Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، رقیه وکیلی؛ در چند دهه اخیر زیبایی در جامعه بین افراد مفاهیم تازه‌ای پیدا کرده و به عنوان مجموعه‌ای از مولفه‌های مانند تناسب اندام  آرایش، پوشش و جذابیت و بی نقص بودن چهره تعریف شده است. تلفیق زیبایی با دستاوردهای صنعتی و پزشکی باعث شده زیبایی دیگر تنها یک مشخصه طبیعی و زیستی نباشد و ویژگی اکتسابی پیدا کند که میتوان با تغییر شاخص‌هایی به طور عمده از طریق جراحی پلاستیک انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها چه می گویند؟

درحال حاضر بیشترین آمار جراحی‌ها و کارهای زیبایی به نسبت جمعیت درکشور وجود دارد، میزان مصرف بالای مواد آرایشی و تمایل شدید مردم به انواع و اقسام اعمال زیبایی ، بازاری را ایجاد کرده که مسئله عرضه و تقاضا نیز در آن مطرح است و افراد مکان‌های مختلفی را برای کارهای زیبایی خود انتخاب می‌کنند و با توجه به تورم و شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه عامه مردم مراکزی را انتخاب می‌کنند که هزینه کمتری را پرداخت کنند و یکی از دلایل اصلی مراجعه مردم به افراد غیر پزشک و فاقد صلاحیت علمی برای دریافت خدمات ترمیمی و زیبایی عدم آگاهی در خصوص آن اقدام تشخیصی یا درمانی و نیز اعتماد به تبلیغات اکثرا گمراه کننده از مراکز نامعتبر در صفحات اینستاگرام و شبکه‌های مجازی است.

با توجه به اینکه امروزه تمایل بانوان برای کارهای زیبایی افزایش یافته آرایشگرها یکی از اصنافی  هستند که به دلیل ارائه خدمات زیبایی از جمله لیزر وتزریق ژل و بوتاکس، خالکوبی و تاتو رونق بسیار زیادی داشته  و باتوجه به اینکه برخی از افراد ناشی و بدون صلاحیت علمی اقدام به ارائه خدمات ترزیقی(ژل و بوتاکس) می‌کنند که آسیب‌های جبران ناپذیری نه فقط برای همان فرد ایجاد میکند بلکه به دلایل زیادی میتواند سلامتی کل جامعه را در بلند مدت تهدید نماید .  لذا با توجه به مخاطرات بالقوه ، ما را برآن داشت که از سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه پیگیر موضوع باشیم.

شایان ذکر است بسیاری از شاکیان امور زیبایی که به کمیسیون‌های پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند از طریق مراجع غیر رسمی و شبکه‌های مجازی با مراکز خدمات زیبایی آشنا شده‌اند و متاسفانه بسیاری از مردم در مورد فرد ارائه دهنده خدمات و یا مرکزی که مدعی اقدام درمانی و خدمات زیبایی است، تحقیق نمی کنند و بدون کسب اطلاعات دقیق، خود را در معرض اقدامات و مداخلات زیبایی قرار می‌دهند. که بعضا با عوارض خطرناک و جبران ناپذیری مواجه میشوند که با صرفها هزینه های گزاف هم قادر به رفع آسیبهای موجود نخواهند بود.

با توجه به تمایل اکثر بانوان به زیبا شدن و جوان ماندن ، این آرایشگاه‌ها پوشش خوبی برای سودجویان و سوداگران شده که از هر ترفندی برای جذب مشتری استفاده می‌‌کنند.

پزشکان چه می‌گویند؟

کامیار کوشان پزشک فعال در حوزه زیبایی در شهر ارومیه با اشاره به اینکه ترزیق ژل و بوتاکس در مراکز غیرقانونی امری خطرناک بوده و آسیب‌های جبران ناپذیریی را به بار می‌آورد اظهار داشت: در مراکزی که به صورت غیر قانونی و بدون اخذ مجوز اقدام به تزریق بوتاکس می‌کنند به دلیل عدم رعایت بهداشت و عدم استفاده از لوازم استریل‌شده و یکبار مصرف پزشکی نه تنها امکان  بروز  عفونت‌های خطرناک در  صورت وجود دارد بلکه با انتقال عفونت‌های ویروسی خطرناک همچون ایدز و هپاتیت از فردی به فرد دیگر میتواند در میان مدت و بلند مدت سلامت کل جامعه را به مخاطره بیندازد.

وی با اشاره به کیفیت محصولات استفاده شده در مراکز زیبایی افزود: برخی لوازم مصرفی و آرایشی برای مصرف در این اماکن به صورت قاچاق و بدون مجور وارد کشور شده و به دلیل اینکه افراد غیر متخصص از این مواد استفاده می‌کنند آگاهی علمی کافی نداشته و مواد نامرغوب را به مراجعه کننده تزریق می‌کنند که این اقدام غیر اصولی موجب آسیب‌های جبران ناپذیری در افراد می‌کند.

جبار طباطبائی پزشک فعال در حوزه زیبایی در شهر ارومیه با اشاره به آسیب‌های ایجاد شده در تزریق غیر اصولی ژل و بوتاکس تصریح کرد: علاوه بر عوارض شناخته شده عفونت که در روزهای اول ایجاد می‌شود باید منتظر فاجعه خیلی بزرگ انسانی مانند شیوع بیمارهای عفونی خیلی وحشتناک ایدز،  هپاتیت، بیماری‌های دیگر که  صعب العلاج هستند باشیم و این عوارض طی ۳۰ سال آینده مشخص خواهد شد .

وی ادامه داد: ژل‌های نامرغوب که با هزینه‌های بسیار ارزان تهیه می‌شود با افزودنی‌های پلیمری و نایلونی ماندگاری به این مواد می‌دهند باتزریق این ژل‌ها بایستی منتظر سرطان‌های پوست سرطان‌های خونی، سرطان‌های استخوانی طی ۱۵ سال آینده باشیم .

طباطبایی خاطرنشان کرد: از جمله آسیب‌های  دیگر این مراکز سلب اعتماد مردم نسبت به حوزه پزشکی با تبلیغات نادرست بوده و اعتمادی که بانوان به آرایشگرها دارند به پزشکان نخواهند داشت.

سیامک بهنام در خصوص پرونده‌های تخلفی تشکیل شده در این راستا، بیان کرد: شاید پرونده‌های زیادی در این راستا به مراکز قضایی ارسال شده اما متاسفانه این سالن‌ها به دلیل خلاء قانونی رشد قارچ‌گونه داشته و باید دستگاه‌های اجرایی وارد این موضوع شده و برخورد قانونی داشته باشند.

وی تصریح کرد: سال‌‌های گذشته افراد مراجعه کنند به پزشکان به دلیل‌ عوارض ناشی از تزریق موادی همانند بوتاکس و ژل در مراکز غیرقانونی در ماه حدود یک نفر بود اما متاسفانه این آمار در حال حاضر به ۱۵ نفر در ماه رسیده است.

در این راستا صادق بصایی پزشک فعال در حوزه زیبایی در شهر ارومیه بیان کرد: متاسفانه روز به روز آمار آرایشگران بدون مجوز به صورت قارچ‌گونه افزایش یافته که علاوه بر خدمات زیبایی و  به امور دیگری همچون تزریق ژل، بوتاکس، خالکوبی و تجویز انواع داروهای دست‌ساز غیرمجاز می‌پردازند که عواقب جبران‌ناپذیری را دارد.

وی یاد آور شد: بنده به عنوان پزشک  که چندین سال در این زمینه درس خوانده و دوره‌های متعددی را گذرانده‌ام از فعالیت این افراد فاقد صلاحیت در حوزه پوست انتقاد کرده و خواستار رسیدگی از سوی مسئولان و ارگان‌های مربوطه را دارم.

این پزشک عمومی فعال در حوزه زیبایی بیان کرد: آرایشگران با توجه به شناختی که از بانوان پیدا کرده‌اند و از هر ترفندی برای جذب مشتری استفاده می‌کنند و متاسفانه قیمت‌های مصوبی نداشته و هزینه‌هایشان متناسب با محل زندگی مشتری متغیر است. 

وی عنوان کرد: در طول چند سال اخیر، هم‌وطنان بسیاری به دلیل تزریق نامناسب ژل و انجام بوتاکس به پزشک مراجعه کرده‌اند که به دلیل بالا بودن عمق فاجعه، و از بین رفتن پوست صورت حتی پس از چندین عمل جراحی متاسفانه نتوانستیم کاری برای برگشت زیبایی این شخص انجام دهیم.

بصایی عنوان کرد: حتی در برخی آرایشگاه‌های زیرزمینی کرم‌های دست‌ساز ،  قرص‌های لاغری، اشتها‌آور، مکمل غذایی و داروهای گیاهی تجویز می‌کنند که این داروها نیز عواقب جبران‌ناپذیری را به بار می‌آورد.

وی تصریح کرد: رشته پوست همانند سایر رشته‌های پزشکی نیازمند آموزش‌های خاص و گذراندن دوره‌های مختلف و دروس اختصاصی بوده و بر همین اساس، افراد غیر پزشک و فاقد صلاحیت علمی، نباید در حیطه کاملا علمی پوست مداخله کنند.

مراکز غیر قانونی پلمپ می‌شوند

 زینب بهزاد رئیس اتحادیه آرایشگران ارومیه در خصوص فعالیت آرایشگران  و نظارت بر کار آنان به خبرنگار فارس اظهار داشت: در حال حاضر چهار اکیپ متشکل از اتحادیه، بهداشت و درمان، تعزیرات و اماکن به صورت مستمر و هفته‌ای سه بار در اغلب آرایشگاهها حضور داشته و نظارت می‌‌کنند.

وی ادامه داد: طی ماه‌های اخیر مراکز و سالن‌هایی که فعالیت‌های غیرقانونی داشتند را شناسایی و با آنها برخورد قانونی شده و در صورت لزوم به پرداخت جریمه و پلمپ مرکز محکوم شده‌اند.

بهزاد با بیان اینکه مراکز زیبایی از لحاظ بهداشتی به طور کامل بایستی نکات بهداشتی را رعایت کنند اذعان کرد: به آرایشگران و تاتو کاران هشدارهای لازم داده شده که محل تاتو بایستی به طور کامل بهداشتی و ایزوله باشد که در غیر این صورت با مشاهده و نظارات بازرسان مکان پلمپ خواهد شد.

رئیس اتحادیه آرایشگران ارومیه به انجام کارهای زیبایی بر روی پوست و صورت در آرایشگاه‌ها و زیرزمین و پارکینگ خانه‌ها اشاره کرد و گفت: برای برخورد با این مسائل و مشکلات باید تمام ارگان‌های مربوط پای کار آمده تا زمینه بروز برخی فاجعه‌ها گرفته شود.

بهزاد خاطرنشان کرد: بانوان از مراجعه به آرایشگاه‌های بدون پروانه آموزشگاه، خودداری کنند زیرا تبعات منفی آن برایشان مشکلاتی در پی خواهد داشت.

مراکز ارائه خدمات زیبایی و لیزر فاقدوجاهت قانونی ار سوی معاونت درمان هستند

سیامک صفاری رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به مجوز فعالیت مراکز ارایه خدمات زیبایی و لیزر توسط معاونت درمان به خبرنگار فارس گفت: نظر به اینکه مرکزی تحت عنوان زیبایی و لیزر در لیست مراکز و موسسات مورد تایید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تعریف نشده است بنابراین تاکنون هیچگونه مجوزی به این عنوان صادر نشده و فعالیت تمام مراکز باعنوان مذکور دایر و مشغول ارائه خدمت می باشند از نظر این حوزه فاقد وجاهت قانونی هستند.

وی ادامه داد: مجوز لازم برای فعالیت آرایشگاه‌ها توسط اتحادیه صنف مربوطه و اخذ نظریه معاونت محترم امور بهداشتی دانشگاه صادر می‌شود و نظارت بر محل ارائه خدمت اصول و مقررات بهداشتی و سایر مقررات در آرایشگاه‌ها بر عهده معاونت بهداشتی دانشگاه است.

رئیس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: آرایشگاه‌ها صرفا مجاز به فعالیت بر اساس شرح وظایف صنفی خود بوده و در صورت دریافت هرگونه گزارشی مبنی بر دخالت غیرمجاز آرایشگران در امور زیبایی و لیزر کارشناسان این حوزه نیز در محل حاضر و در صورت تایید بروز تخلف در واحد مذکور اقدامات لازم از جمله پلمپ و ارجاع به مبادی قانونی ذیصلاح را اعلام می‌کند.

صفاری در خصوص فعالیت پزشکان و تاسیس مراکز امور زیبایی و لیزر افزود: فعالیت پزشکان  فقط در مطب و بعد از اخذ پروانه اشتغال بر اساس برنامه آموزشی طی شده در دوره تحصیلی و یا شرکت در دوره‌های آموزشی مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امکان پذیر می‌باشد.

وی اضافه کرد: بنابراین فعالیت پزشکان در قالب مرکز مستقل تحت عنوان زیبایی و لیزر وجاهت قانونی ندارد.

این مقام مسوول در خصوص نحوه شکایت افراد آسیب دیده خاطرنشان کرد: شکایت از مراکز زیبایی و لیزر و پیگیری، تماس با شماره تلفن سامانه ملی رسیدگی به شکایات درمانی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی (۱۹۰) ارائه شکایت مطلوب به سازمان های نظارتی و معاونت‌های مرتبط دانشگاه معاونتهای درمان ، امور بهداشتی و غذا و دارو می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه بایستی در بین عامه مردم فرهنگ سازی مناسب جهت استفاده از مراکز قانونی انجام شود خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی موثر و مستمر در خصوص عدم رعایت خدمات بهداشتی و درمانی از مراکز فاقد مجوزهای قانونی جلب مشارکت امور عمومی برای شناسایی و معرفی مراکز غیر مجاز به مراجع ذیربط است، که این اقدامات کمک کننده مسیر برای فرهنگ سازی مناسب و استفاده از مسیر درست و مناسب خواهد بود.

خاطرنشان می‌شود انجام امور زیبایی مانند تزریق ژل و بوتاکس باید حتما به وسیله پزشک مجرب و دوره دیده انجام شود، از طرفی برخی بیماران مبتلا به  بیماری‌ها مانند لوپوس نباید ژل یا بوتاکس تزریق کنند؛ چرا که ممکن است بیماری شدت پیدا کند و همه این موارد را پزشک می‌تواند تشخیص دهد و اصنافی مانند آرایشگران اجازه و مداخله ندارند و علم کافی و لازم را نیز در این خصوص ندارند.

در این راستا بنا به گفته بسیاری از پزشکان فعال در حوزه زیبایی بسیاری از آرایشگران به دلیل عدم آگاهی و علم کافی از محصولات نامرغوب وارداتی استفاده کرده و آسیب‌های جبران ناپذیری را به بار می‌آورند بنابراین انتظار می‌رود نظارت کافی از سمت معاونت درمان، بهداشت، و حتی دادستانی به عنوان مدعی العموم بر مراکز زیبایی غیر قانونی وجود داشته باشد تا از خطرات جبران ناپذیر که سلامت افراد را تهدید می‌کند جلوگیری شود و در این میان انتظار می‌رود افراد سلامتی خود را فدای ارزان بودن محصولات و افراد غیر متخصص نکنند و حتما برای انجام تزریق به مراکز معتبر و قانونی مراجعه کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عمل زیبایی پزشک زیبایی تبلیغات مراکز زیبایی بوتاکس تزریق ژل آسیب های جبران ناپذیری کارهای زیبایی زیبایی و لیزر خدمات زیبایی مراکز زیبایی آرایشگاه ها امور زیبایی ژل و بوتاکس مراکز غیر افراد غیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکابزنی ۱۸۰ کیلومتری با شعار «ارتش فدای ملت»

این رکابزنان طی ۳ روز این مسافت را پیمودند و در مرکز آموزشی ۰۳ عجب شیر به کار خود پایان داده و توسط فرمانده این مرکز آموزشی مورد تجلیل قرار گرفتند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • افزایش استعفای دسته جمعی پرستاران / سلامت مردم در خطر است
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • رکابزنی ۱۸۰ کیلومتری با شعار «ارتش فدای ملت»
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • دستگیری ۵ حفارغیر مجاز در شهرستان سوادکوه
  • دستگیری ۲۲ عضو یک شرکت هرمی در نوشهر