Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان رئیس پارک علم و فناوری خوزستان با اشاره به فعالیت شورای عالی فناوری و نوآوری استان خوزستان، بر لزوم همکاری بین صنایع و شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد.

دکتر محمد راضی جلالی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از مهمترین علل بالا بودن نرخ بیکاری خوزستان، نبود هماهنگی صنایع بزرگ با شرکت‌های دانش بنیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه صنایع اطلاعات کافی و لازم از توانمندی شرکت‌های دانش بنیان را دارند و نه شرکت‌های دانش بنیان اطلاعی از نیازها و اولویت‌های فناورانه صنایع و دستگاه‌ها دارند؛ در این شرایط، پارک علم و فناوری خوزستان به عنوان یک حلقه وصل عمل می‌کند و با دریافت اعلام نیازها از صنایع بزرگ و کوچک و ارائه آن‌ها به شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند زمینه را برای توسعه این شرکت‌ها  فراهم کند.

وی با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در پارک علم و فناوری خوزستان، افزود: مهمترین دغدغه‌های شرکت‌هایی که در حال حاضر در پارک علم و فناوری خوزستان داریم معضل فضای فیزیکی است.

راضی جلالی گفت: به عنوان مثال فضای فیزیکی در تملک پارک علم و فناوری خوزستان چیزی حدود ۱۸۰۰ متر مربع است و سایر فضاهایی که داریم اجاره‌ای هستند ولی جالب است بدانید در یکی از استان‌ها ۵۲۰ هکتار زمین در اختیار پارک علم و فناوری آن استان قرار دارد.

وی افزود: وقتی هدف‌گذاری، اجماع و رویکرد بین صنایع و دستگاه‌های مختلف یکسان باشد می‌بینیم که در جهت رفع مشکلات مربوط به اشتغال و توسعه پایدار، همه سازمان‌ها و صنایع دست به دست هم می‌دهند و بستر را برای فعالیت شرکت‌های دانش بینان فراهم می‌کنند. شرکت‌هایی هستند که بارها و بارها مقام معظم رهبری از آن‌ها نام برده و از آن‌ها حمایت کرده‌اند و بعضا نقد کرده‌اند از صنایع بزرگی که از آن‌ها حمایت شده اما نتوانسته‌اند رضایتمندی مردم را کسب کنند و علت آن هم این است شرکت‌های بزرگ عموما دانش بنیان نیستند.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان تاکید کرد: خواسته کنونی مقام معظم رهبری این است که صنایع، دانش بنیان شوند یعنی فراتر از اینکه شرکت‌های دانش بنیان در صنایع فعالیت کنند زیرا هم بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند، هم بازه زمانی تولید کم می‌شود، هم خروج ارز کاهش پیدا می‌کند، هم بازار رقابت برای تولیدکنندگان فراهم خواهد شد و هم می‌توانیم به بازار بین‌المللی وارد شویم؛ اکنون چقدر توانسته‌ایم از ظرفیت بازار عراق استفاده کنیم؟

وی افزود: واقعیت این است یکی از مهمترین عواملی که از ابتدای انقلاب تاکنون اقتصاد کشور را سرپا نگه داشته و پویا و رو به رشد کرده، فعالیت همین جوانانی بوده که در شرکت‌های دانش بنیان و فن‌آور در حال فعالیت هستند.

راضی جلالی با اشاره به فعالیت شورای عالی فناوری و نوآوری استان خوزستان گفت: امیدواریم بتوانیم با همکاری همه دستگاه‌ها و حمایت ویژه استاندار خوزستان، چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان و فن‌آور از جمله چالش بانک‌ها، مالیات و بیمه و بروکراسی اداری دست و پا گیر را مرتفع کنیم. هدف‌گذاری ما این است که برگزاری نشست شورای عالی فناوری و نوآوری به صورت ماهانه برگزار شود و در ذیل آن کارگروه‌های تخصصی تشکیل شوند تا خروجی عملیاتی‌تری را شاهد باشیم.  

وی با اشاره به کارگروه‌های شورای عالی فناوری و نوآوری، بیان کرد: کارگروه نفت، گاز و پتروشیمی که در ذیل آن شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت ملی حفاری، شرکت نفت و گاز اروندان، پتروشیمی و صنایع وابسته حضور دارند، از جمله کارگروه‌های مهم این شورا خواهد بود. با توجه به ظرفیت بالای خوزستان در حوزه کشاورزی، کارگروه دوم ما با عنوان کشاورزی، دامپروری و شیلات، تمام مجموعه‌های مرتبط با این حوزه را در این کارگروه کنار هم قرار می‌دهد. کارگروه سوم نیز صنعت و معدن است. کارگروه آب و انرژی و کارگروه سلامت، بهداشت و محیط زیست نیز از دیگر کارگروه‌های شورای عالی فناوری و نوآوری محسوب می‌شوند.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان یادآور شد: جلسات این کارگروه‌ها به صورت هفتگی برگزار می‌شوند و خروجی آن‌ها، دریافت نیازهای فناورانه صنایع و دستگاه‌ها است که آن‌ها را در اختیار پارک علم و فناوری قرار داده و به تبع آن، در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی علمی و آموزشی خوزستان پارك علم و فناوري فناوري نوآوري دانش بنیان شرکت های دانش بنیان صنايع شورای عالی فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خوزستان شرکت های دانش بنیان کارگروه ها دستگاه ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مدیر برنامه ملی آبادیران، طی سخنانی در نشست عقد توافق نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سامانه‌های تامین‌مالی جمعی اظهار داشت: سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان در حل مسائل مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

دبیرخانه برنامه ملی آباد ایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش بنیان و همچنین در راستای هم‌افزایی با نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تأمین مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده است.

مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه با حضور حبیب الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تأمین مالی و توسعه سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح سپید عام‌المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام‌المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در امر مردمی سازی در نشست عقد توافق‌نامه با کمیته امداد امام خمینی و سامانه‌های تأمین مالی جمعی طی سخنانی گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مساله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی‌های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت‌های دانش بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته‌ایم. از ۵۵ شرکت دانش بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان رسیده‌ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به همه این‌ها می‌توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

به گفته او، برنامه ملی آبادیران، اساساً با یک چنین دغدغه‌ای (بهره گیری از توانمندی‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع‌تری وارد میدان شده است و طی آن می‌کوشیم تا عرصه را برای جمع آوری کمک‌های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم و نهادهای متولی آبادانی و پیشرفت، گروه‌های جهادی و مردمی هم می‌توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش بنیان‌ها به رفع نیازمندی‌های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: در توافق‌نامه ای که امروز با کمیته امداد امام خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، از آن دست طرح‌هایی که در راستای ماموریت‌هایش قرار می‌گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت‌های این سامانه تأمین مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تأمین مالی جمعی شرکت‌های دانش بنیان است و زمینه را برای به‌کارگیری توانمندی‌های دانش بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌کند.

در ادامه، مرشدی، مدیر کل دفتر تأمین مالی معاونت علمی گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده است تا ما حصل این دو دهه تلاش، خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی بنمایاند.

به گفته او، سکوهای تأمین مالی از جمله اقداماتی است که می‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی ادامه داد: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ‌سازی خوبی در حال انجام است و می‌تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح‌ها وارد بحث‌های پلتفرمی شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام خمینی هم طی سخنانی بر جایگاه زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش بنیان کردن کسب و کارها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال‌های گذشته است.

وی، ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق‌نامه تأمین مالی دانست و افزود: محصول این توافق‌نامه بی شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری‌ها است.

آسوده در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام خمینی در عملیاتی کردن این توافق‌نامه اشاره کرد و گفت: پای کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مساله ما است که می‌کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

توافق با سامانه‌های تأمین مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تأمین مالی جمعی آبادیران دارند می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

کد خبر 6097968

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان