Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش‌نویس طرح اصلاح قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۳۹۲ توسط مرکز پژوهش‌ها تدوین شد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، تدوین پیش‌نویس قانون اصلاح قانون نظام صنفی مصوب سال ۱۳۹۲ از سال ۱۳۹۸ تاکنون در دستورکار کارگروه بازرگانی دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز قرار گرفته است.

برای تدوین این پیش‌نویس تاکنون بالغ بر ۱۰۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی در قالب برگزاری بیش از ۴۵ جلسه کارشناسی با حضور دستگاه‌های متولی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تشریح ضرورت‌های اصلاح این قانون، بر افزایش مشارکت بخش خصوصی در اداره امور خود و رساتر شدن صدای این بخش از جامعه که بار حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور با ۳ میلیون واحد صنفی و اشتغال حدود ۲۴ میلیون نفر را بردوش می‌کشد، اشاره شده است.

همچنین، بهبود فرآیند‌های مجوزدهی واحد‌های صنفی و کسب و کار‌ها و به‌روزسانی قوانین و مقررات حوزه نظام صنفی متناسب با مقتضیات زمانی این حوزه و ارتقای کیفیت خدمات‌دهی به آحاد افراد جامعه در توزیع کالا و خدمات و افزایش پاسخگویی دستگاه‌های متولی از دیگر ضرورت‌های اصلاح این قانون دانسته شده است.

رفع انحصار از انتخابات اعضای هیئت‌مدیره اتحادیه‌های صنفی و چابک‌سازی نهاد‌های متولی حوزه نظام صنفی هم در تشریح اهمیت اصلاح این قانون مورد توجه قرار گرفته است.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس طی نامه‌ای از ریاست مجلس درخواست کرده اصلاح قانون نظام صنفی کشور در دستور کار مجلس قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نظام صنفی مرکز پژوهش های مجلس بازرگانی واحدهای صنفی اصلاح قانون نظام صنفی پیش نویس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۱۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است

ایسنا/یزد نماینده مردم یزد و رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس اظهار کرد: بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است،

«محمد صالح جوکار» در جمع نمایندگان کارگران در استان یزد، ضمن تبریک فرا رسیدن روز کار و کارگر، گفت: جامعه کارگران زحمتکش و شریف، نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند که باید در راستای رفع مشکلات آنها گام‌های اساسی برداشت.

وی یکی از مشکلات کارگران را نبود امنیت شغلی بیان کرد و افزود: این که کارگری در یک مجموعه با مدت قراردادی معین مشغول به کار شود و امنیت شغلی نداشته باشد، بدون شک در زندگی و کار او مشکلاتی ایجاد خواهد شد.

وی با تأکید بر این که حل مشکلات کارگران در سایه تفاهم و تعامل مسئولان کشور در بخش‌های مختلف مرتفع خواهد شد، اضافه کرد: چند مورد از قوانین کار مانند امنیت شغلی و قرارداد معین کار، نیازمند اصلاح است؛ زیرا با ایجاد امنیت شغلی برای کارگر، شاهد افزایش بهره‌وری و تولید خواهیم بود و موجب اطمینان‌بخشی کارفرمایان از تولید نیز خواهد شد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به این که جامعه کارگری استان یزد بسیار نجیب و سخت‌کوش هستند، ادامه داد: واژه «قناعت» که مطرح می شود، در جامعه کارگری و سبک زندگی آنها، به عینه قابل مشاهده است.

جوکار با بیان این که بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است، اظهار کرد: اگر این قانون به درستی عملیاتی شده بود نباید رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به امنیت شغلی کارگران دغدغه داشته باشند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس تأکید کرد: برای ایجاد امنیت شغلی کارگران، قراردادهای موقت باید تبدیل به قراداد دائمی شود.

وی با اشاره به افزایش سن بازنشستگی، گفت: این طرح علی رغم مخالفت برخی از نمایندگان به تصویب رسید ولی امید است در مجلس دوازدهم با ارائه طرح و تصویب مجلس آن به حالت قبل بازگردانیده شود.

وی در ادامه بهترین راه مطالبه حق و حقوق کارگران را برگزاری جلسات رؤسای تشکل‌های کارگری با مسئولان استان است، افزود: همانگونه که نمایندگان مردم، پیگیر مشکلات مردم هستند، رؤسای تشکل‌های کارگری نیز چون با کسب آراء کارگران منصوب شده‌اند، باید پیگیر مطالبات این قشر باشند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: روز کارگر، باید به گونه ای شایسته و با حضور کارگران، برای تجیل از مقام کارگر برگزار شود؛ نه اینکه بدون حضور آنها و تنها با حضور تعداد اندکی از کارگران و مسئولان استان باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر این نماینده مجلس، جوکار در پایان با بیان اینکه با شعار دادن، مشکلات کارگران حل نمی شود، اذعان کرد: نشست ها و جلساتی که برگزار می‌شود، باید در راستای ارائه راهکارها برای حل مشکلات کارگران باشد؛ فلذا با شعاری صحبت کردن، نمی توان این مسائل را حل کرد، بلکه تلاش باید در جهت رفع این مشکلات باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختلاف‌ نظر مجلس و دولت؛ دلار چند؟
  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • انتقاد کم سابقه خبرگزاری دولت از مرکز پژوهش‌های مجلس