Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@18:01:57 GMT

تولید آب آشامیدنی با چراغ؛ خیلی ساده خیلی خلاقانه! (+فیلم و عکس)

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۳۰۰۹

‍‍‍‍‍‍

عصر ایران - هنری گلگو، معمار، با ارائه طرحی جالب توجه از یک دستگاه آب شیرین‌کن که به عنوان یک چراغ نیز عمل می کند، رسیدگی به چالش کمبود منابع در آینده را مد نظر قرار داده است. این محصول که به نام نورگیر نمک‌زدایی خورشیدی (Solar Desalination Skylight) شناخته می شود، امکان روشن کردن محیط اطراف، تولید آب آشامیدنی، و استفاده از نمک باقیمانده برای تولید انرژی را فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

هنری گلگو که برای واحد نوآوری شرکت معماری 3اکس‌ان (3XN) در شهر کپنهاگ کار می کند، این محصول را با همکاری سازمان غیردولتی شیلیایی تچو (TECHO) و برای یک جامعه ساحلی در مخی‌یونس (Mejillones)، شیلی به نام نوئوا اسپرانزا (Nueva Esperanza) ساخته است.

چگونه کار می کند

افزون بر اصل طراحی پایه دایره ای شکل بودن، آشنا بودن و قابل دسترس بودن این چراغ آب شیرین‌کن به جای این که ابزارکی با فناوری پیشرفته باشد، اهمیت داشت. هنری گلگو رویکردی کل نگر را مد نظر قرار داد که با محیط طبیعی کار کند، به جای این که علیه آن وارد عمل شود.

چراغ نصب شده روی سقف ترکیبی از باتری های نمکی و نیروی خورشیدی را بکار می گیرد. طی روز، چراغ ال‌ئی‌دی با یک پنل خورشیدی کوچک شارژ می شود. همچنین، انرژی مورد نیاز آن از ضایعات نمکی آب شور باقیمانده از فرآیند تبخیر که برای ایجاد یک سری باتری های نمکی کاربرد دارد، تامین می شود. تعداد 12 باتری آب شور نیروی مورد نیاز چراغ طی شب از طریق واکنش شیمیایی که در لوله هایی حاوی مس و روی رخ می دهد را تامین می کنند.

یک حباب گنبدی، شکل نهایی محصول را کامل می کند. آب دریا از طریق لوله ای کوچک به صورت دستی به چراغ پمپ می شود و آب آشامیدنی تمیز از انتهای حباب خارج می شود.

کار با جامعه محلی

به گفته هنری گلگو، به واسطه این پروژه گفتگویی با جامعه نوئوا اسپرانزا پیرامون کمبود منابع شکل گرفت. تیم طراحی کارگاه هایی را با حضور ساکنان محلی برای کار روی نسخه هایی با فناوری پایین از محصول با استفاده از مواد در دسترس مانند بطری های پلاستیکی، قوطی ها، و نوار سازماندهی کردند.

این محصول نوآورانه مقام نخست را در بخش "طراحی پاسخگو" در Design Educate Awards از آن خود کرد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • افزایش سلامت دام‌ها با تولید محصول ایرانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • دلایل نوسان قیمت پیاز