Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@11:05:01 GMT

مدیریت نحوه توزیع ارز 4200 تومانی در اختیار دولت است

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۷۴۴۶

مدیریت نحوه توزیع ارز 4200 تومانی در اختیار دولت است

علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: ارز ترجیحی حذف نشده و در حال تخصیص است و تولیدکننده‌ها و مراکز دریافت ارز مشکلی نخواهند داشت. پس از اتمام منابع لایحه ۱۴۰۰ دولت از مجلس خواست یا منابع را افزایش دهد، یا تعیین تکلیف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بودحه ۱۴۰۱ هم در لایحه تعیین تکلیف نشد و مدیریت این مسأله به دولت واگذار شد. ناطقان:  علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان این‌که در طول دوهفته تعطیلات سفر رئیس‌جمهوری به استان خراسان رضوی رخ داد، اظهار کرد: کارخانه گوگردی که در این سفر به امر رییس جمهوری افتتاح شد با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تکیه بر توان داخلی و مشارکت بخش خصوصی صورت گرفت که یک فقره از اقدامات دولت در این مدت تعطیلات بوده است.




گزارش بهادری جهرمی از فعالیت‌های دولت در تعطیلات نوروز

وی با اشاره به اقدامات ستاد سفرهای نوروزی افزود: بیش از ۵۰ میلیون نفر اقامت شبانه در تعطیلات نوروزی ثبت شد که نسبت به سال قبل ۶۰ درصد افزایش داشته است. برای اولین‌بار شهر تهران جزو ده شهر اقامت پذیر و گردشگرپذیر در ایام نوروز بوده است.

بهادری جهرمی یادآور شد: ما شاهد کاهش تصادفات جاده‌ای بودیم که ۲۶ درصد کاهش فوتی‌های حوادث جاده‌ای نسبت به سال گذشته را داشتیم و امیدواریم روزی این میزان به صفر برسد.

سخنگوی دولت تأکید کرد: در آینده هم ما روز ۲۰ فروردین سالروز فناوری هسته‌ای را داریم. در این مراسم که با حضور رئیس جمهوری در سازمان انرژی اتمی برگزار می‌شود سند جامع راهبردی توسعه صنعت هسته‌ای کشور که راهبرد بلندمدت صنعت هسته‌ای ایران است رونمایی می‌شود و بخشی از مهمترین دستاوردهای هسته‌ای هم در این روز رونمایی خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی رهبری اظهار کرد: این نامگذاری از سوی رهبر انقلاب یک امید دیگری به دولتمردان و مردم ایجاد کردند، هم نگاه ایشان به عملکرد دولت و امید ایشان به تحقق شعار سال امیدآفرین و راهگشای حل مسائل خواهد بود. در راستای تحقق شعار سال، دولت اقداماتی را سریعا در دستور کار قرار داد.

سخنگوی دولت یادآور شد: در همان روزهای ابتدایی سال، تهیه و تصویب آیین نامه دانش بنیان در حوزه کشاورزی به پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار هیات دولت قرار گرفت و جلسات فوق العاده ای تشکیل شد و در جلسه اخیر هم به تصویب هیات وزیران رسید. همچنین همزمان بسته جامعی برای توسعه اشتغال  تهیه شده و پس از نهایی شدن به زودی اعلام می شود.

بهادری جهرمی با اشاره به این‌که جلسات هیات دولت در نوروز هم برگزار شد، تاکید کرد: به جز یک جلسه که همزمان با تحویل سال بود هیچ جلسه ای تعطیلی نداشت. جلسات ستاد تنظیم بازار به صورت منظم و مستمر برگزار شد. بازدیدهای میدانی رئیس جمهوری و وزرا انجام شد.

وی همچنین با اعلام آمار افزایش مسافرت‌های نوروزی اظهار کرد: با مدیریت مناسب نسبت به بحران کرونا شاهد افزایش سفرهای نوروزی بودیم.  بیش از ۵۲ میلیون تردد خودرو بین جاده ای صورت گرفت که افزایش ۴۱ درصدی داشت. تردد هوایی هم رشد ۴۱ درصدی و تردد ریلی هم رشد ۴۷ درصدی داشت.

برنامه‌های دولت برای تحقق شعار سال

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های دولت برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: دولت در این زمینه برای فعالیت بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان با محوریت معاونت علمی رئیس‌جمهوری کمیته‌ای را با همکاری هشت دستگاه اجرایی تحت ریاست آقای مخبر تشکیل شده است و برای تشکیل کمیته نیز چند هدف اصلی مدنظر داشته‌ایم.

وی ادامه داد: بومی‌سازی و بازاریابی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و افزایش اشتغال‌آفرینی این مجموعه‌ها هدف اول و توسعه زیست بوم نوآوری هدف بعدی است که هر دو را به شکل جدی پیگیری می‌کنیم.



اجرایی شدن شعارهای دولت برای ساخت مسکن ملی

 

بهادری جهرمی همچنین در  پاسخ به پرسشی درباره میزان اجرایی شدن شعارهای دولت برای ساخت مسکن ملی، تاکید کرد: علاوه بر ۸۰۰ هزار واحد در حال ساخت، برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار زمین تامین شده است. ثبت‌نام هم بیش از ۵ میلیون نفر بوده است و  از سال ۹۴ نیز  پروژه‌هایی آغاز شده که با پیشرفت‌های اندک و درحدود ۱۰درصد به نوعی رها شده بود. اما با توجه به این‌که طرح ملی مسکن با تسهیلات مناسبی همراه بود استقبال بیشتری از آن صورت گرفت.



برنامه دولت برای جلوگیری از کاهش منابع آبی کشور

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این پرسش که دولت برای جلوگیری از کاهش منابع آبی کشور چه برنامه‌ای دارد، گفت: یکی از اولویت‌های ما مدیریت منابع آبی است و معتقدیم برخلاف تنش آبی با مدیریت مناسب امکان عبور از آن وجود دارد و در سند تحول و در لایحه بودجه نیز این موضوعات مورد توجه بوده است.

اقدامات دولت در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان

وی با اشاره به اقدامات دولت در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان، یادآور شد: این شرکت‌ها جزو از بخش خصوصی هستند و دولت رسالت خود را حمایت و هدایتگری در این حوزه می‌داند. بنابراین چنانچه شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت دولتی‌شدن ببریم خلاف اهداف در نظر گرفته شده عمل کرده‌ایم.


برنامه دولت برای حمایت از مهاجران افغانستانی


بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای حمایت از مهاجران افغانستانی، تصریح کرد: مراجع بین‌المللی اذعان دارند که ایران میزبان خوبی برای مهاجران افغانستانی بوده است. هر چند همین مراجع به وظایف خود در حمایت از پناهندگان عمل نکردند اما دولت و جمهوری اسلامی معطل تکالیف بین المللی نمانده است.

سخنگوی دولت یادآور شد: ایران  از ایجاد ثبات در افغانستان استقبال می‌کند اما تا آن زمان مهاجران عزیز مهمان ما هستند حمایت‌ها از آنان ادامه‌دار است. همچنین دستور رئیس جمهوری به وزارت کشور برای ایجاد یک نهاد متمرکز به منظور ساماندهی امور مهاجرین هم وجود دارد.

توسعه عمرانی فرع بر رعایت محیط زیست است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اعتراضات صورت گرفته نسبت به طرح راه‌اندازی پتروشیمی میانکاله  تصریح کرد: در دولت مردمی شروع هرگونه توسعه‌یافتگی و فعالیت‌های عمرانی، صنعتی و معدنی منوط و مشروط به اخذ مجوزهای قانونی لازم از جمله مجوزهای محیط‌زیستی است و توسعه عمرانی فرع بر رعایت محیط زیست است.

وی تاکید کرد: مصوبه احداث پتروشیمی میانکاله مربوط به هیات وزیران در دولت قبل یعنی اسفندماه ۹۹ است و اجرای این پروژه منوط به دریافت مجوز محیط زیستی است و از حساسیت افکارعمومی در این زمینه نیز تشکر می‌کنیم.


بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره تشکیل وزارت بازرگانی، نیز اظهار کرد: من چنین خبری نشنیده‌ام و این اقدام در دستور کار دولت نیست.

دلیلی برای تداوم غیرحضوری مراکز آموزشی نیست

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره علت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در شرایط فعلی تاکید کرد: اولویت اول دولت حفظ سلامت مردم است. البته بحث آموزشی و تحصیلی هم نباید نادیده گرفته شود. وقتی ممنوعیتی از طرف ستاد کرونا نیست دلیلی برای تداوم غیرحضوری مراکز آموزشی نیست. همانگونه که سفرهای نوروزی به دلیل تزریق واکسن، شیرین بود، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها نیز با همیاری مناسب دلچسب خواهد شد.

دولت با خاطیان ماجرای استادیم مشهد برخورد می‌کند

وی در پاسخ به پرسشی درباره ممانعت از ورود زنان به استادیوم برای تماشای فوتبال ایران و لبنان در مشهد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران سابقه میزبانی مسابقات مختلف را داشته است و حاشیه‌ای از حیث تماشاچیان نبود و نخواهد بود.

بهادری جهرمی افزود: در خصوص حادثه مشهد مسئولان فدراسیون یا هیأت ورزش استان یا حوزه محلی هم در برنامه ریزی و هم در برگزاری مسابقه کوتاهی‌هایی داشتند که رئیس جمهوری در این خصوص به وزیر کشور دستور داد گزارش جامعی از تقصیرها ارائه کند؛ چون دولت اغماضی در کرامت شهروندان به ویژه بانوان نخواهد داشت و قطعاً با خاطیان برخورد می‌کند.

وعده رفع خط فقر مطلق شعار انتخاباتی دولت گذشته بود

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای تحقق وعده رفع فقر مطلق اظهار کرد: وعده رفع خط فقر مطلق وعده امروز و دیروز نبود و شعار انتخاباتی سال ۹۶ دولت گذشته بود، اما دولت سیزدهم از سال گذشته روی آن تأکید کرده و سبدهای یارانه‌ای و تسهیلات و تخفیفات به همین منظور بوده و همکاری‌های خوبی بین نهادهای حمایتی انجام شده است. در خصوص خط فقر هم اقدامات به موازات آن در حال پیگیری و اجراست.

ارز ترجیحی حذف نشده است

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: ارز ترجیحی حذف نشده و در حال تخصیص است و تولیدکننده‌ها و مراکز دریافت ارز مشکلی نخواهند داشت.

وی ادامه داد: پس از اتمام منابع لایحه ۱۴۰۰ دولت از مجلس خواست یا منابع را افزایش دهد، یا تعیین تکلیف کند. در بودحه ۱۴۰۱ هم در لایحه تعیین تکلیف نشد و مدیریت این مسأله به دولت واگذار شد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت نسبت به مدیریت شیوه توزیع و نظام توزیع منابع یارانه‌ای محل بحث دارد. دولت برنامه ریزی لازم را برای توزیع آن طراحی می‌کند و پس از طراحی مسیر، شیوه توزیع عادلانه منابع را به اطلاع عموم خواهد رساند و پس از آن به مرحله اجرا خواهد رسید.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر در زمینه ناهماهنگی در قرائت مجلس و دولت از بودجه، گفت: سند بودجه هشتم فروردین به دولت ابلاغ شد و نگارش آیین‌نامه آن بلافاصله در دستور کار کمیسیون‌های تخصصی دولت و وزارتخانه‌های متبوع قرار گرفت تا این اختلاف برداشت را شاهد نباشیم‌.

بهادری جهرمی گفت: در خصوص ارز دارو منابع یارانه‌ای نه‌تنها کم نشد، بلکه از ۲ به ۳ میلیارد در بودجه ۱۴۰۱ افزایش یافت و برای بیماران خاص هم منابع خاصی در نظر گرفته شده است.

بهادری جهرمی با بیان اینکه شیوه توزیع منابع یارانه‌ای برای دولت مهم است تا بیشتر در اختیار گروه هدف قرار بگیرد و سوءاستفاده نشود، متذکر شد: روش جایگزین پیشنهادی مورد توجه در سند تحول و بودجه این است که منابع به سمت خود مصرف کننده و سازمان‌های بیمه‌گر برود پس تفاوتی برای مصرف کننده نخواهد داشت و صرفاً شیوه توزیع این یارانه تغییر خواهد کرد. البته هنوز آیین‌نامه نهایی تدوین نشده است و هر اقدام مرتبط با مردم پیش از عمل اطلاع رسانی می‌شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های آمریکا و پیشنهاد خروج اسم سپاه از لیست تحریم و تأثیر آن روی روند مذاکرات تصریح کرد: تحریم آن هم حین مذاکرات نیازی به تبیین ندارد و بیانگر عدم صداقت طرف مقابل است و این اقدامات نشان می‌دهد که با مردم ایران دشمنی وجود دارد همچنین جدی نبودن در پیشبرد مذاکرات را نشان می‌دهد.

باید به سمت اصلاح نظام پرداخت حرکت کنیم

وی درباره افزایش‌نیافتن یارانه و برنامه دولت برای افزایش این میزان اظهار کرد: دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها، برنامه‌های خاصی را تهیه و تدوین کرده است و باید به سمت اصلاح نظام پرداخت حرکت کنیم تا بتوانیم قدرت خرید خود را در طول مسیر حفظ کنیم. هر چه هدفمندی یارانه‌ها پیش رود با همکاری مردم و مسئولین به سمت اصلاح نظام پرداخت حرکت خواهیم کرد.
منبع: ایسنا برچسب ها: دولت ، ناطقان ، ارز ، تصادفات ، هسته ای ، فناوری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دولت ناطقان ارز تصادفات هسته ای فناوری شرکت های دانش بنیان اصلاح نظام پرداخت برنامه دولت بهادری جهرمی تحقق شعار سال اقدامات دولت دستور کار رئیس جمهوری تعیین تکلیف شیوه توزیع ارز ترجیحی یادآور شد یارانه ای صورت گرفت شرکت ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۷۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند

گروه اقتصاد و درآمد: در لایحه بودجه 1403، 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب اختصاص یافته است.

 

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اختصاص 3 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار هزینه ای به عنوان یارانه احزاب، در گزارشی نوشت: در این خصوص، مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمکهای مالی بین احزاب است، توزیع یارانه بین احزاب سیاسی توسط وزارت کشور، بدون تعیین ضابطه و چارچوب از سوی قانونگذار، مغایر اصل 85 قانون اساسی است. بنابراین ضروری است ضوابط و مقرراتی برای توزیع عادلانه این یارانه در قانون توسط مجلس شورای اسلامی تنظیم و تصویب شود؛ در غیر این صورت، دادن اختیار به وزارت کشور در این زمینه بدون ضابطه محل اشکال است.

 

بند 8 ماده 11 قانون احزاب نیز رافع ایراد نیست و تاکنون قانونگذار ضوابط و مقرراتی در این خصوص تصویب نکرده است.

 

یکی از راهبردهای معمول برای تقویت و توانمندسازی احزاب و تشکل های سیاسی معاضدت حقوقی و حمایت مالی دولت از احزاب سیاسی است. براساس بند ز ماده 105 قانون برنامه ششم توسعه کشور، دولت موظف است برنامه ریزی های لازم جهت توسعه سیاسی را به گونه ای طراحی کند که تا پایان اجرای قانون برنامه ششم، احزاب و تشکلهای سیاسی مطابق ضوابط قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی، مورد حمایت قرار گیرند.

 

یکی از راههای حمایت از احزاب سیاسی، اختصاص کمک ها و یارانه های دولتی برای آنهاست تا به کمک آن بتوانند سازمان اداری خود را تجهیز و مقداری از هزینه های تبلیغات انتخاباتی خود را تأمین کنند. اما درخصوص تخصیص یارانه به احزاب به منظور حمایت از آنها چند نکته قابل توجه است: اول؛ اعتبار اختصاص یافته به این منظور به قدری اندک و ناچیز است که کمک مؤثری به وضع مالی احزاب سیاسی نخواهد کرد، دوم اینکه صرف پیش بینی کمک مالی به احزاب در بودجه سالیانه، موجب تقویت و توانمندی احزاب و تشکلهای سیاسی نخواهد شد، بلکه مسئله مهم استفاده از سازوکاری مناسب برای توزیع کمک های مالی بین احزاب است.

 

مرکز پژوهش های مجلس تاکید دارد: ضروری است که قانون انتخابات در راستای تقویت نقش احزاب اصلاح شود. با توجه به اینکه سال جاری، به نوعی سال پایان برنامه ششم توسعه و آغاز برنامه هفتم است، شایسته است که وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب طی برنامه ششم توسعه و میزان دستیابی به توانمندسازی احزاب و نتایج کمک های مالی داده شده، به کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها ارائه کند.

         

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: جهش تولید با مشارکت مردم از طریق چاره‌اندیشی محقق می‌شود
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • بهادری جهرمی: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شد
  • بهادری جهرمی: حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند