Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:37:44 GMT

نفت به ریزش بیشتر قیمت تن داد

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۳۸۹۴۰

قیمت نفت تحت تاثیر برنامه کشورهای مصرف کننده برای برداشت ۲۴۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری، در معاملات روز جمعه بازار جهانی کاهش پیدا کرد و در مسیر ثبت حدود سه درصد کاهش هفتگی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت پس از رشد بیش از یک دلاری در ابتدای معاملات، ۵۵ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش یافت و به ۱۰۰ دلار و سه سنت در هر بشکه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش، به ۹۵ دلار و ۶۷ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص پس از ریزش پنج درصدی در معاملات روز چهارشنبه، روز گذشته با اندکی کاهش بسته شده بودند.

آژانس بین المللی انرژی میزان مشارکت کشورهای عضو این سازمان در برداشت ۱۲۰ میلیون بشکه از ذخایر نفت استراتژیک را اعلام کرد. برداشت ذخایر نفت آمریکا و متحدان این کشور در آژانس بین المللی انرژی، دومین برداشت از ذخایر اضطراری در یک ماه گذشته و پنجمین دور برداشت از این ذخایر در تاریخ این سازمان است که با هدف مقابله با اختلالات بازار نفت انجام می گیرد.

تحلیلگران می گویند برداشت از ذخایر نفت استراتژیک که از ابتدای ماه مه تا پایان سال به حدود یک میلیون بشکه در روز می رسد، ممکن است رشد قیمتها در کوتاه مدت را محدود کند اما حجم نفت از دست رفته در نتیجه تحریمها علیه روسیه را به طور کامل جبران نمی کند.

تحلیلگران گروه ANZ Research در یادداشتی نوشتند: اگرچه این بزرگترین آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک است اما عوامل بنیادین بازار را نمی تواند تغییر دهد و احتمالا افزایش بیشتر تولید از سوی تولیدکنندگان بزرگ را به تاخیر می اندازد. این برداشت چشمگیر از ذخایر اضطراری ممکن است مانع از آن شود که اوپک و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا حتی با وجود ماندن قیمتها در حدود ۱۰۰ دلار در هر بشکه، به افزایش تولیدشان سرعت دهند.

سرمایه گذاران همچنین سرگرم ارزیابی عوامل بنیادین بازار نفت در بحبوحه کاهش عرضه روسیه و ابهامات بر سر کندی تقاضا در چین هستند که شهرهایش در پی موج جدید شیوع ویروس کرونا تحت قرنطینه قرار گرفته اند. تحلیلگران شرکت هایتونگ فیوچرز در این باره گفتند: فقط زمان می تواند پاسخ روشنی به این ابهامات بدهد.

یک اندیشکده مرتبط با شرکت CNPC چین برآورد خود از تقاضای چین برای نفت در سه ماهه دوم امسال را به میزان ۱۸۰ هزار بشکه در روز نسبت به برآورد قبلی کاهش داد.

همزمان اتحادیه اروپا پس از برنامه خود برای تحریم زغال سنگ روسیه، در حال بررسی ممنوعیت نفت روسیه است.

بر اساس گزارش رویترز، استفن اینس، مدیرکل شرکت مدیریت دارایی اس پی آی گفت: در دادگاه افکار عمومی، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه افزایش پیدا کرده است و ممکن است شاهد صعود نفت برنت به ۱۲۰ دلار در هر بشکه باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز ششم رمضان قیمت نفت نفت ذخایر نفت ماه رمضان طرح ترافیک 1401 دعای روز ششم رمضان قیمت گوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۳۸۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • ریزش قیمت طلا و انواع سکه در پی کاهش نرخ ارز
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟