Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@03:44:54 GMT

تشریح سه ضلع مثلث تشکیل فساد اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۱۶۰۰

تشریح سه ضلع مثلث تشکیل فساد اقتصادی

رئیس کل دادگستری استان تهران «عدم نظارت به‌موقع» و «عدم رعایت فرایندهای قانونی» را دو عامل اصلی بروز مفاسد کلان اقتصادی در تمامی حوزه‌ها ذکر کرد و گفت: لازم است تا برای برخورد ریشه‌ای با مفاسد گلوگاه‌های بروز مفاسد از سوی دستگاه‌های متولی مسدود شوند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از میزان علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در حاشیه نشست قضات مجتمع ویژه جرایم اقتصادی با معاون اول قوه قضاییه به تشریح ضرورت و تاثیر مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت و گفت: مقوله مبارزه با فساد از جمله اولویت‌هایی است که از قبل در دستور کار دستگاه قضایی قرار داشته و در حال حاضر با توجه به عنایت خاص شخص ریاست معزز قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای محسنی نسبت به این امر، تاکید بر این است که با مساله فساد در همه ابعاد آن اعم از اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در چارچوب موازین قانونی بدون اغماض و بدون ملاحظه و با قاطعیت برخورد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل دادگستری استان تهران مبارزه با فساد را سیاستی اصولی و راهبرد ریاست قوه قضاییه در دوره «تحول و تعالی» برشمرد و گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در زمینه برخورد با فساد و توجه ویژه ایشان به این مهم در حکم انتصاب ریاست قوه قضاییه، مجموعه قضایی استان تهران نیز بر خود واجب می‌داند که در عرصه مبارزه با فساد نقش‌آفرین باشد.

وی تضمین حقوق عمومی جامعه را در گروء مبارزه با فساد دانست و عنوان کرد: ضرر و خسارت ناشی از بروز فساد متوجه همه بخش‌های جامعه خواهد شد. زمانی که یک فساد اقتصادی در بخشی رخ می‌دهد، متضرر و زیان‌دیده از این جرم کل جامعه است و یکایک افراد ذی‌حق و به نوعی متضرر شناخته می‌شوند.

القاصی «حساسیت»، «جدیت» و «قاطعیت» را لازمه مبارزه با مفاسد برشمرد و اظهار کرد: بر اساس استجازه‌ای که در خصوص مفاسد اقتصادی از مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) گرفته شد، تاکید بر این است رسیدگی به این پرونده‌ها با توجه به اهمیت و ضرورت آن‌ها به‌صورت فوری و خارج از نوبت انجام شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به عوامل بروز مفاسد اقتصادی عنوان کرد: آسیب‌شناسی چگونگی بروز مفاسد کلان اقتصادی حکایت از دلایل و عوامل گوناگونی در این زمینه دارد و این دلایل و عوامل بسته به نوع حوزه بروز آن فساد، متفاوت و متغیر است.

وی «عدم نظارت به‌موقع» و «عدم رعایت فرایندهای قانونی» را دو عامل اصلی بروز مفاسد کلان اقتصادی در تمامی حوزه‌ها ذکر کرد و گفت: معمولا گلوگاه‌های فساد در حوزه دستگاه‌های متولی در حوزه‌های مختلف اقتصادی قرار دارد. به‌طور مثال در حوزه امور بانکی پرونده‌های ارزی زیادی تشکیل شده که اگر در تخصیص ارز دولتی به‌خوبی مدیریت و اهلیت و صلاحیت اشخاص به‌درستی احصاء می‌شد و بر فرایند مصرف این ارز نظارت صورت می‌گرفت، شاهد تشکیل بسیاری از این پرونده‌ها نبودیم.

القاصی در بخش پایانی سخنان خود «سوء نظارت»، «عدم نظارت» و «عدم مدیریت صحیح» از سوی دستگاه‌های متولی را سه ضلع مثلث تشکیل فساد اقتصادی عنوان کرد و گفت: در مجموعه دستگاه قضایی بخشی از وظایف در حوزه نظارت و بخشی در حوزه قضایی است. قطعا در این زمینه دستگاه‌های نظارتی هم‌چون سازمان بازرسی هشدارهای لازم را به دستگاه‌های متولی داده‌اند و در موضوعات مختلف با انجام رسیدگی‌های قضایی و برخوردهای قانونی آثار بازدارندگی ایجاد شده‌است؛ اما با این حال به‌دلیل اینکه گلوگاه‌های بروز فساد در خارج از دستگاه قضایی قرار دارد، لازم است تا برای برخورد ریشه‌ای با مفاسد این گلوگاه‌ها از سوی دستگاه‌های متولی مسدود شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: مبارزه با مفاسد اقتصادی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مبارزه با مفاسد اقتصادی رئیس کل دادگستری استان تهران دستگاه های متولی مبارزه با فساد مفاسد اقتصادی قوه قضاییه بروز مفاسد گلوگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق سوخت در کرمان

سردار ناصر فرشید گفت: به منظور مقابله همه جانبه با پدیده شوم و زیانبار قاچاق، ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان در پی دریافت اخباری مبنی بر قاچاق فرآورده‌های نفتی موضوع را در دستور کار قرار دادند.

وی افزود: در این راستا برابر استعلامات اخذ شده مشخص شد مالکان ۵ دستگاه کامیون با تشکیل یک باند و صدور بارنامه‌های جعلی اقدام به قاچاق سوخت کرده اند که در ادامه ۵ متهم دستگیر و ضمن کشف ۲۵ هزارو ۴۰۰ لیتر سوخت قاچاق از مخفیگاه آنان، با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

سردار فرشید در این راستا از شهروندان خواست در صورت اطلاع از هرگونه موردی در خصوص جرایم و مفاسد اقتصادی، مراتب را با شماره ۰۹۶۳۰۰ سامانه خبری پلیس امنیت اقتصادی در میان بگذارند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • عضو شورای شهر باغستان بازداشت شد
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور
  • انهدام باند قاچاق سوخت در کرمان
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • تشکیل زنجیره سبز برای تصمیم‌گیری در بخش کشاورزی
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • کشف ۴۵۵ کیلوگرم مواد مخدر در شهرستان میناب استان هرمزگان
  • ۸۶ کیلوگرم مواد مخدر در کاشان کشف شد