Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@05:38:57 GMT

اعمالی که در ماه رمضان انسان را از گناهان پاک می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۲۳۳۹

اعمالی که در ماه رمضان انسان را از گناهان پاک می‌کند

یدالله بهتاش عنوان کرد: پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم فرمودند که هرکس پنج عمل را در ماه مبارک رمضان انجام دهد از تمامی گناهان پاک می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یدالله بهتاش در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران‌نیوز درباره جایگاه و ارزش به پیشواز رفتن ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان یکی از پرفضیلت‌ترین و بهترین ماه‌های خدا محسوب می‌شود، در این ماه مبارک بهترین روزها و شب‌ها قرار گرفته، همچنین فضیلت عبادت در این ماه بسیار زیاد است و دعاها در این ماه به اجابت می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: به پیشواز ماه رمضان رفتن یکی از امور بسیار ارزشمند است که فضیلت بسیار دارد، کسی که سه روزه آخر ماه شعبان را روزه بگیرد ثواب روزه در تمام ماه‌های شعبان و رمضان را از آن خود کرده است لذا نباید فرصت را از دست داد تا زمینه برای ثواب فراهم است باید توشه‌ای فراهم کرد.

این کارشناس علوم قرآنی، ماه مبارک رمضان را از نگاه «پیامبراکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم)» توصیف کرد و افزود: در کتاب «شیخ صدوق مجلس دوم» بیان شده «پیامبر اکرم (ص)» در خطبه‌ای به توصیف ماه مبارک رمضان پرداخته و نکات قابل توجهی را در مورد این ماه بیان کرده‌اند. «نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم» فرمودند:‌ ای مردم ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی کرده است. ماهی که نزد خدا برترین ماه‌هاست و روزهایش بهترین روزها و شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعت‌هایش بهترین ساعت‌هاست، لذا می‌توان دریافت که رمضان ماه خداست و از خصوصیات آن برکت مغفرت است، تنها ماهی است که اگر یک آیه از قرآن در آن بخوانید گویی کل قرآن را خوانده‌اید، ثواب ذکر و تسبیح آن بسیار است، حتی نفس کشیدن و خوابیدن در این ماه فضیلت و ثواب برای مومنان و روزه داران دارد لذا شایسته است برای وارد شدن به این ماه به استقبال آن برویم و خود را آماده بخشش و رحمت خداوند کنیم.

بهتاش پیرامون ارزش و جایگاه روزه از دیدگاه «ائمه معصومین علیهم‌السلام» تبیین کرد: روزه به عنوان یکی از اعمال پر فضیلت محسوب می‌شود، اما جایگاه و ارزش این عمل بزرگ در ماه رمضان بسیار زیاد است، «امام صادق علیه‌السلام» در این مورد فرمودند: روزه سپری در برابر آفات دنیا و عذاب آخرت بوده که فضیلت بسیار دارد.

وی به دیگر اعمال ارزشمند در ماه مبارک رمضان اشاره و بیان کرد: «پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم» در خطبه خود علاوه بر تاکید پیرامون روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان اعمال دیگری را مطرح کردند که چنانچه به جا آورده شود می‌تواند فضیلت و ارزش فراوانی داشته باشد، اعمالی مانند بیدار شدن در سحرگاه حتی به اندازه خوردن یک جرعه آب همچنین ختم قرآن که باید بر آن توجه لازم را داشت.

این کارشناس علوم قرآنی به جوایز و پاداش روزه اشاره و اظهار کرد: روزه عملی ارزشمند است که در ماه شعبان و ماه رمضان مورد تاکید قرار گرفته البته به جا آوردن روزه در ماه رمضان چنانچه با آداب خاص برگزار شود پاداش فراوانی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نزدیک شدن بندگان به رحمت خداوند، دوری از خطا و حتی آمرزش والدین، پاکسازی بدن از حرام‌هایی که در بدن روییده، آسان جان دادن به وقت مرگ، دوری از خستگی تشنگی و گرسنگی در قیامت، بخشش آزادی از آتش جهنم و استفاده از میوه‌های بهشتی اشاره کرد.

بهتاش پیرامون اهمیت گرفتن روزه تصریح کرد: در کتاب «اصول کافی، جلد ۴، صفحه ۸۷» حدیثی نقل شده که در آن تنها گرفتن روزه و تحمل گرسنگی و تشنگی را عامل ثواب و پذیرش عمل نیکو ندانسته بلکه گرفتن‌روزه و پذیرش اعمال نیکو و بخشش گناهان را منوط به اجرای چند دستورالعمل دانسته است در این روایت نقل شده «پیامبر اکرم (ص)» به جابربن انصاری پیرامون ارزش و نحوه گرفتن روزه بیان کردند:‌ ای جابر هرکس پنج عمل را در ماه رمضان انجام دهد می‌تواند از همه گناهانش پاک شود، گرفتن روزه، اختصاص ساعاتی از شب‌های ماه مبارک رمضان به عبادت، داشتن عفت شکم یعنی دوری از خوردن مال حرام و نجس، پاکدامنی و در انتها نگاه داشتن زبان از دروغ و تهمت زخم زبان، جابر بعد از شنیدن این نکات خطاب به «پیامبر اکرم (ص)» گفت: چه حدیث خوب و ارزشمندی است، «پیامبر اکرم (ص)» ادامه دادند:‌ ای جابر درست است که شرط‌های بیان شده خوب و ارزشمند هستند، اما اجرای آن‌ها بسیار سخت است.

وی، آماده شدن برای پیشواز به ماه مبارک رمضان رفتن را کاری بسیار مهم و با فضیلت دانست و تاکید کرد: گرفتن روزه برای آماده شدن و ورود به ماه مبارک رمضان بسیار مهم است و ثواب بسیار دارد و سبب می‌شود تا بتوانیم از بسیاری از گناهان فارغ شویم، بنابراین همواره باید این مهم را در نظر داشته باشیم که به جا آوردن درست و صحیح اعمال بسیار مهم است لذا پیشواز رفتن نیز به اجرای درست اعمال کمک فراوانی می‌کند، در عین حال باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که همانند دانش‌آموزانی که در ابتدای سال به مدرسه می‌روند و توسط یک معلم و دروس مشترکی آموختن را تجربه می‌کنند، در انتهای سال نتایج یکسانی را نمی‌گیرند و برخی از آنان قبول می‌شوند و برخی دیگر از این امتحان مردود می‌شوند.

این کارشناس علوم قرآنی درباره استجابت دعا تصریح کرد: ماه مبارک رمضان و شعبان ماه‌های ارزشمندی بوده که در آن دعاها به استجابت می‌رسد خصوصاً در شب قدر البته برخی از اعمال هستند که حتی در شب قدر نیز مانعی بزرگ برای استجابت دعا می‌شوند گناهانی همانند قهر و کدورت و یا دل شکسته پدر و مادر و یا قطع رحم، بنابراین از اکنون باید به فکر شب‌های قدر بود و برای این منظور زمینه را فراهم کرد تا چنانچه قهر و کدورتی وجود دارد برطرف شود این عمل خود نوعی پیشواز برای ماه رمضان محسوب می‌شود.

بهتاش با تکیه بر حدیث «پیامبراکرم (ص)» در مورد شب زنده‌داری در ماه‌های مبارک شعبان و ماه رمضان خاطرنشان کرد: شب زنده‌داری و پرداختن به عبادت در این شب‌ها که به خاطر بیماری کرونا مجبور به خانه نشینی شده و زمان بیشتری را در اختیار داریم فرصتی مغتنم است و می‌توان با تلاوت قرآن و خواندن دعای ابوحمزه حتی به میزان کم ثواب بسیاری را به دست آوریم و توشه آخرت را جمع کنیم، نباید همه وقت خود را به دیدن تلویزیون بگذرانیم در این شب‌ها حتی مطالعه مفید نیز نوعی عبادت محسوب می‌شود بسیاری از کتاب‌های بزرگ و تفسیرهای قرآن در شب قدر نوشته شده این امر نشان می‌دهد که مطالعه نیز می‌تواند عبادتی ارزشمند باشد، زیرا تحقیق در مورد قرآن و دستیابی به یقین پیرامون خداوند کاری بسیار ارزشمند است.

انتهای پیام/*

منبع: دانا

کلیدواژه: صلی الله علیه و آله و سلم ماه مبارک رمضان محسوب می شود ماه رمضان پیامبر اکرم گرفتن روزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام تقی زاده دبیر پویش طرح ملی زندگی با آیه ها و رییس سازمان دارالقرآن در نشستی که پیرامون بحث و بررسی طرح زندگی با آیه ها امروز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با حضور جامعه قرآنی و تمامی دستگاه های مشارکت کننده در مجمتع فرهنگی سرچشمه برگزار شد، گفت: زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف فرهنگی بود. نظر سنجی قبل از ماه مبارک انجام شد و بعد از آن نیز مجدد آن را تکرار کردیم تا اثر بخشی فعالیتهای انجام شده را دریابیم. در این عملیات تولیدات مکتوب، تولیدات فضای مجازی و فعالیتهای که در صدا و سیما شکل گرفت و اتفاقاتی که در زیر ساخت ها اتفاق افتاد و تبلیغات محیطی یکی دیگر از ارکانی بود که سعی کردیم در تصویر کردن بهتر این طرح از آن کمک بگیریم.

وی ادامه داد: در نامه ای که حجت الاسلام قمی بهمن ماه و قبل از آغاز ماه مبارک رمضان به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال کردند نظر معظم له را برای اجرای چنین طرحی در ماه مبارک جویا شدند که پاسخ به این نامه رهبر انقلاب این چنین آمده است: «کار قرآنی در شمار مبارک ترین کارهای جهادی و اسلامی است مراقب باشید در نیمه راه رها نشود و پیگیری نکردن و برنامه ریزی نکردن آفت برنامه های شوق انگیز است.»همه فعالیتهای قرآنی را رهبری در راستای فهم و تدبر می بینند که در این زمینه حفظ قرآن تاثیرات خودش را دارد.

رییس سازمان دارالقرآن اظهار داشت: ما حفظ آیات موضوعی را به عنوان نقطه کلیدی مطرح کردیم که با نگاه کارشناسی به تمامی مراحل از تصحیح و جریان حفظ و عمل و قرآنی شدن را دنبال کرد. فلذا توجه ویژه ای به حفظ موضوعی داشتیم. ما با این نگاه هدف از طرح زندگی با آیه ها را گفتمان سازی و تببین معارف قرآنی نیاز جامعه در راستای فریضه جهاد تبیین با این طرح مورد توجه قرار دادیم.

تقی زاده ادامه داد: در ماه مبارک رمضان چهار سطح عملیاتی طراحی شد.گفتمان سازی زندگی با آیه ها از عنوان تا مفهوم اینکه قرآن به دنبال سامان بخشی زندگی است، به عنوان نخستین سطح برشمرده شد. همچنین شکل گیری هم افزایی بین جریان های مردمی و دستگاه ها با این تناسب که فعالیت خودمان تقویت میدان باشد. مخاطب محوری که معیار اصلی ما بوده در تفکیک مخاطبان با عنوان های مختلف بانوان و نوجوان در این طرح مورد توجه واقع شده است.

دبیر پویش طرح زندگی با آیه ها با اشاره به اینکه نظرسنجی قبل و بعداز فعالیتهای قرآنی ماه رمضان داده های خوبی میدهد، اظهار داشت: نظر سنجی با سنجش دو هزار نفر از استانها و تهران انجام شد در این نظر سنجی بالغ بر ۷۵ درصد حسرت حفظ نکردن قرآن را دارند. اکثر افراد در خانه از قرآن شخصی استفاده می کنند که با آمدن نظر سنجی دوم که روزهای آینده نتایجش مشخص می شود میتوان تحلیل های خوبی در این زمینه انجام داد.

کد خبر 6092100 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • پیام تبریک روز معلم + پوستر و عکس نوشته
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • پیام تبریک روز کارگر ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • "عمره مفرده" چه اعمالی دارد؟
  • عمره مفرده چه اعمالی دارد؟
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند