Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@02:13:27 GMT

نقشه جدید فقر و ثروت در ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۳۴۳۱

نقشه جدید فقر و ثروت در ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری، ساختار و مناسبات ۷درصد از کل خانوارهای ایرانی که یارانه نقدی نمی‌گیرند، در نقطه کور این پایگاه اطلاعاتی قرار دارد و عملا وارد فرایند دهک‌بندی نمی‌شود.

بررسی آماری معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان می‌دهد جمعیت کل خانوارهای یارانه‌بگیر ۷۷.۴میلیون نفر بوده که از این میزان ۲۷میلیون و ۱۰۳هزار نفر در فقر به‌سرمی‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهک‌بندی با اطلاعات اقتصادی

در گزارش معاونت رفاه اجتماعی وزارت کار، تمام خانوارهای یارانه‌بگیر ایرانی براساس اطلاعات اقتصادی، درآمدی و شغلی به ۳دسته کلی شامل خانوارهای فقیر، متوسط و برخوردار تقسیم شده‌اند و در هر دسته نیز به فراخور وضعیت شغلی و درآمدی خانوارها، زیردسته‌های دیگری اضافه شده است. براساس معیارهای دهک‌بندی خانوارها، ۹.۳میلیون خانوار فقیر شناسایی شده‌اند که ۲.۸میلیون خانوار معادل ۳۰درصد کل خانوارهای فقیر تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و ۶.۶میلیون خانوار معادل ۷۰درصد کل خانوارهای فقیر فاقد پوشش حمایتی محسوب می‌شوند و باید به‌عنوان اولویت در طرح پوشش بیمه همگانی، حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه، طرح اشتغال عمومی و حمایت نقدی و اعتباری قرار گیرند.

۵گروه با درآمد متوسط

با دسته‌بندی خانوارها، براساس اطلاعات اقتصادی، در مجموع ۱۳.۹میلیون خانوار یارانه‌بگیر معادل ۵۷درصد کل خانوارهای یارانه‌بگیر در قالب طبقه متوسط قرار می‌گیرند و این خانوارها براساس اطلاعات اقتصادی، درآمد و شغلی به ۵دسته کلی تقسیم می‌شوند.

دسته نخست، شامل کارکنان و مستمری‌بگیران دولت است که ۲.۲میلیون خانوار معادل ۱۵.۸درصد کل خانوارهای متوسط را دربرمی‌گیرد. طبق آمار، ۶۴درصد این خانوارها دارای خودرو بوده و ۹۱درصد آنها نیز سهام عدالت دارند. این در حالی است که به‌طور میانگین فقط ۲۴درصد خانوارهای فقیر دارای خودرو هستند و ضریب بهره‌مندی آنها به سهام عدالت نیز از ۸۲.۵درصد فراتر نمی‌رود.

دسته دوم، کارگران و مشاغل خصوصی را شامل می‌شود و ۶میلیون خانوار معادل ۴۳.۳درصد کل خانوارهای متوسط در این دسته قرار می‌گیرند. براساس آمارها، به‌طور میانگین ۶۶درصد خانوارها در این دسته دارای خودرو هستند و ۷۰درصد آنها نیز سهام عدالت دارند.

در دسته سوم، بازنشستگان غیردولتی قرار می‌گیرند که ۲.۴میلیون خانوار معادل ۱۷.۳درصد کل خانوارهای متوسط را شامل می‌شود. براساس آمار، ۴۶درصد این خانوارها نیز دارای خودرو هستند و ۷۲درصد آنها سهام عدالت گرفته‌اند.

دسته چهارم به خانوارهای فاقد درآمد ثابت(یعنی هیچ عضو بیمه‌پردازی ندارند) اختصاص دارد و ۳میلیون خانوار، معادل ۲۱.۷درصد از کل خانوارهای متوسط را شامل می‌شود. این خانوارها به‌طور میانگین ۷۵درصد دارای خودرو هستند و ۶۷درصد آنها سهام عدالت گرفته‌اند. از نکات قابل‌توجه این است که این خانوارها با وجود اینکه امنیت شغلی و پوشش بیمه‌ای کمتری دارند و به‌شدت تحت‌تأثیر شوک‌های اقتصادی قرار می‌گیرند، باز هم به نسبت ۳دسته اول یعنی «کارکنان و مستمری‌بگیران دولت، «کارگران و مشاغل خصوصی» و «بازنشستگان غیردولتی» شرایط اقتصادی و معیشتی بهتری را تجربه می‌کنند و میانگین دهک درآمدی آنها ۷.۲۷ است. درحالی‌که میانگین درآمدی کارکنان و مستمری‌بگیران دولت ۷.۰۱، کارگران ۶.۲۶ و بازنشستگان ۵.۶۵ برآورد می‌شود.

دهک برخوردار و صدک میلیاردر

در دسته‌بندی‌های معاونت رفاه اجتماعی وزارت کار، خانوارهای یارانه‌بگیر برخوردار که عمدتا در دهک دهم درآمدی قرار می‌گیرند، در ۲دسته کارمند دولت و غیرکارمند دولت مشخص شده‌اند. این دو دسته با جمعیت ۵.۸میلیون نفری، ۸درصد خانوارهای کشور را شامل می‌شوند و بیش از ۹۸درصد آنها دارای خودرو هستند. نکته جالب اینکه در این دسته‌بندی، ۹۱درصد خانوارهای برخوردار کارمند دولت سهام عدالت دارند درحالی‌که فقط ۶۱درصد از خانوارهای برخوردار غیرکارمند سهام عدالت گرفته‌اند.

نکته دیگر اینکه خانوارهای برخوردار کارمند و غیرکارمند، گرچه از منظر معیارهای اقتصادی به‌عنوان ۱۰درصد جمعیتی که بیشترین برخورداری را دارند، در دهک دهم قرار گرفته‌اند؛ اما فقط بخش کمی از آنها در جرگه خانوارهای پولدار و به ‌اصطلاح میلیاردر قرار می‌گیرند که به تعبیر احمد می‌دری، معاون پیشین وزیر کار، باید آنها را صدک ثروتمند لقب داد.

البته طبق اعلام معاونت رفاه اجتماعی وزارت کار، در پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان باوجوداینکه اطلاعات همه افراد دارای کدملی ثبت شده، همچنان به لحاظ ساختار خانواده، فقط اطلاعات ساختار خانوارهایی که یارانه ۴۵هزار و ۵۰۰تومانی را دریافت می‌کنند، مشخص است و عملا ساختار و مناسبات ۷درصد از کل خانوارهای ایرانی که یارانه نقدی نمی‌گیرند در نقطه کور این پایگاه اطلاعاتی قرار دارد و بدون وارد کردن این افراد به محاسبات دهک‌بندی، نمی‌توان ساختار درست و کارشناسی برای اجرای سیاست‌های حوزه رفاه ایجاد کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان خانوارهای ایرانی دهک های درآمدی پرداخت یارانه ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز سوم رمضان قیمت گوشی معاونت رفاه اجتماعی وزارت خانوارهای یارانه بگیر دارای خودرو هستند اطلاعات اقتصادی خانوارهای فقیر قرار می گیرند خانوار معادل سهام عدالت دهک بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم نوظهور فوتسال ایران به لیگ برتر رسید

به گزارش ورزش سه، تکلیف اولین تیم به پرواز درآمده از لیگ دسته اول به لیگ برتر فوتسال مشخص شد و پالایش نفت اصفهان با برتری پُرگل شش بر صفر برابر مقاومت شهید یونسی فر یزد برای نخستین بار جواز حضور در بالاترین سطح باشگاهی فوتسال ایران را بدست آورد تا پس از سال‌ها و از فصل جاری دربی اصفهان در راه باشد. مردان رضا صادقی با چهار پیروزی، یک تساوی و بدون شکست، یک هفته مانده به اتمام رقابت‌ها صعود خود را از گروه یک مرحله نهایی مسجل کردند و در هفته پایانی دیداری تشریفاتی را با شهید جنگی مشهد خواهند داشت.

پالایش نفت اصفهان در مرحله گروهی پس از فولاد هرمزگان به دور نهایی راه پیدا کرد و در حالی که کمتر کسی صعود آن‌ها را به مرحله بعد را متصور می‌شد با مربی جدید و بومی خود رضا صادقی که جایگزین حمزه یوسفی شد، در دومین سال تیمداری در فوتسال ایران به دستاورد بزرگی دست پیدا کرد.

پالایش نفت اصفهان تحت هدایت رضا صادقی، در ۹ جدال، به هفت پیروزی رسید و دو بار نیز به تساوی قناعت کرد و زیر نظر این مربی ۴۰ ساله که پیشتر ها در ۱۳۹۲ با تیم صبا یزد از لیگ دو به لیگ دسته اول صعود کرده بود، شکست ناپذیر نشان داد.

بهنام فکور بازیکن با تجربه پالایشی‌ها، با ۱۳ گل زده، بهترین گلزن و نقش بسزایی در صعود تیم اصفهانی به لیگ برتر داشت و همچنین می‌توان به بازیکنان موثر دیگر این تیم از جمله عباس علیپور، افشین علیزاده، بهروز ژیلا نسب و رامین باباجانی اشاره داشت. همچنین مهدی عبداللهی بازیکن تیم ملی امید فوتسال و محمدرضا کبرایی بازیکن ملی‌پوش جوانان، دیگر بازیکنان پالایش نفت اصفهان به شمار می‌روند که پیراهن تیم ملی را در رده پایه ملی بر تن می‌کنند‌.‌

جشن صعود پالایشی ها با حضور تماشاگران بانوان این تیم برپا شد که لحظات جالب و ماندگاری را از خود برجای گذاشت.

در دیگر گروه مرحله نهایی لیگ دسته اول، از بین تیم های فولاد هرمزگان و رعدپدافند اصفهان، یک تیم به لیگ برتر فوتسال ایران در فصل ۱۴۰۳ صعود خواهد کرد که شانس هرمزگانی‌ها بیشتر است.

*گفتنی است، تیم‌های پارسه امیدیه، پرسپولیس خوزستان، پیشگامان وحدت کاشان، تن تاک تهران، عقاب نیرو هوایی تبریز، مشیر قهرمان بوشهر، مقاومت تنکابن و موبایل سعید به لیگ دسته دوم سقوط کردند.

دیگر خبرها

  • نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است
  • در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • طرح فجرانه کالابرگ تا جمعه تمدید شد
  • مهلت دریافت کالابرگ طرح فجرانه نوبت سوم تا جمعه تمدید شد
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • در هیچ کشوری مانند ایران رهن و اجاره گرفته نمی‌شود
  • آغاز واگذاری ۱۲۴ قطعه زمین به خانوارهای مشمول قانون جوانی جمعیت در ماکو
  • برخورداری ۸۷ درصدی خانوارهای روستایی شهرستان پیرانشهر از راه آسفالت
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • تیم نوظهور فوتسال ایران به لیگ برتر رسید