Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:02:23 GMT

«قصه‌های قلعه قرمز»؛ نمایشی از یک باور افسانه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۶۷۹۰

ایسنا/اصفهان نمایش «قصه‌های قلعه قرمز» که روایتی از یک باور قدیمی و افسانه‌ای در میان مردم بامیان افغانستان است، در سالن ماه حوزه هنری به روی صحنه می‌رود.

 مصطفی جعفری خوزانی کارگردان این تئاتر با بیان این که جرقه اولیه تولید نمایش از فراخوان حوزه هنری کشور برای جشنواره اقتباسی زده شد، به ایسنا می‌گوید: زینب زاولان، نویسنده این تئاتر قصد داشت از داستان هنبوی و ضحاک در مرزبان‌نامه اقتباس موقعیت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستانی که واقعا موقعیت دراماتیکی دارد، اما به پیشنهاد من فضای نمایشنامه را به افغانستان بردیم. به شهر سرخ در بامیان، جایی که مردم آن هنوز اعتقاد دارند یکی از مارهای ضحاک زنده است و در قلعه زندگی می‌کند. پژوهش متن چند ماهی طول کشید و نمایشنامه در جشنواره اقتباسی چهارراه مقام دوم کشور را کسب کرد.

او با توضیح اینکه اغلب با جوانان افغانستانی، خصوصا با هزاره‌های مقیم اصفهان تعامل دیرینه داشته است، ادامه می‌دهد: از نمایش استرالیا در سال ۹۳ تا نمایش خاک و خون در سال ۹۵ و نمایش‌های خیابانی مین و رکاب‌زن که نویسنده آنها بودم با هنرمندان هزاره افغانستان همکاری، رفاقت و زندگی کرده‌ام. یگانگی فرهنگی ایران و افغانستان خصوصا یگانگی با قوم هزاره من را به وجد می‌آورد و این انگیزه‌ای بود تا در مورد آنها خلق اثر کنم.

جعفری خوزانی می‌گوید: هزاره‌ایها هم‌ همزبان، هم‌مذهب و البته هم‌تاریخ ما هستند. به نوعی باید گفت که ما با مردم افغانستان همسایه نیستیم، بلکه یکی هستیم. اما متاسفانه قوم مظلوم هزاره این دهه‌های اخیر، مصائب فراوانی را پشت سر گذاشته‌اند. نسل جدید آنها به سراسر جهان فرستاده شدند و کوچ اجباری و نسل‌کشی در دهه‌های گذشته به فنای فرهنگ این قوم بزرگ انجامید. 

به گفته جعفری از این رو قصه‌های قلعه قرمز تئاتری پر از درد، پر از حرف و پر از قصه است. او تصریح می‌کند: این‌بار شهرزاد قصه‌گو یک زن هزاره است و خلیفه بغداد یک تروریست تکفیری. من نیز به ندرت کارگردانی می‌کنم. پیشه من نوشتن است، اما بنا به علاقه شدیدی که به این مضمون و این ساختار متن داشتم، کارگردانی متن را به عهده گرفتم. 

جعفری با اشاره به اینکه بازیگران این نمایش ترکیبی از هنرمندان پیشکسوت و تازه‌کار افغانستانی و ایرانی هستند، خاطرنشان می‌کند: اکثر هنرمندان این اثر بار اول است که صحنه را تجربه می‌کنند، اما وجود بازیگران با تجربه کمک فراوانی به ارتقاء سطح بازی آنها کرده است. آهنگساز نمایش ایرانی است، اما با همکاری نوازندگان افغانستانی، توانسته موسیقی بی‌بدیلی بیافریند. 

گفتنی است تئاتر «قصه‌های قلعه قرمز» از ۱۹ تا ۲۸ فروردین ساعت ۸:۴۵ دقیقه در سالن ماه حوزه هنری اصفهان روی صحنه است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قصه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۶۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی

حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش با کاظم نظری؛ مدیر کل هنرهای نمایشی درخصوص اجرای آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر ارتش، اجرای عمومی آثار تولیدی، تولید آثار هنری مشترک و حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده گفت‌وگو و تفاهم کردند.

به گزارش ایسنا در جلسه‌ای که با حضور حجت‌الاسلام سعید نصیراسلامی؛ معاون فرهنگی و تبلیغات سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش، کاظم نظری؛ مدیر کل هنرهای نمایشی و سیامک موحدی؛ مدیر امور هنری سازمان عقیدتی- سیاسی ارتش و شهرام نوشیر؛ مدیر کانون تئاتر دینی برگزار شد، مقرر شد آثار برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر ارتش، که اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، در جشنواره تئاتر فتح خرمشهر و جشنواره تئاتر مقاومت اجرا داشته باشند. همچنین در این جلسه قرار شد فرصتی فراهم شود تا نمایش‌های خیابانی با موضوع شهدا و مضامین مرتبط، بتوانند در پادگان‌ها و فضاهای سازمانی ارتش، روی صحنه بروند.
در سومین مورد از این تفاهم، قرار شد گروه‌های اجرای تعزیه ارتش در فضاهای نمایشی و میادین و فضاهای روباز مختص این نوع نمایش، در ایام سوگواری اجرا داشته باشند.
همکاری دو طرف برای تولید یک اثر فاخر مشترک، نیز جزو مواردی بود که در این جلسه درباره آن گفت‌وگو شد و توافقاتی نیز به عمل آمد که به زودی نام نمایش و سالن اجرای آن اعلام خواهدشد.
همچنین در این جلسه درباره حمایت از نمایشنامه‌های برگزیده جشنواره «نسیم رحمت» با موضوع و نگاه مورد توافق دو طرف، گفت‌وگو شد. جشنواره «نسیم رحمت» از جمله جشنواره‌های برگزارشده توسط ارتش است که امسال هنرمندان شاخص در عرصه نمایشنامه‌نویسی در آن شرکت خواهند کرد.
 همچنین سال جاری، برای تقویت متون نمایشی و جشنواره تئاتر میثاق ۱۴، به نمایشنامه‌نویسان جوان و مطرح کشور نگارش ۲۸ نمایشنامه سفارش داده شده است.
درپایان این جلسه، گفت‌وگوهای اولیه درخصوص احیای سالن‌های ارتش برای اجرای تئاتر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مشترک نیز صورت گرفت و ادامه آن برای بررسی سیستم، مشکلات و تحلیل بیشتر موضوع به جلسات آتی موکول شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سالن های نمایشی در ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه اجرا نخواهند داشت 
  • سالن‌های نمایشی ۲ روز تعطیل می‌شود
  • سالن‌های نمایشی ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرا نخواهند داشت
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • یک هشدار دیگر درباره «سنگلج» و شروع «جادوی شهرزاد»
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی