Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مکی» کارشناس مسائل اروپا در تشریح دلایل و ابعاد اخراج دیپلمات‌های روسیه توسط کشورهای جدید در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: تجاوز روسیه به اوکراین صرفاً محدود به بحث نظامی نمی‌شود، بلکه به هر ترتیب ما شاهد یک جنگ موازی دیگر در عرصه اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک هم هستیم. به عنوان مثال در حدود ۴۳ روز گذشته که از جنگ اوکراین می‌گذرد، بیش از پنج هزار و ۶۰۰ نفر از مقام‌های روسیه در سطوح مختلف سیاسی، امنیتی اقتصادی و نظامی مورد تحریم قرار گرفتند و هر چه این جنگ در اوکراین طولانی‌تر می‌شود، ما شاهد هم‌گرایی بیشتر اتحادیه اروپا هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اخیراً لیتوانی به عنوان اولین کشور اروپایی، واردات گاز روسیه برای مصارف خانگی را ممنوع اعلام کرد و همچنین سفیر این کشور را از خاک خود اخراج کرده بود.

وی ادامه داد: کشورهای دیگری مانند آلمان هم ۴۰ نفر از دیپلمات‌های روسیه را از خاک خود اخراج کردند و دانمارک هم ۱۵ دیپلمات روسیه را از خاک خود بیرون کرده است. فرانسه هم به سفیر و دیپلمات‌های روسیه اعلام کرده که باید خاک این کشور را ترک کنند و تمام این اقدامات را باید یک جنگ روانی جدید علیه پوتین دانست. بسیاری معتقدند که این مدل از رفتار علیه دیپلمات‌های روسیه، به نوعی به پرونده کشتار شهر بوچا ربط دارد و البته در این میان وحدت نظر بین کشورهای اروپایی هم کاملاً حس می‌شود. اینکه روسیه در قبال این اقدام کشورهای اروپایی دست به اجرای چه سناریویی خواهد زد، مساله‌ای است که بخشی از آن در همان ابتدای حمله روس‌ها به اوکراین مشخص شد. روسیه به صورت کلی دو اهرم برای اعمال فشار بر اروپا و آمریکا در اختیار دارد که نخست، حمله نظامی به اوکراین و کشورهای عضو ناتو بود و دیگری بحث خودداری از صادرات انرژی به کشورهای اروپایی تلقی می‌شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: مسکو هر دو سناریوی مذکور را طی یک ماه و نیم گذشته انجام داده است اما به نظرم بحث اخراج دیپلمات‌های روسیه از کشورهای اروپایی چندان بر پرونده تنش مسکو و بروکسل تاثیر نخواهد گذاشت. در عرصه میدانی قطعاً روس‌ها فهمیده‌اند که باید در تاکتیک‌های نظامی خود تغییر ایجاد کند و به همین دلیل ارتش روسیه از شمال، حومه کی‌یف و مناطق دیگر عقب‌نشینی کرده و به سمت شرق و مناطق جنوب و شمال شرقی اوکراین تغییر مسیر داده است. مسکو به خوبی متوجه شده است که حتی حمله به کی‌یف هم نمی‌تواند برای آنها در شرایط کنونی خروجی قابل قبولی داشته باشد و به همین دلیل است که تغییر تاکتیک در عرصه نظامی را شاهد هستیم. مسأله‌ای که در این میان مطرح می‌شود این است که آیا اخراج دیپلمات‌های روسیه توسط کشورهای اروپایی می‌تواند بر روند مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر بگذارد یا خیر.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پاسخ به این سوال با ابهامات بسیار زیادی روبه‌رو است؛ چراکه همچنان روسیه بر تامین منافع حداکثری خود اصرار می‌کند و این در حالیست که کمک‌های تسلیحاتی و نظامی ایالت متحده و سایر کشورهای اروپایی به اوکراین ادامه دارد. اخیراً آمریکایی‌ها بسته‌های مالی زیادی را برای اوکراین تصویب و ارسال کرده‌اند. به عنوان مثال چند روز پیش یک بسته ۳۰۰ میلیون دلاری و یک بسته ۱۰۰ میلیون دلاری به صورت جداگانه مورد تصویب قرار گرفت که بخش اعظم آن را تسلیحات نظامی تشکیل می‌دهد. لذا فکر می‌کنم که تداوم ارسال کمک‌های غرب به کی‌یف، یا موجب عقب‌نشینی روس‌ها می‌شود یا اینکه کرملین را مجبور به پذیرش آتش‌بس و مذاکره خواهد کرد. به همین دلیل وضعیت کنونی از منظر نظامی به صورت سابق ادامه خواهد داشت و تا زمانی که دو طرف به نقطه مشترک نرسند هیچ خروجی در مورد مذاکرات نمایان نخواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آلمان اتحادیه اروپا روسیه فرانسه ولادیمیر پوتین آمریکا اوکراین بروکسل لیتوانی جو بایدن اخراج دیپلمات های روسیه کشورهای اروپایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت اوکراین تصمیم خود برای تغییر در وضعیت حکومت نظامی را که از فوریه ۲۰۲۲ میلادی در این کشور اجرایی شده، به شورای اروپا اعلام کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امضای این فرمان تصمیم پارلمان کشورش برای گسترش حکومت نظامی در این کشور را تایید کرد. 

این فرمان که در ۲۳ آوریل صادر شد، شامل ایجاد مناطق نظامی در خط مقدم است که برخی از مناطق اشغالی را نیز دربرمی‌گیرد. در این مناطق اشغالی دولت اکنون این اختیار را دارد که بطور موقت اموال عمومی را برای اهداف نظامی تصرف کند.

شهر زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین از جمله این مناطق است که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تا حد زیادی ویران شده است و بسیاری از دارایی‌ها در جریان بیش از دو سال نبرد سنگین تخریب یا رها شده‌اند.

بر اساس قانون حکومت نظامی که از ۲۴ ماه فوریه ۲۰۲۲ اجرایی شده، فرماندهی نظامی اوکراین می‌تواند آزادی رفت‌وآمد شهروندان را محدود و اموال خصوصی یا مشترک را برای نیازهای دولتی مصادره کند.

تعلیق بندهای حقوق بشری کنوانسیون اروپا در اجرای حکومت نظامی

دولت اوکراین در راستای افزایش تدابیر حکومت نظامی خود، در اوایل ماه آوریل شورای اروپا را از تعلیق برخی از بندهای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و آزادی  مطلع کرد.

بر اساس این درخواست، دولت اوکراین مفاد این کنوانسیون مانند مصون ماندن مسکن، محرمانه بودن مکاتبات، عدم مداخله در زندگی شخصی و خانوادگی، آزادی رفت و آمد و انتخاب آزادانه محل سکونت و عدم استفاده و تصرف دارایی‌ها را رعایت نخواهد کرد.

در حالی که این تغییرات مطابق با کاربردهای معمول در حکومت نظامی است، اما برجسته کردن آنها می‌تواند در تضاد با تضمین‌های حقوق بشری باشد که اوکراین می‌بایست در جهت درخواست عضویتش در اتحادیه اروپا انجام دهد.

مقابله با فرار مشمولان

فرمان جدید همچنین شامل محدودیت‌هایی در انجام خدمات کنسولی برای اوکراینی‌های خارج از کشور است که در صورت عدم به‌روزرسانی مدارک مربوط به ثبت نام نظامی‌شان اعمال خواهد شد. به این ترتیب مردان مشمول خدمت اجباری برای تمدید پاسپورت یا تهیه سایر مدارکشان در زمان حضور در خارج از کشور، ممکن است با مشکل مواجه ‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشری هلسینکی در اوکراین از این تصمیم به ویژه برای اوکراینی‌هایی که نیاز به کمک اضطراری یا فوری از نمایندگان کنسولی در خارج از کشور دارند، انتقاد کرده است.

با این حال دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از این تصمیم در حساب کاربری خود در «ایکس» دفاع کرد و نوشت: «مردی در سن سربازی به خارج از کشور می‌رود و سپس بازگردد و بخواهد از این کشور خدمات دریافت کند. اینطور نمی‌شود. در کشور ما جنگ است.»

این اقدام چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که زلنسکی برای تقویت ارتش این کشور، قانونی را امضا کرد که حداقل سن خدمت اجباری را از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش می دهد.

بر اساس مقررات حکومت نظامی، مردان در اوکراین ابتدا به خدمت نظامی عادی فراخوانده می‌شوند و سپس می‌توانند توسط دولت برای جنگ در خط مقدم بسیج شوند.

راهکار اوکراین برای دمیدن جان تازه به ارتش با فرض تشدید جنگ از سوی روسیه

اوکراین برای تقویت نیروهایش در جبهه‌های جنوبی و شرقی به نیروهای تازه‌نفس نیاز دارد. این در حالی است که روسیه با تسلیحات و نیروهای نظامی بیشتری که در اختیار دارد همچنان به تلاش‌های خود برای تصرف اراضی اوکراین ادامه می‌دهد.

از زمان تهاجم گسترده روسیه، میلیون‌ها نفر از شهروندان اوکراین عمدتا به کشورهای اروپایی همسایه گریخته‌اند.

آژانس آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) می‌گوید ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند که حدود ۸۶۰ هزار نفر از آن‌ها را مردان بالای ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

 

دیگر خبرها

  • دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها