Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش نبض بورس، تحلیلگر: حسین مریدسادات | با توجه به بالا رفتن ارزش معاملات در ابتدای سال ۱۴۰۱ که در تعطیلات نوروزی اتفاق افتاد و بسیاری از کارشناسان به نوعی شگفت زده شدند از این ارزش معاملات و استقبال عمومی از بازار، باید بهار ۱۴۰۱ را بهار بازار بورس قلمداد کنیم.

بالا رفتن ارزش معاملات امروز که به نوعی بالاترین ارزش معاملات در ۵ ماهه گذشته بوده و از سوی دیگر بالاترین مقدار ورود پول حقیقی در ۵ ماه گذشته، گویای همه چیز است که بازار از نظر سهامداران، ارزنده به نظر می‌رسد و این ارزندگی در بازار نشان دهنده صف‌های خرید جذاب در بازار می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تفکیک اگر بخواهیم درباره شرایط بازار صحبت کنیم، ورود پول حقیقی گویای این موضوع است که سهامداران کماکان در حال چیدمان سبد سرمایه‌گذاری خود هستند و به نوعی پس از اون منتظر بازگشت قابل قبول از بازار.

به هر ترتیب برجام در حال مذاکره است و گروه‌های مختلف می‌تواند از این برجام تاثیر بپذیرد، اما با توجه به اخبار خوبی که از برجام مخابره نشده، دیدیم که حتی گروه‌های برجامی هم امروز صف‌های خرید و ورود‌های قدرتمند پولی را شاهد و نظاره گر شدند، که می تواند همه سهامداران به سمت فردایی بهتر امیدوارم کند. در حال حاضر با توجه به تابلو و ارزش معاملات و سهامداران پیشنهاد می‌کنیم که سهامداری کنند بجای سهام بازی.

به این دلیل که از زمان مناسبی برای نوسان گیری نیست و سهامدارانی که بتوانند در یک نقطه مناسب ورود کنند، قطعا بهره مناسبی هم از بازار خواهند برد و همه چیز گویای این موضوع است که با حدود ۴۴۵ میلیارد خروج پول از صندوق‌های درآمد ثابت و ورود‌های جذاب ۲۰۳ میلیاردی و ۱۶۷ میلیاردی به گروه فلزات اساسی و گروه خودرو، نشان دهنده این موضوع است که به نوعی در واقع بازار کف خود را شناسایی کرده است.

بار‌ها و بار‌ها توضیح دادیم و صحبت کردیم، درباره یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد که می‌توانند کف حمایتی جدید بازار باشد و ورود جذاب نقدینگی از طریق سهامداران حقیقی به بازار و تعداد ۲۲۶ هزار خریدار در بازار، نشان دهنده این موضوع است که این بازار ترس ندارد و می‌تواند سهامداران و اهالی بازار سرمایه را امیدوار به فردای بازار کند.

شاخص کل با مقاومت یک میلیون و ۵۰۰ چه می‌کند؟

همچنین هابیل خاوری کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با سایت نبض بورس گفت: در خصوص روندکوتاه مدت و بخصوص معاملات فردا ۱۵ فروردین می‌توان با توجه به این که شاخص کل در این مدت مقاومت‌های زیادی را همراه با ورود نقدینگی و ارزش بالای معاملات با قدرت شکسته است و به سمت اساسی‌ترین مقاومت خود در این برهه یعنی محدوده ۱ میلیون ۵۰۰ هزار واحد در حال حرکت است و احتمال بالا بودن عرضه در بازار فردا و متعادل شدن بازار و چرخش نقدینگی بین گروه‌های مختلف بار عبور از سد این مقاومت دور از انتظار نیست البته باید دید که طرف تقاضا در بازار چگونه ظاهر خواهد شد، همچنین گروه‌های مورد توجه بازار فردا را می‌توان گروه‌های خودرو، بانک، حمل و نقل، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی عنوان نمود و در این برهه بنظر گروه‌هایی که بیشترین منفعت را از حصوصل توافق برجام می‌برند تا حصول یک نتیجه قطعی در خصوص برجام همچنان در کانون توجه باشند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دعای روز اول رمضان ماه رمضان بورس بازار سرمایه نبض بورس دعای روز اول رمضان ماه رمضان قیمت گوشی ارزش معاملات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۲۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: حجم معاملات شرکتهای توزیع نیروی برق در دومین هفته شروعی توفانی داشت و با رشد چشمگیر نسبت به نخستین هفته معاملات، به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: در حالی که در نخستین روز خرید برق توسط شرکتهای توزیع نیروی برق از بورس انرژی (٥ اردیبهشت ماه جاری)، ٧١ میلیارد ریال برق معامله شده بود، ارزش این معاملات در آغاز هفته دوم با جهش خیره کننده به ٦٨٤ میلیارد ریال رسید.

وی خاطرنشان کرد: در هفته نخست ١٦٩ معامله بارزش حدود 130 میلیارد تومان و حجم حدود ١.٢ میلیون مگاوات ساعت انجام شد در اولین روز معاملاتی هفته دوم ٦٨ معامله با حجم ٦٣٨ هزار و 880 مگاوات ساعت برق به ثبت رسید.

مدیرعامل توانیر نکته حائز اهمیت در این هفته از معاملات را، افزایش سهم نیروگاههای بخش خصوصی از نیروگاههای دولتی عنوان کرد به طوری که در آغازین روز این هفته از معاملات، ٧٨ درصد معاملات به وسیله نیروگاههای خصوصی انجام شد.

رجبی مشهدی با بیان اینکه "با اصلاح جریان مالی صنعت برق، شرکتهای توزیع نیروی برق از اول اردیبهشت ماه جاری برق مورد نیاز خود را از بورس انرژی خریداری می کنند"، گفت: با افزایش میزان معاملات شرکت‌های توزیع در بورس انرژی، موتور تولید بدهی در صنعت برق متوقف می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس تاکید ویژه وزیر نیرو اصلاحات مالی جامعی در صنعت برق به جریان افتاده است که بخشی از آن به ورود شرکت‌های توزیع برق به بورس انرژی و خرید مستقیم برق از این بازار باز می‌گردد.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: بر اساس این طرح که از روز نخست اردیبهشت‌ماه آغاز شد، یک حساب وکالتی برای شرکت‌های توزیع سراسر کشور باز شده است و توانیر ماهانه این حساب‌ها را به میزان 2 هزار میلیارد تومان شارژ خواهد کرد تا شرکت‌های توزیع بتوانند در بورس انرژی به صورت مستقیم اقدام به خرید برق کنند.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع هر هفته 500 میلیارد تومان پول واریز می‌شود و هفته جاری نیز 500 میلیارد تومان دوم به حساب به شرکت‌ها واریز شد، ادامه داد: در گذشته تنها مشتریان بالای 5 مگاوات امکان خرید برق از بورس را داشتند که سال گذشته مشتریان بالای یک مگاوات به این لیست اضافه شد و از اردیبهشت ماه سال جاری شرکت‌های توزیع سراسر کشور نیز امکان خرید برق از بورس را پیدا کردند.

رجبی مشهدی اضافه کرد: سال گذشته 53 تراوات ساعت از برق کشور از طریق بورس انرژی به فروش رسید و بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در سال جاری قرار است این رقم با 4 برابر افزایش به 210 تراوات ساعت برسد.

وی در همین رابطه بیان کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه مقرر شده است تا در سال اول 30 درصد معاملات برق در بورس انرژی انجام شود و در پایان برنامه هفتم نیز قرار است میزان معاملات به 60 درصد برسد، اما بر اساس هدفگذاری صورت گرفته در وزارت نیرو قرار است در سال جاری هدف گذاری نهایی برنامه هفتم در این رابطه محقق شود.

مدیرعامل توانیر در ادامه با بیان اینکه در هفته گذشته بیش از 1211 هزار میلیارد ریال در بورس انرژی توسط 32 شرکت توزیع برق معامله صورت گرفت، افزود: پیش بینی می‌شود در هفته‌های آتی با برنامه ریزی و هماهنگی‌های صورت گرفته حجم معاملات شرکت‌ها به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

رجبی مشهدی در پاسخ به این پرسش که ورود شرکت‌های توزیع برق به معاملات بورس چه نقشی در توسعه صنعت برق خواهد داشت، گفت: ارتباط مستقیم میان خریداران و فروشندگان برق، کاهش نقش دولت در معاملات، کمک به استقلال مالی شرکت‌های توزیع و توسعه رقابت، شفاف شدن معاملات و نیز تزریق نقدی پول به نیروگاه‌ها بر‌خلاف بازار عمده فروشی از جمله مزایای اجرای این طرح است که ضمن کمک به اصلاح نظام مالی صنعت برق بستر مناسبی را برای توسعه صنعت برق فراهم خواهد کرد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: پرداخت به روز هزینه‌ها و شفاف شدن درآمد‌ها در صنعت برق که در سایه ورود شرکت‌های توزیع به بورس انرژی و خرید نقدی برق از نیروگاه‌ها محقق می‌شود، نه تنها به شرکت‌ها کمک می‌کند تا هزینه‌های جاری و طرح‌های توسعه‌ای خود را با سرعت و قدرت بیشتری دنبال کنند، بلکه موتور تولید بدهی در کل صنعت برق متوقف می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت؛ رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • شاخص بورس امروز ۸ اردیبهشت/رشد ۶۵۲ واحدی
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • رشد بیش‌از ۸ هزار واحدی صبح گاهی بورس
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار