Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@15:57:16 GMT

واردات کالاهای اساسی در پایان سال 1400 به 19.6 درصد رسید

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۲۰۹۵

واردات کالاهای اساسی در پایان سال 1400 به 19.6 درصد رسید

به گزارش صدای ایران، ایران در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۶۳.۹ میلیون تن به ارزش ۱۰۱.۶ میلیارد دلار تجارت خارجی داشته است که از این رقم  ۱۲۲.۷ میلیون تن به ارزش ۴۸.۶ میلیارد دلار سهم صادرات و ۴۱.۱ میلیون تن به ارزش بیش از ۵۳ میلیارد دلار برای واردات بوده است.



ترخیص 30.9 میلیون تنی کالای اساسی از گمرک


اما در مورد وضعیت واردات کالا اساسی در تجارت سال گذشته، فرود عسگری-معاون امور گمرکی گمرک ایران - گزارشی به ایسنا اعلام کرد که نشان می دهد از ابتدا تا انتهای سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیون تن کالای اساسی در ۲۵ گروه کالایی با ارزش ۱۹.۶ میلیارد دلار وارد ایران شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ در وزن ۳۲ درصد و ارزش ۶۰ درصد افزایش دارد.



15.5 میلیارد دلار هزینه واردات با ارز ترجیحی



بر اساس این گزارش، از مجموع کالای وارداتی ۲۶.۹ میلیون تن به ارزش ۱۵.۱ میلیارد دلار مربوط به واردات کالای اساسی با ارز ترجیحی است که نشان می دهد نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن ۳۳ درصد در وزن و ۷۵ درصد در ارزش افزایش داشته است.



ذرت مثل همیشه در صدر کالاهای اساسی



جزئیات واردات کالای اساسی با ارز ۴۲۰۰ از این قرار است که بالاترین میزان به روال قبل به ذرت، با ۹.۸ میلیون تن اختصاص دارد که ارزش آن به حدود ۳.۴ میلیارد دلار می‌رسد. واردات ذرت نسبت به سال قبل از این دوره، یک درصد در وزن کاهش و ۳۵ درصد در ارزش افزایش داشته است.



اوضاع گندم و جو



در سایر اقلام نیز هفت میلیون تن گندم به ارزش بیش از ۲.۴ میلیارد دلار وارد شده که ۱۳۵ درصد در وزن و ۱۹۷ درصد در ارزش رشد نشان می‌دهد.  برای واردات جو نیز  ۳.۳ میلیون تن به ارزش بیش از یک میلیارد دلار ثبت شده که با افزایش ۷۹ درصدی در وزن و ۱۱۶ درصد در ارزش همراه بوده است.



افزایش 138 درصدی هزینه واردات روغن



همچنین ۲.۳ میلیون تن به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار انواع دانه‌های روغنی وارد شده که از لحاظ وزنی یک درصد کاهش اما از نظر ارزش ۳۱ درصد افزایش داشته است. واردات روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام نیز ۱.۹ میلیون تن به ارزش ۲.۷ میلیارد دلار است  که ۵۵ درصد در وزن و ۱۳۸ درصد در ارزش رشد داشته است.

در سال گذشته ۲.۳ میلیون تن کنجاله سویا به ارزش بیش از  ۱.۲ میلیارد دلار وارد شده که وزن آن ۲۸ درصد و  ارزش آن ۶۰ درصد افزایش داشته است.



در رابطه با واردات دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز ۲۲.۲  هزار تن به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار وارد شده که نشان می‌دهد ۴۵ درصد در وزن و ۵۸ درصد در ارزش افزایش داشته است.



فقط 4.4 میلیارد دلار با ارز نیمایی وارد شد


طبق گزارش معاون امور گمرکی گمرک ایران، از مجموع ۳۰.۹ میلیون تنی واردات کالای اساسی ۳.۹ میلیون تن مربوط به کالای اساسی وارداتی با ارز غیر ترجیحی و به عبارتی ارز نیمایی است که ارزش آن به ۴.۴ میلیارد دلار از مجموع ۱۹.۶ میلیارد دلار کالای اساسی وارداتی می‌رسد. این واردات ۲۵ درصد در وزن و ۲۴ درصد از لحاظ ارزش رشد داشته است.



سایر نیماییهای اساسی 



از اقلام وارداتی با ارز نیمایی می‌توان به برنج با ۱.۵ میلیون تن به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار، شکر ۱.۲ میلیون تن به ارزش ۵۴۴.۳ میلیون دلار، لاستیک سنگین به وزن ۹۶.۴ هزار تن به ارزش بیش از ۳۵۱.۸ میلیون دلار و همچنین ماشین آلات تولید کننده کالای اساسی با  ۴۳.۴ هزار تن به ارزش ۴۰۲ میلیون دلار اشاره کرد.

داروهای دامی ضروی ۵۳۹ تن به ارزش ۵۷.۹ میلیون دلار، سموم تکنیکال شیمایی با ۱۰.۹ هزار تن به ارزش ۱۰۹.۴ میلیون دلار و کودهای شیمایی با ۲۲۲.۸ هزار تن به ارزش ۱۶۷.۸ میلیون دلار، دیگر کالاهای اساسی وارداتی با ارز نیمایی است. 


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: واردات کالاهای اساسی ارز4200 میلیون تن به ارزش ۱ میلیارد دلار وارد افزایش داشته هزار تن به ارزش ۶ میلیارد دلار ارزش بیش درصد در وزن درصد در ارزش میلیون دلار کالای اساسی ۹ میلیون تن وارد شده نشان می دهد ارز نیمایی ۳ میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا چهارم اردیبهشت ماه سال جاری، ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان 662 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 108  میلیون دلار و برای خدمات 110 میلیون دلار  به نرخ 44038 تومان و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 585 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

دلار مبادله‌ای ثابت ماند؛ یورو کاهشی شد




طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 578 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 83  میلیون دلار و در مجموع 662 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 450 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 182 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 145 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 122 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 181 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 174، 27، 142، 94 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز چهارم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 28 میلیون دلار ارز نیمایی و 147 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • آیا رویه واردات در مقابل صادرات خود اصلاح می‌شود؟
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟