Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان نخستین پرینتر سه بعدی زیستی کشور در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود طراحی و ساخته شد.

امیر مهدوی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک و رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان سوبا از طراحی و ساخت نخستین پرینتر سه بعدی زیستی توسط این شرکت خبر داد و اظهار کرد: این شرکت جز چهار تولید کننده رسمی این محصول استراتژیک در کشور و همچنین ۲۰۰ شرکت صاحب این فناوری در دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی فناوری ساخت افزایشی و پرینت سه بعدی را یک فناوری نوین در کشورهای توسعه یافته دانست و افزود: این فناوری امکان ساخت محصولات نمونه اولیه و کم‌تیراژ را به شکل مقرون به‌صرفه و سریع فراهم آورده و به عنوان یک فرایند تسهیل کننده در روش‌های تولید مورد توجه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه با توسعه دانش محققان و تولیدکنندگان در این حوزه فناوری‌های مختلفی در این راستا شکل گرفته‌اند، افزود: پرینترهای سه بعدی مثل FDM، رزینی و پودری چند نمونه از فناوری‌های تجاری شده در حوزه ساخت افزایشی است که در دو دهه گذشته به سرعت تکامل یافته‌اند.

وی ادامه داد: در این راستا استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان متعددی در دنیا برای توسعه این نوع فناوری‌ها قدم برداشته و با تحقیق و توسعه مستمر اقدام به تجاری‌سازی ایده‌های جدید در این حوزه کرده‌اند.

"پرینتر زیستی" محصولی با فناوری بالا

رئیس هیات مدیره شرکت دانش بنیان سوبا از تجاری‌سازی نخستین پرینتر سه بعدی زیستی این مجموعه در اواخر سال ۱۴۰۰ و قرارگیری این شرکت در مجموعه چهار شرکت تولید کننده این محصول استراتژیک در کشور خبر داد و اضافه کرد: نخستین گام‌های دستیابی به این فناوری در سال ۲۰۰۹ در دنیا محقق شد و با گذشت حدود ۱۳ سال از معرفی این فناوری، کمتر از حدود ۲۰۰ شرکت در جهان به دانش تولید و کاربرد این فناوری دست یافته‌اند که بسیاری از آن‌ها در کشورهای توسعه یافته مشغول به فعالیت است.

به گفته این مبتکر دانشگاه صنعتی شاهرود، پرینترهای زیستی محصولاتی هستند که امکان پرینت سه بعدی سلول‌های زنده انسانی و حیوانی به جهت ایجاد بافت زنده و حتی در مواردی عضو زنده را داشته و از همین رو از سوی مراکز تحقیقاتی و پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک افزود: این محصولات در حالت تجاری معمولا به دلیل پرینت سه بعدی بافت‌های پوست، استخوان و غضروف به واسطه پیوند با بدن انسان و گونه‌های حیوانی و به منظور جایگزینی بافت‌های آسیب دیده با بافت جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: شرکت دانش‌بنیان سوبا با تولید پرینتر زیستی دو نازله با قابلیت پرینت جوهرهای زیستی حاوی سلول و همچنین قابلیت پرینت داربست‌های تخصصی این حوزه موفق به فروش نخستین محصول تجاری شده خود به اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود شد.

وی یادآوری کرد: این پرینتر زیستی، به زودی به صورت رسمی متقاضی رونمایی در نهاد معاونت علمی ریاست جمهوری در هفته‌های پیش‌رو است.

وی با بیان اینکه شرکت دانش بنیان سوبا که در مرکز رشد فناوری‌های نوین دانشگاه صنعتی شاهرود و پارک علم و فناوری استان سمنان مسقر است در سال ۱۳۹۸ نخستین محصول تجاری خود در حوزه ساخت افزایشی را پس از حدود یک  سال تحقیق و توسعه معرفی کرد عنوان کرد: این محصول با نام تجاری پرینتر 101F نخستین پرینتر با تکنولوژی FDM و با دقت کاری بالا در بین محصولات مشابه داخلی و خارجی محسوب می‌شد. همچنین پرینتر سه بعدی 302F به عنوان دومین محصول شرکت در این حوزه در ابعاد کاری بزرگتر به بازار عرضه شد.

این مبتکر ادامه داد: این محصول به سبب مشخصات، دانش فنی و فرایند تولید به عنوان یک محصول دانش بنیان مورد تایید معاونت علمی ریاست جمهوری قرار گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی شاهرود استانی علمی و آموزشی سمنان دانش بنیان دانشگاه شاهرود دانشگاه صنعتی شاهرود نخستین پرینتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۸۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدف دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری سازی محصولات فناورانه امضاء شد. 

با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی-پژوهشی مسئله محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل ۲۵ نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد.

همچنین از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف ۷۰ میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند.

علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف ۲۰ میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال، انجام خواهد شد.

حمایت از پروژه های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکت‌های بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکت‌ها موضوع ماده ۱۱ قانون جهش تولید تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال، حمایت از راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف ۵۰ میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده سازی ماده ۵ قانون جهش تولید دانش بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری انجام  می‌شود.

همچنین حمایت از پروژه های تجاری سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف ۱۰ میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!