Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@13:48:33 GMT

دومین معد مرزن‌آباد پلمب شد/روایتی از آشوب در شهر اکسیژن

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۷۰۱۱

دومین معد مرزن‌آباد پلمب شد/روایتی از آشوب در شهر اکسیژن

به خبرگزاری فارس چالوس، تا حالا از نزریک درد طبیعت را دیدی؟ دردهایی مثل ریختن زباله در جنگل را که حتما دیدید! ولی من دردهایی را سراغ دارم که مثل یک تومور ریشه می‌زنند، دردهایی که اگر هزار دست برای کمک بیایند جایش تا ابد درمان نمی شود!

از دور دست نمایی از خاک به چشم می‌آمد، کمی جلوتر غول‌های آهنین، شاید هم سنگ‌ها پودر می‌شوند، زیر پاهای‌مان می‌لرزد چند ثانیه در آن مکان بمانیم سنگ همانند باران می‌بارد؛ چندین کیلومتر آن طرف‌تر و در فراز و فرود جاده، کوه‌ها به حال هم گریانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از هر جا و هر دیاری که باشی اسم شمال به گوشَت خورده یا حداقل یک باری در جنگل‌ها و کوه‌های آن خاطره داری؛ می‌خواهم در این روایت چند دقیقه قاضی باشید تا شاید کوه‌های شمال دیگر دچار دردهای ریشه‌ای نشوند.

چند دقیقه تصور کن دیگر کوهی نیست، این موهبتی که اسمش هم به جان‌مان سنجاق شده است؛ این درد، خیلی تلخ‌تر از آنچه فکرت، تاب تحملش را داشته باشد، توی رگ‌ها خزیده و مُسری‌وار در حال سرایت به زندگی مردم است.

بازوی تنومند

در معادن خبری از آرامش نیست، اینجا حتی خبری از درخت و کوه نیست و همه مفهوم در دستگاه‌هایی خلاصه می‌شود که بازوی تنومند کوه را همانند گندم پودر کنند تا صدایی از طبیعت دیگر به گوش نرسد.

 اینجا، همه چیز، تلخ است!

صدای غول‌های آهنین بر طبیعت قالب است، قهر طبیعت این بار با پراکندگی گرد و خاک بالا زده و در پی بی‌فکری انسان‌هایی که شب را بدون وجدان می‌گذرانند، کوه‌ها را می‌بلعد و سرمایه منابع طبیعی را با خاک یکسان می‌کنند.

 

زمین خاک و آسمان تیره؛ حیوانات دیده نمی‌شوند و پریشانی پرندگان در آسمان تاریک عذاب آور است، چه کسی به کمک طبیعت می‌آید...؟

دومین معدن در مرزن‌آباد پلمب شد

علی قاسمی فرماندار چالوس در ادامه بررسی وضعیت نامناسب برداشت از کوه از پلمب دومین معدن در مرزن‌آباد خبر داد و اظهار کرد: ریخته شدن سنگ و خطرآفرینی برای خودروهای در حال عبور و نداشتن مجوز لازم از مهم‌ترین دلایل این پلمب بوده است.

وی افزود: این واحد معدنی نیز تا تعیین وضعیت و مرتفع شدن مشکل، تعطیل خواهد بود.

شهر مرزن‌آباد که مملو از روستاهای خوش آب و هوا، طبیعت بکر و باغ‌های گسترده و حیوانات است به دلیل تجمع عظیمی از معادن در منطقه و آسیب زدن به طبیعت آن باعث شد که مردم شهر و روستاها بخش  مدت‌هاست نسبت به معادن معترض هستند و آستین همت مسؤولان می‌تواند نجات بخش این شهر باشد.

انتهای پیام/۸۶۰۶۱/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: پلمب معدن حفظ منابع طبیعی علی قاسمی فرماندار چالوس ریزش و رانش مرزن آباد کوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۷۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مریم ملی؛ شاید دیدن خون آبی‌رنگ همان قدر عجیب باشد که یک روز آسمان را کاملاً قرمز ببینیم، با این تفاوت که دیدن یک آسمانِ کاملا قرمزِ یک دست در سیاره ما محال است ولی دیدن خون آبی این قدرها هم دور از ذهن نیست!

خون ما از دو بخش تشکیل شده، بخش سلولی که شامل همان گلبول‎های قرمز و بخش مایع که همان پلاسما است اما همه موجودات زنده چنین ترکیبی در خونشان ندارند و دقیقا به همین خاطر خون همه جانداران قرمز نیست. گلبول‎های قرمزی که در خون ما انسان‎ها و کلی جاندار دیگر وجود دارد یک پروتئین به نام «هموگلبین» دارند که مسئول حمل اکسیژن در پلاسمای خون است. این پروتئین در ساختارش آهن دارد برای همین هم هست که می‏گویند وقتی آهن خون کم بشود شما کم خون می‎شوید و باید قرص آهن بخورید.

هموگلبین باعث می‏شود خون‎مان به رنگ قرمز در بیاید حالا اگر جانداری این ماده را در خونش نداشته باشد مایعی که درون بدنش در حال حرکت است چه رنگی می‎شود؟ عنکبوت‎ها، ماهی‎مرکب، اختاپوس و سخت پوستان مثل خرچنگ نعل اسبی خون‎شان آبی است.

خیلی عجیب و غریب به نظر می‎رسد ولی علت این ماجرا خیلی ساده است، خون این جانداران آن پروتئین معروف که نامش هموگلبین بود را ندارد به جایش پروتیینی دارد که مس در آن حل شده و مسئول انتقال اکسیژن به قسمت‎های بدن است! خون آبی خیلی غیر منتظره و شگفت انگیز به نظر می‎رسد ولی از این عجیب‎تر هم داریم، خون زرد! خیار دریایی و بعضی از سوسک‎ها خون‎شان زرد است، توی خون این جانداران رنگ‌دانه‌های زردی به نام «وانابین» وجود دارد که باعث زردی خون می‌شود و این ماده مسئول انتقال اکسیژن به بقیه بدنشان نیست. محقق‌ها هنوز دارند آزمایش می‌کنند تا بفهمند وانابین در خون زرد این جانداران دقیقا چه کاربردی دارد.

 بالاخره می‌رسیم به خون سبز که نتیجه وجود «کلروکرئورین» در خون بعضی از جانداران است. زالو و کرم‎ها تا وقتی اکسیژن خوبی به آن برسد خون سبز دارند ولی وقتی خون‎شان غلیظ شود و اکسیژن کمتری داشته باشد آرام آرام به قرمز روشن در می‎آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • انریکه بود که جلوی آشوب امباپه را گرفت
  • محدودیت های ترافیکی پایان هفته در جاده های شمالی کشور
  • اعلام محدودیت های ترافیکی پایان هفته در جاده های شمالی کشور
  • ویدئو| روایتی تلخ از عملیات‌های تروریستی گروهک انصارالفرقان
  • ذوب‌آهن به نیمه‌نهایی لیگ بسکتبال برگشت/ جبران شکست مقابل طبیعت
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن