Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@15:56:08 GMT

کمبود خواب موجب افزایش اندازه دور کمر می شود

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۰۱۸۴

کمبود خواب موجب افزایش اندازه دور کمر می شود

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه کوچک جدید نشان داد که مشکل اساسی به این واقعیت برمی گردد که افرادی که خواب کافی ندارند تمایل به خوردن بیشتر هم دارند. حتی بدتر از آن، تمام آن کالری‌های اضافی دقیقاً در اطراف شکم جمع می‌شوند.

دکتر «ویرند سامرز»، محقق ارشد از کالج پزشکی کلینیک مایو در مینه سوتا، توضیح داد: «کار ما متمرکز بر افرادی بود که ترجیح می‌دادند کمتر بخوابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلاً دانشجویی که تصمیم می‌گیرد برای انجام کار خود مدتی کمتر بخوابد.»

سامرز می‌گوید: «اما آنچه ما دریافتیم این است که وقتی یک فرد نسبتاً جوان، سالم و لاغر دچار کمبود خواب است و دسترسی نامحدود به غذا دارد، روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر مصرف می‌کند.»

محققان اذعان کردند که به نظر نمی‌رسد غذای اضافی منجر به افزایش وزن شود. به گفته سامرز، «با این حال، به نظر می‌رسد که به افزایش ۱۱ درصدی به اصطلاح "چربی احشایی" تبدیل شود. این چربی اطراف شکم و اندام‌های داخلی جمع می‌شود. چربی که واقعاً نمی‌توانید ببینید. اما در واقع خطرناک‌ترین نوع چربی است.»

وی در ادامه افزود: «چربی احشایی عمیق رسوب‌شده، همه انواع مواد سمی را تولید می‌کند که باعث بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود، از جمله فشار خون بالا، قند خون بالا و کلسترول بالا که همه اینها به‌طور قابل‌توجهی می‌توانند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهند.»

برای بررسی تأثیر کاهش خواب بر تجمع چربی، محققان ۱۲ فرد سالم ۱۹ تا ۳۹ ساله را بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ انتخاب کردند.

هیچ یک از شرکت کنندگان چاق نبودند. از همه خواسته شد دو مرحله مطالعه آزمایشگاهی را تکمیل کنند که هر مرحله در مجموع سه هفته طول کشید.

در مرحله اول، دو هفته شامل محدودیت خواب روزانه قابل توجهی بود، یعنی خواب شبانه تنها چهار ساعت. مرحله دیگر شامل خواب بدون محدودیت بود. در طول هر مرحله، آنها می‌توانستند هر چیزی که می‌خواستند بخورند یا سفارش دهند.

تیم تحقیق دریافت که مصرف پروتئین ۱۳ درصد و مصرف چربی ۱۷ درصد در مرحله محدودیت خواب افزایش یافت، در حالی که سطح فعالیت کم و بیش ثابت ماند.

به گفته سامرز: «با این حال، نکته جالب این است زمانی که محدودیت خواب رخ داد، آنها فقط حدود نیم کیلوگرم وزن در بازه زمانی مطالعه اضافه کردند، که افزایش زیادی نیست.»

او افزود: «اما چیزی که واقعاً ما را شگفت‌زده کرد این است که حتی پس از توقف محدودیت خواب و کاهش سطح غذا خوردن، چربی احشایی همچنان افزایش یافت.»

سامرز می‌گوید: «ما نمی‌دانیم چرا این اتفاق افتاد و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است. اما آنچه که می‌توانیم بگوییم این است که حتی برای افراد سالمی که به دلخواه خوابشان را از دست می‌دهند، خواب جبرانی بعد از کم خوابی، لزوماً شما را به حالت عادی باز نمی‌گرداند.»

توصیه سامرز: «اگر قرار است برای مدت طولانی کم خواب باشید، باید به میزان غذایی که می‌خورید و گزینه‌های غذایی خود توجه ویژه ای داشته باشید. و در مورد ورزش بی اهمیت نباشید.»

کد خبر 5461161

منبع: مهر

کلیدواژه: خواب چاقی اختلال خواب ویروس کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا آمار کرونا کووید 19 واکسیناسیون سرخک روزه داری اختلال اتیسم دارو بیماران خاص دیابت سازمان غذا و دارو ماه رمضان 1401 محدودیت خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۰۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید

به گزارش خبرآنلاین، وقتی تا دیروقت بیدار می‌مانید، به مغز، قلب، روده‌ها، کلیه‌ها و کبدتان آسیب می‌رسانید. طبق توصیه بنیاد ملی خواب امریکا، مدت زمان خواب ایده آل برای بزرگسالان ۷ تا ۹ ساعت است. کم‌خوابی می‌تواند به عملکردهای داخلی و حتی اندام‌های بدن آسیب برساند و منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها شود:

۱. مشکلات مغزی

براساس مطالعات، بیدار ماندن طولانی، سلول‌های مغز را از بین می‌برد. خواب کافی برای بهبود عملکرد یادآوری و حافظه بسیار مهم است. کم‌خوابی و بی‌خوابی در طول شب، ریسک ابتلا به زوال حافظه و آلزایمر را افزایش می‌دهد.

۲. افزایش فشار خون

افرادی که شب‌ها تا دیروقت بیدار می‌مانند یا کمتر از ۵ تا ۶ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند. کمبود خواب، اثرات استرس را بر بدن تشدید می‌کند که این شرایط با افزایش فشار خون، ضربان قلب بالا و التهاب همراه است.

۳. چاقی

کم‌خوابی باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی در بدن و در نهایت باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شود.

۴. دیابت

کمبود خواب، عملکرد بدن برای پردازش گلوکز و میزان انسولین تولیدشده توسط بدن را مختل می‌کند. از همین رو، کم‌خوابی و بی‌خوابی یک ریسک‌فاکتور مهم در ایجاد دیابت نوع ۲ به شمار می‌آید.

۵. سرطان

بر اساس مطالعات، نداشتن خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. هم‌چنین خواب ناکافی با افزایش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

چرا صبح‌ها با سردرد از خواب بیدار می‌شویم؟/ ۸ دلیل مهم

منابع: medium ، health

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900550

دیگر خبرها

  • مشهد با کمبود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس مواجه است
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند