Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@01:11:18 GMT

مریخ؛ میزبان سکونتگاهی پایدار در آینده

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۳۰۶۴

مریخ؛ میزبان سکونتگاهی پایدار در آینده

تمرکز اغلب معماران مدرن جهان بر رقابت فضایی، آن‌ها را به تصور و طراحی زندگی در سیاره مریخ سوق داده است؛ گروهی از معماران خلاق اهل ترکیه، هدف بلند پروازانه احداث سکونتگاهی پایدار را در این کره در سر پرورانده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از معماران خلاق اهل ترکیه، سکونتگاهی به شکل دونات در سیاره مریخ طراحی کرده‌اند و در آن، از تمام اصول پایداری برای ایجاد محیطی دوستدار طبیعت بهره برده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها در نظر دارند از عناصر پیش‌ساخته برای احداث سکونت‌گاه جدید بهره ببرند تا از این طریق، کمترین آسیب را در راستای فرآیندهای ساخت و ساز به محیط وارد کنند. جالب است بدانید که طراحان سازه جدید در نظر دارند آن را به گونه‌ای احداث کنند که از قابلیت جابه‌جایی برخوردار باشد، ضمن این‌که در صورت افزایش مهاجران از کره خاکی به مریخ، امکان میزبانی افراد بیشتر در سکونت‌گاه وجود خواهد داشت.

فضای داخلی سکونت‌گاه جدید که Genesis v.۲ نام خواهد گرفت، یک کتابخانه، کابین‌های خصوصی، انبارهای ذخیره‌سازی اقلام، سیستم‌های مکانیکی، آزمایشگاه‌های متعدد و یک گلخانه را در بر خواهد گرفت. البته سازه جدید، یک ساختمان چند منظوره خواهد بود که بخشی از آن را نیز قرار است واحدهای مسکونی فرا بگیرد که در آن، مردم به طور همزمان به سکونت و کار خواهند پرداخت.

طراحان سکونت‌گاه پایدار Genesis v.۲ در نظر دارند برای به حداقل رساندن اثرات زیست‌محیطی سازه، آن را در گودال‌های طبیعی کره مریخ احداث کنند که البته، پایه سازه به گونه‌ای احداث می‌شود که امکان جدا کردن و نقل مکان آن به یک گودال بزرگ‌تر برای گسترش سازه جهت جا دادن ساکنان بیشتر وجود داشته باشد.

سازندگان سکونت‌گاه پایدار از این واقعیت آگاه هستند که منابع سیاره مریخ بسیار محدود است و به همین دلیل، در نظر دارند از انرژی کارآمد برای تأمین نیروی تمام بخش‌های آن بهره ببرند و در ضمن، میزان تلفات انرژی در شهرک جدید را به حداقل برسانند.

در واقع، نوعی تعادل بین مصرف منابع و تولید آن‌ها در Genesis v.۲ شکل خواهد گرفت و در نتیجه آن، ساکنان در حین زندگی و فعالیت در آن‌جا، کمبود انرژی و منابع را تجربه نخواهند کرد.

طراحی سکونت‌گاه پایدار جدید سیاره مریخ به گونه‌ای انجام شده است که امکان هدایت نور طبیعی به داخل سازه، کنترل دما و تأمین انرژی تجدیدپذیر را بهینه می‌کند که این امر به سهم خود می‌تواند اثرات جزایر گرمایی را بر ساکنان به حداقل برساند.

کد خبر 566987

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کشورهای جهان ترکیه طراحی شهری طراحی شهری پایدار مریخ سیاره مریخ حيات در مريخ ساخت شهر در مریخ سکونت در مریخ شهر مریخی انرژی تجدیدپذیر شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نظر دارند سیاره مریخ سکونت گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار

محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شورا‌های اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بنا‌های ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه ۲۲۴ هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بنا‌ها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهر‌های کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحد‌های مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحد‌های مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی ۷۰ درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا ۱۰۰ درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه ۹۲ درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط ۸ درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر ۳ ماه برای مردم صادر شود.

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شورا‌ها در توسعه شهر‌ها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شورا‌های اسلامی شهر‌ها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

دیگر خبرها

  • چین خاک سرخ مریخ را به زمین می‌آورد!
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • چین اولین کشوری خواهد بود که خاک مریخ را به زمین می‌آورد
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ