Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی حکمی از سوی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، قادر آشنا به عنوان معاون توسعه فناوری و مطالعات سازمان سینمایی منصوب شد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، در این حکم آمده است: نظر به دانش، تعهد و تجربه، جنابعالی را به سمت معاون مطالعات و فناوری‌های نوین سازمان سینمایی منصوب می‌نمایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینمای نوین ایران بیش از همیشه به پشتوانه‌های پژوهشی و مطالعاتی برای رویش، بالندگی، توسعه و رقابت در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و گام برداشتن در افق‌های تازه نیازمند است. در گام دوم انقلاب رسانه سینما به عنوان یکی از پیش نیازهای توسعه ملزم به بازسازی و معماری نوین با تکیه بر فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی و ظرفیت‌های نوظهور و انقلابی است و تحقق این مهم، در گرو تحول در حوزه‌های مطالعاتی و پژوهشی و فناوری‌های دانش بنیان است. رشد و گسترش مطالعات و فناوری‌های نوین سینمایی، افزایش دانش کارشناسی و بروز رسانی اندوخته‌های علمی، توسعه فرصت‌های آموزشی مهارت‌ها، ظرفیت شناسی برای ارتقاء کیفیت و روزآمد کردن سینما و زمینه سازی برای توسعه و اعتلای شایسته هنر- صنعت سینمای ایران از طریق گسترش بنیان‌های پژوهشی و بسترهای مطالعات تخصصی و گفتمانی مبتنی بر رهیافت‌های دانش بنیان یکی از ضرورت‌های جدی سینما است که در قلمرو ماموریت معاونت مطالعات و فناوری‌های نوین سازمان تعریف و طراحی شده است.

تولید محتواهای مبتنی بر محورهای قانون گرایی، استانداردسازی و عدالت محوری در سینما، تهیه پژوهش‌های راهبردی برای دستیابی به سینمای مبتنی گفتمان انقلاب اسلامی با اهتمام به شاخص‌هایی چون: اخلاق مداری، آگاهی بخشی و امیدآفرینی،  برنامه ریزی و تبیین روش‌های اجرایی به منظور تأمین و توسعه دانش فناوری سینمایی و سمعی و بصری، ارتباط با مراکز تحقیقاتی و نمایشگاه‌های تخصصی (داخلی  و خارجی) به منظور شناخت ابداعات و فناوری‌های جدید در حوزه تجهیزات و خدمات فنی تولید و نمایش فیلم، تهیه برنامه سالانه نیازهای فنی و تخصصی سینمایی و سمعی و بصری با همکاری دیگر نهادها و موسسات وابسته،  ارائه برنامه‌ها و شیوه‌ای اجرایی تشویقی بمنظور افزایش ظرفیت‌های نمایش فیلم، همکاری با دیگر نهادهای کشور به منظور توسعه آموزش و پرورش مهارت‌های سینمایی و سمعی و بصری، گردآوری و انتقال نتایج تحقیقات بعمل آمده پیرامون ابداعات، دستاوردها و تحولات جدید فنی و حرفه‌ای  هنر و صنعت سینما به دست اندرکاران سینما،  تولید و انتشار مقالات علمی، تخصصی  بمنظور افزایش دانش کارشناسی و بروز رسانی اندوخته‌های علمی، استانداردسازی فرایند تولید فیلم و خدمات پشتیبانی فنی سینمایی برای حفظ و ارتقای کیفیت تولیدات سینمایی و محصولات سمعی  بصری، بررسی و تدوین راهکارهای لازم بمنظور بکارگیری تجهیزات، فناوری‌های و قابلیت‌های دانش دیجیتال در فرایند فیلمسازی، تولید و نمایش فیلم با هدف رشد فناوری سینمایی و سمعی بصری، امکان سنجی و بررسی‌های فنی بمنظور تببین روش‌های تشویقی برای طراحی و تولید تجهیزات فنی حوزه تولید و نمایش در داخل کشور توسط صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی، برنامه ریزی برای گسترش فعالیت، سرمایه گذاری و مشارکت بخش غیر دولتی از طریق ارائه تسهیلات و تنظیم برنامه‌ها و شیوه‌های تشویقی بمنظور بازسازی، توسعه و ارتقاء فناوری‌های تجهیزات فنی تولید فیلم و مراکز خدمات پشتیبانی فنی و فضاها و تجهیزات نمایش فیلم،   تولید و نشر اطلاعات و محتوای علمی، فنی و تخصصی سینمایی و سمعی بصری متناسب با نیازهای حرفه‌ای و تخصصی،  پژوهش و تحقیق به منظور بومی سازی و توسعه دانش و فناوری‌های سینمایی و سمعی بصری، تولید محتوا با هدف ارتقاء کیفیت محصولات سینمایی، حمایت از طرح‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه سینما و... از جمله ماموریت‌های معاونت مطالعات و فناوری سینمایی به شمار می‌آیند.

امیدوارم با تدبیر و برنامه ریزی شایسته، در پرتو همدلی و تعامل مدیران سازمان و مراکز پژوهشی و دانشگاهی کشور شاهد تحولات اساسی در این مسیر باشیم.

شایسته می‌دانم از تلاش‌های ارزشمند و ماندگار آقای محمد رحمتی در این حوزه قدردانی نمایم.

قادر آشنا دارای مدرک دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی است و علاوه بر سوابق علمی و دانشگاهی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویر احمد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر و مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، فعالیت داشته است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سینما سینمای ایران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار سینما سینمای ایران مطالعات و فناوری سازمان سینمایی سینمایی و سمعی نمایش فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است

معاون علمی رئیس جمهور معتقد است "مالکیت فکری" برای عدالت ضروری است. این نظام مالکیت فکری به پدیدآورندگان فناوری حق می‌دهد تا از دستاوردهای خود سود ببرند و در عین حال، دیگران نیز می‌توانند از این دستاوردها استفاده کنند. - اخبار اجتماعی -

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم پیرامون موضوع مالکیت فکری در ایران، به نقش دوگانه‌ فناوری در تشدید یا کاهش شکاف‌های طبقاتی  اشاره کرد و گفت: فناوری، همچون تیغی دو لبه، می‌تواند شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر کند و یا در جهت عدالت و توسعه‌ آن به کار گرفته شود.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه، دسترسی به منابع علمی را به عنوان نمونه‌ای از این دوگانگی مطرح کرد و تصریح کرد: پیش از ظهور اینترنت، دسترسی به منابع علمی نظیر کتاب‌ها، مقالات و ... محدود به قشر خاصی از جامعه بود. این امر به دلیل هزینه‌ بالا و نیاز به ارتباطات و مجوزهای خاص، مانع از بهره‌مندی بسیاری از افراد از این منابع ارزشمند می‌شد اما امروز به واسطه فن‌آوری اینترنت، دسترسی همه مردم و فرصت دسترسی همه مردم برای رسیدن به یک اطلاعات، تقریباً فراهم است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما عدالت را ترویج فرصت‌های برابر برای تمام افراد جامعه در جهت کسب و کار و خلق ارزش می‌دانیم؛ اگر بتوانیم در هر زمینه‌ای فرصت‌های برابر را برای افراد فراهم کنیم، آنگاه می‌توانیم مدعی داشتن جامعه‌ای عدالت‌محور باشیم.

.

وی ادامه داد: هر فرد با توجه به توانایی‌ها و استعدادهای خود می‌تواند از این فرصت‌های برابر بهره‌مند شود. اینترنت نمونه بارز و زمینه‌ای عمومی برای بهره‌مندی یکسان همه افراد از فرصت‌ها است.

فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی پیش‌شرط اجرایی شدن "قانون مالکیت فکری" است

دهقانی اظهار کرد: در مقابل، همین فناوری اگر به مثابه ابزاری برای انحصار و سلطه به کار گرفته شود، می‌تواند به ابزار سیطره و قدرت تبدیل شود. بدین معنا که عده‌ای خاص در یک جامعه یا جامعه جهانی که از این ابزار برخوردار باشند، می‌توانند نسبت به سایرین برتری یافته و این امر مغایر با عدالت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به تمایز علم و فناوری، بر لزوم حمایت از حقوق پدیدآورندگان فناوری تأکید کرد. 

وی بیان کرد: ایجاد نظام مالکیت فکری کارآمد و تشویق فناوران به ثبت و عرضه دستاوردهای خود در قالب نظام‌مند و عادلانه، دو مزیت کلیدی دارد: فایده اول این است که ارزش‌های پدیدآورندگان یک اثر حفظ می‌شود و فایده دوم این است که جامعه مخاطب آن و جامعه یک کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی برای دسترسی به آنچه که دیگران بدست آوردند داشته باشد.

دهقان بر اهمیت برقراری یک نظام مالکیت فکری عادلانه تأکید کرد و گفت: چنین سیستمی می‌تواند مشوقی برای پدیدآورندگان، به‌ویژه در حوزه فناوری، باشد تا در چارچوب این نظام فعالیت کنند. این امر نه تنها به حفظ ارزش‌ها و قدردانی از تلاش‌ها منجر می‌شود، بلکه زمینه را برای به اشتراک‌گذاری عادلانه این دستاوردها با سایر جوامع در یک نظام ارزشی عادلانه فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام مالکیت فکری بستری را فراهم می‌کند که 10 جامعه با یکدیگر همکاری کنند، دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند و از طریق یک سیستم ارزش‌گذاری عادلانه، از نوآوری‌ها و اختراعات یکدیگر بهره‌مند شوند.

دهقانی با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری مباحث مالکیت فکری در کشور، خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی کل اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی تأکید کرد: این شرکت‌ها باید با سازوکارها و دستورالعمل‌های مربوطه آشنا شده و از آنها در جهت حفظ منافع خود استفاده کنند.

وی همچنین حضور فعال در نشست‌ها و مباحث تخصصی را برای ارائه نظرات و دیدگاه‌ها و در نهایت، شکل‌گیری نظامی پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر در حوزه مالکیت فکری را ضروری دانست.

دهقانی گفت: از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه توسعه فن‌آوری دعوت می‌کنم که دراین نشست شرکت کنند و نظرات و نکات خود را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • بلیت سینما بعد از دو ماه دوباره گران شد
  • استقبال بیش از ۱۸ هزار مخاطب از سینما‌های تصویر شهر
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد