Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@08:28:27 GMT

سوسک و مارمولک هم گرده‌افشانی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۲۶۶۰

سوسک و مارمولک هم گرده‌افشانی می‌کنند

به گزارش «تابناک»، علیرضا نادری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت گرده افشانی در طبیعت و محیط زیست خاطرنشان کرد: بیشتر مردم به‌صورت عمومی از اهمیت گرده افشانی باخبرند. پیشینه گرده افشانی به میلیون‌ها سال قبل از ظهور انسان روی کره خاکی برمی‌گردد؛ زمانی‌ که گیاهان گلدار ۲۳۰ میلیون سال پیش تکامل خود را آغاز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حشرات و جانوران گرده افشان نیز همسو با گیاهان گلدار تکامل یافتند. در حال حاضر نیز گیاهان گلدارعمده گیاهان کره زمین را با بیش از ۹۰ درصد تشکیل می‌دهند همچنین زندگی صدها هزار گونه از حشرات گرده افشان نیز به گیاهان گلدار وابسته است.

وی در ادامه گفت: زنبور عسل به علت جمعیت این گونه و منافعی که برای انسان دارد، برجسته تر شده است و به عنوان اصلی‌ترین گرده افشان شناخته می‌شود. اهمیت گرده افشان‌ها جایی مشخص می شود که اگر یک سال حذف شوند، نیمی از گیاهان گلدار نیز از بین می‌روند و دچار انقراضی بزرگ می‌شوند.

نادری با اشاره به رابطه دو سویه زندگی گرده افشان‌ها و انسان‌ها در مناطق شهری و کلانشهرها گفت: ما در شهرهای بزرگ پوشش گیاهی خود را از دست داده‌ایم و پوشش گیاهی موجود به‌صورت کاشته شده و غیر بومی است. طبیعتا گرده افشان‌ها در شهر به پوشش گیاهی غیربومی اهمیت نمی‌دهند. ما نیز در شهرها نیازی به گرده افشان‌ها برای حفاظت نداریم چراکه پوشش گیاهی در شهر به دست انسان به وجود می‌آید.

این کارشناس حشرات اضافه کرد: مسئله در حاشیه شهرها کمی متفاوت است. در حاشیه شهرها که هنوز گیاهان بومی وجود دارند، ارزش گرده افشان‌ها بالاست. این موجودات برای حفظ پوشش گیاهی که باعث تولید اکسیژن، حفظ آب و جلوگیری از فرسایش خاک می‌شود، اهمیت بالایی دارند.

نادری با اشاره به وضعیت گرده افشان‌ها درکشورهای دیگر گفت: گرده افشان‌ها در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته دچار مشکل هستند. پوشش گیاهی رو به نابودی است و این وضعیت سبب شده تا جمعیت گونه‌های گرده افشان رو به انقراض برود. در کشورهای توسعه یافته مطالعات گسترده‌ای برای جلوگیری از انقراض این موجودات آغاز شده است.

وی افزود: به جززنبورعسل که اصلی‌ترین گرده افشان محسوب می‌شود، بسیاری از جانوران این کار را انجام می‌دهند. موجوداتی مانند خفاش گرده‌خوار و شهدخوار، پرنده‌های شهدخوار، برخی مارمولک‌ها، بندپایان و حشراتی مانند زنبورهای وحشی، پروانه‌ها، بال توری‌ها، مگس‌ها و سوسک‌ها از اصلی‌ترین موجودات گرده افشان هستند. سوسک موجودی است که ۴۰۰ هزار نوع مختلف دارد که از زیرخاک گرفته تا روی درخت زندگی می کنند. چندهزار گونه از این سوسک‌ها از گرده گل تغذیه می‌کنند.

نادری با اشاره به ارتباط گرده افشانی و حساسیت زایی گفت: گرده گل یکی از موادی است که می‌تواند حساسیت‌زا باشد. برای کنترل این موضوع ما با گرده‌افشان‌ها کاری نداریم بلکه این گیاهان گرده پراکن هستند که می‌توانند مشکل‌ ساز شوند. ما باید از گونه‌هایی استفاده کنیم که بومی منطقه هستند. این گیاهان به علت تطابق طولانی مدت با محیط حساسیت زا نیستند. وقتی از گونه‌های غیربومی استفاده شود، ممکن است بدن کسی که به گیاهان بومی واکنش نداده در مواجهه با گیاه غیربومی دچار آلرژی شود.

وی با اشاره به نکات لازم برای جلوگیری از ایجاد حساسیت توصیه کرد: مردم در روزهایی که گرده‌افشانی صورت می‌گیرد و در برخی موارد بارندگی نیز رخ می‌دهد، هوا گرمتر است و شکوفایی درختان اتفاق می‌افتد، کمتر در محیط بیرون باشند و از ماسک استفاده کنند همچنین بهتر است افرادی که مشکوک به آلرژی هستند از بو کردن گیاهان گرده افشان پرهیز کنند.

نادری در پایان اظهار کرد: متاسفانه در شهر تهران اصول استفاده از گیاهان بومی رعایت نمی‌شود و کاج‌ها و سروهای ما با گرده افشانی باعث آزار شهروندان می‌شوند حتی گیاه اقاقیا نیز برای افرادی که دچار آلرژی و اسم هستند، ناراحت کننده است. در برخی کشورها این‌گونه درختان را جمع آوری می‌شوند و درختان بدون گل و بدون شرایط ایجاد آلرژی جایگزین می‌شوند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز چهارم رمضان محیط زیست حشرات گرده افشانی ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز چهارم رمضان قیمت گوشی گرده افشان ها گیاهان گلدار گرده افشانی پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • گرده‌افشانی ۶۲۸ هکتار نخیلات لامرد پایان یافت
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا