Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-04@20:42:30 GMT

هر آنچه از مزایای پرورش درخت گردو بذری باید بدانید

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۶۴۲۶

هر آنچه از مزایای پرورش درخت گردو بذری باید بدانید

استفاده از بذر گردو از گذشته تا امروزه به طور سنتی برای کاشت درخت گردو وجود داشته است، اما پیوند زدن نهال گردو نیز مزایای زیادی دارد؛ به طوری که کاشت نهال گردو یکی از متداول‌ ترین راه‌ ها برای کشاورزان و باغداران جهت به عمل آوردن این مغز خوش طعم به‌ خصوص در مناطق سردسیر محسوب می‌شود.

در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع که مزایای نهال گردوی بذری به نسبت نهال گردو پیوندی چیست؟ خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انواع روش‌های پیوند درخت گردو:

عموما به چهار روش وصله ای، شکمی، امگا و اسکنه درختان گردو را پیوند می‌ زنند. کاشت یک نهال گردوی خوب برای باغداران به منزله سودآوری بیشتر است و شاید برای باقی آدم‌ها، دسترسی به یک گردوی خوب برای تهیه یک خورش فسنجان خوشمزه، کافی باشد!

حتی اگر قصد داشته باشید در باغچه کوچک خود یک نهال گردو بکارید، باز هم انتخاب یک نهال گردوی با کیفیت اهمیت زیادی دارد. برای خرید نهال گردوی مناسب عوامل زیادی را باید در نظر گرفت. یک نهال گردوی خوب و با کیفیت باید باردهی خوبی داشته باشد و در مقابل آفت‌ها مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

با این حال، هر نهال گردویی را نمی‌توان برای یک منطقه به‌ خصوص انتخاب کرد. بنابراین، برای انتخاب نهال حتما باید شرایط آب و هوایی را در نظر بگیرید. این روزها نهال‌های گردو در طیف‌های وسیع و با قیمت‌ها مختلف به فروش می‌رسند.

نهال گردوی بذری یا نهال گردوی پیوندی؟ مسئله این است!

کاشت نهال گردوی بذری، همانطور که از اسم آن مشخص است به وسیله بذر انجام می‌شود و برای رشد خوب باید رطوبت کافی به آن برسد. هرچند، روی باردهی این درخت گردو اصلاً نمی‌توان حساب کرد، زیرا ممکن است یک سال باردهی زیاد و یک سال نیز باردهی کمی داشته باشد.

از طرف دیگر، روی نهال گردوی پیوندی، معمولاً یک سری اصلاحات ژنتیکی انجام می‌شود تا درخت گردو از ویژگی‌های بهتری برخوردار باشد. به عبارت دیگر، رشد و کاشت این نهال پیوندی به وسیله پیوند زدن انجام می‌شود. از همه مهمتر، میزان باردهی این نهال‌ها نسبت به نهال‌های گردوی بذری، خیلی بیشتر است.

به طور کلی نهال گردوی پیوندی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، جزو پر فروش‌ترین نهال‌ها محسوب می‌شوند. نکته مهم در رابطه با نهال‌های گردوی پیوندی این است که تغییر جنسیت در آن‌ها رخ نمی‌دهد. از این مهمتر، مغز بزرگ‌تری دارند و در نتیجه از چربی بیشتری برخوردار هستند.

چرا کدام نهال گردوی پیوندی بهتر است؟

در حال حاضر انواع هال‌ گردو در بازار دیده می‌شوند. با این حال، از بهترین نوع آن‌ها می‌توان به:

نهال گردو چندلر، نهال گردو فرنور، نهال گردو ژنوتیپ آریا و... اشاره کرد.

همانطور که اشاره کردیم، میزان باردهی نهال گردوی پیوندی از نهال گردوی بذری خیلی بیشتر است؛ در نتیجه، باغداران با کاشت این نهال‌ها سود مالی بیشتری به دست می‌آورند.

مزایای نهال گردوی پیوندی در مقابل مزایای نهال گردوی بذری بسیار بیشتر است اما با این حال قیمت نهال گردو پیوندی بیشتر از قیمت نهال‌ گردوی بذری است که برخی از کشاورزان در ابعاد گسترده از پس هزینه های آن بر نخواهند آمد.

معرفی نهال گردوی پیوندی چندلر:

این نهال گردو از نوع انگلیسی محسوب می‌شود که محصول بسیار زیاد و با کیفیتی به باغداران می‌دهد. به علاوه، مقاومت بسیار بالایی در مقابل انواع آفات و بیماری‌ها دارد. باردهی آن معمولا در اواخر فصل تابستان است. این نوع نهال‌ باید در فاصله ۶ در ۶ متری کاشته شود و از طریق آبیاری عمیق و زهکشی خوب بهترین رشد را خواهد داشت.

با این حال، بهتر است در ارتفاع ۹۰۰ الی ۱۵۰۰ متری کاشته شود. همچنین، با کودهای حیوانی می‌توان به راحتی به این نهال کوددهی کرد. مغز این  گردو، رنگ روشنی دارد و پوست آن به راحتی شکسته می‌شود.

معرفی نهال گردوی پیوندی فرنور:

درخت گردو فرنور، نوعی درخت گردوی فرانسوی است که مقاومت نسبتاً زیادی در مقابل سرما دارد. عموماً محصول زیادی می‌دهد، اما به نوعی دیربرگ محسوب می‌شود. با این حال، همین دیربرگی به نوعی یک مزیت یه شمار می‌رود، زیرا کمتر تحت تاثیر آفات به‌خصوص پروانه کرم سیب و سرمای بی موقع قرار می‌گیرد.

این نهال در مناطق سردسیر و در ارتفاعاتی تا حداکثر ۲۴۰۰ متر از سطح دریا به خوبی رشد می‌کند.

معرفی نهال گردوی پیوندی ژنوتیپ آریا:

این درخت گردو پایه کوتاه در ارتفاع ۶۰۰ تا ۱۲۰۰ متری از سطح دریا کاشته شود. بهترین فصل برای کاشت این نهال پاییز تا اوایل بهار است و از سال اول شروع به باردهی می‌کند. نسبت به چندلر و فرنور، باردهی بیشتری دارد. رنگ مغز این گردو روشن است.

کاشت این نهال در مناطق نسبتآ گرمسیر و با آب و هوای معتدل بیشتر توصیه می‌شود و ۶ تا ۸ سال بعد از کاشت، بهترین باردهی را خواهد داشت. از لحاظ قیمتی نیز نسبت به دیگر نهال‌های موجود در بازار، قیمت بالاتری دارد.

در آخر آیا خرید نهال گردو بذری توصیه می شود؟

عموما درخت گردوی پیوندی نسبت به نهال‌های گردوی بذری، مزایای بیشتری دارند؛ زیرا اصلاحات مناسبی به آن‌ها اضافه شده است. با این حال، همانطور که اشاره کردیم، قیمت تمام شده این نهال‌ها گران‌تر خواهد بود، در حالی که این موضوع درباره نهال پیوندی بذری صدق نمی‌کند.

بنابراین، یکی از مهمترین مزایای نهال گردو بذری قیمت پایین آن‌ها نسبت به نهال‌های گردوی پیوندی است؛ به طوری که در بعضی از موارد قیمت نهال‌های گردوی بذری تا دو برابر کمتر از انواع نهال‌ گردوی پیوندی است.

کد خبر 1618326

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نهال گردوی پیوندی نهال های گردوی کاشت این نهال نهال های گردو درخت گردو نهال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از ارومیه، داریوش جاوید و هیئت همراه در سفر به آذربایجان غربی، علاوه بر بازدید از واحد‌های دانشگاهی ارومیه، خوی، ماکو و مهاباد با استادان و کارکنان این واحد‌های دانشگاهی دیدار و در نشست‌های پرسش و پاسخ حضور پیدا کرد.

هفتاد و چهارمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در آخرین روز از سفر سه‌روزه داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت همراه برگزار شد.

وی در این جلسه کاهش تعداد دانشجویان این دانشگاه در ۴-۵ سال گذشته را ناشی از کاهش هرم جمعیت جوان و افزایش مراکز آموزشی دانست و افزود: برنامه ریزی‌های منظم دانشگاه و ایده‌های دکتر طهرانچی، سبب افزایش اعتماد خانواده‌ها به این دانشگاه و افزایش میزان دانشجویان در سال‌های اخیر شده به گونه‌ای که امروز دانشگاه آزاد اسلامی یکی از انتخاب‌های اول جوانان است.

جاوید با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال رفع دغدغه معیشت همکاران است، تصریح کرد: حرکت، تفکر و یاری تمام کارکنان و اعضای هیئت علمی منجر به موفقیت دانشگاه شده و در واحد‌هایی که مشکلات مالی دارند، همین تفکرات و برنامه ریزی ها، مشکلات حاضر را مرتفع می‌کند.

وی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در ۳ سال اخیر تقریبا سه برابر شده است، عنوان کرد: مشکلات یکشبه به وجود نیامده و قطعاً یکشبه حل نخواهند شد ولی با توجه به قابل درک بودن سطح دغدغه همکاران، مسئولان سازمان مرکزی شبانه روزی برای حل این مشکلات در تلاش هستند.

جاوید با اشاره به تعداد اساتید و کارکنان بازنشسته این دانشگاه مطابق الگو‌های آماری از سال ۱۳۹۹ افزود: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در سطح کشور و ۳۰ میلیارد تومان در خود واحد ارومیه سنوات پرداخت شده که از موضوعات پیش روی روسای واحد‌ها بوده و مدیریت شده است.

وی با توجه به موضوع مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی گفت: در راستای مصوبه هیئت امنا و تفاهم نامه در هفته گذشته ۱۶ قطعه از زمین‌های دانشگاه در استان‌های مختلف برای تغییر کاربری به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده و این موضوع با هماهنگی روسای استان در همه استان‌ها در حال انجام و اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان در حال تدوین است.

جاوید با تاکید بر اینکه نباید هیچ طرحی در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم نقدینگی روی زمین بماند تصریح کرد: صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه به عنوان بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور آغاز به کار کرده و طرح‌های اقتصادی که توجیه پذیر باشند، میتوانند از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای انضباط و شفافیت مالی سامانه‌های مالی آنلاین و قابل نظارت و حسابرسی مستقل، شفافیت مالی دانشگاه آزاد اسلامی را به بالاترین حد ارتقا داده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این معاونت سعی نموده دامنه تسهیلات رفاهی و خدماتی دانشگاه را گسترش داده و توجه به زمینه‌های مختلف گردشگری، تفریحی، رفاهی و مالی را مورد توجه قرار دهد.

این مقام دانشگاهی با اشاره به تحول اداری که به زودی در این دانشگاه آغاز می‌شود، عنوان کرد: تاکنون پرداختی‌های کارکنان بر اساس جایگاه‌ها صورت می‌گرفت ولی در تحول اداری جدید، هر کارمندی علاوه بر جایگاه، بر اساس شاخص‌های فردی خود نیز دریافتی خواهد داشت. 

وی با اشاره به کمبود نیرو در برخی از واحد‌های دانشگاهی تصریح کرد: در این راستا هر کارمندی از واحد‌هایی که تراکم نیرو دارند اعلام آمادگی کند در اسرع وقت جابه‌جا می‌شود.

جاوید با اشاره به وضعیت کارکنان دارای مدرک دکتری خاطرنشان کرد: واحد‌های دانشگاهی موظف هستند در رشته‌هایی که کمبود دارند در اولویت اول از این کارکنان به عنوان هیئت علمی وابسته استفاده کنند ولی به جهت عدم امکان صدور دو نوع حکم برای کارکنان، یک آیتم جدید در فیش حقوقی این دسته از کارکنان افزوده می‌شود.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی بیان کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در راستای سند تحول و تعالی، ارائه طرح‌های آموزشی، درمانی و بیمه‌های تخفیف دار برای بهره‌مندی اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه بیمه تکمیلی تا سال گذشته دارای دو طرح عادی و ویژه بود، ولی سال گذشته تمهیداتی انجام شد و علاوه بر طرح عادی و ویژه (طرح یک و دو)، سه طرح دیگر شامل طرح پایه، طرح سه و طرح چهار نیز اضافه شد.

وی از برنامه‌های این دانشگاه برای نیرو‌های شرکتی، از تلاش برای تبدیل وضعیت خبر داد و گفت: پیشتر سقف مدت زمان کارکرد برای تبدیل وضعیت ۸ سال بود که به تازگی این میزان به ۶ سال کاهش پیدا کرده است.

این مقام دانشگاهی خاطرنشان کرد: ضروری است واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به منظور پیشرفت و حل مشکلات در حوزه‌های مختلف، در زمینه‌های پذیرش دانشجو، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، پذیرش دانش‎آموزان مدارس سما، اقتصاد و سرمایه‎گذاری و جایابی نیرو را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به لزوم بهره وری و استفاده بهینه از املاک دانشگاه آزاد اسلامی، به امکان تاسیس مدارس سما در ساختمان‌های واحد‌های دانشگاهی اشاره کرد و این مهم را در امکان برقراری تعادل نیرو‌های دانشگاهی موثر ارزیابی کرد.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خواستار همدلی، همفکری و همراهی تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در پیشبرد اهداف این دانشگاه و ارائه راهکار‌های جدید برای مقابله با چالش‌های پیش رو شد. ‎

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • النصر 6-0 الوحده؛ رونالدو و هت تریک، پیوندی که هرگز قطع نمی‌شود!
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • انتقال قلب پیوندی توسط هوانیروز
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • آموزش نمادین رای گیری با صندوق مکانیزه الکترونیکی در سیمرغ
  • آموزش روز سوم، خورش مرغ و گردو
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان