Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها – سمیه گلابگیریان *: اتفاق مهم ثبت جهانی میبد به عنوان شهر زیلو، دستاوردهای خوبی داشت و تعامل و ایجاد شبکه‌ای ارتباطی گسترش بازار و توسعه اقتصادی و حمایت از صنعتگران این صنعت بزرگترین دستاورد این رویداد جهانی است.

سوق یافتن به سمت اقتصادی با درآمد پاک در شهرها ضروری است، پویایی اقتصادی شهرها با درآمد پاکی مبتنی بر توسعه صنایع دستی و گردشگری، محقق خواهد شد که یکی از راه‌های آن رونق کارگاه‌های صنایع دستی به عنوان هنری پاک و بدون آلایندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احیای این هنر صنعت از دیگر دستاوردهایی است که با انتقال آن به نسل جوان علاقمند، از منسوخ شدن آن جلوگیری خواهد کرد، هنری که افتخار دارد زیرانداز حسینیه‌ها و تکایای مختلف از جمله حسینیه امام خمینی (ره) و بیت مقام معظم رهبری باشد.

جهانی شدن این صنعت، احیای کارگاه‌ها، افزایش هنرجویان، حمایت از هنرمندان و افزایش درآمد آنها و در نهایت صادرات این هنر زیبا به تمام نقاط جهان را به دنبال دارد.

اما صادرات این دست بافته زیبا، به زیبایی بسته بندی آن بستگی دارد. اصلی ترین دلیل گرم نبودن بازار برخی از اقلام صنایع دستی استان از جمله زیلو، بسته بندی نامناسب و عدم برندسازی است. بسته بندی‌های ساده جعبه‌ای یکی از ضعف‌های عرضه زیلو است البته در این سال‌ها تغییراتی در این بسته بندی ایجاد شده و برخی نقوش زیلو بر روی بسته‌ها طراحی شده که اندکی آن را زیبا کرده است.

به طور قطع بافندگان با کارگاه‌های کوچک دستی و تولیدات محدود توانایی بالا بردن کیفیت صادرات و رقابت در بازارهای جهانی و قدرت برندسازی را ندارند از این رو جلب سرمایه گذاران و فعال کردن شرکت‌های بزرگ برای صادرات صنایع دستی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

البته بخشی از فروش هم به حضور گردشگران داخلی و خارجی در شهر میبد بستگی دارد. بافت زیلو در موزه زیلو و نمایش زیلوهای قدیمی انگیزه‌ای برای خرید است.

بازار داخل، حتی در همین شرایط هم می‌تواند تقویت شود و با حمایت دستگاه‌ها و ارگان‌ها، زیلو به خانه‌های ایرانی راه پیدا کند همچنان که ترمه پای ثابت مراسم تقدیر در برگزاری برنامه‌های مختلف و سوغات یزد است، زیلو هم می‌تواند این جایگاه را به دست آورد.

البته زیلو گران‌تر از ترمه است اما تثبیت جایگاه آن به عنوان یک هدیه فرهنگی، گام بزرگی برای حمایت از هنرمندان و تشویق و ترغیب علاقمندان به این رشته صنایع دستی است.

*فعال حوزه گردشگری و رسانه

کد خبر 5458030

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری یزد صنایع دستی میراث فرهنگی یزد زیلو بوشهر ویروس کرونا گردشگری کرمانشاه خراسان رضوی مسافران نوروزی ماه مبارك رمضان روز طبیعت سفرهای نوروزی آمار کرونا مشهد خطبه های نماز جمعه 12 فروردین صنایع دستی بسته بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، محمد ثابت اقلیدی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: با توجه به ثبت ملی مهارت کیسه بافی شهر دژکرد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۴۰۰ و همچنین حمایت معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این ثبت فراهم شده و دژکرد به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
وی با اشاره به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان گفت: شهر دژکرد با داشتن جاذبه های طبیعی فراوان در مسیر این آزادراه قرار دارد و با توجه به آینده این شهر برنامه ریزی می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری برای جذب گرشگر در منطقه نیز تقویت شود.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
همچنین از افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند تقدیر شد.
جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام با هدف معرفی بادام دژ کرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری توریستی، معرفی صنایع‌دستی، تولید محصولات کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار درزمینهٔ‌های صنایع‌دستی و تبدیلی و گردشگری برگزار شد.
بازی‌های بومی و محلی، اجرای موسیقی محلی، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، نمایش آداب‌ و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات کشاورزی از برنامه‌های این جشنواره بود.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • خرید ساک دستی ۵۰ عددی آماده
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود