Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@00:14:27 GMT

۲۲۰ بیمار مبتلا به اوتیسم در مازندران شناسایی شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۸۷۷۱

۲۲۰ بیمار مبتلا به اوتیسم در مازندران شناسایی شدند

« اوتیسم » یا « درخودماندگی » یک اختلال عصبی - رشدی یا نورولوژیک است که در سال‌های اولیه رشد کودک یعنی تا پیش از سه سالگی نمایان می‌شود. طیفی از این اختلال در صورت تشخیص بموقع از طریق غربالگری قابل مداخله و درمان است. بروز رفتارهای تکراری وکلیشه ای ، نقص در مهارت های ارتباطی کلامی و غیر کلامی و رفتارهای اجتماعی می تواند از جمله علائم اوتیسم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان مبتلا به اوتیسم برای ایجاد یک رابطه قابل فهم با دیگران مشکل دارند و آنها اغلب از ناتوانی های دیگری نیز رنج می برند که مربوط به یادگیری است و به همراه اوتیسم در فرد بروز می کند.

عبدالرضا قلندری روز دوشنبه در آستانه هفته جهانی اوتیسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که این تعداد افراد شناسایی شده دارای اختلال اوتیسمی در گروه سنی ۲ تا ۱۵ سالگی قرار دارند و از طریق پنج مرکز وابسته به بهزیستی در ساری ، بابل ، آمل و چالوس خدمات تخصصی آموزشی و توانبخشی مورد نیاز را دریافت می کنند .

وی با اظهار این که در مراکز تخصصی برای ارائه خدمات به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم از کارشناسان تیم درمان ، پزشکی ، روانی ، توانبخشی و اجتماعی استفاده شده است ، گفت که کادر این مراکز سعی می کنند تا ضمن ارائه خدمات درمانی برای کمک به بهتر زندگی کردن این افراد ، آموزش های خانواده محور و بسته های آموزشی برای چگونگی ارتباط گیری و اجتماعی شدن این کودکان را ارائه می کند .

معاون بهزیستی مازندران همچنین از راه اندازی یک مرکز جدید اوتیسم در استان هم خبر داد و گفت که این مرکز تا پایان سال در شهرستان قائمشهر راه اندازی خواهد شد.

تشخیص بموقع در سامانه غربالگری 

قلندری تشخیص اختلال اوتیسم در کودکان را موثرترین راه ارائه کمک به افراد دچار اختلال دانست و از خانواده های دارای نوزاد خواست تا از طریق سامانه ملی غربالگری اوتیسم از سلامت کامل فرزندشان اطمینان حاصل کنند.

وی گفت : شناسایی بموقع و زودهنگام در کنار شروع درمان و توانبخشی بر کنترل اختلالات اوتیسم تاثیر زیادی دارد و مناسب ترین زمان شناسایی هم سن ۲ تا سه سالگی است و برای این منظور خانواده  علاوه بر این که باید به رفتارهای کودکش توجه جدی کند ، می تواند از سامانه ملی غربالگری اوتیسم هم کمک بگیرد.

این مسوول افزود : چنانچه والدین تمایل به مراجعه حضوری به ادارات بهزیستی یا پایگاه‌های غربالگری ندارند، می‌توانند نسبت به تکمیل آزمون هیوا در سامانه autism.behzisti.net  اقدام و گزارش وضعیت فرزند خود را از سامانه دریافت کنند.

معاون بهزیستی مازندران گفت : والدین با مراجعه به سامانه ملی غربالگری اوتیسم ، باید به پرسش هایی در باره کودکشان پاسخ دهند و در واقع پاسخ آنها مشخص خواهد کرد که کودکاشان مبتلا به اوتیسم است یا خیر و در صورت تشخیص اوتیسم ، کودک برای دریافت خدمات به پایگاه های بهزیستی معرفی خواهد شد و پس از طی مراحل اداری از جمله کمیسیون های پزشکی و مشخص شدن سطح اختلال ، اقدامات بعدی خدماتدهی از قبیل آموزشی ، درمانی و توانبخشی به فرد مبتلا شروع می شود .

قلندری یکی از مشکلات در ارتباط با اوتیسم را عدم پذیرش یا پذیرش سخت والدین برشمرد و افزود : این مساله باعث شده تا خدمات درمانی و توانبخشی به برخی کودکان مبتلا بموقع برسد و یا اثربخشی مناسب و لازم را نداشته باشد ، در حالی که تشخیص و اقدامات درمانی و توانبخشی بموقع می تواند بسیار در این بخش به کودکان برای بازگشت به زندگی عادی و جامعه کمک کند .

وی در عین حال مشخص نبودن علائم را هم از دیگر مشکلات مهم شناسایی مبتلایان به اوتیسم ذکر کرد و توضیح داد :  اصولا کودکان مبتلا به اوتیسم در ظاهر همچون افراد عادی هستند و معلولیت و نقصی در آنها دیده نمی شود ، اما به مرور زمان و بالا رفتن سن این افراد به دلیل اختلالاتی که دارند نمی توانند  با اطرافیان و جامعه ارتباط برقرار کنند و به همین خاطر هم منزوی می شوند.

معاون توانبخشی بهزیستی مازندران با تاکید بر اینکه افراد اوتیسم با توجه به شدت و سطح بیماری به خدمات توانبخشی نظیر کاردرمانی و گفتار درمانی نیاز دارند ، گفت : این مراحل درمانی ضروری هزینه های سنگینی را در بردارد که برخی مواقع از توان خانواده ها خارج است و بهزیستی ماهانه هزینه حدود ۱۵۰ هزار تومانی به این خانواده ها پرداخت می کند .

وی همچنین به تبحرهای خاص هنری برخی بیماران اوتیسم به عنوان ویژگی های آنها نام برد و افزود : برای رشد و اعتلای مهارت های آنها هماهنگی های صورت گرفته با فنی و حرفه ای کارگاه های آموزش مهارتی برای آنها تشکیل می شود .

برچسب‌ها مازندران غربالگری اوتيسم سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران غربالگری اوتيسم مازندران غربالگری اوتيسم سازمان بهزیستی کشور مبتلا به اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۸۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/

به گزارش «تابناک»، دکتر حسام‌الدین علامه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآوردها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور  زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • مراقب قاتل خاموش باشید/ افراد بالغ باید غربالگری فشارخون شوند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر