Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده سابق شبه نظامیان الجنجوید در سودان در جلسه محاکمه‌اش در مقابل دیوان کیفری بین المللی اتهام‌های مطرح شده علیه وی مبنی بر جنایت‌های جنگی و جنایت علیه بشریت به دلیل نقشش در درگیری‌های خونین در اقلیم دارفور در غرب سودان در حدود ۲۰ سال قبل را رد کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از العربی الجدید، کریم خان، دادستان و رئیس دیوان کیفری بین المللی در جلسه آغازین این محاکمه گفت که علی محمد علی عبدالرحمن ۷۲ ساله آگاهانه و با اراده خود در جنایت‌ها در دارفور شرکت کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی عبدالرحمن که معاون سابق عمر البشیر، رئیس جمهور مخلوع سودان نیز بود، گفت: من از تمامی اتهام‌ها مبرا هستم، من در هیچ اتهامی گناهکار نیستم.

طبق گفته مسئولان امنیتی محلی، در هفته قبل از آغاز جلسه محاکمه، دست کم ۴۵ تن در درگیری‌های قبیله‌ای جدید در منطقه‌ای که مکرراً صحنه خشونت‌ها است، کشته شدند.

عبدالرحمن که لقبش علی کشیب است، متهم به ارتکاب ۳۱ جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۴ در دارفور است.

در همین حال، محمد عیسی که در شهر مکجر در مرکز دارفور زندگی می‌کند که از مکان‌هایی است که احتمالاً عبدالرحمن و نیروهایش در آن مرتکب اقدامات هولناک شده بودند، گفت: من امیدوارم که وی به سزای عملش برسد.

عیسی گفت که فرمانده سابق شبه نظامیان و نیروهایش اقدام به کشتن پدر و برادر وی کرده و خانه‌شان را در زادگاهش آتش زدند.

طبق گفته سازمان ملل، درگیری‌ها در دارفور باعث کشته شدن حدود ۳۰۰ هزار تن و آواره شدن حدود ۲.۵ میلیون تن شد.

درگیری‌ها در دارفور پس از آن آغاز شد که اعضایی از اقلیت‌های نژادی علیه نظام خارطوم سلاح در دست گرفتند و مسئولان مرکزی نیز در واکنش به آن، اقدام به تشکیل شبه نظامیانی کردند که بیشتر آنها از بادیه نشینان عرب در این منطقه بودند که به نام الجنجوید شناخته شدند.

آدم موسی، یکی از ساکنان اردوگاه کلمه گفت: من از اینکه شنیدم که کشیب اتهام کشتن خانواده‌های ما را تکذیب کرد، غافلگیر شدم. او را می‌دیدم که مردانی از روستای ما را می‌برد، اما هیچ یک از آنها بازنگشتند.

دادستان و رئیس دیوان کیفری در جلسه محاکمه روز سه شنبه تصریح کرد که شواهد بسیاری وجود دارد که منابع مختلف ارائه داده‌اند که نشان می‌دهد متهم اقدام به قتل کرده و دستور جنایت‌ها را داده و در آنها شرکت کرده است و شاهدان او را دیده‌اند.

دیوان کیفری بین المللی دستور توقیف عبدالرحمن را در آوریل ۲۰۰۷ صادر کرد. در فوریه ۲۰۲۰ زمانی که دولت جدید سودان از تصمیم خود برای همکاری با بازرسان دیوان کیفری خبر داد، وی به آفریقای مرکزی فرار کرد. وی که ۱۳ سال آزاد بود، خود را در ژوئن ۲۰۲۰ تحویل دادگاه داد و اتهام‌ها را تکذیب کرد.

دیده بان حقوق بشر نیز اعلام کرده است که این محاکمه، فرصت نادری برای قربانیان و کسانی است که به خاطر الجنجوید دچار رعب و وحشت شده بودند و مدت‌ها منتظر این محاکمه بودند.

در همین حال، آمریکا از آغاز اقدامات در دیوان کیفری بین المللی در لاهه جهت بررسی پرونده علیه علی محمد علی عبدالرحمن استقبال کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که این امر آغازی برای محاکمه‌ها علیه هر رهبر رده‌بالا به خاطر جنایت‌های صورت گرفته توسط نظام عمر البشیر و نیروهای مورد حمایت دولت به دلیل جنایت‌ها در دارفور است.

پرایس خاطرنشان کرد که آمریکا به اصل لزوم بازخواست کسانی که مرتکب اقدامات هولناک شدند، پایبند است.

وی گفت: ما در زمانی هستیم که مجددا شاهد اقدامات خشونت آمیز روزافزون در دارفور، نیل آبی و کردفان جنوبی هستیم. این محاکمه این مطلب را به عاملان خشونت‌ها و ناقضان حقوق بشر در دارفور می‌رساند که رهایی از مجازات در رویارویی با اراده تحقق عدالت ادامه نخواهد داشت.

در همین حال، وزارت خارجه آمریکا سودان را ترغیب کرد تا به همکاری با دیوان کیفری بین المللی درمورد تحویل افراد ذیربط ادامه دهند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: دارفور ، سودان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دارفور سودان دیوان کیفری بین المللی درگیری ها جنایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز :

 به گفته افراد مطلع، ایالات متحده و متحدانش نگران هستند که دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت مقامات اسرائیلی را درست در زمانی که این رژیم به توافق آتش‌بس با حماس نزدیک‌تر شده است صادر کند و به ادعای آن‌ها به طور بالقوه توافق را به خطر بیندازد.

به گزارش بلومبرگ، به گفته دو فرد آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، اگر دیوان کیفری بین‌المللی به صدور احکام خود ادامه دهد، اسرائیل از آتش‌بس عقب‌نشینی خواهد کرد. گروه هفت تلاش دیپلماتیکی را برای رساندن این پیام به دادگاه مستقر در لاهه آغاز کرده‌اند.

 به گفته این منابع دیوان کیفری بین‌المللی در حال بررسی حکم‌های بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی و همچنین رهبری حماس به دلیل جنگ در غزه است. نیویورک تایمز پیشتر گزارش داده بود که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ممکن است در میان کسانی باشد که هدف دادگاه عالی هستند.

به گفته مقامات آمریکایی، ایالات متحده با این تحقیقات مخالف است و ادعا می‌کند که دیوان کیفری بین المللی در این شرایط صلاحیت قضایی ندارد. دو نفر از این افراد گفتند که شکاف بین اسرائیل و حماس برای آزادی اسرا در هفته‌های اخیر کاهش یافته و اکنون توافق نزدیک است. 

سخنگوی دیوان بین‌المللی کیفری از اظهار نظر خودداری کرد و سخنگویان کاخ سفید بلافاصله در این باره اظهار نظر نکردند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده از رهبران حماس خواسته تا به سرعت در مورد شرایط اسرائیل برای آتش‌بس موقت تصمیم بگیرند. بلینکن روز دوشنبه در یک رویداد ویژه در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض مدعی شد که اسرائیل در پیشنهاد‌هایی که در جریان مذاکرات با میانجیگری قطر و مصر برای آزادی اسرای اسرائیلی در دست حماس ارائه شده است، «بسیار سخاوتمند» بوده است.

نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارش داد که اسرائیل آماده پذیرش آزادی ۳۳ اسیر است که از حداقل ۴۰ اسیر در مرحله اول آتش بس جدید کمتر است. حماس گفته است که نمی‌تواند ۴۰ زن، سالخورده یا اسیر بیمار را در ازای آتش‌بس شش هفته‌ای آزاد کند، زیرا اسرای کافی در این شرایط ندارد.

در همین حال متحدان گروه هفت اسرائیل را تحت فشار قرار داده‌اند تا تهاجم به رفح را که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، متوقف کند. یکی از منابع گفت که توافق می‌تواند به پایان دادن به جنگ در غزه کمک کند و حمله به این شهر را متوقف کند.

ایالات متحده و سایر کشور‌های گروه ۷ بار‌ها نتانیاهو را تحت فشار قرار داده‌اند تا برای محافظت از غیرنظامیان در غزه بیشتر تلاش کند و در عین حال متحدان سرسخت او و تامین کنندگان تسلیحات اسرائیل باقی مانده‌اند.

ایالات متحده هرگز یکی از طرفین دیوان کیفری بین‌المللی نبوده است -نهادی که کار خود را در سال ۲۰۰۲ به عنوان «آخرین دادگاه» برای قربانیان نسل کشی، جنایات جنگی و سایر جنایات آغاز کرد. با این حال، جو بایدن تحریم‌های اعمال شده علیه دیوان کیفری بین المللی در دوران دولت ترامپ را لغو کرد و در برخی موارد به ویژه در مورد اتهامات جنایات جنگی روسیه در اوکراین با آن همکاری کرده است.

کریم خان، دادستان ارشد دادگاه، در ماه فوریه گفت که به شدت نگران رفتار نیرو‌های اسرائیلی و همچنین شرایط اسرای اسرائیلی توسط نیرو‌های حماس است. او در آن زمان گفت: «کسانی که از قانون پیروی نمی‌کنند، نباید بعداً وقتی دفتر من طبق دستور خود اقدام می‌کند، شکایت کنند.»

دیوان بین‌المللی کیفری جدا از دیوان بین‌المللی دادگستری، نهاد اصلی قضایی سازمان ملل که نمی‌تواند افراد را محاکمه یا مجازات کند، کار می‌کند. این دادگاه در ژانویه حکم داد که اسرائیل باید برای جلوگیری از کشته شدن یا زخمی شدن فلسطینی‌ها اقدام کند.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه، روز یکشنبه به تمامی هیات‌های اعزامی اسرائیل در سراسر جهان دستور داد تا برای موجی علیه اسرائیل، پس از گزارش‌هایی مبنی بر احکام احتمالی، آماده شوند. او گفت صدور این حکم به نیرو‌های اسرائیل آسیب می‌رساند و «باعث تقویت روحیه سازمان حماس و محور اسلام رادیکال می‌شود که ما علیه آن می‌جنگیم.»

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • نتانیاهو: دادگاه لاهه به جنگ ما آمده است | سایه اتهام ارتکاب جنایات جنگی بر سر رهبران صهیونیست
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • ترس سران رژیم صهیونیستی از حکم دادگاه لاهه بالا گرفت
  • واکنش روسیه به مخالفت واشنگتن با تحقیقات دادگاه لاهه در مورد اسرائیل
  • آفریقای جنوبی: از نزدیک تحقیقات دادگاه لاهه را دنبال می‌کنیم
  • هشدار آمریکا به دیوان کیفری بین‌المللی پیرامون حکم بازداشت رهبران اسرائیل
  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • اسرائیل صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان بین‌المللی کیفری را جدی می‎‌گیرد
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو