Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@01:12:18 GMT

اصلاح سیاست‌های اقتصادی مهم‌تر از دستیابی به توافق است

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۱۹۸۵

اصلاح سیاست‌های اقتصادی مهم‌تر از دستیابی به توافق است

نایب‌رئیس انجمن اقتصاددانان ایران با بیان اینکه بیش از دسترسی به توافق، اصلاح سیاست‌های اقتصادی می‌تواند منجر به بهبود بازارها و اقتصاد ایران شود، گفت: هر چند دسترسی به توافق مهم‌ترین نیاز فعلی کشور است اما در این صورت نمی‌توان انتظار داشت همه چیز به پیش از این بازگردد.

فرشاد پرویزیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درخصوص تأثیرات توافق احتمالی وین، اظهار کرد: آنچه در توافق اهمیت بیشتری دارد دسترسی دولت به درآمدهای نفتی و دلارهای خارج از کشور است که در این صورت توافق منجر به منافع واقعی اقتصادی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر ایران بتواند در اقتصاد آزاد بین‌الملل فعالیت کند و نفت خود را به فروش برساند و دلار حاصل از آن را دریافت کند، در بخش نفت و گاز می‌توان شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی بود.

نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران گفت: زمانی که ایران از بازار بین‌الملل خارج شد، قیمت هر بشکه نفت بین ۳۰ تا ۴۰ دلار بود و اکنون قیمت هر بشکه نفت به بیش از ۱۰۰ دلار رسیده است. این یک فرصت طلایی برای صنعت نفت کشور است که با افزایش درآمدهای نفتی، بازسازی شده و شاهد رونق ظرفیت‌های صنعت نفت ایران باشیم.

درآمدهای نفتی باید به بازسازی صنعت نفت اختصاص یابد

پرویزیان تاکید کرد: بخشی از این درآمدهای نفتی الزاماً باید به بازسازی و نوسازی صنعت نفت اختصاص یابد.

وی در ادامه با اشاره به تأثیر توافق بر بازار دلار، گفت: باید دید دولت با دلاری که به دست می‌آورد ارز پاشی خواهد کرد یا خیر. با افزایش عرضه ارز توسط دولت قیمت دلار کاهش می‌یابد، با توجه به اینکه قیمت جهانی طلا براساس نرخ دلار محاسبه می‌شود، با کاهش قیمت دلار شاهد کاهش قیمت طلا و سکه هم خواهیم بود.

کاهش قیمت دلار منجر به بازگشت قیمت‌ها نخواهد شد

نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران تصریح کرد: کاهش قیمت دلار منجر به کاهش قیمت‌ها نخواهد شد. در اقتصاد، قیمت‌ها به سمت بالا چسبندگی دارد. حتی بدون نقش دلار، نقدینگی اثر بسیاری در تورم دارد و بخش زیادی از تورم کشور ناشی از رشد سرسام آور نقدینگی است و نمی‌توان با کاهش قیمت دلار، انتظار کاهش تورم را داشت.

پرویزیان اضافه کرد: در واقع باید رشد نقدینگی اصلاح شود. در کشور ما با افزایش قیمت دلار، نا اطمینانی به آینده ایجاد شده و هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد، اما با کاهش قیمت دلار، ریال‌های چاپ شده از بازار جمع نخواهد شد و افرادی که در قیمت بالاتر تولید کرده‌اند قیمت کالاهای خود را کاهش نخواهند داد.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد بیش از دسترسی به توافق، اصلاح سیاست‌های اقتصادی می‌تواند منجر به بهبود بازارها و اقتصاد ایران شود. هر چند دسترسی به توافق مهم‌ترین نیاز فعلی کشور است اما در این صورت نمی‌توان انتظار داشت همه چیز به پیش از این بازگردد. باید سیاست‌های صحیح اقتصادی اتخاذ شده تا همه چیز در اقتصاد متعادل شود.

نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران گفت: مهم‌ترین تأثیری که دسترسی به توافق خواهد داشت، کاهش هزینه‌های مبادله در اقتصاد است. در این صورت بهره‌وری منابع افزایش می‌یابد، اگر همزمان سیاست‌های صحیح اقتصادی اتخاذ شده و دولت از ارزپاشی پرهیز کند، اقتصاد به سمت نقطه مطلوب و تعادل حرکت خواهد کرد.

کد خبر 566156

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مذاکرات برجامی مذاکرات وین مذاکرات هسته ای مذاکرات ایران توافق در مذاکرات وین توافق شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دسترسی به توافق کاهش قیمت دلار درآمدهای نفتی صنعت نفت خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۱۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰

امروز در بازار آزاد قیمت طلای ۱۸عیار هر گرم ۳ میلیون و ۳۸۸ هزار تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۴۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون در بازار آزاد، قیمت طلای 18 عیار هر گرم 3 میلیون و 388 هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح قدیم 37 میلیون تومان و قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید نیز 40 میلیون و 400 هزار تومان است.

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست

 

در بازار سبزه‌میدان، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 23 میلیون و 500 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 14 میلیون و 300 هزار تومان و سکه یک‌گرمی 6 میلیون و 500 هزار  تومان تعیین شده است و به فروش می‌رسد.

هر مثقال طلا در بازار داخلی، 14  میلیون و 680 تومان ارزش‌گذاری شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی 2341 دلار است.

قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار کاهشی شد

 

در معاملات امروز (دوشنبه10 اردیبهشت 1403) مرکز مبادله ارز و طلای ایران، هر اسکناس دلار آمریکا با کاهش نسبت به روز کاری قبل به‌نرخ 44 هزار و 314 تومان و حواله دلار نیز به‌نرخ 41 هزار و 376 تومان معامله می‌شود.

قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با کاهش نسبت به روز کاری قبل به 47 هزار و 423 تومان و نرخ حواله یورو به 44 هزار و 279 تومان رسیده است.

از سوی دیگر، اسکناس درهم امارات نیز با کاهش نسبت به روز کاری گذشته، 12 هزار و 66 تومان ارزش‌گذاری شده است و نرخ حواله درهم نیز 11 هزار و 266 تومان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای / دلار کاهشی شد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • افغانستان در اقتصاد و سیاست رو به پیشرفت است