Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌بی‌سی نیوز گروهی بین‌المللی از پژوهشگران از سوئد، انگلیس و فنلاند بیش از یک میلیون نفر را در سوئد که فاصله فوریه ۲۰۲۰ و مه ۲۰۲۱ به کرونا مبتلا شده بودند، با ۴ میلیون بیمار کنترل که آزمایش کرونایشان منفی بود، مقایسه کردند.

نتایج این پژوهش که در ژورنال BMJ منتشر شده است، نشان داد سه تا شش ماه پس از ابتلا به کووید-۱۹ بیماران در معرض خطر بیشتر تشخیص ایجاد لخته‌های خونی در پاها یا ریه‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماران تا سه ماه پس از عفونت کووید-۱۹ به طور خاص در معرض افزایش قابل‌توجه خطر «ترمبوز ورید عمقی» (DVT)، لخته شدن خون در وریده‌های عمقی ران‌ یا ساق پا بودند.

بیماران همچنین تا شش ماه پس از عفونت کووید-۱۹ در معرض خطر بالاتر دچار شدن به «آمبولی ریوی»(PE)، لخته شدن خون در رگ‌های خونی و حرکت این لخته به درون شریان ریوی، بودند.

این پژوهشگران می‌گویند نتایج بررسی‌شان به مجموعه فزاینده‌ای از شواهد درباره رابطه میان کووید-۱۹ و لخته‌های خونی وخیم اضافه می‌شود و اطلاعاتی جدیدی در این باره به دست می‌دهد که این افزایش خطر تا چه مدتی ممکن است طول بکشد.

به نظر این پژوهشگران، یافته‌های فعلی پیامدهای عمده‌ای از لحاظ سیاست مواجهه با کرونا دارند و اهمیت واکسیناسیون بر ضد کووید-۱۹ را نشان می‌دهند.

این پژوهشگران همچنین می‌گویند بیماران کووید-۱۹ - «به خصوص بیماران پرخطر»- باید داروی ضد انعقادی دریافت کنند تا به جلوگیری از ایجاد این لخته‌های خونی کمک شود.

این پژوهشگران در طول دوره بررسی، ۴۰۱ مورد DVT در میان بیماران کووید-۱۹ مشاهده کردند، در حالی که در میان بیماران با آزمایش منفی این میزان ۲۶۷ مورد بود.

در همین حال، در بیماران کووید-۱۹ ۱۷۶۱ مورد PE رخ داد، در حالی که در گروه کنترل این میزان ۱۷۱ مورد بود.

بیماران کووید-۱۹ که بیماری‌های زمینه‌ای هم داشتند، دچار عفونت شدید کرونا شده بودند یا در موج اول پاندمی در اوایل سال ۲۰۲۰ مبتلا شده بودند، در معرض خطر بیشتر لخته شدن خون بودند.

اما افزایش خطر فقط به لخته شدن خون منحصر نمی‌شد. این بررسی همچنین نشان داد که تا دو ماه پس از عفونت کووید-۱۹ خطر خونریزی هم افزایش می‌یابد.

این پژوهشگران به محدودیت‌های بررسی‌شان هم اشاره کرده‌اند، از جمله اینکه این بررسی مشاهده‌ای بوده است و نه یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده کنترل‌شده.

همچنین این پژوهشگران پذیرفتند که لخته شدن در بیماران کووید-۱۹ ممکن است کمتر از حد واقعی تشخیص داده شده باشد و اطلاعات درباره وضعیت واکسیناسیون بیماران هم در دسترس نبوده است.

نظریه‌های گوناگونی درباره سازوکار زیستی رابطه میان کرونا و لخته شدن خون وجود دارند، از جمله وجود آنتی‌بادی‌های «یاغی» ناشی از عفونت کرونا که باعث می‌شوند سلول‌های خونی خواص ضد لخته‌شدگی‌شان را از دست بدهند و ایجاد پروتئین‌های خاص بوسیله سلول‌های اندوتلیالی - پوشش درونی رگ‌هایخونی- به خاطر التهاب ناشی از ویروس که به لخته شدن خون منجر می‌شود،

کد خبر 668346 برچسب‌ها كروناويروس خون

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس خون بیماران کووید ۱۹ لخته های خونی لخته شدن خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۶۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود.

به گزارش مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محققان: نگران لخته خون ناشی از تزریق واکسن آسترازنکا نباشید واکسن آسترازنکا از چرخه تزریق خارج شد بزرگ‌ترین سازنده واکسن، تولید واکسن آسترازنکا را متوقف کرد

دیگر خبرها

  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت