مدت زمان ۱۰۰ دقیقه از ساعت ۲۱ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش بَک تو بِلَک به نویسندگی، طراحی و کارگردانی سجاد ‌افشاریان با مدت زمان ۷۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها در ساعت‌های ۱۶ و ۱۸ در سالن شماره ۱ پردیس تئاتر شهرزاد ‌به صحنه می‌رود.

نمایش انتخاب - شطرنج به نویسندگی و کارگردانی امین ‌سیار در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد به مدت زمان ۶۵ دقیقه از ساعت ۲۱:۳۰ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش هاری یا سرگذشت مردی که به هنگامه تولد هر دو دستش پر از خون بود به نویسندگی و کارگردانی افشین ‌زمانی با مدت زمان ۹۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹:۳۰ در سالن شماره ۲ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد ‌به صحنه می‌رود.

نمایش خونین‌زار به نویسندگی و کارگردانی سهراب ‌حسینی با مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۳ در سالن شماره ۱ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد ‌به صحنه می‌رود.

نمایش شبِ شک به کارگردانی امیرحسین ‌بریمانی و تهیه‌کنندگی نوید ‌محمدزاده در سالن شماره ۳ پردیس ‌تئاتر ‌شهرزاد به مدت زمان ۵۵ دقیقه از ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش شبِ شک پیش از این در بیست‌وسومین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران موفق به دریافت تندیس بازیگر نقش اول و تندیس کارگردانی شده بود.

بازگشت اشکان خطیبی با چخوف‌خوانی و پزشک نازنین به تماشاخانه ملک

نمایش چخوف‌خوانی زیر نظر نماینده فدراسیون روسیه با طراحی و کارگردانی اشکان ‌خطیبی در تماشاخانه ‌ملک به مدت زمان ۱۰۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۱ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش پزشک نازنین به نویسندگی نیل سایمون با طراحی و کارگردانی اشکان ‌خطیبی با مدت زمان ۸۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۱ در تماشاخانه ‌ملک ‌به صحنه می‌رود.

استقبال تماشاخانه شانو از گوشت‌خواران با «گوشت»

نمایش گوشت به نویسندگی امیر احمدی‌آریان با طراحی و کارگردانی امیر ‌عبادی با مدت زمان ۴۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰:۳۰ در تماشاخانه ‌شانو ‌به صحنه می‌رود.

آئورا؛ دور همی به‌علاوه فلزات چکش‌خوار در تالار حافظ

نمایش آئورا به نویسندگی و کارگردانی مهدی ‌محبعلی ‌(سهاب) بر اساس دو داستان ربکا و آئورا به قلم دافنه دوموریه نویسنده سرشناس انگلیسی در تالار حافظ به مدت زمان ۸۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۱۹ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش دورهمی به نویسندگی دامون ‌نوروزی و کارگردانی ندا ‌تمیمی در تالار ‌حافظ به مدت زمان ۷۵ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۱ به استقبال مخاطبان می‌رود.

نمایش فلزات چکش‌خوار به نویسندگی و کارگردانی آرش ‌سنجابی با تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی در تالار حافظ به مدت زمان ۹۰ دقیقه از ساعت ۱۷ میزبان مخاطبان تئاتر است.

مرتضی عقیلی، صدرالدین زاهد، صبا ‌ایزدپناه، شقایق شوریان، غزال نظر، پردیس ‌زارع، رضا ‌زنده‌جاه و... بخشی از گروه بازیگران این اثر نمایشی پُر شخصیت را شامل می‌شوند.

«شهر آشوب» سنگلج

نمایش کمدی سیاه‌بازی شهر آشوب به نویسندگی شهناز ‌روستایی و کارگردانی علی ‌طربی با مدت زمان ۱۱۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹ در تماشاخانه ‌سنگلج ‌به صحنه می‌رود.

«نینا و جادوی ماه‌ها» سهم کودک و نوجوان از نمایش‌های بهاری در تالار هنر

نمایش نینا و جادوی ماه‌ها به نویسندگی ماندانا ‌عبقری و کارگردانی علیرضا ‌دهقانی در تالار هنر به مدت زمان ۶۰ دقیقه از ساعت ۱۹ میزبان مخاطبان تئاتر است.

نمایش نینا و جادوی ماه‌ها سهم گروه سنی کودک و نوجوان است تا در آغاز فصل اجراهای نمایشی در قرن جدید و همزمان با گشوده شدن مجدد در تالارهای نمایشی به روی مخاطبان، این گروه از مخاطبان هدف نیز خوراک تئاتری مرتبط با خود را در این ایام داشته باشند.

«سه‌شنبه شانزده بهمن...» و مالکیت خصوصی در خانه هنر آبان

نمایش سه‌شنبه شانزده بهمن ساعت ۲ نیمه شب به نویسندگی سیدعلی ‌موسویان و کارگردانی علی ‌برجی با مدت زمان ۶۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۲۰:۳۰ در مجموعه ‌خانه ‌هنر ‌آبان ‌به صحنه می‌رود.

نمایش مالکیت خصوصی به نویسندگی چکاوک کافی و کارگردانی سارا ‌جویا با مدت زمان ۳۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها ساعت ۱۹ در مجموعه ‌خانه ‌هنر ‌آبان ‌به صحنه می‌رود.

مفیستو برای همیشه در عمارت سیمرغ

نمایش مفیستو برای همیشه به نویسندگی تام لانوی، ترجمه ساحل رضایی و کارگردانی الهام صحت در سالن شماره ۲ عمارت ‌سیمرغ به مدت زمان ۱۱۰ دقیقه همه روزه به جز شنبه‌ها، ساعت ۲۰:۴۵ به استقبال مخاطبان می‌رود.

برچسب‌ها پردیس تئاتر شهرزاد تماشاخانه سنگلج تماشاخانه ایرانشهر تماشاخانه سپند تماشاخانه‌های ایران تئاتر تئاتر شهر خانه هنرمندان ایران تماشاخانه دیوار چهارم تالار وحدت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پردیس تئاتر شهرزاد تماشاخانه سنگلج تماشاخانه ایرانشهر پردیس تئاتر شهرزاد تماشاخانه سنگلج تماشاخانه ایرانشهر تماشاخانه سپند تماشاخانه های ایران تئاتر تئاتر شهر خانه هنرمندان ایران تماشاخانه دیوار چهارم تالار وحدت استقبال مخاطبان می رود نویسندگی و کارگردانی روز ملی هنرهای نمایشی سالن شماره ۱ پردیس سالن شماره ۲ پردیس طراحی و کارگردانی پردیس تئاتر شهرزاد مجموعه تئاترشهر دقیقه از ساعت ۲۱ کارگردانی علی اجراهای نمایشی اثر نمایشی صحنه می رود اثر نمایش مجموعه تئاتر نوفل لوشاتو مدت زمان سالن اصلی دکتر نون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۶۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان

نوزدهمین «شب کارگردان» با تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر کشور؛ ژاله علو، علیرضا کوشک‌جلالی و علی شمس برگزار می‌شود و تندیس انجمن کارگردانان تئاتر به آنان اهدا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، این برنامه به کوشش انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران، روز یکشنبه ۹ ادریبهشت ماه و از ساعت ۱۷ در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد و در کنار اهدای مدالیوم به اکبر زنجانپور، از سه چهره نامبرده نیز تقدیر می‌شود.

بر اساس این گزارش، ژاله علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقه‌مند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود. به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش می‌خواند و او را تشویق می‌کرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.

علو درس و مشق را در دبستان «نواختران» در خیابان شاهپور آغاز کرد و دوره متوسطه را در مدرسه «خسرو خاور» گذارند. مدتی به دانشسرای مقدماتی رفت و به دلیل علاقه به کار هنری، هنرستان هنرپیشگی  را انتخاب کرد. در هنرستان هنرپیشگی نزد استادان بزرگی مانند هایک گاراگاش، دکتر نامدار که استاد فن بیان بود و خانمی سوییسی که استاد بدن و حرکت بود، مشغول نوآموزی شد. در همین هنرستان با چهره‌هایی همانند محمد نوری، معز دیوان فکری و ... هم شاگردی شد و اولین حضور روی صحنه تئاتر را تجربه کرد. او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و سال‌ها در این رسانه فعالیت کرد.

و حالا انجمن کارگردانان تندیس و لوح تقدیر خود را به پاس سال‌ها تلاش و هنرآفرینی در حوزه کارگردانی تئاتر رادیویی به استاد ژاله علو تقدیم می‌کند.

علیرضا کوشک‌جلالی، کارگردان و مدرس تئاتر، دیگر هنرمندی است که فردا مورد تقدیر قرار می‌گیرد. او گرچه مقیم آلمان است اما همواره در تئاتر ایران حضوری تاثیرگذار داشته و علاوه بر کارگردانی نمایش‌های مختلف، در بسیاری از شهرهای کشور نیز هنرجویان را اموزش داده و با آنان آثار نمایشی مختلفی را اجرا کرده است. تماشاگران تئاتر از اجرای نمایش‌های «موسیو ابراهیم» و «خدای کشتار» او خاطراتی به یادماندنی دارند.

بر همین اساسا، انجمن کارگردانان به پاس تلاش‌های فراوان در حوزه آموزش تئاتر و کارگردانی از علیرضا کوشک جلالی تقدیر می‌کند.

اما علی شمس، دیگر کارگردانی است که مورد تقدیر قرار می‌گیرد. او علاوه بر کارگردانی نمایش‌های گوناگون همچون «احتمالات»، «داستان‌های میان رودان»، «قلعه انسانات»، «وقتی خروس غلط می‌خواند»، «شب دشنه‌های بلند»، «مخاطب خاص»، «اگر شبی از شب‌های تهران، مسافری...» و ...، در زمینه تئوری و ترجمه آثار نمایشی نیز پرتلاش است و در سال‌های اخیر، بسیاری از آثار معتبر نمایشی جهان زیر نظر او منتشر شده‌اند. انجمن کارگردانان به پاس تلاش‌های اجتماعی در حوزه تئاتر لوح تقدیر خود را به علی شمس اهدا خواهد کرد.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • تولید سه فیلم کوتاه در انجمن سینمای جوان مهاباد
  • اوقات شرعی اهواز، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • ۳ فیلم کوتاه داستانی در مهاباد تولید شد
  • خبر‌های رسانه هشتم اردیبهشت
  • «غریبه» سریالی درباره نخبه داروسازی به زودی روی آنتن می‌رود
  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • «پژمان» در راه شبکه آی‌فیلم فارسی