Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:14:55 GMT

خسارت 12 هزار میلیارد تومانی سرما به پسته کرمان

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۸۸۲۱

خسارت 12 هزار میلیارد تومانی سرما به پسته کرمان

ایسنا/کرمان در پی درخواست نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، نشست اضطراری وزیر جهاد کشاورزی درباره سرمازدگی محصولات کشاورزی برگزار شد.

محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به برگزاری این نشست اظهار کرد: نزدیک به 160 هزار هکتار باغات پسته استان به ویژه در کرمان و راور خسارت دیده و 12 هزار میلیارد تومان خسارت برآورد شده که باید به نحو مقتضی پوشش داده و اقدامات لازم انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نشست با وزیر جهاد کشاورزی درخواست کردیم درخصوص بدهی های کشاورزان خسارت دیده که سال های گذشته وام دریافت کرده و اکنون امکان پرداخت تعهدات را ندارند، تصمیم گیری شود.

پورابراهیمی تصریح کرد: بحث کمک به ایجاد مرکز تخصصی علمی و فناوری با رویکرد دانش بنیان نیز مطرح شد زیرا علی رغم وجود همه مراکز تخصصی، اقدامات پیشگیری انجام نشده و سرمازدگی هر ساله خسارت های زیادی به کشاورزان وارد می کند که باید در زمینه پیشگیری اقدام شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اعطای کمک از محل اعتبارات ستاد بحران وزارت کشور مسئله دیگری است که باید در رابطه با کشاورزان صورت بگیرد، افزود: ایجاد خط اعتباری جدید از محل منابع صندوق توسعه ملی برای اعطای وام  به کشاورزان مسئله دیگری بود که در نشست با وزیر جهاد کشاورزی عنوان شد.

وی بیان کرد: در این جلسه مقرر شد طی 48 ساعت آینده تیم تخصصی صندوق بیمه محصولات کشاورزی و مدیرعامل صندوق در همه شهرستان های استان کرمان حضور یافته و آمار میدانی خسارت ها گردآوری و براساس جدول زمان بندی درحد سقف پراخت خسارت ها آغاز شود.

پورابراهیمی بیان داشت: در بحث امهال وام ها نیز مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی گزارش خسارت را طی روزهای آتی به هیئت دولت ارسال کند تا موضوع استمهال وام ها به تصویب هیئت وزیران رسیده و اعتبار ویژه ای نیز برای بحران سرمازدگی اختصاص یابد و وزارت کشور از محل سرفصل های خود به این بحث کمک کند.

وی تصریح کرد: همچنین مصوب شد ایستگاه هواشناسی با مشارکت بخش خصوصی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی در مناطق خاص شهرستان های شمال استان کرمان اضافه شود.

پورابراهیمی بیان داشت: معافیت افزایش قیمت برق مصرفیِ چاه های کشاورزی کشاورزان خسارت دیده در این جلسه نیز تایید شد.

نماینده کرمان و راور در مجلس گفت: مقرر شد با محوریت استاندار کرمان، کارگروه تخصصی مجموعه دانش بنیان استان مرکب از مرکز تحقیقات کشاورزی، مرکز تحقیقات پسته، دانشگاه هایتک، پارک علم و فناوری تشکیل و موضوعات مربوط به استفاده از دانش علمی و تخصصی برای پیشگیری از وقوع سرمازدگی در دستور کار قرار بگیرد.

گفتنی است در این جلسه که با حضور معاونان اقتصادی و باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، استاندار کرمان، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان، نائب رییس اتاق بازرگانی استان، مدیرعامل بانک کشاورزی ایران و رییس صندوق بیمه محصولات کشاورزی برگزار شد، استاندار کرمان گزارش آخرین وضعیت کشاورزی و مدیر جهاد کشاورزی وضعیت باغات غیر پسته و سرمازدگی محصولات را ارائه کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باغات پسته کرمان سرمازدگی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی استانی اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۸۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی

جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه سیل اخیر خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی استان وارد کرده است، گفت: براساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان ها،۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برآورد اولیه خسارت سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان است.

وی افزود: بر اثر سیل خسارات قابل‌توجهی به زیرساخت‌های بخش‌های کشاورزی استان از جمله قنات ها، باغ ها، زراعت، دام و طیور، ابنیه‌ها، جاده‌های بین مزارع و ایستگاه‌های پمپاژ کشاورزی وارد شده‌است.

جعفری بیان کرد: براساس برآورد‌های اولیه برای جبران این خسارت‌ها به بخش‌های کشاورزی خراسان جنوبی، تخصیص اعتبارات ملی و استانی مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: تیم‌های راهسازی در مراکز جهاد کشاورزی مستقر و مشغول ترمیم جاده‌های بین مزارع در بخش کوهستانی هستند.

جعفری گفت: نیرو‌های جهاد سازندگی در شهرستان‌ها وگروه‌های جهادی در کنار کشاورزان و بهره برداران، کار لایروبی و پاکسازی باغ‌های استان را انجام می‌دهند.

وی افزود: با استفاده از بیل‌های مکانیکی، لایروبی رسوبات جمع‌شده در پشت بند‌ها انجام می‌شود تا پیش از فصل آبیاری باغ ها، زمینه آبیاری درختان و زمین‌های زراعی فراهم شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه شهرستان‌های بشرویه و زیرکوه بیشترین میزان و حجم خسارت راداشتند، افزود: این گزارش برآورد اولیه بوده و روند بررسی برای برآورد نهایی ادامه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی در خصوص خسارات وارد شده به قنات‌های استان گفت: طبق گزارش‌های اولیه سیل به تعداد ۱۰۱ رشته قنات، ۱۱۶۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۳۷ راس دام سبک، ۵۲۰ کیلومتر ایل راه، ۱۱۰ کیلومتر جاده بین مزارع و ۱۷ کیلومتر مسیر انتقال آب خسارت وارد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • کشاورزان خسارت دیده استان بوشهر برای مهلت تسهیلات مراجعه کنند