Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، گفت: بندر چابهار می‌تواند به عنوان یک نقطه مهم و استراتژیک در یک شبکه حمل و نقل چند وجهی جریان کالا و مسافر بین ایران، هند، افغانستان، کشور‌های منطقه و آسیای میانه فعالیت کند. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بهروز آقایی با اشاره به اینکه موفقیت دو کشور ایران و هند در همکاری مشترک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان یک پروژه می‌تواند تبدیل به یک الگوی موفق برای همکاری‌های بیشتر بین دو کشور مطرح شود، گفت: هدف جمهوری اسلامی ایران از توسعه بندر چابهار، توسعه سواحل مکران و محور شرق و بهره‌مندی مردم کشورمان از مواهب دریا و همچنین بهبود پیوند‌های منطقه با کشور‌های منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران و شرکت دولتی آی. پی. جی. ال هند زیر نظر وزارت کشتیرانی هند دارای همکاری‌های منسجم کوتاه مدت و بلندمدت در توسعه نقش بندر چابهار در تجارت بین الملل است، اضافه کرد: در جریان سفر ریاست جمهور سابق به هند در فوریه ۲۰۱۸، قرارداد اجاره کوتاه مدت بین سازمان بنادر و شرکت IPGL امضاء شدد که متعاقب آن عملیات بندری توسط شرکت دولتی هند از دی ماه ۱۳۹۷ آغاز شد که تاکنون ادامه داشته است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دو کشور هند و ایران با احساس نیاز به بهبود پیوند‌های فرامنطقه‌ای خود به صورت مستدام ظرفیت‌های ترانزیت و لجستیک دوجانبه خود را توسعه می‌دهند، گفت: تلاش هند در ارتقای این بندر انجام فعالیت‌های بندری، دریایی و سرمایه گذاری در حوزه تجهیز بندر چابهار است و در این راستا دو طرف دارای یک قرارداد بلند مدت در این زمینه هستند.

آقایی افزود: سرمایه گذار هندی قرار است تجهیزات راهبردی بندری به ارزش ۸۵ میلیون دلار برای تجهیز اسکله فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار سرمایه گذاری کند که از این میزان تجهیزات سنگین راهبردی به مبلغ مجموع ۲۴ میلیون دلار تامین شده است که شامل شش دستگاه جرثقیل‌های موبایل ساحلی با ظرفیت‌های سنگین و تجهیزات جانبی برای خدمات به کالا‌های فله، عمومی و کانتینری است.

وی با تاکید بر اینکه این تجهیزات با قابلیت کار در حالت دیزل و حالت برق در ایران منحصر به فرد تلقی می‌شوند، اظهار کرد: هند اولین محموله گندم اختصاص یافته به افغانستان را در سال ۲۰۱۷ از طریق بندر چابهار حمل کرد و پس از آن دومین محموله اختصاصی گندم در سال ۲۰۲۰ به افغانستان حمل شد که طی این مدت بیش از پنج میلیون تن کالای فله و ۱۵ هزار کانتینر در فاز اول بندر شهید بهشتی تخلیه و بارگیری شده است.

آقایی با بیان اینکه چابهار به یک کریدور کلیدی ترانزیت و حمل و نقل تبدیل خواهد شد، گفت: این امر می‌تواند هند را از طریق ایران به افغانستان و دیگر کشور‌های آسیای میانه متصل کند؛ لذا انتظار می‌رود طرف هندی ضمن تسریع در فعال‌سازی قرارداد بلندمدت فی‌مابین، اهتمام لازم در توسعه بازار، بازاریابی و توسعه فعالیت تجاری دریایی را از طریق بندر چابهار به کار گیرد.

وی در ادامه زیرساخت‌های بندری و توسعه فیزیکی انجام شده به همراه ارائه تخفیفات قابل توجه در هزینه‌های بندری و دریایی بندر چابهار توسط جمهوری اسلامی ایران را فرصت مناسبی برای طرف هندی بر شمرد و افزود: ضروری است طرف هندی نیز با فعالسازی مکانیزم تخفیفات بندری و دریایی برای کالا‌ها و کشتی‌های از مبدا و مقصد بندر چابهار در بنادر کشور هند تلاش کند.   مدیر کل بنادر و دریانوردی این استان بر ایجاد سهولت برای تردد‌های دریایی تجاری به بنادر کشور هند و چابهار و تبدیل چابهار به اولویت دولت هند برای انتقال دریایی کالا به مقاصد و از مبادی بنادر منطقه از قبیل روسیه، آسیای میانه و افغانستان از سوی طرف هندی تأکید کرد.   بیشتر بخوانید: تخلیه کالا‌های اساسی در بنادر کشور به ۲۶ میلیون تن رسید   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی وزارت راه بنادر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت راه بنادر بنادر و دریانوردی بندر چابهار طرف هندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم

 نماینده ویژه رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان در گفت‌وگویی به تبیین آخرین وضعیت روابط تهران- کابل پرداخت.
 
به گزارش ایسنا؛ حسن کاظمی قمی در خصوص توجه خاص افغان‌ها به چابهار گفت: سیاست ما این بوده حوزه مکران و چابهار توسعه پیدا کند و برنامه‌های توسعه‌ای را دنبال می‌کنیم.
 
وی در ادامه گفت: از جمله اقداماتی که در منطقه چابهار و مکران صورت می‌گیرد مسئله احداث فرودگاه بزرگ بین‌المللی است. ما به دنبال جذب سرمایه‌گذار خارجی در منطقه چابهار هستیم.
 
کاظمی قمی در  گفت‌وگو با ایراف در خصوص حق‌آبه ایران و رویکرد نمایندگی ایران در مورد واکنش‌های دولت سرپرست افغانستان در این موضوع اشاره کرد: آنچه دارالحکومه انجام می‌دهد، برآمده از تصمیمی است که در دارالخلافه در قندهار گرفته می‌شود. رهبری طالبان اعلام کرد در چارچوب معاهده ۱۳۵۱ باید حق آب مردم ایران را بدهند و حکم حکومتی داد.
 
وی در پاسخ به سوالی در مورد روش برخورد ایران با طالبان تصریح کرد: در دوران حکمرانان جدید در افغانستان از مسیر اقدامات دیپلماتیک و سایر اقدامات حرکت می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کند.
 
نماینده ویژه رئیس‌جمهور در خصوص خط راه‌آهن چابهار به افغانستان گفت: مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آب‌های آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل می‌کند. در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینی‌ها دنبال می‌کنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.
 
وی اشاره کرد: احتمالاً نشست‌های سه جانبه‌ای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد. کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کرده‌اند. ثبات و امنیت منطقه در گرو ثبات و امنیت افغانستان است.
 
کاظمی قمی در پایان گفت: افغانستان مسیر دستیابی‌اش به آب‌های آزاد از ایران کوتاه‌ترین و امن‌ترین حتی اقتصادی‌ترین است. با توجه به شرایطی که امروز به ویژه با بحران اوکراین بوجود آمده، مسئله کریدورهای ترانزیت منطقه‌ای معنای جدی‌تری به خودش گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • پلمب سه شرکت حمل و نقل بار و مسافر در قروه
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • هدفگذاری دولت برای توسعه همکاری تجاری با کشور‌ها
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  •  تاکید بر افزایش همکاری‌های بنادر گلستان و بندر امیرآباد
  • از مردم افغانستان حمایت می کنیم
  • نماینده ویژه رئیس‌ جمهور : نقش حمایتی از مردم افغانستان را دنبال می‌کنیم