Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@14:30:33 GMT

توسعه همکاری میان دانشگاه‌های هنر ایران و صربستان

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۸۲۶۵

توسعه همکاری میان دانشگاه‌های هنر ایران و صربستان

در دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران با رئیس دانشگاه هنر بلگراد بر توسعه همکاری میان دانشگاه‌های هنر ایران و صربستان تاکید شد.

به گزارش ایسنا، رشید حسن‌پور سفیر جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ۱۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ برابر ۷ آوریل ۲۰۲۲ با پروفسور ماریانا نیکولیچ Marjana Nikolic رئیس دانشگاه هنر بلگراد، معاون و روسای دانشکده‌های موسیقی، هنرهای کاربردی، هنرهای ترسیمی و هنرهای دراماتیک دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار امیر پورپزشک رایزن فرهنگی و عطایی مسئول روابط دوجانبه سفارت نیز حضور داشتند.

رئیس دانشگاه بلگراد در ابتدای این دیدار با اشاره به حضورش در برنامه جشن نوروز و کنسرت موسیقی ایرانی گفت: برنامه هنری بسیار خوبی بود و فرصتی شد که با فرهنگ و هنر ایرانی بیشتر آشنا شوم.

او اضافه کرد: دانشگاه ما کوچک اما منحصربه‌فرد است. این دانشگاه که امسال شصت‌وپنجمین سال تاسیس آن است تنها دانشگاه هنر مستقل در منطقه بالکان است و از ادغام چهار دانشکده موسیقی، هنرهای ترسیمی، هنرهای کاربردی و هنرهای دراماتیک که من استاد تمام آن هستم تشکیل شده‌است.  همچنین بخش‌های بین‌رشته‌ای مانند زبان انگلیسی، سیاست فرهنگی و مدیریت فرهنگی هم در دانشگاه وجود دارد.

حسن‌پور سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز با ابراز خوشحالی از حضور در دانشگاه هنر و  تبریک برگزاری انتخابات سراسری صربستان و انتخاب مجدد آقای وچیچ ابراز امیدواری کرد در دوره جدید شاهد تحولات خوبی در روابط دو کشور باشیم و گفت: شرکت شما در مراسم جشن نوروز برای ما افتخار بزرگی بود به‌همین‌دلیل، تصمیم گرفتیم با شما دیدار داشته‌باشیم. برگزاری برنامه‌های نوروز و کنسرت موسیقی در شهرهای نووی‌ساد، بلگراد و نیش دستاورد بسیار بزرگی بود که ضمن نشان دادن عمق و غنای فرهنگ و هنر ایران علاقه‌مندی و تمایل مردم فرهنگ‌دوست صربستان به هنر ایران را نشان داد. از این رو عزم ما برای تقویت همکاری‌ها از جمله در حوزه فرهنگ و هنر جزم می‌شود. ما برای این حوزه اهمیت اساسی و زیربنایی قائلیم و در چندماه اخیر نیز حضور قوی و توانمند رایزنی فرهنگی سفارت این موضوع را به‌خوبی نشان داده‌است.

در ادامه این نشست رئیس دانشگاه هنر اظهار کرد: نقاط اشتراک و تماس زیادی بین دو کشور وجود دارد. ما آمادگی پذیرش ارزش‌ها و ایده‌های جدید و نوآوری را داریم. اخیراً رشته‌های جدید دیپلماسی فرهنگی و کارشناسی‌ارشد هنر در بازی‌های کامپیوتری را راه‌اندازی کردیم. فرهنگ و هنر پل ارتباطی بسیار خوبی برای اجتناب از درگیری و اختلاف است.

او گفت: همکاری‌هایی میان این دانشگاه با ایران وجود داشته‌است. برای مثال دانشکده هنرهای دراماتیک در بخش تئاتر دانشجویی میزبان گروه تئاتر از ایران بود و ما امکان آشنایی با یکی از مسئولان هنرهای دراماتیک ایران را پیدا کردیم. همکاری دیگر در زمینه فیلم بوده‌است که دانشجویان صرب در جشنواره فیلم ایران شرکت کرده‌اند.

در ادامه نشست حسن‌پور سفیر ایران گفت: برای تقویت مناسبات و استمرار و پایدار شدن روابط، همکاری‌های پراکنده باید در یک چارچوب مشخص سازماندهی و برنامه‌ریزی شود. لذا تنظیم یک یادداشت تفاهم اقدام ضروری به‌شمار می‌رود و به موازات آن همکاری‌های مشترک را نیز ادامه دهیم.

در این نشست امیر پورپزشک رایزن فرهنگی ایران گفت: دو کشور ایران و صربستان با برخورداری از تاریخ و فرهنگ کهن نقش قابل‌توجهی در تولید هنر داشته‌اند و ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه روابط در این بخش وجود دارد. دو دانشگاه هنر در ایران و بلگراد با اهداف و ساختار مشابهی که دارند از جمله این ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری هستند.

او اضافه کرد: وجود شخصیت‌های علمی و هنری در این دانشگاه و مراکز علمی ایران که در زمینه‌های مشترکی تخصص و مطالعه دارند، فرصتی بالقوه برای ارتباط و تبادل نظر و همکاری را به‌وجود می‌آورد. برای مثال مطالعات و تحقیقات و آثار علمی شما در زمینه اخلاق رسانه‌ای، آینده فضای رسانه‌ای، بازنمایی هویت ملی و فرهنگی، رسانه‌ها و آموزش‌وپرورش و... در ایران نیز بسیار مورد توجه هستند.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: هنر نزد ایرانیان از دوران کهن جایگاه و اهمیت ویژه‌ای داشته‌است هم در بخش مادی و ملموس که مثلا در نقش‌برجسته‌های پرسپولیس برای جهانیان شناخته‌شده‌ است و هم در اندیشه و جهان‌بینی ایرانیان. فردوسی بزرگ‌ترین شاعر ملی و احیاکننده زبان و هویت ملی در شاهنامه که شاهکاری جهانی‌ست در هزار سال پیش، بیش از ۳۵۰ بار واژه هنر را در ۳۳۷ بیت شعر به‌کار برده اما مهم‌تر از آن، جایگاه و مفهوم هنر در جهان‌بینی و اندیشه ایرانی‌ست که انسان را گوهر و حقیقت آفرینش می‌بیند و معتقد است که گوهر انسان تنها با هنر فعلیت می‌یابد و داشتن گوهر و جوهره خوب به‌تنهایی کارساز نیست. به‌همین دلیل فردوسی معتقد است هنر برتر از گوهر آمد پدید.

او با معرفی دانشگاه هنر ایران و ظرفیت‌های آن به‌عنوان بزرگ‌ترین مجموعه علمی و هنری کشور که از ادغام پنج دانشگاه و دانشکده و مرکز هنری تاسیس شده‌است، مهم‌ترین زمینه‌های همکاری را برگزاری وبینارهای مسئله‌محور و تبادل تجربیات، انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه هنر ایران، برگزاری کارگاه‌های هنری و حضور در رویدادهای هنری دو کشور برشمرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و صربستان دانشگاه هنر هنرهای دراماتیک رئیس دانشگاه دانشگاه هنر فرهنگ و هنر هنر ایران همکاری ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۸۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • ترانزیت خارجی ۷ میلیون تن کالا میان ایران و عراق در سال گذشته
  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد