Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:47:45 GMT

گردشگری همدان نفس کشید  

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۱۷۱۶

گردشگری همدان نفس کشید  

ایسنا/همدان پس از دو سال رکود اجباری گردشگری به دلیل شیوع کرونا، روند رو به رشد این صنعت از نیمه دوم سال گذشته و همزمان با کاهش  مرگ‌ومیرهای کرونایی و افول این پاندمی آغاز شد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد در تعطیلات نوروز ۱۴۰۱ به اوج خود رسید.

سال ۱۴۰۱؛ سال رونق گردشگری  

به عقیده علی‌اکبر عبدالملکی؛ رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، سال ۱۴۰۰ را برای صنعت گردشگری باید سال آغاز خروج این صنعت از یک دوره رکود و سال ۱۴۰۱ را باید سال رونق گردشگری بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اقامت بیش از ۱۲۰ هزار مسافر نوروزی در همدان  

به گزارش ایسنا، همزمان با روزهای خوش گردشگری کشور در نوروز ۱۴۰۱، گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن ایران نیز سال خوشی را آغاز کرد و پس از دو سال تعطیلی، فعالان این حوزه نفس کشیدند. طبق اظهارات علیرضا قاسمی فرزاد؛ استاندار همدان در این ایام بیش از ۱۲۰ هزار مسافر نوروزی در مراکز اقامتی استان اسکان داشتند.     

۷۷۲ هزار مسافر نوروزی جاذبه‌های گردشگری همدان را دیدند  

علی مالمیر؛ مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز درباره آخرین آمار بازدید گردشگران در نوروز ۱۴۰۱، می‌گوید: از ۲۶ اسفندماه ۱۴۰۰ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۱، ۷۷۲ هزار مسافر نوروزی از جاذبه‌های استان بازدید کرده‌اند.

وی در مورد میزان بازدیدها از جاذبه‌های گردشگری استان بیان می‌کند: در بین آمار بازدیدکنندگان جاذبه‌های استان، جاذبه‌های تاریخی با ۳۵۰ هزار و ۹۵۱ مورد بازدید بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.

مالمیر اضافه می‌کند: در این ایام، غار علیصدر، کتیبه‌های گنجنامه، آرامگاه بوعلی‌سینا و آرامگاه باباطاهر در صدر بازدیدهای علاقمندان به جاذبه‌های گردشگری استان قرار داشتند و سایت موزه میدان مرکزی همدان نیز مورد استقبال کم‌نظیر شهروندان و گردشگران قرار گرفت. 

۴۰ هزار گردشگر در نوروز به بازدید غار علیصدر آمدند 

علی‌محمد عنایتی‌اکمل؛ مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر نیز با بیان این‌که در تعطیلات نوروز حدود ۴۰ هزار نفر از مجموعه غارعلیصدر دیدن کردند، اظهار می‌کند:‌ قطعا حضور گسترده گردشگران در غار علیصدر موجب بهبود کسب و کار و وضعیت اقتصادی سایر حلقه‌های زنجیره گردشگری استان می‌شود.

به گفته او، در حال حاضر جنب و جوش خاصی در گردشگری استان همدان به وجود آمده که یکی از عوامل مهم آن غار علیصدر است و امیدواریم با برنامه‌های پیش‌بینی شده این شادابی و تکاپو را در تعطیلات تابستان نیز شاهد باشیم.

استقبال گسترده گردشگران از روستاهای تاریخی همدان  

اتابک صفری‌تورج؛ مدیر پایگاه ملی مجموعه روستاهای تاریخی همدان نیز در گفت‌وگو با ایسنا، استقبال گردشگران نوروزی از روستاهای تاریخی همدان را مطلوب می‌داند و می‌گوید: قبل از نوروز با همکاری دهیاری‌ سه روستای ورکانه، سیمین و خاکو و همچنین اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان، با نصب بنر در سطح شهر به معرفی ظرفیت‌های این روستاها و محل آنها پرداختیم. 

وی ادامه می‌دهد: همچنین جلساتی با دهیاران و اعضای شورای روستاها برگزار کردیم تا بازدید مسافران در ایام نوروز به صورت پیاده و نه با خودرو باشد تا بافت تاریخی این روستاها آسیب نبیند و به همین منظور در ورودی روستاها پارکینگ تعبیه شد.

اقامتگاه بومگردی روستای ورکانه بلاتکلیف است  

صفری‌تورج درباره وضعیت اقامتگاه‌های روستاهای تاریخی همدان بیان می‌کند: اقامتگاه بومگردی روستای ورکانه متعلق به بنیاد مسکن بود که بلاتکلیف مانده و با پیگیری‌های صورت گرفته قرار است توسط متقاضیان بومی بازگشایی شود، اما سفره‌خانه این روستا فعال است و به گردشگران و مسافران خدمات‌رسانی می‌کند. روستای سیمین اقامتگاه بومگردی ندارد، اما در روستای خاکو مجوز راه‌اندازی دو خانه بومگردی صادر شده و امیدواریم تا پایان سال افتتاح شوند. 

به گفته مدیر پایگاه ملی مجموعه روستاهای تاریخی همدان، سه روستای سیمین، خاکو و ورکانه دارای بافت واجد ارزش تاریخی هستند و طرح هادی این روستاها با توجه به این ویژگی پیگیری می‌شود.  

وی در ادامه مطرح می‌کند: در سال‌های گذشته نه میراث فرهنگی و نه بنیاد مسکن به صورت جدی وارد این موضوع نشده بودند اما با تشکیل پایگاه ملی مجموعه روستاهای تاریخی همدان، پیگیری این موضوعات جدی‌تر شد و اواخر سال ۱۴۰۰، ضوابط بافت تاریخی روستای ورکانه ابلاغ شد و در سه ماهه اول سال جاری نیز ضوابط بافت تاریخی روستاهای سیمین و خاکو نیز آماده و ابلاغ خواهد شد. 

به اعتقاد صفری‌تورج این اتفاق به همکاری بهتر دهیاری‌ها و بنیاد مسکن به منظور حفاظت از بافت تاریخی این روستاها منجر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، تناقض در آمارها موضوعی است که همیشه در خصوص بازدید و اقامت‌ها در حوزه گردشگری وجود داشته و به نظر می‌رسد در برخی از موارد فوق نیز صدق می‌کند. با این حال در دو سال گذشته صنعت گردشگری با رکود اجباری به دلیل شیوع کرونا مواجه بود و توسعه زیرساخت‌ها در این بخش با کندی و مانع همراه و حتی در بیشتر موارد متوقف شد. در این مدت بسیاری از فعالان این حوزه مجبور به تعطیلی کسب‌وکارهای خود شدند که این موضوع ضرر و زیان زیادی به آنها وارد کرد. حال جبران این عقب‌ماندگی نیاز به برنامه‌ریزی و تامین مالی مناسب دارد که در استان همدان نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد تا گردشگری مانند گذشته بر مدار حرکت بیفتد. 

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري مسافران نوروزی روستاهای تاریخی همدان هزار مسافر نوروزی روستای ورکانه گردشگری استان بافت تاریخی غار علیصدر همدان نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی

به گزارش خبرگزاری مهر، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ تهران به همراه جمعی از معاونان، شهردار ناحیه ۲ و مدیران منطقه از محلات ناحیه ۲ بازدید و موارد عمرانی، ترافیکی، شهرسازی و خدمات شهری را به حوزه‌های ذیربط ابلاغ کرد.

شهردار منطقه ۱۲ سپس با حضور در محله تاریخی امامزاده یحیی (ع)، از بوتیک هتل پهلوان رزاز بازدید و ضمن گفت‌وگو با احیاگر و مالک این بوتیک، آمادگی منطقه برای مساعدت در توسعه ظرفیت‌های گردشگری اعلام کرد.

وی همچنین ملک تاریخی واقع در خیابان جاویدی این محله را مورد ارزیابی قرار داد و از تصمیم مالک آن استقبال کرد و افزود: احیای آثار میراثی و تاریخی مانند گنج پنهان در حال از بین رفتن است که اگه نگاه جدی به آن نشود در آینده شاهد از دست رفتن فرصت‌ها خواهیم بود.

محمدی اظهار کرد: احیای خانه‌های تاریخی می‌توانند جذابیتی به منطقه اعطا کنند و یک جاذبه مهم گردشگری باشند، اما به دلیل عدم رسیدگی و تخریب‌های زیاد، بافت‌های تاریخی تبدیل به محلی برای رشد و افزایش بزهکاری شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی که بافت‌های تاریخی و فرسوده دارند، خروج ساکنان این مناطق و بعضاً جرم‌خیز شدن آنها است، افزود: بافت‌هایی که بهترین فرصت‌های گردشگری را در اختیار کشور قرار می‌دادند همواره در معرض بیشترین آسیب‌ها نیز بودند که امید است با همراهی سازمان‌های ذیربط با علاقه مندان احیای بافت‌های تاریخی، رنگ تازه ای به محلات قدیمی منطقه بخشیده شود.

شهردار منطقه ۱۲ تهران همچنین در این بازدید مواردی در خصوص تعویض مخازن، رنگ آمیزی جداره هاو حذف برخی زوائد دستوراتی را به معاونت خدمات شهری و محیط زیست ابلاغ کرد.

وحیدرضا انارکی محمدی، تسریع در پیشبرد پروژه ورزشگاه امامزاده یحیی (ع) و تکیه تاریخی سادات اخوی، توسعه شبکه فاضلاب این محله و روکش آسفالت معابر نیکپور و علیمرادی را در دربرنامه های معاونت فنی وعمران قرار داد.

نوسازی برخی املاک، پهنه بندی و عقب نشینی املاک در محله امامزاده یحیی نیز از موارد ابلاغی به معاونت شهرسازی و معماری منطقه ۱۲ بود.

کد خبر 6100326

دیگر خبرها

  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • کشف یک دیواره تاریخی از یک بنا در همدان