Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@03:39:45 GMT

نسل طلایی؟ این لقب را فتح کنید

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۷۹۳۳

نسل طلایی؟ این لقب را فتح کنید

«ضرورت دارد از ایجاد فضای غیر واقعی بپرهیزیم. شناخت دقیق خودمان و رقبا، بهترین کمک را به تیم ملی می‌کند. در نهایت و با وجود همه آن چه گفتیم تاریخ قطعا عبارت «نسل طلایی» را پیشکش این تیم خواهد کرد، اگر آنها نخستین صعود تاریخ تیم ملی از مرحله گروهی را رقم بزنند.»

به گزارش ایران اکونومیست، دنیای اقتصاد نوشت: «روزی نیست که ده‌ها بار از عبارت «نسل طلایی» برای توصیف بازیکنان فعلی تیم ملی فوتبال ایران استفاده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساسا سودبردن از این عبارات اغراق‌آمیز در ادبیات فوتبال ایران بسیار رایج است. مثلا ما حدود نیم‌قرن است به المپیک نرسیده‌ایم. هر بار هم که تیم زیر ۲۳ سال‌مان از مسابقات انتخابی اوت می‌شود، رسانه‌ها و کارشناسان در سوگواری‌های‌شان ادعا می‌کنند تیم حذف‌شده، بهترین تیم امید تاریخ فوتبال ایران بوده است! یا هر بار که به کره یا ژاپن باخته‌ایم، قطعا گروهی پیدا شده‌اند که بگویند این ضعیف‌ترین کره و ژاپن تاریخ بوده و شکست تیم کشورمان برابر آنها جای توجیه نداشته است.

این گزاره‌ها از نظر تاریخی دقیق نیستند و کسی هم حوصله واکاوی در مورد آنها را ندارد. بنابراین به سهولت مورد استفاده قرار می‌گیرند و نویسنده یا گوینده را به مقصودش می‌رسانند. پس از این مقدمه برگردیم به همان نقطه اول؛ جایی که به‌ طور مکرر تیم فعلی، بهترین و پرمهره‌ترین تیم تاریخ فوتبال ایران خوانده می‌شود و به موازات همین ادعا، توقعات هم از آن بالا و بالاتر می‌رود. صد البته انتظارداشتن از تیم ملی چیز بدی نیست. خود ما هم بعد از شش دوره حضور در جام‌ جهانی این‌ بار عملکردی پخته‌تر و موفقیت‌آمیزتر را از تیم ملی انتظار می‌کشیم اما آیا انصافا می‌توان نسل فعلی را نسل طلایی فوتبال ایران دانست؟ غیر از طارمی چه داریم؟

از صمیم قلب برای تک‌تک بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران احترام قائلیم و به توانایی‌های آنان ایمان داریم اما اگر بحث وزن‌کشی باشد، تیم فعلی در مقابل چند نمونه تاریخی کم و کاستی‌های زیادی دارد. مثلا نسل مشهور جام‌ جهانی ۹۸ با فوق‌ ستاره‌هایی مثل عابدزاده، محمدخانی، خاکپور، مهدوی‌کیا، شاهرودی، کریم باقری، منصوریان، علی دایی، خداداد عزیزی و ... آشکارا تیمی پرمهره‌تر از نسل فعلی بود. اگر دایی و خداداد را هم‌تراز زوج طارمی - آزمون بدانیم، مقایسه سایر پست‌ها تقریبا در صد درصد موارد به سود تیم ۹۸ تمام خواهد شد. همین‌ طور تیمی که به جام‌ جهانی ۲۰۰۶ رفت مهره‌های کلیدی همچون علی کریمی، آندرانیک تیموریان، رحمان رضایی، جواد نکونام، مهدی مهدوی‌کیا، فریدون زندی و ... را در اختیار داشت که در معتبرترین لیگ‌های اروپایی توپ می‌زدند. امروز اما ما در پنج لیگ معتبر قاره سبز فقط سامان قدوس و سردار آزمون را داریم که آنها هم در برنتفورد و لورکوزن نیمکت‌نشین هستند؛ هر چند امیدواریم سردار رفته‌رفته خودش را به ترکیب اصلی نزدیک کند.

خب این شرایط واقعا فرق می‌کند با وضعی که یکی مثل مهدوی‌کیا در بوندسلیگا داشت یا شرایط فنی که علی کریمی از آن سود می‌برد. تیم امروز ما مهدی طارمی را به عنوان یک استثنا در اختیار دارد. او فوتبالیست فوق‌العاده خوبی است و احتمالا به‌زودی راهی باشگاهی بزرگ‌تر از پورتو خواهد شد اما صادقانه بگویید غیر از او وضع بقیه بازیکنان تیم ملی چطور است؟ چهار بازیکن فیکس تیم فعلی ایران در لیگ ستارگان قطر توپ می‌زنند. این چهار نفر شجاع خلیل‌زاده، محمدحسین کنعانی‌زادگان، سعید عزت‌اللهی و احمد نوراللهی هستند. صادق محرمی در دیناموزاگرب اغلب نیمکت‌نشین است، میلاد محمدی، کریم انصاری‌فرد و احسان حاج‌صفی در آاک یونان به‌تناوب مورد استفاده قرار می‌گیرند، علیرضا بیرانوند مدت‌هاست در دو تیم آنتورپ و بواویشتا نیمکت‌نشینی را تجربه می‌کند، علیرضا جهانبخش هم یک فصل بعد از بازگشت به لیگ هلند، هنوز نتوانسته خودش را در فاینورد تثبیت کند. شاید بازیکنان کنونی تیم ملی نسبت به چند سال پیش و در قیاس با خودشان پیشرفت کرده باشند اما سخت است که بتوان آنها را با ستارگان پرشمار تیم‌های ۹۸ و ۲۰۰۶ مقایسه کرد.

این لقب را فتح کنید

استفاده از این تعابیر اغراق‌شده، یک شمشیر دودم است. تا آنجا که به بازیکنان اعتمادبه‌نفس می‌دهد خوب است اما اگر موجب توهم و نیز افزایش غیرمنطقی توقعات از آنها شود خوب نیست. وضعیت تیم ملی انگلستان که اصلا نیازی به تشریح ندارد، اما همان تیم ملی آمریکا هم که خیلی‌ها در موردش دچار ساده‌انگاری شده‌اند چندین بازیکن در پنج لیگ معتبر اروپا دارد. ستارگان آمریکا در تیم‌هایی مثل چلسی، منچسترسیتی، بارسلونا، لیل، لایپزیگ، دورتموند و ... عضویت دارند. قطعا ما هم به بچه‌های ایران می‌بالیم و مطمئنیم آنها در سومین حضور پیاپی خود در جام‌های جهانی، باتجربه‌تر از قبل شده‌اند اما در عین حال ضرورت دارد از ایجاد فضای غیرواقعی بپرهیزیم. شناخت دقیق خودمان و رقبا، بهترین کمک را به تیم ملی می‌کند. در نهایت و با وجود همه آن چه گفتیم تاریخ قطعا عبارت «نسل طلایی» را پیشکش این تیم خواهد کرد، اگر آنها نخستین صعود تاریخ تیم ملی از مرحله گروهی را رقم بزنند. این جدل‌های شفاهی بی‌فایده است، در عمل ثابت کنید «بهترین» هستید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: تیم ملی فوتبال ایران ، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تیم ملی فوتبال ایران جام جهانی ۲۰۲۲ قطر فوتبال ایران نسل طلایی تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ تاریخ علم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی بزرگ تاریخ علم در دوشنبه ۱۰ اردیبهشت به کوشش انجمن علمی ژرفا برگزار می‌شود. هدف این گردهمایی شنیدن داستان تاریخ علم از زبان دو پژوهشگر سرشناس برای دستیابی به نگاهی صحیح‌تر به تاریخ علم است.

موضوعات گردهمایی
موضوع سخنرانی دکتر شانت باغرام عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، از انقلاب علمی تا علم مدرن است.
 دکتر امیرمحمد گمینی، عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران درباره انقلاب علمی و ورود علوم جدید به ایران سخنرانی خواهد کرد.
معرفی مهمانان
امیرمحمد گمینی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده‌ تاریخ علم دانشگاه تهران، فارغ‌التحصیل رشته‌ تاریخ و فلسفه‌ علم از مؤسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه‌ ایران است.
از او آثاری چون کتاب «دایره‌های مینایی: پژوهشی در تاریخ کیهان‌شناسی در تمدن اسلامی» و کتاب «مواجهه با داروین» منتشر شده است. فعالیت پژوهشی او در زمینه‌ تاریخ نجوم در ایران و جوامع اسلامی است.
همچنین پژوهش‌هایی در زمینه‌ی تاریخ ورود علوم جدید، از جمله درباره‌‌ نظریه‌ تکامل و نجوم کپرنیکی، به ایران در مجلات پژوهشی داخلی و بین‌المللی منتشر کرده است.

شانت باغرام، کیهان­‌شناس و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. وی محقق پسا­دکتری در دانشگاه واترلو، موسسه فیزیک نظری پریمیتر در کانادا و همچنین پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است.
باغرام برندۀ جایزه ابوریحان بیرونی فرهنگستانِ علوم ایران و جایزۀ مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در تریسته ایتالیا شده است. او از سال ۱۳۹۳ در دانشگاه صنعتی شریف مشغول بآموزش و پژوهش است.
زمینه پژوهشی دکتر باغرام کیهان شناسی و مطالعه ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی برای فهم ماده تاریک و انرژی تاریک است.

این برنامه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ در دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، طبقه منفی ۱، تالار جناب برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان تا یکشنبه ۹ اردیبهشت فرصت دارند با تکمیل فرم زیر، در این برنامه عمومی و رایگان شرکت کنند.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0KHj9EGfrJu-et6NDmgs4v8-prvhjnuJF7uVYXKCYbJrIWA/viewform?usp=sf_link

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خلیج فارس برگی از تاریخ پر افتخار و چند‌هزار ساله ایران
  • زیباترین تصاویر از خلیج فارس | ببینید
  • هوش مصنوعی نخستین طلایی ایران در المپیک را پیش‌بینی کرد | پادشاه ایرانی کشتی جهان باز هم طلا می‌گیرد
  • میزبانی مسابقات مچ اندازی قهرمانی آسیا از ایران گرفته شد
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • صعود سپاهان به یک‌چهارم بعد از سه سال
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • فیلم| قایدی بهترین گلزن تاریخ ایران در لیگ امارات