Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس محیط زیست گفت: برای احداث مجتمع‌های پتروشیمی طبق قانون بایستی مطالعات و ارزیابی‌های زیست محیطی صورت بگیرد و با توجه به آن سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به صدور و یا عدم صدور مجوز میکند؛ به عبارتی دیگر پروژه‌ای نظیر پتروشیمی میانکاله، جزء مواردی است که نیاز به مطالعات زیست محیطی جدی و دقیقی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: با توجه به صحبت‌های ریاست سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص طرح احداث مجتمع پتروشیمی میانکاله، به وضوح مشخص است که مجریان طرح مذکور به هیچ عنوان مجوزات زیست محیطی لازم برای اجرای طرح مورد نظرشان را اخذ نکرده و در واقع هیچ گونه مطالعات زیست محیطی در این خصوص صورت نگرفته است که بتواند به مرحله‌ی صدور مجوز راه پیدا کند همچنین منطقه‌ی اختصاص داده شده جهت احداث مجتمع پتروشیمی میانکاله، بالغ بر ۹۰ هکتار از اراضی مرتعی بوده است که در محدوده اراضی روستای حسین آباد و در مجاورت تالاب میانکاله واقع است.

به گفته‌ی اسماعیلی، بیش از ۷۰ دامدار و فرد بومی دارای مجوز چرای دام و دامداری در آن مکان فعالیت دارند و معاش و زندگی اقتصادی آن‌ها وابسته به این اراضی است که هیچ گونه رضایت نامه‌ای از این افراد در خصوص تملک اراضی شان اخذ نشده و توافقی با در این مورد صورت نگرفته است؛ نکته‌ی دیگر در این خصوص مجاورت محل احداث مجتمع پتروشیمی میانکاله با تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله است؛ تالابی با طول بیش از ۶۰ کیلومتر و مساحت بالغ بر ۶۸ هزارهکتار محل زیست و رشد و نمو گونه‌های مختلفی از حیات وحش است.

این کارشناس گفت: بر اساس بند الف ماده ۲ تصویب نامه در خصوص استقرار واحد‌های صنعتی در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان که توسط هیئت وزیران در سوم مهرماه سال ۸۱ مصوب شده استقرار صنایع شمیایی به جز در شهرک‌های صنعتی لوشان و مراوه تپه ممنوع است؛ مطابق این مصوبه مجتمع پتروشیمی که خود تولید کننده‌ی فاضلاب است به هیچ عنوان نمیتواند در این منطقه احداث شود چرا که طبق بند مذکور هر صنعتی آلاینده‌های خاص خود را متناسب با مواد خام مصرفی، فرایند به خدمت گرفته و محصول تولیدی به همراه خواهد داشت که دفع آن موجب بروز آلودگی‌های شدید آبی و میشود که صنعت پتروشیمی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

او گفت: این طرح از نظر مسائل حقوقی نیز در تعارض با تعهدات بین المللی داده شده از سوی کشورمان به سازمان‌های بین المللی در خصوص حفاظت و احیای تالاب‌ها می‌باشد.

گفتنی است پیش‌تر نیز مشاور رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس درباره ابعاد غیر قانونی این پروژه هشدار داده و به سکوت سازمان محیط زیست به عنوان متولی امر اشاره داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پتروشیمی میانکاله پتروشیمی محیط زیست زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۹۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی شاه میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز گذشته (۵ اردیبهشت) در جریان سفر عملیاتی خود به عسلویه با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با جدیت بیشتری راهبرد جمع‌آوری گازهای مشعل را در دستور کار قرار داده است، گفت: این شرکت متعهد شده است امسال بخشی از مشعل‌های گازی در واحدهای پتروشیمی جمع‌آوری شوند، همچنین بخش دیگری از مشعل‌های گازی که خوراک واحدهای پتروشیمی را تأمین می‌کنند، تا سه سال آینده مهار خواهند شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر نقش سوپاپ اطمینان بودن مشعل‌های گازی ادامه داد: فرآیند واحدهای پتروشیمی به گونه‌ای است که مشعل‌ها در شرایط اضطرار و برای جلوگیری از وقوع حادثه روشن و در شرایط پایدار، مهار می‌شوند.

وی با بیان اینکه در سال جهش تولید، طرح‌ها و پروژه‌ها در صنعت پتروشیمی یکی پس از دیگری شکوفا می‌شود، تصریح کرد: خداوند این منابع پر برکت را برای ایرانیان به ودیعه گذاشته است و امسال شاهد بهره‌برداری از طرح‌های مختلف خواهیم بود.

این مقام مسؤول با اشاره به بهره‌برداری دو پروژه الفین و MEG پتروشیمی بوشهر تا پایان امسال، تاکید کرد: امسال ۱۲ طرح از طرح‌های پتروشیمی عملیاتی می‌شوند که افزون بر ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی، در زمینه ارزآوری نیز نقش‌آفرین خواهند بود. صنعت پتروشیمی با ایجاد ارزش افزوده پایدار، پیشانی و شاگرد اول اقتصاد کشور است.

کد خبر 6088531

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست