Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@00:11:03 GMT

ویروس‌هایی که زمستان امسال انتظارمان را می‌کشند!

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۳۸۸۹

ویروس‌هایی که زمستان امسال انتظارمان را می‌کشند!

در دو زمستان گذشته کرونا، گوی سبقت را از رقیب‌ اصلی خود ربود و اثری از جولان آنفلوآنزا نبود با این حال در زمستان آینده ممکن است وضع تغییر کند و کادر درمانی در بخش‌های مراقبت ویژه همزمان با چند ویروس دست و پنجه نرم کنند.

به گزارش ایسنا، پوشش ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و تعطیلی‌ها نه تنها جلوی انتشار ویروس کرونا را گرفتند، بلکه مانع از انتشار چند ویروس دیگر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دو زمستان گذشته عملا خبری از همه‌گیری بیماری ویروسی آنفلوآنزا نبود و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) هم که مسبب بسیاری از عفونت‌های مجاری تنفسی است، کمتر میان کودکان منتشر شد.

این به چه معناست؟ و بر سر این عوامل بیماری‌زا که مدت‌هاست با انسان همراهند چه خواهد آمد؟

ماسک نه تنها پوششی محافظتی در برابر ویروس کروناست بلکه مانعی است در برابر همه عوامل بیماری‌زایی که مجاری تنفسی را درگیر می‌کنند.

بنابر گزارش دویچه وله در دو زمستان گذشته در آلمان تقریبا هیچ ‌کس جانش را بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا از دست نداد. در حالی که هر سال صدها تا هزاران نفر بر اثر ابتلا به این بیماری می‌مردند.

بر اساس مقاله‌ای که در سایت "نیچر کامیونیکیشن" منتشر شده، حتی در سطح جهانی نیز آمار مرگ و میر بر اثر این بیماری تنها چند درصد آمار معمول بوده است.

کارشناسان این ریزش آماری قابل توجه در مورد نرخ ابتلا به آنفلوآنزا را پیش از همه مدیون محدودیت‌های جهانی سفر می‌دانند که باعث شده زنجیره آلودگی به ویروس‌های آنفلوآنزا شکسته و برخی از زیرگروه‌های این ویروس‌ها نیز به مناطق کوچکی محدود شوند. آنفلوآنزای A از نوع H3N2 عمدتا به جنوب و جنوب شرقی آسیا و نوع H1N1 هم به غرب آفریقا محدود شد.

همچنین زیرگروه "ویکتوریا" از آنفلوآنزای B به چین محدود شد و زیرگروه "یاماگاتا"ی این دسته نیز حتی شاید محو شده باشد.

شیوع زیرگروه یاماگاتا در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی به دلیل فقدان آن در واکسن آنفلوآنزا مشکل‌ آفرید که بعدها این مشکل با اصلاحاتی در واکسن برطرف شد.

اکنون به نظر می‌رسد که این زیرگروه به طور کل از میان رفته باشد. با این حال این مسئله به کاهش عفونت‌های آنفلوآنزایی نمی‌انجامد، چرا که زیرگروه‌های دیگر فرصت را مغتنم شمرده و بر سر آلوده کردن بدن انسان با هم رقابت می‌کنند. اگر یاماگاتا نباشد سایر زیرگروه‌ها فرصت عرض اندام پیدا کرده و شانس خود برای ابتلای انسان را می‌آزمایند.

معنای رفع مقررات کرونایی برای سایر ویروس‌ها

دانمارک از فوریه، مقررات کرونایی خود را برچید. اما با وجود این که فصل آنفلوآنزا در این کشور به سر رسیده بود، موج بزرگ ابتلا به آن، دانمارکی‌ها را درگیر کرد.

موج آنفلوآنزا جمعیتی را درگیر کرد که دو سال از این ویروس در امان مانده بودند و درست به همین دلیل مصونیت بدنشان در مقابل آن به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته بود.

و این داستانی است که سال‌هاست شاهد آن‌ هستیم: اگر شیوع آنفلوآنزا طی چند سال ضعیف باشد ممکن است ناگهان موجی شدید از راه برسد. به عبارت دیگر، اگر در شرایط فعلی ویروس‌های آنفلوآنزا باز هم از راه برسند، این بار عفونت‌های شدید ایجاد خواهند کرد.

اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در زمستان آتی

در زمستانی که از راه خواهد رسید واکسیناسیون آنفلوآنزا مهم است، اما تولید واکسنی تطبیقی از آن هم مهم‌تر است.

معمولا در اوایل تابستان برای تطبیق واکسن به این توجه می‌شود که در نیمکره جنوبی کدام گروه‌ ویروسی در گردش بوده‌ است. سپس سه یا چهار ویروس از مهم‌ترین آن‌ها انتخاب شده و به واکسن اضافه می‌شوند.

تولید واکسن جدید ماه‌ها طول می‌کشد که کارایی آن‌ها به دلیل ادامه تغییرات ویروسی گاهی کم‌تر و گاهی بیش‌تر است.

امسال که از شیوع آنفلوآنزا در نیمکره جنوبی خبری نیست پیش‌بینی این که در زمستان با چه نوع از ویروس‌های این بیماری درگیریم، دشوارتر شده است.

رقابت در مبارزه با پاندمی‌های پیش رو

در حال حاضر بازار رقابت بر سر تولید واکسنی کارآمد علیه آنفلوآنزا در سطح بین‌المللی داغ است. در این راه، راهبردهای مؤثر در مقابله با سایر خانواده‌های ویروسی سنجیده می‌شوند.

نویسندگان مقاله "نیچر کامیونیکیشن" توصیه می‌کنند که برای نیل به این مقصود باید از انواع جدید واکسن بهره گرفته شود، مانند واکسن‌های مبتنی بر "آران‌ای" (RNA).

اما روشن نیست که بتوان در زمستان امسال به این واکسن‌ها رسید، چرا که تولیدکنندگان در حال حاضر تا سقف ظرفیت خود را صرف تولید واکسن کرونا کرده‌اند.

همچنین "کریستیان کاراگیانیدیس"، پزشک متخصص داخلی در آلمان پیش‌بینی کرده که در زمستان امسال با سه ویروس کرونا، آنفلوآنزا و سین‌سیشیال تنفسی (RSV) درگیر باشیم؛ ویروس‌هایی که باری اضافی بر دوش بیمارستان‌ها تحمیل خواهند کرد.

به همین دلیل او توصیه می‌کند که بخصوص در زمستان در محیط‌های بسته از ماسک استفاده شود.

این کارشناس بیماری‌های داخلی می‌گوید: به‌ تدریج سطح ایمنی‌ در برابر آنفلوآنزا بالا می‌رود و ما با موج‌های "طبیعی" این بیماری روبرو خواهیم شد. در صورتی که در زمستان از ماسک استفاده کنیم، کرونا نیز شانس زیادی نخواهد داشت و با امواج ضعیف‌تری از آن روبرو خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ویروس همه گیری زمستان کروناویروس آنفلوآنزا تولید واکسن ویروس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۳۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • پیشنهاد عجیب ایلان ماسک در مورد معترضینی که پرچم آمریکا را پایین می‌کشند
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • پنجمین قهرمانی متوالی بارسلونا در لیگ زنان اسپانیا؛ شکست ناپذیران جور تیم مردان را می‌کشند
  • جسد مارادونا را از قبر بیرون می‌کشند + جزئیات | دست از سر مرده مارادونا هم بر نمی‌دارند!
  • اردیبهشت ماه، زمان کنترل و کاهش خسارت کرم خراط درختان گردو
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟