Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-محققان دانشگاه رایس هوستون از روش تازه ای برای جذب دی اکسیدکربن بهره گرفته اند که مبتنی بر استفاده از زباله های پلاستیکی است.

 دو مورد از بزرگ‌ترین مشکلات زیست‌محیطی بشریت، انبوه زباله‌های پلاستیکی غیرقابل استفاده و حجم زیادی از گاز دی اکسید کربن است که در جو منتشر می‌شود. حال فرآیند جدیدی از اولی برای به دام انداختن و از بین بردن دومی استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش که در حال حاضر توسط تیمی در دانشگاه رایس ابداع شده، تغییری در فرآیند بازیافت پلاستیک موجود بر پایه پیرولیز است. پیرولیز مبتنی بر تجزیه حرارتی مواد در دماهای بالا در یک محیط غیرفعال از نظر شیمیایی است.

این روش با آسیاب شدن ضایعات پلاستیکی به صورت پودر آغاز می‌شود، سپس مواد آسیاب شده با استات پتاسیم مخلوط می‌شود و سپس ترکیب نهایی در دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه حرارت داده می‌شود. انجام این کار، پودر پلاستیک را به ذرات جاذب و دارای منافذ نانومقیاس تبدیل می‌کند که برای به دام انداختن مولکول‌های دی اکسید کربن موجود در هوا بسیار مؤثر است.

هر ذره می تواند در دمای اتاق به طور نامحدود حداکثر ۱۸ درصد از وزن خود را برای ذخیره سازی دی اکسیدکربن به کار بگیرد. با این حال، هنگامی که ذرات مذکور تا حدود ۷۵ درجه سانتیگراد گرم می شوند، دی اکسید کربن به دام افتاده را آزاد می کنند که از این روش می توان برای تولید محصولاتی مانند سوخت یا مصالح ساختمانی استفاده کرد. سپس ذره جاذب را می توان دوباره مورد استفاده قرار داد، زیرا تقریباً ۹۰ درصد منافذ آن با آزاد شدن دی اکسیدکربن دوباره باز می شوند.

در ابتدای تولید این ذرات یک محصول جانبی مومی شکل نیز تولید می شود که می تواند در شوینده ها یا روان کننده ها استفاده شود. مهمتر از همه آن است که در حالی که بازیافت پلاستیک های رایج مانند پلی پروپیلن یا پلی اتیلن با چگالی بالا و پایین معمولاً دشوار است، آنها برای تبدیل به ذرات جذب کننده دی اکسیدکربن ایده آل هستند.

دانشمندان تخمین می زنند که هزینه استفاده از این روش حدود ۲۱ دلار آمریکا به ازای هر تن دی اکسیدکربن است که رقم اندکی محسوب می شود. در فرایندهای رقیب از ترکیباتی به نام آمینه‌ها برای حذف دی اکسیدکربن از جریان‌های گاز طبیعی استفاده می‌شود که استفاده از آنها ۸۰ تا ۱۶۰ دلار در هر تن هزینه دارد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دی اکسید کربن دی اکسیدکربن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۶۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه ساخت کاردستی با بطری پلاستیکی و مواد دور ریختنی (فیلم)



منبع:فرادید

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ایده چراغ‌قوه برای نقاشی کودکان (فیلم) مراحل ساخت کاردستی چشم انسان (فیلم) طرز ساخت یک کاردستی زمستانه (فیلم)

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • اومودا 7 و اکسلانتیکس ES؛ دو خودرو جدید چری در راه بازار / نمایشگر بزرگی که حالت کشوئی دارد! (+تصاویر)
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • ویژگی پالت پلاستیکی استاندارد چیست ؟
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • نحوه ساخت کاردستی با بطری پلاستیکی و مواد دور ریختنی (فیلم)
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست