Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@17:49:43 GMT

ارتودنسی دندان چیست؟ انواع ارتودنسی دندان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۵۹۹۴

ارتودنسی دندان چیست؟ انواع ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان چیست؟ انواع ارتودنسی دندان. ارتودنسی ثابت. ارتودنسی سرامیکی. ارتودنسی دیمون. ارتودنسی متحرک. ارتودنسی نامرئی. کدام روش ارتودنسی دندان بهتر است؟ طول دروه درمان ارتودنسی چه مدت خواهد بود؟ آیا حتما باید برای انجام ارتودنسی دندان بکشیم؟ هزینه ی ارتودنسی چگونه است؟ چه زمانی باید برای درمان ارتودنسی اقدام کنیم؟ چه مدت باید از ریتینر استفاده شود؟ آیا با داشتن ارتودنسی می توان ورزش کرد؟ آیا می توان فقط دندان های یک فک را ارتودنسی کرد ؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ارتودنسی دندان چیست؟ انواع ارتودنسی دندان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتودنسی ثابت. ارتودنسی سرامیکی. ارتودنسی دیمون. ارتودنسی متحرک. ارتودنسی نامرئی. کدام روش ارتودنسی دندان بهتر است؟ طول دروه درمان ارتودنسی چه مدت خواهد بود؟ آیا حتما باید برای انجام ارتودنسی دندان بکشیم؟ هزینه ی ارتودنسی چگونه است؟ چه زمانی باید برای درمان ارتودنسی اقدام کنیم؟ چه مدت باید از ریتینر استفاده شود؟ آیا با داشتن ارتودنسی می توان ورزش کرد؟ آیا می توان فقط دندان های یک فک را ارتودنسی کرد ؟ سایر مقالات پربازدید: (عصب کشی دندان چه زمانی باید انجام شود؟) و (جرم گیری دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟)

ارتودنسی دندان :

چهره ی زیبا بدون لبخندی زیبا قطعا ممکن نخواهد بود . گاهی فردی را می بینیم که چهره ای متناسب دارد اما از خندیدن امتناع می کند و گاهی نیز این معضل گریبان گیر خود ماست . گاهی به دلیل مشکلات زیادی که در دندان هایمان وجود دارد از خندیدن فرار میکنیم ، عکس گرفتن را دوست نداریم چرا که لبخند زدن را دوست نداریم تمامی این اتفاقات دست به دست یکدیگر می دهند تا اعتماد به نفس فرد از بین رفته و در مواقع شدید به مشکل روحی تبدیل شود پس مشکلات دندانی می توانند بسیار مهم باشند .
کج و نامرتب بودن دندان ها شاید مشکل بزرگی به نظر برسد اما حل آن غیر ممکن نیست . امروزه به لطف پیشرفت علم دندانپزشکی دیگر زیبایی دندان ها آرزو یا هدفی دست نیافتنی نیست . ارتودنسی دندان یکی از شیوه های زیبایی در دندانپزشکی است که می تواند بسیار مثمر ثمر بوده و در بیشتر موارد حتی تاثیر گذاری صد درصد داشته باشد . با ما باشید تا با انواع ارتودنسی دندان به طور کامل آشنا شوید .

ارتودنسی دندان چیست ؟

ارتودنسی دندان شاخه ای تخصصی از رشته ی دندانپزشکی است که دندانپزشکان طی دوره ی تخصص این علم را فرا می گیرند . از علم ارتودنسی به منظور اصلاح دندان هایی که نا مرتب بوده و فرم نامتعارفی دارند استفاده می شود.
برخی دندان ها به گونه ای نامرتب هستند که نیاز به درمان پیدا می کنند در این حالت دندان ها حالت کج و عقب و جلو بودن دارند هنگامی که دندان ها به این فرم باشند احتمال پوسیدگی دندان ها نیز افزایش میابد چرا که عمل مسواک زدن به طور صحیح انجام نمی شود و ماندن باقیمانده های وعده های غذایی در دندان ها باعث بوجود آمدن پوسیدگی می شوند . نامرتب بودن دندان ها می تواند مشکلات زیادی برای فرد داشته باشد از جمله:
اختلال در جویدن و ایجاد مشکلات گوارشی
افزایش و بروز پوسیدگی در دندان ها
ظاهر ناخوشایند دهان و لبخند
کاهش اعتماد به نفس
که تمامی این مشکلات چاره ای جز انجام ارتودنسی ندارند .

 

 

اجزای مورد استفاده در ارتودنسی دندان :

در طول انجام ارتودنسی دندان از دستگاه ارتودنسی استفاده می شود که شامل اجزای متعددی است این اجزا را معرفی کرده ایم .

نگین : نگین که به آن براکت نیز می‌‌ گویند یک وسیله ی مربع شکل کوچک است که جنس آن از فلز می باشد و سیم های ظریف فلزی از بین آن ها رد می شوند . براکت ها شکننده بوده و باید از آن ها مراقبت شود در صورتیکه هر کدام از آن ها شکسته شود شما باید هزینه ی آن را به دندانپزشک خود پرداخت کنید .

سیم ارتودنسی : سیم ارتودنسی دندان ، سیمی از جنس فلز بوده که دندانپزشک آن را با وسایل مخصوص از بین نگین ها رد می‌ کند سیم ارتودنسی دندان به گونه ایست که در هر مراجعه تعویض می شود . نیروی اعمال شده به دندان ها توسط سیم ارتودنسی صورت می گیرد .

لیگاچور : لیگاچور همان کش های ارتودنسی دندان هستند که در رنگ های مختلف وجود دارند .

زنجیر پلاستیکی : حلقه های کشی هستند که دور براکت قرار می‌ گیرند . از زنجیرها برای همه ی دندان ها استفاده نمی شود . از این وسیله برای جلوگیری از فاصله افتادن بین دندان ها استفاده می شود .

بند ارتودنسی : حلقه ای فلزی که دور دندان آسیاب بزرگ قرار می گیرد در واقع ، بند ارتودنسی نوعی تکیه گاه در ارتودنسی دندان محسوب می شود . نصب آن درد ندارد اما پس از نصب ، حالت فشار را حس خواهید کرد که به مرور رفع می شود .

الاستیک : الاستیک حلقه ای کشی می باشد که به یک نگین در بالا و یک نگین در پایین وصل می شود از الاستیک در شرایط خاصی استفاده می شود و دائمی نیست .

فنر مارپیچ : از این فنر برای فاصله گرفتن دو دندانی که بیش از حد به هم نزدیکند استفاده می شود .

قلاب : حالتی زائده مانند که بر روی بعضی از براکت ها وجود دارد . گاهی این زائده ها باعث ایجاد زخم می شوند که می توان برای پیشگیری ، از موم ازتودنسی در نواحی قلاب دار استفاده نمود .

 

  انواع ارتودنسی دندان :

ارتودنسی ثابت :
نوعی از ارتودنسی دندان است که پس از نصب آن ها بر روی دندان ، بیمار قادر به جا به جایی آن ها نیست و تغییرات تنها توسط دندانپزشک انجام می شود . ارتودنسی ثابت روشی است که در آن از سیم ها ، نگین ها و کش های مخصوصی استفاده می شود که با تکنیک های دندانپزشکی و با دقت بالا بر روی دندان ها نصب می شوند تا در طول زمان دندان ها جا به جا شده و به فرم صحیح برسند . ارتودنسی ثابت خود شامل نمونه های مختلفی می شوند از جمله : ثابت فلزی ؛ لینگوال ؛ ثابت سرامیکی و دیمون است .

 

 

مزایای ارتودنسی ثابت :
استفاده از این شیوه نتیجه گیری بسیار بالایی دارد .
این روش نیازی به کنترل خود فرد نداشته و تمامی کارهای مرتبط با آن توسط دندانپزشک انجام می شود .
این روش از ارتودنسی ، نسبت به دیگر انواع ارتودنسی هزینه ی مناسب تری دارد .

 

 

ارتودنسی سرامیکی :

این تکنیک نیز زیرشاخه ای از ارتودنسی ثابت است اما تفاوتی بارز دارد و آن اینست که در این روش از براکت های سرامیکی استفاده می شود و بدان علت که این براکت ها هم رنگ دندان ها هستند گفته می شود در زیبایی تاثیر بیشتری دارند .

 

 

مزایای ارتودنسی سرامیکی :
این شیوه باعث از بین رفتن زیبایی لبخند نمی شود .
هم رنگ دندان بودن آن مزیت منحصر به فردی محسوب می شود .

 

 

ارتودنسی دیمون :

این نوع ارتودنسی دندان به طور اتوماتیک تنظیم می شود و براکت های آن نسبت به براکت های نوع ثابت کوچکتر هستند .

 

مزایای ارتودنسی دیمون :
با این شیوه در واقع در زمان صرفه جویی میکنید چرا که نیاز کمتری به مراجعه به دندانپزشک دارید .
مدت درمان این روش کمتر است و به همین دلیل برخی معتقدند که استفاده از این ارتودنسی دندان مقرون به صرفه می باشد .
در این تکنیک تجمع باکتری در اطراف براکت ها کمتر است چرا که سایز براکت ها کوچکتر است و تمیز کردن آن ها نیز راحت تر انجام می‌ گیرد .

 

 

ارتودنسی لینگوال : ( ارتودنسی پشت دندانی )

این نوع از ارتودنسی در پشت دندان ها نصب می شود و براکت های نصب شده بر روی دندان ها قابل مشاهده نیستند . این نوع از ارتودنسی دندان را حتی میتوان نامرئی دانست چرا که سیم ها و براکت ها پیدا نیستند .

 


 

مزایای این روش :
افزایش اعتماد به نفس فرد به علت عدم تاثیر گذاری منفی بر روی ظاهر فرد .
عدم جلو آمدن دندان ها بر اثر سیم های نصب شده .
دارای نتایج بسیار ایده آل .

برای خواندن ادامه مقاله و مشاهده خدمات و نمونه کارها، به سایت کلینیک دکتر پاکدل مراجعه نمایید. مشاوره رایگان: ۰۹۱۲۴۲۷۱۳۳۵، ۰۲۱۲۲۰۱۸۳۲۳،۰۲۱۲۲۰۲۴۳۶۲ آدرس پیج اینستاگرم کلینیک دکتر پاکدل: drpakdelclinic

 

منبع: دانا

کلیدواژه: انواع ارتودنسی دندان ارتودنسی دندان ارتودنسی سرامیکی درمان ارتودنسی انجام ارتودنسی استفاده می شود ارتودنسی ثابت سیم ارتودنسی ی ارتودنسی ی دندان ها براکت ها هزینه ی چه مدت بر روی سیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»

علی تاجرنیا رئیس جامعه دندانپزشکی ایران دربارۀ رویکرد حمایتی دندانپزشکان از مردم در شرایط اقتصادی جامعه که پیش از این اعلام شده بود، گفت: در امر سلامت دهان دو بحث جدی وجود دارد؛ یکی بهداشت و پیشگیری است که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان و لثه می‌شود و دیگری درمان است.

به گزارش ایلنا، در گذشته دندان پزشکان کمتر به امر بهداشت و پیشگیری توجه داشتند، اما با توجه به رویکر جامعه پزشکی در چند سال اخیر، سعی شده با برگزاری برنامه‌های آموزشی، سطح آگاهی و سواد مردم در زمینه بهداشت دهان افزایش یابد و نیاز به درمان دندان کمتر شود.

دنداپزشکان چه کمکی به افراد نیازمند می‌کنند؟

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران در پاسخ به سوالی درباره چگونگی کمک دندانپزشکان به افراد نیازمند گفت: کمکی که ما دندانپزشکان می‌توانیم انجام دهیم این است که با آموزش درباۀ بهداشت دندان از مشکلات دهان و دندان برای افراد جلوگیری کنیم. همچنین کار دیگری که در راستای این مسئله انجام می‌دهیم حضور در اردو‌ها و کلینیک‌های نیکوکاری و خیریه برای قشر آسیب دیده است.

تاجرنیا با اشاره به مقوله پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان گفت: در بحث پیشگیری از این بیماری ها، یک مسواک، یک خمیر دندان و یک نخ دندان نیاز است. موضوع پیشگیری و بهداشت دهان و دندان مربوط به قبل از درمان دندان است. مشکل از جایی شروع می‌شود که دندان به مرحله درمان برسد و باید به پزشک مراجعه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران مهم‌ترین بخش گرانی هزینه دندانپزشکی را مربوط به هزینه تمام شده خدمت دانست.

تاجرنیا دربارۀ گرانی مواد و کم بودن دستمزد دندانپزشک گفت: دو بخش اصلی خدمات دندانپزشکی عبارتند از بخش فنی که همان هزینه مطب، تجهیزات و از همه مهم‌تر مواد است که متاسفانه مواد دندانپزشکی در سال‌های اخیر به دلیل نوسانات ارزی خیلی گران شده است و بخش دوم به دستمزد دندانپزشک مربوط می‌شود که تغییرات کمی می‌کند، که البته این تغییرات کم بر اساس مصوبه دولت است و آنچه مهم است این است که دستمزد پزشک نسبت به هزینه‌های بخش فنی همواره رشد کمتری داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاهش هزینه‌های دندانپزشکی باید در نظر گرفت؟ گفت: در حوزه درمان باید به سمت پوشش بیمه‌های همگانی برای خدمات سطح یک و همچنین خدمات تخصصی توسط بیمه‌های تکمیلی حرکت کنیم که این مسئله در چند سال اخیر انجام شده، اما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری دارد.

او در مورد عدم توجه به سلامت دهان و دندان در جامعه گفت: متاسفانه هم دولت و هم مردم امر سلامت و بهداشت دهان و دندان را خیلی جدی نمی‌گیرند. به طوری که میلیون‌ها تومان برای جراحی‌ها و دارو‌ها هزینه می‌شود، اما به امر سلامت دندان توجهی نمی‌شود. بابت هزینه‌های خدمات دندانپزشکی در امر دندان سهم دولت بسیار اندک است و بیشتر هزینه‌ها را مردم پرداخت می‌کنند، بنابراین باید با تقویت بیمه‌ها شرایط به گونه‌ای شود که هزینه‌های خدمات درمانی به حداقل برسد.

تاجرنیا دربارۀ گرانی هزینه‌های دندانپزشکی و ناتوانی قشر نیازمند در تامین این هزینه‌ها گفت: خدمات دندانپزشکی بدلیل گرانی هزینه تمام شده‌اش، در همه کشور‌های خدمات گرانی است. به این ترتیب قشر آسیب‌پذیر باید از حمایت دولت برخوردار باشند. همچنین یکی از کار‌هایی که دولت باید انجام دهد، این است که باید شرایطی را در همه درمانگاه‌ها ایجاد کنند تا خدمات بیشتر و بهتری در حوزه دندانپزشکی به مردم ارائه شود.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران افزود: بالغ بر ۲۵۰۰ مرکز خدمات درمانی داریم که در حیطه دندانپزشکی هستند ومتخصصان و فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی در آنجا مشغول به کارند. دولت باید فضا و شرایطی ایجاد کند که این همه هزینه و خدمات موجود فقط معطوف به کشیدن دندان یا جرم گیری دندان نباشد و باید درمان‌هایی از قبیل پر کردن و روکش و… را هم انجام دهند.

وی گفت: اولین قلمی که در سبد نیاز‌های اساسی مردم کم می‌شود، خدمات دندانپزشکی است. مردمی که برای خرید مایحتاج زندگی خود مشکل دارند به طور طبیعی این خدمات را حذف می‌کنند.

خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران است

تاجر نیا در مورد حمایت از مردم در حیطۀ سلامت دندان افزود: ما اگر ببینیم که هزینه تمام شده برای مردم گران است، سعی می‌کنیم در این زمینه با مردم همکاری کنیم. اگر چه خدمات دندانپزشکی در ظاهر گران‌اند، اما در واقعیت گران نیستند، بلکه بدلیل نداشتن تناسب بین افزایش تورم و توان خرید، مردم دچار مشکل می‌شوند. بسیاری از هم وطنان در خارج کشور بدلیل بالا بودن هزینه دندانپزشکی در خارج کشور برای مشکلات دندانپزشکی به ایران می‌آیند و برمی‌گردند.

رئیس جامعه دندانپزشکی ایران با بیان اینکه مشکل تامین هزینه دندانپزشکی در کم بودن درآمد‌ها نیز هست، گفت: با افزایش قیمت در تجهیزات، درآمد خالص دندانپزشک نسبت به چندین سال پیش، رو به کاهش است. باز هم تاکید می‌کنم که هزینه‌های دندانپزشکی در کشور ما گران نیست، بلکه درآمد‌های مردم کم است و این درآمد کم جوابگوی همۀ نیاز‌ها نیست. در مجموع باید وضعیت اقتصادی در کشور بهبود پیدا کند و قدرت خرید مردم افزایش یابد تا بتوانند از خدمات بهتری برخوردار باشند.

وی همچنین درباره «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار می‌شود، گفت: وزارت بهداشت رویکرد جدیدی را در مورد بهداشت دهان و دندان در پیش گرفته بطوری که در هفته آینده دو روز را برای اجرای پویش دهان و دندان در نظر گرفته است. در این پویش، دندان پزشکان حاضر، در مدارس حاضر می‌شوند و به آموزش و رسیدگی به دندان‌های کودکان می‌پردازند. پزشکان حاضر بعد از معاینه کودکان، مشکل آن‌ها را آنلاین ثبت می‌کنند و به معلم و خانواده آن‌ها اعلام می‌کنند که هر چه زودتر به مشکل دندان این کودکان رسیدگی شود تا درمان آسان‌تر شود.

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!