Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با اشاره به شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان «سال تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین»، می‌گوید: تحقق شعار سال منوط به توجه به خواسته بخش خصوصی واقعی و جایگاه آن است.

جبار کیانی‌پور در گفت‌وگو با «اتاق ایران آنلاین» می‌افزاید: دو سال است که اقتصاد دنیا درگیر کرونا شده و محاسبه دقیق خسارات اقتصادی همه‌گیری کووید-۱۹ امکان‌پذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا در کنار اینکه تبعات زیادی بر ابعاد مختلف اقتصاد کشورها داشته، اما برای بخشی دیگر از کسب‌وکارها فرصت‌های رشد فراهم کرد که بیشتر با زیرساخت‌های فناوری‌محور در ارتباط بودند.

او می‌گوید: اگرچه کرونا ضربه سختی به اقتصاد کشورها وارد کرد؛ اما هیچ کشوری برای رشد و رونق اقتصادی منتظر پایان کرونا نماند و ما ناگزیر باید چنین می‌کردیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه می‌دهد: ما در این دوره با رکودهای طولانی اقتصادی روبرو بودیم؛ از طرفی بر اثر تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری در ایران کاهش پیدا کرده و نرخ رشد تشکیل سرمایه در دهه ۹۰ به منهای ۵ درصد رسیده و متوسط تورم در این دهه به ۲۴ درصد و رشد اقتصادی نیز به صفر درصد رسید. در چنین شرایطی باید به فکر جبران مشکلات گذشته باشیم.

رئیس اتاق یاسوج معتقد است: اقتصاد ایران روزهای سختی را می‌گذراند؛ دولت و حاکمیت باید برای پایان دادن به این مشکلات فصل جدیدی را در رابطه با بخش خصوصی آغاز کند. دنیا برای شکوفایی اقتصاد خود راهکارهای متعددی در پیش‌گرفته‌اند و ما هم باید با اعتماد به بخش خصوصی این مسیر را طی کنیم.

کیانی پور می‌گوید: به اکسپوی ۲۰۲۰ دبی توجه کنید؛ دنیا برای دسترسی به سهم خود در اقتصاد، کارهای بسیار بزرگی انجام داده ولی ما از این رقابت غافل بوده‌ایم. در چنین شرایطی باید بخش خصوصی هم فصل نوینی را در کار خود آغاز کند. علی‌رغم همه کم‌لطفی‌هایی که به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی می‌شود، بخش خصوصی باید با برنامه هدفمند، با مسئولان سیاسی کشور برای رونق بخشی به فضای اقتصادی کشور همراهی و همکاری کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تأکید می‌کند: چندین سال است که مقام معظم رهبری به شعارهای اقتصادی توجه دارند و این نشان از اهمیت مسئله اقتصاد برای ایشان و کشور است. همه ارکان سیاست‌گذارها باید به بهبود فضای کسب‌وکار توجه کنند و توجه به تولید دانش‌بنیان هم در همین راستاست.

او تأکید می‌کند: بخش خصوصی باید بیش از قبل به صیانت از جایگاه خود توجه کند و از این حوزه حمایت کند. سیاست‌گذاران هم باید در برخی از سیاست‌های خود در رابطه با مسئله اقتصاد تجدیدنظر کرده و تصمیم‌های خود توجه کنند و تبعات این تصمیم‌ها را قبل از ابلاغ بررسی کنند.

کیانی پور معتقد است: افزایش بی‌رویه حقوق و دستمزدها در سال ۱۴۰۱ یکی از همین مشکلاتی است که سیاست‌گذاران به بدنه جامعه کارفرمایی و کارگری تحمیل کرده‌اند. در کنار این مسائل، قیمت‌های دستوری و کنترل بازار تولید را نشانه گرفته است که تبعات آن بیشتر از تحریم خواهد بود.

او تأکید می‌کند: در حوزه تولید دانش‌بنیان باید به اصول علمی نوین توجه شود تا امید به آینده بهتر را تصویر کنیم. از سال ۱۳۸۷ موضوع اقتصادی مورد توجه مقام معظم رهبری بوده است و این نشان می‌دهد که توجه به جایگاه بخش خصوصی الزامی است. رونق اقتصاد کشور و توسعه تولید دانش‌بنیان بدون حضور فعال بخش خصوصی ممکن نیست..

رئیس اتاق یاسوج تأکید می‌کند: باید مشکلات زیرساختی اقتصاد مورد توجه قرار گیرد و باید فضای کلان اقتصاد برای گسترش تولید دانش‌بنیان فراهم شود. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هم در این زمینه سعی می‌کند از همه مواهب و فرصت‌ها برای رشد اقتصادی بهره بگیرد.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اقتصاد دانش بنیان تولید دانش بنیان اتاق ایران بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • افزایش اشتغالزایی و رونق تولید از آثار و برکات وقف محسوب می‌شود
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم