Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امروز (دوشنبه) ایرنا، «سید عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق که با شبکه «الشرقیه» گفت‌ وگو می‌کرد، افزود: تحولات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای جاری تأثیر مثبت روی منطقه و امنیت آن خواهد داشت و عراق هم بخشی از این منطقه است.

حکیم همچنین درباره سرانجام تشکیل دولت در عراق تصریح کرد: رهبران همه احزاب سیاسی عراق پخته و بالغ هستند و منافع عالی کشور را در نظر می‌گیرند و من به عملکرد آنها امیدوارم، حتی اگر کار به درگیری بکشد ــ که البته هیچ نشانه‌ای از رسیدن به چنین وضعیتی در آینده دیده نمی‌شود ــ فکر می‌کنم حتما مرجعیت عالی شیعه در نجف اشرف موضع خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رهبر جریان حکمت ملی عراق با تأکید بر لزوم استفاده از فضای معنوی ماه مبارک رمضان برای نشستن پشت میز مذاکره (میان احزاب عراقی) گفت: با چشم‌پوشی از اینکه کدام گروه می‌خواهد دولت را تشکیل دهد باید روی این تمرکز کنیم که این گروه می‌خواهد چه کند؟ و به مردم چه بدهد؟ برنامه‌اش چیست؟ نقشه راهش چیست؟ اولویت‌هایش کدام است، نخست‌وزیری که باید انتخاب شود چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟، وقتی برنامه مشخصی داشته باشیم که همه بر سر آن توافق کنند، این خود به حل مسائل کمک می‌کند.

حکیم در ادامه افزود: به نظر من هر دولتی که بدون چارچوب هماهنگی تشکیل شود نمی‌تواند ثبات ایجاد کند، همچنان که هر دولتی که بدون جریان صدر تشکیل شود، نمی‌تواند ثبات ایجاد کند، به خصوص در شرایط کنونی و در سایه اختلالی که در موازنه نیروها در انتخابات پارلمانی اخیر عراق پیش آمد.

وی تاکید کرد: باید برادران ما در چارچوب هماهنگی (آنهایی که می‌خواهند در دولت سهیم باشند) پل‌های ارتباط و محبت را با آقای صدر برقرار کنند تا در دولت مشارکت پیدا کنند. فقط از این راه می‌شود ثبات را تضمین کرد. هم در غیاب این گروه‌ها هم در غیاب جریان صدر ثبات در کشور برقرار نخواهد شد.

رئیس جریان حکمت ملی عراق در ادامه تصریح کرد: حضور ما در چارچوب هماهنگی برای حفظ توازن در صحنه سیاسی عراق و حفظ فراکسیون اکثریت است. به نظر ما، عرف سیاسی حاکم بر کشور ایجاب می‌کند که تشکیل فراکسیون اکثریت حق بزرگ‌ترین طیف اجتماعی کشور باشد.

حکیم با تاکید مجدد بر عدم مشارکت در دولت آینده عراق بیان داشت: چه دولت را چارچوب هماهنگی به تنهایی تشکیل دهد چه جریان صدر به تنهایی چه هردو با هم، در هیچ حالتی قصد مشارکت در دولت آینده عراق را نداریم.

وی تشکیل دولت اکثریت ملی در عراق را ضروری دانست و افزود: اما باید یک ویژگی دیگر هم به آن اضافه کرد؛ دولت اکثریت ملی متوازن. دولت اکثریتی که در آن توازن رعایت نشود بی ثباتی به همراه خواهد داشت. هیچ کدام از ما نماینده یک طیف اجتماعی کامل نیستیم و طیف‌های اجتماعی از همه ما بزرگ‌تر است.

برچسب‌ها برجام سید عمار حکیم عربستان سعودی انرژی هسته ای عراق ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام سید عمار حکیم عربستان سعودی برجام سید عمار حکیم عربستان سعودی انرژی هسته ای عراق ایران چارچوب هماهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • آیا چین می‌تواند؟
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار