Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@00:20:51 GMT

اسلامی: یک مکان مورد نظر آژانس رفع ابهام شده است

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۲۶۳۰۸

اسلامی: یک مکان مورد نظر آژانس رفع ابهام شده است

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: امسال در راستای جهاد تبیین، تاریخ هسته‌ای کشور و حقیقت فناوری هسته ای‌مان را با توجه به القائات روانی و سیاسی که می‌گویند ایران فقط قصدش دستیابی به سلاح اتمی است، را به زبان‌های گوناگون ارایه می‌دهیم که این بخشی مهم در سند تحول دولت است تا برای افکار عمومی خودمان و دنیا شفاف سازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی صبح روز چهارشنبه در نشست خبری تشریح شانزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای که روز شنبه هفته آینده با حضور رییس جمهور برگزار می‌شود، گفت: شاکریم که در ۱۴۰۱ روز ملی هسته‌ای را در قرن جدید در حالی آغاز می‌کنیم که سال تولید و اشتغال نام گذاری شده است و اقتصاد ما نیازمند تولید بر پایه دانش و پژوهش است در تمامی سطوح تا به معنای حقیقی کلمه شاهد رشد و توسعه باشیم.

وی افزود: سازمان آن‌چه یافته است با وجود مزاحمت‌ها و عدم همکاری سایر کشور‌ها در حوزه علم و فناوری متاثر از نتایج پژوهش و تحقیقات مبتنی بر نیروی داخلی متخصص خودش است.

اسلامی ادامه داد: سنت این بوده در روز ملی دستاورد‌ها را ارایه دهیم. امسال در راستای جهاد تبیین، تاریخ هسته‌ای کشور و حقیقت فناوری هسته ای‌مان را با توجه به القائات روانی و سیاسی که می‌گویند ایران فقط قصدش دستیابی به سلاح اتمی است، را به زبان‌های گوناگون ارایه می‌دهیم که این بخشی مهم در سند تحول دولت است تا برای افکار عمومی خودمان و دنیا شفاف سازی کنیم. ما سعی داریم بگوییم که فناوری هسته‌ای اهداف صلح جویانه در چارچوب پادمان دارد.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه گفت: سند تا افق ۱۴۲۰ نشان می‌دهد سازمان به کدام سمت می‌رود و اهدافش چیست و در قالب این سند، محور حرکت ما را معرفی می‌کند. با رونمایی از این سند اقدام بعدی ما این است که سی پی اف ایران _ که کشور‌ها چارچوب برنامه خود را در سایت آژانس اعلام می‌کنند_ را در سایت آژانس قرار می‌دهیم تا رفع ابهام و شفاف سازی بشود.

وی افزود: فناوری‌های بزرگ و کوچک در سال داشتیم، اما ۲۵ دستاورد است که در سال جاری ۲۳ مورد را ارایه کردیم و برای سال جدید ۹ دستاورد ارایه می‌شود که سه تای آن درحوزه رادیوداروهاست که وارد تست‌های بالینی می‌شوند. دو دستاورد درحوزه پلاسماست در درمان سرطان موثر است که فاز آزمایشی ان را طی کردیم و وارد فاز بالینی می‌شود. بحث سم زدایی با تکنولوژی پلاسما را داریم که به ویژه دربحث پسته قابل توجه است.

وی ادامه داد: درحوزه برق هسته‌ای ۱۰ هزار مگاوات در سایت‌هایی که طراحی شده هدف گذاری کردیم که یک رنسانس واقعی خواهد بود. در بودجه سال جدید هم برای بودجه آن به صورت سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی منابعش را پیش بینی کردیم تا بدون وابستگی به بودجه دولت این کار را انجام دهیم.

اسلامی اظهار کرد: در بحث روابط بین الملل و تعامل با آژانس توانستیم به شکلی در این چند ماه روابط را پیش ببریم که تبادلات دو طرفه پیش رود و امیدواریم روز به روز این روند بهبود یابد تا ما بتوانیم از مزایای عضویت در آژانس بیشتر بهره‌مند شویم. سازمان بر مبنای سند تحول دولت، سند جامع راهبردی توسعه انرژی اتمی را تبیین کرده است که امیدواریم بر اساس آن به خوبی پیش برویم.

وی درباره مذاکرات احیای برجام گفت: مذاکرات توسط تیم ایران انجام شده و مراحل خودش را طی می‌کند. مساله مهم اراده ایران است که اعتمادسازی کند، ولی هیچ موقع حرف زور را نمی‌پذیرد. ما برای حسن نیست خودمان عینا آن طور که برجام گفته عمل کردیم، اما طرف‌های دیگر عمل نکردند. الان که اراده کردند برگردند اقدامات و تعهدات متناظر است که از جنس راستی آزمایی است و هم پشتوانه‌ای که بتوان گام بعدی را محقق کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: آن چه در کشور در حال بهره برداری است تماما ایرانی است. شاید اقلامی را خریداری کنیم، اما ظرفیت تشخیص و طراحی با تحقیق به دست آمده است و امروز صنعت هسته‌ای چرخه سوخت از نقطه صفر معدن تا میله‌های سوخت ایرانی است و این سطح از چرخه سوخت و صنعت هسته‌ای چیزی نیست که در اختیار همه کشور‌ها باشد، اما ایران توانسته انحصار آن را در میان کشور‌های هسته‌ای بشکند.

رییس سازمان انرژی اتمی درباره مرکز یون درمانی اظهار کرد: این مرکز به دلایل مختلف بخش ساختمانی اش تاخیر داشته است و سعی کردیم در این ماه‌ها موانعش را رفع کنیم و امروز وضعیت بهتر است و از هفته‌های آینده نصب تجهیزات آغاز می‌شود. ما ششمین مجتمع یون درمانی را خواهیم داشت در دنیا که در حوزه سلامت کاربرد زیادی خواهد داشت.

وی تصریح کرد: ابهامات یک مکان مورد نظر آژانس رفع شده است و سه مکان دیگر مذاکراتش در حال بررسی است و نمایندگان آژانس احتمالا باید به ایران بیایند تا این‌ها را بررسی کنند.

اسلامی در پاسخ به این که آیا ایران مقداری از اورانیوم ۶۰ درصدش را در چارچوب مذاکرات وین نگه می‌دارد گفت بله. امروز مقدار مورد نظر اورانیوم ۶۰ درصدی به عنوان تارگت تبدیل شده که حدودا دو و نیم کیلوست.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی برنامه هسته ای فناوری هسته ای انرژی اتمی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۶۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.   به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.   به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.   این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.   مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.   سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.   امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.   امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.   در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.   ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.   نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مکان بازی پیکان - استقلال تغییر می‌کند!
  • این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد
  • نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
  • قم در ارائه خدمات مکان محور رتبه نخست کشور را در اختیار دارد
  • ابهام در اعزام «الناز رکابی» به مسابقات سنگنوردی گزینشی المپیک