Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ اکوسیستم دریا نیز مانند خشکی گونه‌های آبزی دارد که نیاز به مراقبت و حراست دارند در همین راستا قرار است چهار مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در هرمزگان راه‌اندازی شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دریا نعمتی بی‌بدیل از سوی خداوند متعال است که در آن ذخایر بی‌نظیر بسیاری وجود دارد که اکوسیستم ارزشمندی را به وجود آورده است و فرصت‌های بسیاری نیز در آن وجود دارد که می‌توان با تکیه بر آن‌ها بخشی از امنیت غذایی کشور را تامین کرد اما ذکر این نکته نیز ضروری است که ذخایر آبزیان یک ذخیره نامحدود نیست بلکه اگر شاهد برداشت بی‌رویه در آن باشیم ممکن یک روز به حسرت آبزیان بیافتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

باید بدانیم که آبزیان و علی الخصوص ماهی‌ها یکی از منابع اصلی تامین غذای انسان‌ها است اما زنگ خطر از بین رفتن این منبع طبیعی سالیان سال است که به صدا درآمده است به طوری‌که در اجلاس جهانی سران کشورها برای توسعه پایدار که در سال 2002 در ژوهانسبورگ تشکیل شد یکی از نکات مطرح شده و هشدارهایی که توسط دبیرکل این اجلاس بیان شد هشدار در رابطه با صید بی‌رویه آبزیان بود و در ذیل برنامه اقدام ژوهانسبورگ ایجاد مناطق دریایی  حفاظت شده مانند مناطق جنگلی و کوهستانی حفاظت شده را خواستار شد. 

امروزه بسیاری از کشورها برای تامین آبزیان مورد نیاز خود رو به صید و صیادی در آب‌های دور آورده‌اند که نمونه بارز آن را در حضور کشتی‌های چینی و ترال در آب‌های سرزمینی ایران شاهد بودیم که نشان از این دارد که این کشورها به نوعی برای جلوگیری از بین‌رفتن ذخایر آبزیان خود به این راه روی آورده‌اند. 

هرمزگان به عنوان استانی که هم به خلیج‌فارس و هم دریای عمان راه دارد منابع عظیمی از منابع طبیعی آبزیان را در خود جای  داده است که ضرورت دارد از این منابع حراست شود. 

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این‌باره گفت: یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم در راستای حفظ ذخایر آبزیان است چرا که این منبع بسیار برای کشور و استان دارای اهمیت است و باید به هر صورت توازن بین اکوسیستم دریایی ایجاد شود. 

وی افزود: امروزه برداشت بی رویه، صید غیرمجاز آبزیان و به هم خوردن چرخه آبزیان با توجه به  نبود ذخایر جایگزین در کشور آفت ظرفیت عظیم دریایی است در حالی که می‌توان با کنترل و بازسازی ذخایر آبزیان تهدید آبزیان استان را تبدیل به فرصتی برای اشتغال و درآمد پایدار برای استان کرد. 

استاندار همدان:مزرعه پرورش ماهی قزل دانش در پروژه سفر ریاست جمهوری مطرح خواهد شدمیزان پرورش ماهیان خاویاری در استان گیلان افزایش یافتاستان هرمزگان میزبان اجرای طرح پرورش ماهی در قفس زیر‌آبی برای نخستین‌ بار در کشور می‌شود

دوستی تاکید‌کرد: در همین راستا چهار مرکز بازسازی ذخایر آبزیان در شهرستان‌های بندرلنگه، بندرعباس، جاسک و قشم جانمایی و به تصویب رسیده است که در برنامه داریم به زودی وارد مدار کنیم. 

استاندار هرمزگان خاطرنشان‌کرد: برای شروع عملیات اجرایی مراکز بازسازی ذخایر آبزیان استان اعتباری نزدیک به 300 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. 

وی در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه در  سفر رییس جمهور به هرمزگان، یک هزارمیلیارد تومان برای برق‌رسانی به مزارع پرورش میگو مصوب شده است گفت: با برق‌رسانی به مزارع پرورش میگو می‌توانیم بازدهی تولید مزارع موجود و طرح‌های توسعه‌ای بخش شیلات را افزایش دهیم بر همین اساس، اولویت‌بندی برق‎‌رسانی به مزارع پرورش میگو مشخص شده است.

دوستی ضمن اشاره به اینکه ظرف 10 روز آینده به ترتیب اولویت‌بندی انجام شده، فراخوان مشارکت در  طرح‌های حوزه شیلات اعلام می شود،  تاکید‌کرد: دولت در مجموع  50درصد از اعتبارات مورد نیاز برای احداث شبکه فشار قوی و ضعیف را در مزارع پرورش میگو  تأمین خواهد کرد و 90 میلیارد تومان از اعتبارات مربوط به طرح هم اکنون در اختیار استان است و پس از اعلام آمادگی از سوی بخش خصوصی، مرحله نخست عملیات اجرایی طرح به‌سرعت آغاز می‌شود. 

انتهای پیام/865/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بازسازی ذخایر آبزیان مزارع پرورش میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۳۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • استاندار هرمزگان: خلیج فارس خانه ایرانی‌ها‌ست
  • ملت ایران در برابر تحریف خلیج‌ فارس کوتاه نخواهد آمد
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است