Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@14:47:01 GMT

مربیان تربیتی؛ سربازان انقلابند

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۷۴۳۳

مربیان تربیتی؛ سربازان انقلابند

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، محدثه رشید فعال سابق دانشجویی در یادداشتی با اشاره به: هدف اصلی از تأسیس نهاد امور تربیتی در آموزش و پرورش، حفظ و حراست از اسلام و انقلاب است. به همین دلیل شعار " مربیان تربیتی سربازان انقلابند " به عنوان نشانی از شهیدان رجایی و باهنر محور برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های امور تربیتی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی همیشه مربیان و معاونین پرورشی مدارس در میدان حضور دارند چه کلاس ها حضوری باشند و چه غیرحضوری.
برای یک مربی پرورشی هیچ فرقی نمیکند که قرار است با دانش آموز خود در فضای مجازی کار کند و یا فضای حضوری. برای او تأثیرگذاری بر روی دانش آموز اهمیت دارد.

 ازاین­ رو، باید به صورت دقیق و حساب شده برای تعلیم و تربیت جامعه برنامه­ ریزی کرد؛ به گونه­ ای که  همه استعدادهای جسمی، روحی، عاطفی و عقلی انسان­ها به صورت همسان و مناسب پرورش داده شود.

تعلیم باید با تربیت آمیخته باشد. بهترین شکل کار این است که معلم، مربی نیز باشد.

در دوران کرونا مربیان پرورشی جدا از مطالبی که عرض کردم شرایط و ضوابط همه گیری کرونا و.... را در نظر گرفتند و هرکدام متناسب با شرایط، ظرفیت ها و امکانات مدرسه خود برنامه ریزی کردند و در صدد اجرایی کردن تک تک برنامه های خود برآمدند.

اینطور نیست که بگوییم در این دو سال در فضای مجازی برای دانش آموزان کاری صورت نگرفته است که حال بخواهیم وارد میدان تربیت شویم و کمبودهای این فضا را جبران کنیم و معتقدم که حضور و تأثیرگذاری مربیان پرورشی کمرنگ نبوده‌. 

تاثیر حضوری بودن مدارس و ارتباط چهره به چهره با دانش آموزان را منکر نیستم اما باز هم در فضای مجازی با وقت و زمانی که مربیان پرورشی گذاشتند توانستند اهداف خود را دنبال و دانش آموزان را با خود همراه کنند. دقیقا همان کاری که وزارت آموزش و پرورش با راه اندازی کانال های مختلف فرهنگی، هنری در فضای شاد انجام داد.

از ویژگیهای آموزش در اپلیکیشن شاد می توان به انعطاف پذیری، محدود نبودن به لحاظ زمان آموزش و تربیت اسلامی، تولید محتوا، برگزاری کلاس ها در پخش زنده شاد، استفاده از ظرفیت گفتگوی صوتی در کلاس های درس، نظرسنجی و آزمون ساز شاد برای طراحی سوالات امتحانی و آزمونک ها، محدود نشدن به کتاب درسی، شادبین و نحوه جستجوی در فضای مجازی استاندارد و..... اشاره کرد.

بنده با وجود تمامی این مسائل برنامه ای جامع با مشورت مدیر و اساتید مجموعه آموزشی که در آن فعال هستیم نوشتم و سعی کردم در این برنامه به بعد فردی، خانوادگی و اجتماعی توانایی ها و استعدادهای دانش آموزان توجه کنم. ابتدا کار خود را با کتاب و کتابخوانی شروع کردم، چرا که معتقدم رشد دانش آموز در تمام ابعاد با کتاب های مفید و مؤثر نتیجه می دهد.

راه اندازی هیأت دانش آموزی و قرائت دعای توسل در فضای شاد، برگزاری مجلس مذهبی، معرفی و خوانش کتاب، اکران هر هفته فیلم های مردمی جشنواره عمار به صورت مجازی، اجرای طرح قطره ای کوچک برای شادی هم وطن،  برگزاری طرح معماهای علمی و پرورشی، ترغیب دانش آموزان به نوشتن یادداشت برای کتابهای خوانده شده، تأسیس حسینیه شهید هاشم بندار، مشارکت دادن دانش آموزان در امور پرورشی، دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات و انتقادات ایشان به منظور افزایش کیفیت فعالیت های پرورشی، توجه به ساحت های شش گانه سند تحول آموزش و پرورش در اجرای برنامه های پرورشی ، تشویق و ترغیب دانش آموزان به نماز اول وقت در مدرسه و منزل، شناساندن زنان تراز انقلاب اسلامی به عنوان الگوی برتر به دانش آموزان، جلب مشارکت اولیا در فعالیت های پرورشی، برگزاری محفل ادبی با حضور مدیر و  نویسندگان انتشارات راه یار( کاری که در هر مدرسه ای انجام نمی شود و دانش آموزان کتابهای مفید و نویسندگان برجسته را کمتر می شناسند و با آنها ارتباط میگیرند)، برگزاری جلسات تاریخ شفاهی با حضور مسئول تحقیق تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی( که ان شاءالله منجر به چاپ کتاب میشود، یعنی دانش آموز در این سن با الگوهای زندگی خود در راستای سبک زندگی اسلامی ایرانی آشنا میشود و از طریق پروژه تاریخ شفاهی از زندگی و سیره آنها مطلع می گردد)، پیشنهاد اکرانهای مجازی جشنواره عمار به معاونت انجمن اولیاء اداره ناحیه دو آموزش و پرورش، برگزاری جلسه آنلاین با نویسنده کتاب دختر تبریز و راوی کتاب، ساخت فیلم برای شرکت در جشنواره مردمی فیلم عمار توسط دانش آموزان پایه هشتم و... از اهم فعالیت هایی است که ما با همکاری بخش‌های مختلف در مدرسه انجام دادیم. این فعالیت ها البته تنها گوشه ای کوچک از فعالیت های امور پرورشی مدرسه ماست و این طرح ها امکان الگو شدن و بسط دادن به سایر مدارس را دارد.

به جرأت می توانم بیان کنم که بیشترین استفاده را از اپلیکیشن شاد در راستای اهداف تربیتی انجام دادیم و تا توانستیم از این ظرفیت استفاده کردیم.

با وجود همین شرایط کرونا دانش آموزان برای امانت گرفتن کتاب و...‌ با رعایت پروتکل های بهداشتی مدرسه می آمدند و از ظرفیت کتابخانه مدرسه استفاده میکردند.

هنوز هم با دانش آموزان پارسال خود در ارتباط هستم و در فعالیت های پرورشی مدرسه مشارکت دارند.

مهم این است که مربی پرورشی چگونه آموزش دیده و حال با شرایط کرونا چطور می تواند با توجه به ظرفیت مدرسه، دانش آموزان را پای کار بیاورد و معاونت محترم پرورشی وزارت آموزش و پرورش مربیان پرورشی کشورم ایران منتظر نماندند تا مدارس حضوری شوند چرا که سرباز آتش به اختیار انقلاب منتظر نمی‌ماند.

لازم است یادآوری کنم که زمان جنگ تحمیلی هم این کادر پرتلاش تربیتی کشور منتظر نماندند تا جنگ تمام شود....

تمام صحبت های بنده گویای این جمله است: 

آسمان فرصت پرواز بلندی است، قصه این است که تا چه اندازه کبوتر باشی.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب مربیان پرورشی آموزش و پرورش مربیان پرورشی آموزش و پرورش فضای مجازی دانش آموزان فعالیت ها دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند

خوش ذوقی و دغدغه‌مندی را هدف خود از در مسیر معلمی قرار داده و معتقد است که در این کار لذت معنوی و شور و هیجان وافری نصیبش می‌شود و برکت آن را در زندگی خود احساس کرده است و علاقه بسیاری به خدمت‌رسانی و کمک به دانش‌آموزان خود که ناشنوا هستند، دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، معلم، اندیشمندی رهایی‌بخش و روشن‌فکری تحول‌آفرین است که مشخصه‌هایش شجاعت اخلاقی و نقادی است، اگر تربیت را فراهم کردن زمینه‌های بالندگی و متعادل ساختن آدمی بدانیم و هدف از آن را فعلیت بخشیدن به استعدادهای وجودی انسان‌ها برای کمال و قرب الهی در نظر داشته باشیم، معلمان و مربیان در تحقق این امر نقش ارزنده و بسزایی داشته و دارند، در واقع فرهنگیان به عنوان کارآمدترین مصلحان اجتماعی هم در موضع اصلاح فردی تأثیرگذارند و هم می‌توانند پرچم اصلاحات اجتماعی را در دست داشته باشند.

از میان معلمانی که آموزش و ایثار را بخش جدایی‌ناپذیر زندگی خود می‌دانند، گفت‌وگویی داشتیم با الهام کامیابی، معلمی که با وجود محدودیت شنوایی با ذوق و شوق فراوان در مدرسه باغچه‌بان به امر آموزش دانش‌آموزان می‌پردازد، همچنین به دانش‌آموزان استثنایی آموزش می‌دهد که چگونه از وسایل بازیافتی، وسایل کاربردی بسازند که این امر نشانه خلاقیت سرشار این معلم توانمند است.

وی با اشاره به بخشی از زندگی خود اظهار می‌کند: معلمی ناشنوا هستم و در شهرضا به دنیا آمده‌ام و اکنون در مدرسه‌ای مربوط به کودکان ناشنوا مشغول به تدریس هستم، با وجود اینکه در دوره تحصیلم امکانات مناسب برای ادامه تحصیل افراد ناشنوا نبود، در سن پنج سالگی به مدرسه‌ای به نام باغچه‌بان رفتم و دوره ابتدایی را در آنجا به اتمام رساندم و در کنار ادامه تحصیل که علاقه زیادی به خیاطی داشتم، برای گذراندن اوقات فراغت در آموزشگاه خیاطی ثبت نام کردم و مشغول کار خیاطی شدم.

این معلم تلاشگر ادامه می‌دهد: پدرم که متوجه علاقه بسیار من نسبت به درس خواندن بود، کتاب‌های سال اول راهنمایی را تهیه کرد تا در منزل با کمک او و برادر بزرگم شروع به مطالعه کنم، در پایان سال نیز همراه با دیگر دانش‌آموزان در امتحانات شرکت کرده و به لطف خدا نمره قبولی را کسب کردم، سپس در مدرسه راهنمایی ثبت‌نام شدم و توانستم سال‌های دوم و سوم را هم پشت سر بگذارم و مدرک سوم راهنمایی را کسب کنم.

کامیابی می‌گوید: برای ادامه تحصیل، خانواده‌ام مشکلات زیادی مانند اجاره‌نشینی و کمبود هزینه را تحمل کردند، همچنین پدرم که یک معلم بود درخواست انتقال به اصفهان را داد تا بتوانم در مرکز استان با بهره‌مندی از امکانات بیشتر فرایند تحصیل را به خوبی بگذرانم.

وی بیان می‌کند: چالش بزرگ‌تر این بود که در اصفهان نیز دبیرستان مناسبی برای تحصیل ناشنوایان وجود نداشت، ناچار برای ثبت‌نام در یکی از هنرستان‌ها اقدام کردم، اما در آن هنرستان هم من را ثبت‌نام نکردند، اما با تلاش پدر و مادرم توانستم در دبیرستان مکتبی اصفهان ثبت‌نام کنم که در آنجا هر روز دانش‌آموزان را به تحصیل و درس خواندن تشویق می‌کردند، سپس دو سال بعد را در هنرستان شهید دستغیب ادامه تحصیل دادم و موفق به دریافت مدرک دیپلم در رشته طراحی و دوخت شدم.

این معلم خوش ذوق می‌افزاید: در همان سال در آزمون کاردانی شرکت کردم و پذیرفته شدم و به مدت دو سال در آموزشکده سمیه نجف‌آباد به تحصیل و فراگیری علم و دانش پرداختم، با اینکه آن دوران روزگار سخت و طاقت‌فرسایی برایم بود و طی سال‌ها به همراه خانواده مشکلات عدیده‌ای را متحمل می‌شدیم، به علت همکاری و همیاری اعضای خانواده و علاقه‌ای که به کسب علم داشتم، تحمل تمام آن سختی‌ها برایم آسان شد تا اینکه موفق به کسب مدرک فوق دیپلم در رشته طراحی و دوخت شدم.

کامیابی ادامه می‌دهد: بعد از فارغ‌التحصیل شدن به دنبال یافتن شغلی مناسب بودم، چرا که از طرفی سختی‌های تحصیل وجود داشت و از طرف دیگر چالش یافتن کار و استخدام شدن باعث دشواری شده بود، اما با این حال باید تلاش می‌کردم تا مزد تمام زحمات و سختی‌هایی که خود و خانواده‌ام متحمل شده بودیم را به دست بیاورم، بنابراین با پیگیری مداوم و سختی فراوان توانستم در سال ۱۳۷۶ به صورت حق‌التدریس در آموزش‌وپرورش هنرستان استثنایی میر اصفهان مشغول به کار شوم.

وی اضافه می‌کند: در سال بعد کلاس‌هایی برای دانش‌آموزان ناشنوا در هنرستان صدیقه طاهره برگزار می‌شد و با توجه به اینکه اعضای کادر این هنرستان از معلمان دوره ابتدایی خودم بودند و از گذشته آشنایی نسبی داشتند، درخواست کردند تا با بازگشت به زادگاه خود به این دانش‌آموزان آموزش دهم و من نیز با آغوش باز این پیشنهاد را پذیرفتم، زیرا با مشکلات و سختی‌های تحصیل بچه‌های ناشنوا آشنا بودم و می‌خواستم در حد توان خدمتی به این قشر از دانش‌آموزان داشته باشم.

این معلم دغدغه‌مند می‌گوید: در آن سال دانش‌آموزان توانستند با موفقیت دروس را پشت سر بگذارند، اما در سال بعد به دلیل کاهش آمار ثبت‌نام و فارغ‌التحصیل شدن دانش‌آموزان گذشته مجدد برای ادامه کار با مشکل مواجه شدم، بنابراین در سال سوم به نجف‌آباد منتقل شدم تا به دانش‌آموزان ناشنوا آنجا آموزش دهم، سپس با گذشت چندین ماه دوباره به زادگاهم بازگشتم و در همان هنرستان صدیقه طاهره مشغول به آموزش و تدریس شدم.

کامیابی ادامه می‌دهد: در حال حاضر در مدرسه باغچه‌بان شهرضا، یعنی همان مدرسه‌ای که دوران ابتدایی خود را در آنجا گذراندم، در کنار معلمان گذشته و همکاران جدید مشغول به شغل معلمی هستم و به آموزش دانش‌آموزان ناشنوا می‌پردازم، همچنین جای دارد از معلمان، دبیران، استادان و تمام کسانی که برای رشد و تعالی من زحمت کشیده‌اند تا به جایگاهی که در آن قرار دارم برسم، تشکر می‌کنم.

قبولی دانش‌آموزان در امتحانات و کنکور سراسری از خاطرات خوب و به یادماندنی است

وی خاطرنشان می‌کند: در آن زمان دانش‌آموزان عادی و ناشنوا با هم در یک کلاس می‌نشستند و دو معلم در یک کلاس تدریس می‌کردیم، برای همین کلاس فوق‌العاده شلوغی می‌شد و کنترل دانش‌آموزان برایمان مشکل شده بود، همچنین دانش‌آموزان ناشنوا از این اوضاع گلایه‌مند بودند و تمام این چالش و مشکلات باعث شد تا موضوع را با مدیر مدرسه مطرح کنیم و به دلیل تعداد اندک دانش‌آموزان ناشنوا با جدا شدن آن‌ها از دیگر دانش‌آموزان عادی موافقت شد.

این معلم خلاق تاکید می‌کند: در بین دانش‌آموزانم تعدادی از آنها استعداد بیشتری در زمینه طراحی داشتند و در مسابقاتی که در مدرسه اجرا می‌کردیم هم طراحی این دو دانش‌آموز از همه بهتر بود و به آنها آموختم که در کنار هم و با همکاری رقابتی سالم داشته باشند تا پیشرفت کنند، تلاش این دو دانش‌آموز برایم ستودنی بود و برای همین همیشه در ذهنم ماندگار هستند.

کامیابی ادامه می‌دهد: با فرا رسیدن فصل امتحانات دانش‌آموزان دچار استرس و اضطراب می‌شوند، اما همیشه سعی می‌کنم مانند مادری که برای فرزندش تلاش می‌کند، با آنها صحبت کنم و حس امید را در دلشان قوت ببخشم و قانعشان کنم که با تلاش کردن می‌توانند نمرات خوبی کسب کنند، همیشه در روز اعلام نتایج در کنار دانش‌آموزان هستم و از اینکه امتحانات را به خوبی پشت سر گذاشته‌اند، خوشحال می‌شوم و آنها را با برنامه‌های مختلف خوشحال می‌کنم.

وی عنوان می‌کند: با عملکرد و استعداد خوبی که دانش‌آموزان دارند، همواره آن‌ها را برای شرکت در کنکور سراسری تشویق می‌کنم، وقتی دانش‌آموزان در کنکور ثبت‌نام و به دانشگاه راه پیدا می‌کنند، خوشحالی من به عنوان معلمی که نتیجه زحمات و تلاش‌های خود را می‌بیند، چندین برابر است، دانش‌آموزان ناشنوا شرایط خاصی برای آموزش و یادگیری دارند و قبولی آنها در دانشگاه نیز اتفاق بزرگی است که مسیر زندگی آنها را تغییر می‌دهد.

این معلم تلاشگر بیان می‌کند: قبولی دانش‌آموزان در کنکور سراسری از خاطرات خوب و به یادماندنی شغل معلمی است، به ویژه اینکه توانسته بودم دانش‌آموزان ناشنوا را یاری کرده و به آن‌ها ثابت کنم که اگر بخواهند، می‌توانند با تلاش و توکل به خدا همچون دیگر افراد به اهدافشان دست پیدا کنند، شاید آن‌ها از نعمت شنیدن محروم باشند، اما بهره هوشی خوبی دارند و می‌توانند با قدم گذاشتن در هر کاری موفق شوند.

آموزش ناشنوایان در دوران کرونا با خلاقیت معلمشان / ‏‬ طراحی ماسک لب خوانی برای تدریس

کامیابی با بیان اینکه معلمی شغل نیست، بلکه عشق است، ادامه می‌دهد: اولین معلم خدا و سپس رسول او است، پس چطور می‌توانیم به عنوان شغل از آن یاد کنیم، معلمی روش انسان‌سازی است، معلمی چراغی روشن است که هادی و هدایت‌کننده و روشن‌ساز جامعه است، به همین سبب اگر در برابر معلمی شغل دیگری به من پیشنهاد می‌شد، قبول نمی‌کردم، همچنین پدرم معلم بوده است و این انگیزه‌ای شد تا به این شغل علاقه پیدا کنم و بیشتر انرژی و فعالیتم را در این مسیر به کار گیرم.

این معلم خلاق با استفاده از خلاقیت خود توانست برای تدریس مناسب‌تر در دوران کرونا، ماسکی طراحی کند که بتواند با دانش‌آموزان ارتباط مؤثری داشته باشد و از فرایند آموزش باز نماند، او در این خصوص می‌گوید: افراد ناشنوا یا کم شنوا از نشانه‌های بصری برای درک و فهم سخن افراد استفاده می‌کنند که استفاده از ماسک‌های معمولی برای آن‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

وی اضافه می‌کند: استفاده از ماسک‌های عادی برای تدریس مناسب نبودند، چرا که لب‌ها را می‌پوشاند و اگر دانش‌آموزان به زبان اشاره مسلط نباشند، برای برقراری ارتباط از طریق لب خوانی دچار مشکل می‌شدند، همچنین دیدن لب آموزگار و چهره او بر روند آموزش و رابطه آموزگار بر دانش‌آموز تأثیر می‌گذارد.

کامیابی عنوان می‌کند: استفاده از ماسک‌های شفاف برای دیدن لب خوانی و درک بهتر حالت چهره می‌تواند کمک شایانی به ناشنوایان و کم شنوایان کند تا ارتباط مطلوب و مؤثری با اطرافیان داشته باشند، با ماسک‌های شفاف در دوران شیوع بیماری کرونا بدون هیچ ناراحتی و با ذوق و شوق بسیار در مدرسه باغچه‌بان با ماسک‌هایی که خودم دوخته بودم، به تدریس ادامه دادم و دانش‌آموزان بهتر و راحت‌تر مطالب را یاد می‌گرفتند.

این معلم با نشاط و فعال در زمینه فعالیت‌های ورزشی نیز مهارت فوق‌العاده‌ای برای آموزش دادن دانش‌آموزان دارد، همچنین در آموزش کاربردی مفاهیم درسی به ویژه درس ریاضی تبحر خاصی دارد و در تولید محتوا نیز توانمند است، او فردی بسیار معتقد و مقید به انجام فرایض دینی، صبور و باوقار است و هدف خود از انتخاب مسیر معلم شدن را اینگونه بیان می‌کند: در این کار لذت معنوی و شور و هیجان وافری نصیبم می‌شود و برکت آن را در زندگی خود احساس کرده است و علاقه بسیاری به خدمت‌رسانی و کمک به دانش‌آموزان ناشنوا دارد.

هدیه یکی از دانش‌آموزان برای خانم کامیابی، معلم خوش‌ذوق شهرضایی

کد خبر 748537

دیگر خبرها

  • اینجا دست‎‌ها، دانش و ایثار را روایت می‌کند
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش» + جزئیات
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • اهدای ویلچر به خانه سالمندان توسط دانش‌آموزان مدرسه سمای سبز لاهیجان 
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • با دانش آموزانم رفاقت دارم/نقش معلم در ترویج باورهای دینی
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم