Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:26:30 GMT

باید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۵۶۸۶

باید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم

«برای یک‌ بار هم که شده، باید مردانگی کرد و در برابر این نامردی‌ها ایستاد وگرنه در برابر هر بداخلاقی که ممکن است توسط جریان رقیب هم اتفاق بیفتد، چاره‌ای جز سپرانداختن نخواهد ماند و تقصیر آن معلوم است که متوجه کیست. اگر در قبال این نامردی نایستیم «باید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم.»

به گزارش ایسنا، در یادداشتی در روزنامه شرق به قلم محمد مهاجری آمده است:‌ «چندی پیش در حاشیه یک مناظره با آقای عباس عبدی و بحث درباره اصولگرایی و اصلاح‌طلبی، تعبیری دلنشین به‌ کار برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت الان اصولگرا و اصلاح‌طلب مهم نیست، مرد و نامرد مهم است. هر چند به‌ لحاظ تعلقم به جناح اصولگرا، تعداد «مرد»ها در این جناح را بیش از جبهه رقیب می‌دانم! اما تعبیر آقای عبدی فارغ از بازی‌های سیاسی، تأمل‌برانگیز است. سال‌هاست دعوای دو جناح سیاسی کشور بر «نامردی» استوار شده. داستان دهشتناک «باهتوا» (بهتان‌زدن به رقیب) از نامردانه‌ترین و رذیلانه‌ترین رفتارهایی است که دست‌ کم در تاریخ سیاسی ۳۰ ساله اخیر ایران بارها اتفاق افتاده است. علاوه‌ بر آن، پرده‌دری، افشاگری، هتک حیثیت، فاش‌کردن زندگی خصوصی افراد و ... ترجیع‌بند مناقشاتی است که بر صفحه مطبوعات حک شده است.

نه گمان کنید اصولگرایان در این مسابقه برنده بوده‌اند بلکه هرگاه اصلاح‌طلبان هم منافع‌شان اقتضا کرده، کوتاهی نکرده‌اند. بیان خاطرات این جناح در دوره دولت آقای محمد خاتمی و نیز مجلس ششم، موجب تکدر خاطر است و بهتر است در اولین روزهای سال نو و ماه رمضان از آن درگذرم. یکی از نمونه‌هایی که اخیرا برملا شد و تأسف فراوانی را برانگیخت، اظهارات آقای روح‌الله مؤمن‌نسب (مثلا رئیس گروه «جبهه انقلاب در فضای مجازی») است. اعترافات او که احتمالا برای گرفتن صله و جایزه مطرح شده، نامردانه‌ترین روشی است که از سال‌های دور تاکنون کم‌سابقه بوده. کار او اگر به شخص خودش برمی‌گشت و هیچ اهمیتی نداشت؛ کمااین‌که شخصیت حقیقی او در همین اظهارات اخیرش روشن شده، امثال او در فضای مجازی فراوان‌اند و شغل‌شان کامنت ناسزا نوشتن زیر پست‌های دیگران است اما شخص حقوقی آقای مؤمن‌نسب دارد از حساب جاری ارزش‌های انقلاب و جریان اصولگرایی چک می‌کشد. اگر امروز برخی آسیب‌شناسان درباره خطرات و مضرات فضای مجازی هشدار می‌دهند و از «یله» و «رها» بودن آن ابراز نگرانی می‌کنند و اتفاقا بجا هم سخن می‌گویند، با پدیده‌هایی مانند «مؤمن‌نسب» مواجهیم که از موضع حاکمیت، این فضا را مسموم می‌کنند و متأسفانه به‌ دلیل برخورداری از مصونیت و نیز اعتمادی که به آنها وجود دارد، آلودگی‌هایی ایجاد می‌شود که برطرف‌کردنش تقریبا محال است. اگر افرادی که مافوق او هستند، در برابر اقداماتی که به آن اعتراف کرده - و احتمالا کارهای زشت دیگری هم مرتکب شده که هنوز رو نکرده - سکوت کنند و سکوت‌شان به معنای توجیه و تأیید او باشد، نه‌فقط به انقلاب و ارزش‌های آن بلکه به «مردانگی» هم لگد زده‌اند.

برای یک‌ بار هم که شده، باید مردانگی کرد و در برابر این نامردی‌ها ایستاد وگرنه در برابر هر بداخلاقی که ممکن است توسط جریان رقیب هم اتفاق بیفتد، چاره‌ای جز سپرانداختن نخواهد ماند و تقصیر آن معلوم است که متوجه کیست. اگر در قبال این نامردی نایستیم «باید که ز مشاطه نرنجیم که زشتیم.»»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محمد مهاجری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۵۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، تاریخ علم مملو از رویدادهای مهمی است که نوآوری‌ها، کشف‌ها و حتی زادروزها و درگذشت‌های دانشمندان و مخترعان تاثیرگذار جهان را در برمی‌گیرد. در این تقویم علم، وقایع مهم مصادف با امروز ۱۷ اردیبهشت برابر ۶ می را ورق می‌زنیم.

***

زیگموند فروید

۶ می ۱۸۵۶ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۲۳۵ خورشیدی، عصب‌شناس اتریشی و بنیانگذار دانش روانکاوی به دنیا آمد. فروید را می‌توان یکی از تاثیرگذارترین شخصیت‌های اوایل قرن بیستم دانست. او پژوهش‌هایش را در بیمارستان عمومی وین در حوزه‌های اختلالات مغزی و گفتاردرمانی و شناخت بیماری نادرِ آروشا و کالبدشناسی اعصاب میکروسکوپی آغاز کرد. سپس در سال ۱۸۸۵ به‌عنوان استاد دانشگاه در رشته نوروپاتولوژی مشغول به کار شد. فروید در ایجاد روانکاوی و روش‌های بالینی، فنونی را برای روبه‌رو شدن با دانش آسیب‌شناسی روانی از راه گفت‌وگو میان بیمار و روانکاو ارائه کرد که از آن‌جمله می‌توان به به‌کارگیری تداعی آزاد (روشی که در آن بیمار هر آنچه را به ذهنش می‌رسد بیان می‌کند) و کشف انتقال (بیمار با درمان‌گرش به‌مثابه یکی از افراد مهم دوران کودکی‌اش برخورد می‌کند) و همچنین روش روان‌شناسی تحلیلی یا پویا اشاره کرد.

بدریچ هروزنی

۶ می ۱۸۷۹ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۲۵۸ خورشیدی، بدریچ هروزنی، باستان‌شناس و زبان‌شناس اهل چک به‌دنیا آمد. کار مهم او رمزگشایی زبان هیتی، با پژوهش الواح به خط میخی بابلی مکشوفه در بغازکوی است. اولین کار میدانی باستان‌شناسی او سال ۱۹۰۴ در فلسطین بود. سال ۱۹۱۳، او در رمزگشایی زبان‌های خط میخی که در آرشیو وینکلر از بغازکوی، پایتخت باستانی هیتی‌ها در مرکز ترکیه ثبت شده بود، همکاری کرد. هروزنی معتقد بود که زبان هیتی یک زبان هند و اروپایی است و ترجمه‌های خود را در سال ۱۹۱۷ منتشر کرد. کار او روی اسناد خط میخی که از بازرگانان آشوری در کولتپه به‌دست آمده بود، شرایط سیاسی و اقتصادی در خاور نزدیک را پیش‌از سال ۲۰۰۰ قبل از میلاد نشان داد. سال ۱۹۳۴، او به‌طور گسترده برای مطالعه هیروگلیف به آسیای صغیر سفر کرد.

ژان تریکار

۶ می ۲۰۰۳ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۳۸۲ خورشیدی، ژان تریکار، جغرافی‌دان فیزیکی و ژئومورفولوژیست اقلیمی فرانسوی درگذشت. او به دلیل مطالعات منطقه‌ای گسترده‌اش در کشورهای متعدد آفریقا (الجزایر، سنگال، مالی، ساحل عاج، توگو، نیجر، نیجریه، لیبریا، سودان) و آمریکای لاتین (آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، مکزیک، پاناما، پرو، ونزوئلا) شناخته می‌شود. تریکار در بسیاری از زمینه‌های جغرافیای فیزیکی ازجمله مطالعه نقش پویای عمده آب و هوا در تکامل سرزمینی، کارتوگرافی ژئومورفیک، و سنجش از دور پیشگام بود. تحقیقات گسترده او شامل کار روی ژئومورفولوژی یخچال‌های طبیعی، دینامیک رودخانه‌ای، بادی یا دریایی و رسوب‌شناسی بود.

ویلیام گری والتر

۶ می ۱۹۷۷ میلادی برابر با ۱۷ اردیبهشت ۱۳۵۶ خورشیدی، ویلیام گری والتر، متخصص مغز و اعصاب آمریکایی‌بریتانیایی که یادگیری را با یک موج مغزی خاص آن‌گونه که با اندازه‌گیری‌های الکتروآنسوفالوگراف آشکار شد مرتبط می‌دانست درگذشت. او علایق ویژه‌ای به مطالعه همبستگی‌های عصبی فیزیولوژیکی حالت‌های ماوراء الطبیعه مانند هیپنوتیزم، خواب، خلسه و توهم داشت. والتر پیشرفته‌ترین ربات زمان خودش را ساخت. این دستگاه خودکار  واکنش‌هایی را مانند یک موجود زنده تقلید می‌کرد و با استفاده از یک چشم فوتوالکتریک، حسگر لمسی و چرخ‌های قابل هدایت موتوری، می‌توانست موانع را تشخیص دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش سرپرست استقلال به برتری برابر ذوب آهن
  • ترکیب تیم های فولاد و تراکتور
  • ربایندگان «یسنا» حرفه‌ای عمل کرده بودند | او را با نامردی رها کردند
  • حمله پیشکسوت منچستریونایتد به هالند: او بچه لوس و بداخلاقی است! / فیلم
  • ربایندگان «یسنا» حرفه‌ای بودند | در کمال نامردی او را در میان کلزاها رها کرده بودند
  • ویوی پیک‌نیک‌طور هواداران بارسلونا در بازی برابر ژیرونا / فیلم
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • مورایس: تلاش و انگیزه ما فردا ۲ برابر است
  • دلیل شکست اینتر در سری آ بعد از یک سال
  • بهترین سپرها در برابر تیغ برنده تورم کدامند؟