Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» تحلیلگر مسائل بین‌الملل در تشریح آخرین وضعیت انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در شرایط کنونی مشکل بوده و باعث تأسف است که در فرانسه از احزاب سوسیال دموکرات که روزی ساز و کار سیاسی و اقتصادی این کشور را شکل داده بودند، حرفی زده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه گروه‌های افراطی و دست‌راستی از چند سال پیش در این کشور دست به کار شدند و اوضاع به حدی دگرگون شده است که حالا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه به عنوان یک گزینه معقول ارزیابی می‌شود. وضعیت در این کشور از حیث سیاست داخلی و مسائل حزبی به سمت و سویی رفته است که رئیس‌جمهور فعلی را جناح میانه و یک مهره مثبت تلقی می‌کنند و در اینجا مردم از ترس راست افراطی به ماکرون و حزب «جمهوری به پیش» رأی خواهند داد.

وی ادامه داد: آنچه نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد این است که امانوئل ماکرون در دور نخست انتخابات از «مارین لوپن» پیشی خواهد گرفت و حتی گفته می‌شود در دور دوم هم شاهد همین اتفاق خواهیم بود. اینکه مردم فرانسه غالباً به ماکرون رأی خواهند داد، ریشه در تقویت جناح راست افراطی در پاریس دارد و البته باید گفت که این موضوع صرفاً مختص فرانسه نیست، بلکه در آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی هم شاهد چنین موضوعی هستیم و راست‌های افراطی به نوعی اوضاع را در دست دارند. اینکه چرا چنین جریان‌هایی در فرانسه اوضاع را به نفع خود رقم زده‌اند عملاً ریشه آن در دگرگونی‌های به وجود آمده در جهان کنونی است. وضعیت فعلی تلألو سیطره غرب بر منابع جهانی است که از دهه‌ها و قرن‌ها پیش تاکنون ادامه دارد و حالا این کشورها مجبور شده‌اند تا ساختار رفاهی خود را تغییر دهند.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: به عنوان مثال خیزش جلیقه‌زردها در پاریس دقیقاً نمایانگر همین وضعیت است و به نوعی نشان می‌دهد که اوضاع در شرایط کنونی اگرچه به نفع ماکرون نیست اما مردم فرانسه احتمالاً از ترس جناح‌های افراطی به وی رأی خواهند داد. موضوع دیگر، بحث پناهجویان و مهاجرانی است که از سال ۲۰۱۵ میلادی و به دلیل برخاستن موج بحران در عراق، سوریه و افغانستان راهی اروپا و به خصوص فرانسه شدند. حالا هم سیل جدیدی از آوارگان این بار از سوی اوکراین به سمت قاره‌سبز و به خصوص فرانسه جاری شده و به همین دلیل شاهد آن هستیم که امانوئل ماکرون به نوعی نمی‌خواهد برای خودش قبل از برگزاری انتخابات، چالش جدید در سیاست خارجی به وجود بیاورد. اینکه می‌بینیم اخیراً نخست وزیر لهستان به دلیل گفت‌وگوی ماکرون با پوتین از وی انتقاد می‌کند، موضوعی است که بدون شک توسط مخالفان و نامزدهای دیگر علیه ماکرون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مجلسی افزود: با توجه به شرایط فعلی تصور می‌شود که رئیس‌جمهور فعلی فرانسه در مقایسه با دو نیروی دست راستی کشورش یعنی مارین لوپن، رهبر حزب اجتماع ملی و «اریک زمور»، رهبر حزب «تسخیر مجدد»، وضعیت بهتری خواهد داشت. آنچه در این میان برای بسیاری از تحلیل‌گران به عنوان یک پرسش باقی مانده این است که آیا لوپن و زمور با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد یا خیر؟ پاسخ به این پرسش شاید برای بسیاری از تحلیل‌گران و مفسران سیاسی آسان باشد اما واقعاً مشخص نیست که دو طرف در کدام تقاطع سیاسی با یکدیگر برخورد می‌کنند یا به ائتلاف می‌پردازند. آنها در برخی از محورها با یکدیگر اختلاف دارند اما در کل نیروهای راستگرا سعی می‌کنند صدای خود را علیه ماکرون بلند کنند و به همین دلیل معتقدم که ائتلاف علنی و نهایی میان این دو، تا حد زیادی دور از ذهن است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این بین کسانی وجود دارند که می‌خواهند وضعیت کنونی فرانسه همانند گذشته ادامه داشته باشد ولی حتی ائتلاف این گروه‌های دست راستی بدون تردید منجر به روی کار آمدن یک دولت ناسیونالیست نخواهد شد. معتقدم در شرایط کنونی امانوئل ماکرون با چالش‌های زیادی رو‌به‌رو است که یکی از آنها می‌تواند پرونده جلیقه‌زردها باشد. متأسفانه بر خلاف آنچه که در ایران گفته می‌شود و مورد تأیید برخی از محافل قرار دارد، جلیقه‌زردها یک ایدئولوژی مشخص ندارند ولی در کشور ما بسیاری از به اصطلاح تحلیل‌گران و متخصصان مسائل اروپا این جنبش را یک جریان ضدسرمایه‌داری معرفی می‌کنند در صورتی که اینگونه نیست. به هر ترتیب این جنبش شاید بتواند آرای ماکرون را متزلزل و چهره او را مخدوش کند اما به هر ترتیب فکر نمی‌کنم چندان تاثیری بتواند روی کلیت انتخابات فرانسه داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: فرانسه مارین لوپن امانوئل مکرون جلیقه زردها راست های افراطی اریک زمور انتخابات ریاست جمهوری 2022 فرانسه امانوئل ماکرون راست افراطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۱۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات

اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اعلام شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به اهمیت حضور مردم در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: حضور غرور انگیز ملت حماسه ساز ایران اسلامی در انتخابات یازدهم اسفندماه سال گذشته، با وجود مشکلات اقتصادی و کمبودها، برگ زرین دیگری از دفتر رشادت و وفاداری به انقلاب اسلامی بود که ان‌شاءالله در 21 اردیبهشت ماه و در مرحله دوم انتخابات با حضور پرشور مردم تکمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه جبهه پایداری انقلاب اسلامی بر مبنای ادای تکلیف و انجام وظیفه، تلاش نمود تا با لحاظ نمودن شاخص‌های گفتمان انقلاب اسلامی در خصوص انتخابات و ویژگی‌های یک نماینده اصلح در مجلس شورای اسلامی نسبت به معرفی نامزدهای اصلح به مردم شریف اقدام نماید.

سخنگوی جبهه پایداری افزود: جبهه پایداری انقلاب اسلامی مفتخر است با درک صحیح از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب که در خطبه نماز عید سعید فطر در فروردین ماه سال جاری نیز به صورت علنی بر آن تأکید کردند و توفیق ملت ایران را در توحید کلمه دانستند و همه فعالان سیاسی_اجتماعی را توصیه به عدم ایجاد دودستگی‌های جعلی کردند، در مسیر حفظ وحدت میان نیروهای انقلاب با اعتقاد کامل گام بردارد و در همین راستا در مرحله دوم از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز لیست نهایی جبهه انقلاب از سوی جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس جمع بندی و مورد توافق قرار گرفت.

عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به منشور فکری و سیره عملی بنیانگذار راحل نظام مقدس جمهوری اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، افزود: آنچه از منظومه فکری امامین انقلاب بر می‌آید، این است که در انتخاب و گزینش نامزدهای انتخابات برای معرفی به مردم، ملاک‌ها و شاخص‌ها مهم است و صرف وابستگی به حزب و گروه و یا قبیله سیاسی نمی‌تواند ملاک عمل قرار گیرد.

متقی‌فر در پایان اسامی نامزدهای لیست نهایی جبهه انقلاب که مورد حمایت مشترک جبهه پایداری انقلاب اسلامی و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هستند را به این شرح اعلام کرد:

1- علیرضا سلیمی

2- غلامحسین رضوانی

3- محمد سراج

4- زهره سادات لاجوردی

5- زهره طبیب‌زاده

6- فاطمه قاسم پور

7- مجتبی زارعی

8- حسین صمصامی

9- حسین نجابت

10- محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

11- علی اصغر پورمحمدی

12- حسن خجسته باقرزاده

13- مهدی شریفیان

14- مهدی عسگری

15- عبدالحسین روح الامینی

16- سعید آجرلو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام لیست شورای ائتلاف و جبهه پایداری در دور دوم انتخابات
  • روز خلیج فارس با شهنواز
  • روز خلیج فارس با شهنواز 
  • اقدام عجیب فوتبال فرانسه برای مقابله با نمادهای اسلامی
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد
  • چرا صدای جنبش‌های دانشجویی عربی در حمایت از فلسطین بلند نمی‌شود؟