Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام بختیاری سعید، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز در رابطه با جذب بالای دانشجو در رشته روانشناسی گفت: رشته روانشناسی در کشور ما علی‌رغم خروجی زیاد از دانشگاه‌ها، همچنان با کمبود روانشناس روبرو است که نشان می‌دهد کیفیت این خروجی وسطح علمی آن مطلوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌همین خاطر سازمان نظام روانشناسی که تنها مرجع تایید سلامت روانشناسان و صدور پروانه فعالیت است، صرفا برروی داشتن مدرک اتکا نمی‌کند بلکه تخصص و تعهد را معیار سنجش قرار می‌دهد. تعهدی که مانع از بررسی مسائل با نگاه غیرارزشی و غیرایرانی می‌شود.

وی افزود: علم روانشناسی همواره یک علم غربی تلقی شده‌است که البته من این نظر را قبول ندارم؛ زیرا ما صاحب علم نفس هستیم. به گفته مقام معظم رهبری، روانشناسی نیازمند بازبینی است. یک بازبینی مبتنی بر فرهنگ‌سازی و بومی سازی صحیح که کاربرد نظریات چارچوب‌مند علمی خارجی را در سبک زندگی ایرانی مورد توجه قرار می‌دهد. به عبارتی دیگر، استفاده از یافته‌های علمی خارجی باید متناسب با فرهنگ داخلی ما باشد و ما صرفا یک مصرف‌کننده نباشیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گرگان اظهار کرد: آموزش در دانشگاه‌های ما اغلب جنبه تئوری داشته‌است، خصوصا در ایام کرونا که آموزش چهره به چهره در دانشگاه به‌کلی تعطیل شد. بنابراین جای خالی کارورزی و کارگاه‌های عملی برای افزایش مهارت‌آموزی دانشجویان در این رشته بیش از پیش احساس می‌شود. اما یک کارورزی که متناسب با میزان آموخته‌های دانشجویان در مقاطع مختلف باشد. برای مثال در مقطع کارشناسی می‌توان به سطح فعلی به شرط اجرای صحیح بسنده کرد اما در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری نیازمند کارورزی‌های تخصصی‌تر تحت نظر استادان راهنمای متخصص و متعهد هستیم.

 وی ادامه داد: این موضوع نیازمند بررسی و هماهنگی همه جانبه تمامی مراکز علمی دارد. مثلا سازمان نظام مهندسی مدتی قبل تلاش کرد تا چنین اتفاقی را رقم بزند اما چون هماهنگی کافی در میان همه بخش ها وجود نداشت، موفقیت آمیز نبود. هم اکنون نیز موضوع کارورزی های عملی در دست بررسی است تا دانشجویان فقط مشتی اطلاعات تئوری نداشته باشند بلکه مهارت های عملی در زمینه های مختلف کسب کنند. برای مثال دانشجویان کارشناسی هم بتوانند دانش عملی خود را با حضور در مدارس و کسب تجربه افزایش دهند.

او معتقد است اگرچه ضعف در بخش عملی بیشتر به چشم می‌آید اما ما در مباحث تئوری هم خیلی قوی نیستیم، بطوری که دانشگاه‌های ما ورودی‌های فراوانی دارد اما خروجی مناسبی ندارد و این خروجی حداقل در کمیت قابل توجه است؛ نه در کیفیت.

بختیاری سعید در واکنش به تداخل درمان روان‌پزشک و روانشناس گفت: دانش روان‌پزشکان در حیطه پزشکی عمدتا مبتنی بر مسائل زیستی و کارکرد سیستم‌های اعصاب است و در درمورد تاثیرات تنش‌زا برروی بافت‌های زیستی اطلاعات کلی دارند و تحلیلگر آن نیستند. بلکه می‌توانند با تشخیص و تجویز دارو اقدام به درمان کنند. مگر اینکه روان پزشکانی علاوه بر علم پزشکی، در حوزه روانشناسی هم وارد شوند و اهل پژوهش دانشگاهی باشند، مثل خانم سپیده حبیب که هم روان‌پزشک و هم روانشناس است و کتاب‌های زیادی را نیز در زمینه روانشناسی ترجمه کرده‌است.

او بهترین شیوه‌های درمانی در کشورهای پیشرفته را کارهای گروهی می‌داند؛ نه اقدامات جزیره ای. به گفته وی، تداخلی در این میان وجود ندارد، بلکه هردو در بررسی روان، اشتراک عمل دارند و تخصص روان‌پزشک در تشخیص زیستی و تجویز دارویی است اما کار روانشناس، تحلیل و درمان عوامل روان‌شناختی است.

بهرام بختیاری سعید در پایان تاکید کرد: امروز نقش روانشناسان بالینی در مقوله درمان کمرنگ دیده می‌شود و یکی از نیازهای اساسی در بیمارستان‌های ما، حضور چنین متخصصانی است و نمی‌توان به صورت تک‌بعدی به بیماری‌های روانی پرداخت و استفاده واقعی از روانشناس‌های بالینی در بیمارستان‌ها در گرو تصمیمات مدیریتی در وزارت بهداشت و همچنین تقنین قوانین مورد نیاز در مجلس شورای اسلامی است.

انتهای پیام /

حمید انصاری کد خبر: 1135267 برچسب‌ها روان شناسی مطالعه بالینی دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روان شناسی مطالعه بالینی دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۲۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است

به گزارش قدس خراسان،علی فتحی آشتیانی امروز، ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در روانشناسی دو رویکرد عمده بیماری‌محور و سلامت‌محور داریم؛ رویکرد غالب در روانشناسی تا اواخر قرن بیستم رویکرد بیماری‌محور بود و بر همین اساس رویکردهای درمانی مختلفی از جمله شناختی‌رفتاری، روان‌تحلیلگری و انسانگرایی را مشاهده می‌کنیم که ماحصل رویکرد بیماری‌محور است و شاید علت آن نیز جنگ جهانی اول و به‌ویژه جنگ جهانی دوم بود.

وی افزود: از اوایل قرن ۲۱ تغییری در رویکرد ایجاد شده و به سمت رویکرد سلامت‌محوری حرکت کردیم. در رویکرد سلامت‌محوری و جامعه‌محوری سرمایه‌هایی از جمله اعتماد اجتماعی و سرمایه روانشناختی داریم که از اهمیت زیادی برخوردار است و وظیفه ما است که از این زاویه به مسئله بپردازیم.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره گفت: در سرمایه روانشناختی ۴ مولفهٔ اساسی از جمله امید و تزریق آن به جامعه، خوش‌بینی، تاب‌آوری و خودکارآمدی مطرح است.

فتحی آشتیانی بیان کرد: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در سال ۱۳۸۲ تاسیس و در ۹ اردیبهشت ماه قانون آن تصویب و به دولت ابلاغ شد. از حدود هفت ماه و نیم گذشته که این مسئولیت را برعهده گرفتیم، تعداد اعضا از ۵۷ هزار عضو به ۶۴ هزار عضو رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از شهریورماه سال گذشته که این مسئولیت را بر عهده گرفتیم، تنها ۸۷۵۵ نفر پروانه کار تخصصی گرفته بودند، عنوان کرد: ما رویکرد دادن پروانه را عوض کرده و با کمک سازمان سنجش آزمون صلاحیت حرفه‌ای را در دی‌ماه برگزار کردیم که ۱۶ هزار و ۳۷۱ نفر در آن شرکت کرده و از این تعداد ۸۰۴۱ نفر نمره قبولی را کسب کردند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ادامه داد: بنا بر این گذاشته شد که در اردیبهشت ماه سال جاری تمام ۸۰۴۱ نفر قبول شده در آزمون صلاحیت حرفه‌ای مورد مصاحبه قرار بگیرند. تمرکززدایی یکی از رویکردهای ما بوده و مصاحبه نیز توسط شوراهای استانی انجام می‌شود. تا انتهای اردیبهشت ماه به میزان ۲۰ سال گذشته پروانه کار تخصصی داده خواهد شد.

فتحی آشتیانی تصریح کرد: آزمون صلاحیت حرفه‌ای بعدی با همکاری سازمان سنجش قرار بود در تیر ماه برگزار شود اما به تاخیر افتاده و احتمالا در شهریور ماه برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به انتخابات شوراهای استانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: این انتخابات سال گذشته پس از ۸ سال به صورت الکترونیک انجام و میزان مشارکت در استان‌ها ۳۷.۵۴ درصد بود.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره تصریح کرد: جهت سامان دادن به کارگاه‌هایی که افراد با صلاحیت یا بدون صلاحیت با هزینه‌های بالا برگزار می‌کردند، برنامه مدرسه مهارت‌آموزی و توانمندسازی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

فتحی آشتیانی خاطرنشان کرد: ارتقاء سواد سلامت روانی یکی از وظایف ما بوده که با کمک رسانه‌ها باید در این مسیر گام برداریم. جلوگیری از فعالیت روانشناسان زرد یا روانشناس‌نماها تنها با نام بردن از آن‌ها امکان‌پذیر نیست و سواد سلامت روانی جامعه باید آنقدر ارتقاء پیدا کند که مردم تشخیص دهند که به چه افرادی باید مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • از روان تا درمان
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد