Web Analytics Made Easy - Statcounter

چینی ها و آمریکایی ها می دانند که احیای یک رابطه صلح آمیز و سازنده میان این دو کشور، اتفاقی است که باید به تدریج به وجود بیاید؛ اما تحولات هفته های اخیر نشان می دهد که جنگ اوکراین ممکن است نقطه عطفی برای روابط دوجانبه این دو، حداقل در حوزه اقتصادی باشد.

گروه ترجمه قدس آنلاین (امیرمحمد سلطانپور) - جنگ اوکراین، چین را در تنگنا قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین به عنوان دوست روسیه و اوکراین، تمایلی به انتخاب طرف در این بحران را ندارد. برعکس، چینی ها می دانند که وقتی دو دوست با یکدیگر می جنگند، هدف اصلی باید پایان دادن به درگیری آن ها از طریق میانجیگری باشد. در حالی که موضع متوازن چین در رابطه با جنگ اوکراین سوء ظن هایی را در مورد طرفداری چینی ها از روسیه برانگیخته است، اما ادامه این موضع متوازن می تواند پایان جنگ را تسریع کرده و از طرفی دیگر تنش های چین را با ایالات متحده کاهش دهد.

هنگامی که جنگ اوکراین شروع شد، غربی ها موضع به ظاهر طرفداری از کرملین توسط چین را برجسته کردند، که بیشتر به خاطر امتناع مقامات چینی از استفاده از کلمه تهاجم برای توصیف حمله روسیه به اوکراین به وجود آمد. دیگر عامل بدبینی غربی ها، صحبت های مقامات چینی در مورد اینکه اقدامات ناتو تنش های روسیه و اوکراین را به این نقطه رسانده، و همینطور انتقاد چین به تحریم های اعمال شده توسط غرب بر علیه روسیه بود. اما غربی‌ها توجه کمتری به جنبه های دیگر یعنی درخواست‌های مکرر چین از همه کشورها برای احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی یکدیگر، سرزنش آشکار (اگرچه غیرمستقیم) روسیه و ارائه کمک‌های بشردوستانه به اوکراین داشتند.

در واقع، به نظر می‌رسید که غرب مشتاق پیدا کردن این تصور است که چین که تنها سه هفته قبل از حمله، با روسیه توافقنامه همکاری امضا کرده بود، در کنار روسیه است. در ۱۳ مارچ، یک روز قبل از دیدار با همتای چینی خود، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، هشدار داد که چین در صورت ارائه کمک نظامی به روسیه یا کمک به این کشور برای دور زدن تحریم‌های غرب، با عواقب جدی مواجه خواهد شد.

با این حال، دیدار هفت ساعته سالیوان با یانگ جیچی، مشاور ارشد سیاست خارجی چین، آنطور که انتظار می‌رفت دشمنانه نبود. یانگ موضع چین برای ترویج گفتگوهای صلح را تکرار و تاکید کرد که هرچه زودتر درگیری ها پایان یابد. روز بعد، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، اظهارات یانگ را تکرار و خاطرنشان کرد که چین کاملاً و به شکل مشخصی در این بحران بی‌طرف بوده و برای حل مشکل تلاش های سازنده خواهد داشت.

همین پیام در دیدار مجازی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در چند روز بعد از آن نیز به وضوح دیده می شد. شی جینپینگ ناراحتی چین از دیدن اینکه روسیه و اوکراین برای حل اختلافات خود، به روش های نظامی روی آوردند را اعلام و ابراز امیدواری کرد که چین و ایالات متحده برای بازگرداندن صلح با یکدیگر همکاری کنند.

دلایلی وجود دارد که بر طبق آن می توان باور کرد که ایالات متحده پذیرای مواضع چین است. پس از نشست بایدن و شی جینپینگ، کاخ سفید زبان خود را نسبت به چین ملایم کرده و خاطرنشان ساخت که بایدن پیامدها و عواقب را در صورت ارائه «حمایت مادی» چین از روسیه اعلام کرده و بر حمایت خود از راه‌حل دیپلماتیک برای بحران تأکید کرد. علاوه بر این، دو رئیس جمهور بر اهمیت حفظ خطوط ارتباطی میان یکدیگر به منظور «مدیریت رقابت» بین آمریکا و چین تاکید کردند.

پس از این دیدار، چین با اعلام ارسال دور دیگری از کمک های بشردوستانه به اوکراین، شواهد بیشتری مبنی بر تعهد خود به بی طرفی به آمریکا ارائه کرد. و کین گانگ، سفیر چین در ایالات متحده نیز توضیح داد که در حالی که چین به دوستی بدون محدودیت خود با روسیه متعهد است، اما یک خط قرمز نیز دارد که آن احترام به منشور سازمان ملل است.

آمریکایی ها نیز، توسط نماینده تجاری خود، ۳۵۲ محصولی که اعتبار صادرات آن ها برای چین منقضی شده بود را دوباره احیا کردند. در حالی که این عدد کمتر از ۵۴۹ محصول مورد انتظار بود، اما بسیاری از تحلیلگران تجارت، این حرکت را به عنوان نشان دادن حُسن نیت توسط آمریکایی ها تفسیر کردند. اخبار بهتری نیز در رابطه با تجارت آمریکا و چین به گوش می رسد که شامل نزدیک شدن دو طرف به توافق بر سر کنار گذاشتن سخت گیری های چین در خصوص اجازه دادن به حسابرسان تجاری ایالات متحده برای بازرسی از شرکت‌های چینی می باشد.

چین مدت‌هاست که با درخواست‌های ایالات متحده برای بررسی اطلاعات حسابداری شرکت‌های چینی، از ترس اینکه شرکت‌ها مجبور به افشای اطلاعات حساس شوند، مخالفت کرده است. اما چین اکنون به برخی از شرکت‌های بزرگ خود آماده باش داده تا برای حسابرسی آماده شوند. بازار نیز از این تغییر استقبال کرده و قیمت سهام چین افزایش یافته است.

درست است که چنین اقداماتی به معنی پایان یافتن رقابت بین آمریکا و چین نیست. ایالات متحده همچنان باور دارد که چین با به کارگیری شیوه های تجارتی که آن را ناعادلانه توصیف کرده، مانند انتقال اجباری فناوری، غرب را که مدت ها از رشد اقتصادی آن حمایت می کرد فریب داده است. به این ترتیب، هر گونه حرکت از سوی بایدن برای نرم کردن سیاست سخت گیرانه در مقابل چین که آن را از دونالد ترامپ به ارث برده، به خاطر محدودیت های سیاسی با محدودیت مواجه خواهد شد. چین هم به نوبه خود، باور دارد که ایالات متحده به طور ناعادلانه ای سیاست مهار پیشرفت چین را دنبال می کند و آن را خیانت به شراکت اقتصادی دیرینه دو کشور می داند.

این باورها هر دو طرف را در حالت تدافعی قرار داده است. اما چیزی که هیچ یک از طرفین آن را قبول نمی کنند این است که بسیاری از ترس های آنان بی اساس و به جای اینکه منعکس کننده تهدیدات واقعی باشد، ناشی از عصبانیت و بی اعتمادی میان آن ها است.

می توان اطمینان داشت که احیای روابط صلح آمیز و سازنده میان چین و آمریکا باید به تدریج و با بازسازی مستمر اعتماد از دست رفته میان آن ها صورت گیرد. همانطور که یک ضرب المثل چینی می گوید: «یخی به ارتفاع یک متر تنها در مدت یک روز سرد تشکیل نمی شود.»

با این حال، همانطور که اشاره شد، جنگ اوکراین می تواند به تقویت و احتمال تغییر در روابط میان ایالات متحده و چین کمک کند و اقدامات اخیر ممکن است نقطه عطفی را حداقل در حوزه اقتصادی میان آن دو رقم بزند.

چین تلاشی برای توجیه جنگ اوکراین نکرده است؛ در مقابل، کمک های بشردوستانه چین به اوکراین، همراه با تاکید آن ها بر احترام به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، به منزله توافق ضمنی با ایالات متحده و متحدانش است که جنگ باید پایان یابد و حاکمیت و استقلال اوکراین حفظ شود. در حالی که روابط ایالات متحده و چین راهی طولانی در پیش دارد، جنگ اوکراین به هر دو طرف یادآوری کرده که می توانند منافع مشترکی را در صلح و تعامل اقتصادی میان یکدیگر پیدا کنند.

*بازنشر مطالب دپارتمان ترجمه به منزله تأیید یا رد محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان قدس آنلاین منتشر می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: چین آمریکا روسیه اوکراین شی جین پینگ جو بایدن ایالات متحده آمریکا و چین جنگ اوکراین شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

به نوشته رسانه پر تیراژ رژیم صهیونیستی، اسرائیل جوانان آمریکا را از دست داده است و بدون تغییر ساختار رهبری اسرائیل، حمایت دولت ایالات متحده را هم از دست خواهد داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آورات ریتان عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر شده اعتراف کرد، اسرائیل حمایت نه تنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است.

در مقدمه این نوشتار آمده است: روز 7 اکتبر ما با یک اقدام نظامی غافلگیر شدیم، روز 8 اکتبر بود که فهمیدیم کابینه‌ای  داریم که قادر به هیچ کاری نیست، و امروز هم شاهد سومین شکست خود هستیم، تا متوجه شویم اسرائیل در بخش رسانه‌ای هم شکست خورده است.

در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف می‌کند، آنچه که با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز و پلیس نیویورک ده‌ها نفر از آنها را دستگیر کرد، به سرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است، موجی مبهم با شعارهایی همچون تل‌آویو و اسرائیل را منفجر کنید یا گردان‌های قسام ما به شما افتخار می‌کنیم سرتاسر این دانشگاه‌ها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.

به اعتقاد نویسنده، درست است که فقط مدت کوتاهی است که ایالات متحده با تصویب بسته کمک‌های نظامی خود با اکثریت آرا در مجلس سنا حمایت قدرتمندانه خود را از اسرائیل به اثبات رسانده اما تصاویر رسیده از دانشگاه‌ها در کنار رویکردهای بلند مدت موجود در دولت، رسانه‌ها و جامعه آمریکا ادامه این پشتیبانی را تهدید می‌کند.

سپس نویسنده اعتراف می‌کند: اسرائیل دانشگاه‌ها را از دست داده است، این روند در چارچوب یک عملیات بلند مدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست، در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق دولت اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است، میزان حمایت از اسرائیل در نظر سنجی‌‌هایی که بعد از 7 اکتبر انجام گرفته در میان جوانان بین 18 تا 24 سال به شدت کاهش یافته است.

50 درصد از آنها از حماس حمایت کرده و اکثر آنها هم مخالفت خود را با سیاست‌های بایدن در قبال اسرائیل ابراز داشتند.

آنها همان جوانانی هستند که امروز پلاکاردهای "از دریا تا رودخانه " را برافراشته‌اند و خوستار انتفاضه در دانشگاه‌های بزرگ هستند، و شاید در آینده آنها را در پست‌های کلیدی و تاثیر گذار در مجلس سنا و در دادگاه‌ها و ساختارهای اقتصادی و حتی کاخ سفید ببینیم.

آنچه مشخص است آن است که موضع ضد اسرائیلی و سامی ستیز در حال رخنه به سیاست‌های ایالات متحده هم هست و به ویژه در سال انتخابات نامزدها نمی‌توانند آرای این رای دهندگان احتمالی را نادیده بگیرند.

نویسنده سپس تاکید می‌کند که هشدار اولیه در رابطه با از دست رفتن احتمالی حمایت آمریکا یک ماه پیش نمایان شد، زمانی که ایالات متحده به شکل دراماتیکی حاضر به استفاده از حق وتو علیه طرح پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل نشد، امری که باعث شد نخست وزیر سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضانخیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • به وقتِ بیداری
  • روسیه به کانادا هشدار داد